Neden bu kadar öfkeli olabilir?

mehiran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
19
4
1
37
Merhaba hanımlar
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İlk çocuğum, kızımla ilgili kafam çok karışık. Şuan sekiz yaşında. Onunla çok vakit gecridim çok ilgi verdim ancak İki ve dört yaşları arasında ciddi öfke problemi vardı. İstediği bir şey olmadığında sinir krizi geçirir, titreyerek ağlar, başını duvara vurmaya çalışırdı. Belli tekniklerle bu sinir krizlerini yönettim hep. Ona sarılıp sakinleşmesini bekledim, asla kızmadım.
Örneğin sevdiği bir yere gittik eve dönmek istemez ve aşırı ağlardı. Ya da her gün oyun oynardım onunla oyun süresi bitince ve ben oturunca bunu kabullenmek ve sert cisimleri öfke ile bana atardı. Ellerini tutar ve bunu kabul etmeyeceğimi söylerdim. pedagogları sıkı takip edip yönerge aldım.
Beş yaşındayken özellikle toplum içinde beni çok terslediğini fark ettim. Özellikle yapıyordu bunu. Mesela bir ortamda doğal şekilde bir şey sorduğumda ufak da olsa tersleyerek cevap veriyordu. Sanki bir kızgınlığı var gibi.
Yedi yaşına kadar istemediği durumlarda bana vurmaya devam etti. Babasına da vuruyordu. Vurma ve bağırma problemi için oyun terapi grubuna katıldım geçmedi.
Ben ödül ve cezaya karşıydım Ancak benim her şeyim yıkıldı bu süreçte. En son ceza uygulayarak bana vurmasını bitirdim.
Şimdi sekiz yaşında. Benimle hala normal konuşamıyor. Sürekli bir kızma hali. Dün kiyafet alıyoruz mesela onun üstünü giydiriyorum hemen kızıyor. Öyle değil söyle yap diyor. Sesi hep azarlamaya müsait. En güzel anlarımızda dahi diken üstündeyim. Sanki karşımda bir ergen var gibi ve beni istediği gibi yönetmek istiyor. Ne yapmalıyım, yardım mı almalıyım, bu yaş için nasıl yardım alınıyor. Her zaman ilişkisi iyi olmayan anne kızlara üzülürdüm lütfen fikir verin.

Bu kadar emek veren, sabırla çabalayan ve çocuğunu derinlemesine gözlemleyip anlamaya çalışan bir annenin bu kadar yorgun hissetmesi gerçekten çok ama çok anlaşılır. yaşadıkların birçok annenin içten içe yaşayıp da ifade edemediği duyguların dışa vurumu gibi.
profesyonel bir yardım almalısınız artık

Bu kadar emek veren, sabırla çabalayan ve çocuğunu derinlemesine gözlemleyip anlamaya çalışan bir annenin bu kadar yorgun hissetmesi gerçekten çok ama çok anlaşılır. yaşadıkların birçok annenin içten içe yaşayıp da ifade edemediği duyguların dışa vurumu gibi.
profesyonel bir yardım almalısınız artık
Profesyönel yardımda sekiz yaş için doğrudan çocuk ile mi terapi yapılıyor yoksa anneye yönerge mi veriliyor sizce ?

Bence olay sizle alakali değil çocuk sosyal ortamda nasıl ? Çekingen mi arakadaalari ile arası nasıl? Sizin yanınızda biri ona birşey sorduğunda çekingen mi?

Bence olay sizle alakali değil çocuk sosyal ortamda nasıl ? Çekingen mi arakadaalari ile arası nasıl? Sizin yanınızda biri ona birşey sorduğunda çekingen mi?
Çok arkadaşı var gibi görünüyor. Seveni çok. Ama bir süre sonra soğuyabiliyor ve beğenmediği tavırlar görünce sınır koyuyor.

Buna rağmen gizli bir sosyal fobisi var soru sorulduğunda heyecanlanıyor ilk başta doğal iletişim kuramıyor. Cevap vermiyor kaçıyor. Bilmediği bir ortamda eteğime yapışıyor fakat bu sınırı aştığında çok iyi arkadaş olabiliyor.

Tek çocuk olduğu için fazla şımartıp alttan alıyor olabilir misiniz? Size öyle davrandığında siz de arkadaş gibi değil anne gibi otoriter davranacaksınız yada çocuk psikiyatrisine tedavi için başvuracaksınız.

Son düzenleme:
Çok arkadaşı var gibi görünüyor. Seveni çok. Ama bir süre sonra soğuyabiliyor ve beğenmediği tavırlar görünce sınır koyuyor.

Buna rağmen gizli bir sosyal fobisi var soru sorulduğunda heyecanlanıyor ilk başta doğal iletişim kuramıyor. Cevap vermiyor kaçıyor. Bilmediği bir ortamda eteğime yapışıyor fakat bu sınırı aştığında çok iyi arkadaş olabiliyor.
Bunları psikoloğuna anlatacaksınız işte oda kızınızla yavaştan tanışacak ve tedavi süreci şekillenecek . Böyle bi durumda olsam ben kendı çocuğuma kendım yardım edemezdim ki suan size kim nasıl yardım edecek bu şekilde 3-5 yorumla herkes muhtemelen aynı cümleyi kuracak PROFESYONEL yardım almalısınız . Siz bunca zaman yönergeyle hareket etmişsiniz hala acaba mı düşüncesinde ilerlemeye çalışıyorsunuz . Rahatlayın bi kendınıze izin verin olmadığını görün ve çocuk psikoloğuyla iletişime geçin

Sizin veya eşinizin çocukluğu nasılmış? Mizacını sizden birinden almış olma ihtimali yüksek
Annemle ilişkim yok. Annem anneliği reddetmiş. Benimle ve diğer kızlarıyla hiçbir bağı yok küçüklüğümde beri hayatında sadece babam olsun istedi ve bizi sevmediğini söyledi. Ben kızımla bağım olsun istemiştim, hayatımda en istediğim şey buydu diyebilirim. Ama ben de bağ kurmakta zorlanır oldum.

Profesyonel yardım için geç bile kalmışsınız. Belli ki kökte yatan bir sorun var ve siz onu tek başınıza çözemiyorsunuz.

İnternet ortamından ya da kitaplardan aldığınız yönergeler çok genelgeçer şeyler. Küçük yüzeysel sorunları olan, değişime açık çocuklarda işe yarayabilir ancak sizinki gibi derin problemlerde çocukla ve aileyle birebir çalışılmalıdır.

Merhaba hanımlar
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İlk çocuğum, kızımla ilgili kafam çok karışık. Şuan sekiz yaşında. Onunla çok vakit gecridim çok ilgi verdim ancak İki ve dört yaşları arasında ciddi öfke problemi vardı. İstediği bir şey olmadığında sinir krizi geçirir, titreyerek ağlar, başını duvara vurmaya çalışırdı. Belli tekniklerle bu sinir krizlerini yönettim hep. Ona sarılıp sakinleşmesini bekledim, asla kızmadım.
Örneğin sevdiği bir yere gittik eve dönmek istemez ve aşırı ağlardı. Ya da her gün oyun oynardım onunla oyun süresi bitince ve ben oturunca bunu kabullenmek ve sert cisimleri öfke ile bana atardı. Ellerini tutar ve bunu kabul etmeyeceğimi söylerdim. pedagogları sıkı takip edip yönerge aldım.
Beş yaşındayken özellikle toplum içinde beni çok terslediğini fark ettim. Özellikle yapıyordu bunu. Mesela bir ortamda doğal şekilde bir şey sorduğumda ufak da olsa tersleyerek cevap veriyordu. Sanki bir kızgınlığı var gibi.
Yedi yaşına kadar istemediği durumlarda bana vurmaya devam etti. Babasına da vuruyordu. Vurma ve bağırma problemi için oyun terapi grubuna katıldım geçmedi.
Ben ödül ve cezaya karşıydım Ancak benim her şeyim yıkıldı bu süreçte. En son ceza uygulayarak bana vurmasını bitirdim.
Şimdi sekiz yaşında. Benimle hala normal konuşamıyor. Sürekli bir kızma hali. Dün kiyafet alıyoruz mesela onun üstünü giydiriyorum hemen kızıyor. Öyle değil söyle yap diyor. Sesi hep azarlamaya müsait. En güzel anlarımızda dahi diken üstündeyim. Sanki karşımda bir ergen var gibi ve beni istediği gibi yönetmek istiyor. Ne yapmalıyım, yardım mı almalıyım, bu yaş için nasıl yardım alınıyor. Her zaman ilişkisi iyi olmayan anne kızlara üzülürdüm lütfen fikir verin.
Bir oyun terapistine bir de bir
Ergoterapiste götürmenizi öneririm

Sizin adınıza çok üzüldüm belli ki kendi kuramadıgınız anne kız bagını kızınızla kurmak istemişsiniz o da olmamış.
Siz rakibi ya da arkadaşı değilsiniz. Sizi beğenmiyor olabilir mi ya da çok iyisiniz kıskanıyor olabilir mi?
Toplumda biri size ters cevap verse ne yaparsınız, sınır koyarsınız ya da o kişiyle görüşmezsiniz. Çok yakınınızsa ceker konusursunuz. Bu sekilde neden öfkeli oldugunu konuştunuz mu? Neden terslediğini, onu cok sevdiğinizi ama böyle ysptıkca bundan donra sizin de onu insanların yanında küçşk düşüreceğinize hazırlıklı olması gerektiğini.
Ters cevap verdiğinde siz de onu tersleyin diyeceğim ama en iyisi iyi bir uzman görüşü.
Mlzacı da bu olabilir. Bir yakınımın herkese karsı iyi olan kızı annesine çok öfkeliydi. Gecmedi.
Annesi çok müdahildi. sacını zorla,tarattırır, kıyafet konusunda sorun yaşarlar anne kızının toplumda kötü olmsması için ugrasırdı. Bazen salmak gerek.

B

Bazı çocukların duyusal bütünlüğü ile ilgilimsıkıntı olabileceği için bu öfkeleri olabiliyor. Bir dikkate alır ya da almazsınız.bu bir tercihtir. Gerekli gereksiz diye ayırarak bir çözüme ulaşamazsınız.
Gereksiz şeye gereksiz denir. Asıl gereksiz şeylere zaman ve para harcayarak çözüme ulaşılmaz. Çocuk 8 yaşında, psikoloğu ile bağ kurarsa zaten konuşarak kendini ifade edebilir. Bağ kurmak için psikolog gerekli görürse oyun terapisi, masal terapisi vb. teknikler kullanır. Bunlar sadece sorunu anlamaya yönelik tekniklerdir ve gerekli durumlarda kullanılır. Ergoterapi de normal gelişim gösteren çocuklara genellikle uygulanmaz, gerekli görülmez. 8 yaş zaten normal gelişim gösteren bir çocuk için ergoterapiyi direkt gereksiz kılıyor. Yani öyle duyduğumuz, okuduğumuz her şeyi öneri diye verirsek biri çıkıp gereksize gereksiz diyebilir.

Back
X