Neden bu kadar öfkeli olabilir?

Gereksiz şeye gereksiz denir. Asıl gereksiz şeylere zaman ve para harcayarak çözüme ulaşılmaz. Çocuk 8 yaşında, psikoloğu ile bağ kurarsa zaten konuşarak kendini ifade edebilir. Bağ kurmak için psikolog gerekli görürse oyun terapisi, masal terapisi vb. teknikler kullanır. Bunlar sadece sorunu anlamaya yönelik tekniklerdir ve gerekli durumlarda kullanılır. Ergoterapi de normal gelişim gösteren çocuklara genellikle uygulanmaz, gerekli görülmez. 8 yaş zaten normal gelişim gösteren bir çocuk için ergoterapiyi direkt gereksiz kılıyor. Yani öyle duyduğumuz, okuduğumuz her şeyi öneri diye verirsek biri çıkıp gereksize gereksiz diyebilir.
Şu yazdıklarınızdan çocuğunuzun öfkesinin sebebini ben gördüm, siz de kendinizde görürsünüz dilerim… kolaylıklar

Şu yazdıklarınızdan çocuğunuzun öfkesinin sebebini ben gördüm, siz de kendinizde görürsünüz dilerim… kolaylıklar
Çocuk benim değil ki 😂 Laf sokmaya çalışırken küçük bir ayrıntıyı atlamışsınız.

Verdiğiniz yanlış öneriler eleştirildiğinde bu kadar gerilmenizin altında bir sorun yatıyordur muhtemelen. Hepimiz hata yapabiliriz, konuya bizden daha hakim biri hatamızı düzeltebilir. Bunu kabullenip haklı olabilirsiniz demek daha doğru bir davranış biçimidir. Bunu çözmeye odaklanmalısınız siz de bana kalırsa.

Konu sahibi degil yazdiginiz kisi bildigim kadariyla ozel egitim ogretmeni yani sizden daha bilgili. Bazen bilmediginiz konularda bilenleri gorunce geri cekilmelisiniz laf sokmaya calismak yerine. Bence de cocuk psikologuna gidilmeli oncelikle o gerekli gorurse zaten yonlendirme yapar

Böyleleri yüzünden kimse kimseyi anlamıyor .

Ben olsaydım teşekkür ederdim yanlış bildiğim bişeyin doğrusunu bana öğreten birine . ( kurdalabora)
Bir de hemen bel altı vurmaya çalışıyor.
Çocuğun senin yüzünden böyle diye yapıştırıp kadını üzmekten zevk alacak. Sen bana akıl gösterirsin ha al bakalım sana vicdan azabı çektirecek bir laf edeyim de gör! Diyor
Düz kötü niyet

Bir de hemen bel altı vurmaya çalışıyor.
Çocuğun senin yüzünden böyle diye yapıştırıp kadını üzmekten zevk alacak. Sen bana akıl gösterirsin ha al bakalım sana vicdan azabı çektirecek bir laf edeyim de gör! Diyor
Düz kötü niyet
çok haklısınız gerçekten saf kötülük

Çok arkadaşı var gibi görünüyor. Seveni çok. Ama bir süre sonra soğuyabiliyor ve beğenmediği tavırlar görünce sınır koyuyor.

Buna rağmen gizli bir sosyal fobisi var soru sorulduğunda heyecanlanıyor ilk başta doğal iletişim kuramıyor. Cevap vermiyor kaçıyor. Bilmediği bir ortamda eteğime yapışıyor fakat bu sınırı aştığında çok iyi arkadaş olabiliyor.
Aynen siz farketmissinizdir sosyal fobisi olan çocuklar genelde dışarıda soylemedikleri çekindikleri seylerin acısını sizden çıkarıyor.Takintilari var mi mükemmeliyetçi mi?Genelde arkadaşlarından da o yüzden soğuyor.Derslerini yaparken mükemmel ve yanlışsız olması için kendini yıpratıyor mu?

ergoterapist ve oyun terapistine götürün. Bu konuyu daha önce okul öncesi öğretmeni bir arkadaşımla konuşmuştuk. Normal gelişim gösterdiğini sandığınız çocuklarda bazı zorluklar yüzeyde fark edilmeyebilir ya da çocuk bazı alanlarda güçlü görünse de başka alanlarda desteklenmeye ihtiyaç duyabilir. Dış gözlemciye ihtiyaç var. Sürekli gören bakımverenleri, öğretmenleri olası durumları normalize edip fark etmeyebilir. Zeka küpü arkadaş ne alaka demiş ama çok alaka.

Son düzenleme:
Sadece nörolojik ve gelişimsel gecikmeler yaşayan çocuklar götürülmez. Duyu bütünleme bozukluğu yaşayan, davranışsal ve duygusal zorluklar yaşayan ya da uyum sürecinde sıkıntı çeken çocuklar da götürülebilir. Mahalle ağzı tavsiyeler vereceksen ne alaka demeyi bırak bence, bilmiyorsanız susmayı bilin bari.

Babasının size karşı davranış ve tutumları nasıldır ? Cocuklar davranışları taklit etmeyi severler. Misal eşiniz size karşı saygısız ve sert davranışlar sergiliyorsa çocuğun önünde çokta bahane aramamak lazım...

Babasının size karşı davranış ve tutumları nasıldır ? Cocuklar davranışları taklit etmeyi severler. Misal eşiniz size karşı saygısız ve sert davranışlar sergiliyorsa çocuğun önünde çokta bahane aramamak lazım...
Eşim de ben de kızımızın neden kaba ve öfkeli olduğunu asorguluyoruz hep
Eşim benden daha sakin ve anlayışlı
Çocuklara çok bağlı odağı daha çok çocuklar
Bizim bir tartişmamiza da neredeyse pek şahit olmadı

Belki iyi bir bağ kuracağım derken doğru sınırları koyamadınız. Sert mizaçlı da olabilir. Gidin destek alın. Zararın neresinden dönerseniz iyidir.
Altı yaşına kadar desteklerle ilerledik sanki destek fayda etmez gibi bir hisse kapıldım ama sanırım yanlış bu düşüncem

Düzenli destek almanız şart bence.
Aklıma tek gelen fazla verici olmuş olabilirsiniz, sınır koyamamış da olabilirsiniz. Yahut çok fazla fenomen çocuk gelişimci takip edip yanlış uygulamalar yapmış olabilirsiniz.

8 yaşındaki çocuğun üzerini giydirmemelisiniz mesela, kendi yapmalı. Oğlumda da bir ara oldu bu hafif gergin hal oradan size de belki bu olmuştur diyorum. Meyvelerini hep ben soyar veririm bıçak kullanmasını istemediğim için. Öylece oturup hadi anne çabuk ol demeye başladı gergin gergin. Burada sorun bendeydi mesela. Artık meyveleri alıyor, yıkıyor ben soyup ona veriyorum tabağına diziyor. En azından sürece katılıyor.

Eşim de ben de kızımızın neden kaba ve öfkeli olduğunu asorguluyoruz hep
Eşim benden daha sakin ve anlayışlı
Çocuklara çok bağlı odağı daha çok çocuklar
Bizim bir tartişmamiza da neredeyse pek şahit olmadı
Mizacı öyle olabilir o zaman belki zamanla düzelecek yada törpülenecek bir durumdur uzman görüşü almışsınız zaten.
Yani çalışıyormusunuz bilemiyorum bazen ayrılık kaygisida çocukları hircinlastirabiliyor yada memeyi emzigi düşkün olduğu bir alışkanligini bırakırken zorlandı mı bunların hepsi çok önemli

Babasına da vuruyordu. Vurma ve bağırma problemi için oyun terapi grubuna katıldım geçmedi.

8 yaşındaki çocuğun babaya vurması ve babasını buna izin vermesi bana sanki her istediğini bağırarak yada sorun çıkararak yaptıracağını anladığı için bu tavırları sergiliyor gibi geldi. Sizden bağımsız bazı anne- babalar çocukları ile ebeveynlik sınırını ortamdan kaldırdığı için çocukta böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ve maalesef günümüzde bu çok yayın bir durum.

Bence psikolog yardımı almalısınız, belli ki ebeveyn olarak birşeyleri yanlış yapıyorsunuz. Biz yapmışız şahsen. özelden yazın isterseniz bizim psikologumuzun bilgilerini vereyim.

Beş yaşında görüşmüştük üç ay sürdü benimle görüşmesi. Bir kere de flial terapi grubuna katıldım oyun terapi için
Filial kaç seans, tamamladınız mı?
Psikolog ne diyor peki, kök sorunla ilgili bir çıkarımı yok mu?
Filial vs çok bilgim yok ama sonraki aşama gibi.
Biz de theraplay aldık ama aşırı anlamsız bi süreçti, en son nolur bitirelim dedim.

Eşinizin size yaklaşımı nasıl?

Back
X