Neden bu düzen böyle neden herkes sahte...

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Çok mutsuzum içimde kocaman boşluk var çünkü yalnız kalmaktan çok korkuyorum.Şu an liseye gidiyorum bir ailem var okuldan okula gördüğüm bi de ayda yılda bir buluşursak buluştuğum 1-2 arkadaşım var.Okul bittikten sonrada görüşüp görüşemiyeceğim meçhul olan arkadaşlarım. Annem 50 yaşında çok sık hastalanmasıyla sürekli kaybetme korkusu yaşadığım ve hep yanımda olacağına dair güven alamadığım annem Abilerimse büyükler birisi nişanlı diğerleri sevgilisi var birkaç seneye hepsi evlenmiş olur büyük ihtimalle.İlerde tek başıma kalacağımdan korkuyorum okulda olmayacak ben ne yaparım o zaman annemde yaşlanmış olur.Sürekli yaş hesabı yapıp duruyorum ben şu kadar olunca annem şu kadar olacak diye.

Şu an yanımda olanların hiçbirine güvenmiyorum ne okuldaki arkadaşlarıma ne aileme. Abimgil evlendikten sonra her gün benle sohbet etmeye gelecek halleri yok şimdi bile aramızdaki yaş farkı fazla olduğu için sohbet etmiyoruz gerekli olunca ama samimiyiz birşey olsa söyleyebiliyorum yine söylerim ama... Arkadaşlar hepsi işine gelen yere kadar.Şimdiye kadarki bütün arkadaşlarım görüşme mecburiyeti bitince okul sınıf herneyse değişince yolda görünce selam vermez oldular.Ama benim yapım böyle değil hiçbişeyi unutmuyorum ailemle şimdiki samimiyetimide unutmam arkadaşlarımıda unutmam yaşananlarıda unutmam onlarda unutunca çok üzülürüm çünkü ben duygusalım dayanamıyorum bir zamanlar ne kadar samimi olduğum kişiyle şimdi yolda görünce yabancı gibi olmaya.Babama diyorum bir zamanlar kardeşlerinle aynı sofraya oturuyodunuz geziyodunuz dimi şimdi yolda görsen tanımazsın diyorum şartlar öyle elverdi ne yapıyim diyor. Annem annesiyle bile resmi anneannemde anneme. Sürekli yağcılık sahtelik yapmacık tavırlar. Arada bir telefonla konuşurlar hep aynı sevgi sözcükleri.Oysaki bir zamanlar sürekli dayak yermiş annesinden,abisinden yani benim dayım sürekli hakaret edermiş her giydiğine karışırmış bunlar şimdi olumsuz şeyler gibi gözüksede o zaman samimiyet varmış şimdi neden aynı değiller ablasıyla sürekli kavga ederlermiş mesela şimdi telefonda konuşan aynı kişilermi. Aynı ailede yaşayan kişilermi tek muhabbetleri nasılsın iyimisin bir isteğin varmı görüşürüz. Bu kadar. Yine kavga edin yine didişin barışın yeterki bu kadar yapmacık bu kadar yabancı gibi olmayın.

Bende böyle olursam yani abimgille annemle falan bende böyle olursam ben kaldıramam.Uzak şehirlerde olsak bana arada kızan arada gülenn işi düşünce yaptıran abim telefon açarda yapmacık bir tavırla nasılsın ne yapıyosun bir ikide araya güzel sözcük sıkıştırırmasından korkuyorum. İstemiyorum ben şimdiki abilerimden memnunum değişmesinler bağırsınlar çağırsınlar ama yabancı gibi olmasınlar nasılsak öyleyiz işte senelerce aynı evde yaşamıyomuyuz bilmiyormuyuz birbirimizi ? ama illaki değişecekler olmaz. 3 abim var bir ablam. Ablam evli bir abim nişanlı biri askere gidecek biri üniversitede okuyor başka şehirde. Üniversitede okuyan abimde ilk değişmeyi gördüm. Üniversiteye gitmeden önce daha geçen sene o maç istiyor ben dizi izlemek istiyorum diye üstüme saldıran abim telefonda tahmin edemeyeceğiniz kadar yapmacık. Nasılsın derslerin nasıl özledim sizi bu kullandığı cümleler. Aynı evde olduğumuz sürece sürekli didiştiğimiz abim bana özledim sizi diyorr sanki burdayken sırf sen burdasın diye eve gelmek istemiyorum diyen o değilmiş gibi.

Ve ben etrafımdaki herkesi kahkahaya boğan biriyim ama tek kalmayı sevmiyorum kalabalık ortamlarını arkadaş ortamını aile ortamını seviyorum.Evde bir annem bir ben kalıyoruz her gün ben odada tek başıma boğuluyorum. Bunları düşünüyorum aklınıza gelebilecek herşeyi düşünüyorum boş kalmaktan.Evlat edinmenin bile planlarını yaptığım zamanlar oldu arkadaşıma diyodum evlatlık alırsam ne zaman söylesem 18 yaşında falanmı söylesem evlatlık olduğunu diyodum o da kendin 18 yaşında ol önce dedi ciddi ciddi girdim bekarlar için evlat edinmenin bütün kurallarını okudum yani.30 yaş sınırı varmış o moralimi bozdu :) 5 günlüğüne bütün akrabalarımızın olduğu memleketimize gitmiştik karadenizde orda ne kadar mutluydum bu düşüncelerin d'si geçmiyodu aklımdan o kalabalık beni seven onca insan içinde. Bir an bile yalnız kalmıyodum.Kendimi ne kadar güçlü hissediyodum annemde kalabalığı sevmiyor benim tam tersim olarak orayada sık gidemiyoruz ayda yılda bir

Şimdilerde manganın bir şarkısı var içinde şöyle bir yer geçiyor '' Birden duracaksın soracaksın kendine neden bu düzen böyle neden herkes sahtee '' günlerdir şarkının burasını mırıldanıyorum gerçekten herkes neden bu kadar sahteee ??

Canım hassas bir dönemindesin ve aşırı kafana takıyorsun bence bazı şeyleri gereksiz yere. Samimi olmadığını düşündüğün o konuşmalar aslında gayet iyi niyetli olabilirler. Sonuçta artık herkes birbirinden uzak yaşıyor kimse kimseyi kırmak istemiyor. Üniversitedeki abinde özlüyor tabiki sizi naapsın çocuk ordan buraya kavga etmek için konu mu bulsun? Hem bence yalnız kalmaktan korkuyorsan oturup üzülmek yerine bol bol kendini geliştirmeye çalışmalısın. Kendine bir amaç bulmalı o amaç için çalışmaya başlamalısın ki kafanı böyle saçma şeylere takma.

Ama eskisi gibi samimi olmuyor hiçbirşey böyle olmasınnn ama olmak zorunda biliyorumm

Okulunu bitirip ise girince zaten bir cevren olacak canim.

Sakin evde oturma, oku, meslegin olsun ve mutlaka calisma hayatin olsun.

Planlarini ve hedeflerini bu konulara yonelik yaparsan daha cok mutlu olursun.

Sanki okul bitince hayat bitiyormuş gibi yazmışın resmen bende boğuldum hedefler belirle ve annenle tek kalıp o danda sıkıldığın zamanlarda bu hedeflern hayalini kur kendini motve et ve çalış ... Bunların hepsi sana bağlı şeyler değilki sen çırpınıp düşününce yoluna girsin

Büyüyorsun işte :) Hayatın,ailenin,ilişkilerin farkına varıyorsun.
Herkesin ailesi,aile dizilerindeki gibi iyi diyaloglar içinde değil maalesef.
Hani çocuk derdini anlatır,anne-baba bir hikaye anlatır,onu rahatlatır,anlayış gösterir vs...

Kendin söylemişsin,yalnız kalmaktan korkuyorsun.
Ama sen de kendi yuvanı kuracaksın ileride...
Şimdiden içini karartma bence.

canım kendini arıyorsun şu anda.
ortalama 22 yaşında bitiyor bu hisler her şeyi o zaman daha farklı algılayacaksın kendini üzme meslek seçimine odaklanman gereken bir dönemdesin
dikkatini eğitimine ve hobilere yönlendir

zamanını iyi değerlendir

inş öyle olur kendime sürekli sorular soruyorum zaten ben kimim ben neden bu dünyaya geldim ne için geldim neden ben benim ben neden tek kendimi görüyorum.

Bana şu an öyle geliyor sanki okuldan sonra hedef kalmıcakmış hayal kalmıcakmış herşey bitecekmiş gibi geliyorr sanki okul bittikten sonra bi anda yaşlanacakmışım gibi.

inş öyle olur kendime sürekli sorular soruyorum zaten ben kimim ben neden bu dünyaya geldim ne için geldim neden ben benim ben neden tek kendimi görüyorum.

biz bu dünyaya niye mi geldik??imtihan ediliyoruz..sınav oluyoruz..süre daha bitmedi..kağıtları vermek için daha zaman var..önemli olan dolu dolu bir kağıt vermek .
ne demek istediğimi anladın sen..
yazdıklarından anladığım kadarıyla duygusal bir insansın..yaşın da küçük ama düşüncelerin büyük..
Ben ortaokulda başlamıştım planlarımı yapmaya..araştırırdım aceba hangi üni ye gitsem hangi bölüm okusam diye..
zeki bir kızsın..zekanı her şekilde değerlendir..bu arada boş bir kağıt vermemek için de çalış..ibadetlerini elinden geldiği kadar yerine getir ve dua et..
çünkü rabbim kimsenin duasını geri çevirmez..
biz ne kadar nankör olsak da o çok merhametli çok şefaat sahibi unutma..
evlilik konusunda yalnız kalırım diye düşünüyosan merak etme ..
daha yaşın küçük..evliliği düşünmeye daha çok var..
ailene hayırlı bir evlat olursun inşallah..herkes seni terk etse de rabbim terk etmez merak etme..

hayatın çok erken farkına varmışsın bu kötü,senın yaşlarında herşeyı cok daha tozpembe ,ınsanları çok daha ıyı,erkeklerı cok daha sadık bılırdım ...herşey bıtıyor zamanla hıcbısey eskısı gıbı kalmıyor,arkadaşlık dostluk vs ,ama şuda var hep yeniside gelıyor,yenı ılışkıler yenı dostluklar
neyse erkenden anlamışsın insanları ona göre adımını atarsın ıyı olmuş

Keşke vakti gelene kadar anlamasaydım....

Evet insanlar samimi değiller ben de üzülüyorum mesela büyükannemlere kalmaya gitmek istiyorum teyzemle dertlesiyorum annem rahatsız etmeyelim iste söyle boyle diye düşünüyor kendi ailesi yani... Ben boyle olmak istemem ileride. Hep kalabalık ve ic ice samimi bir ailem olsun isterim ama bunun yanında benim hep hedefim gece gündüz çalışayım okuduklarımın karşılığını alayım istediğim isim olsun vs.. Hep boyle istiyorum benim icin kariyer is güç daha önemli, ama bir yandan da ailem olsun isterim cunku pek sıcak bir ortamda büyümedim iliskiler soğuktu. İleride boyle bir sey isterim. Bakalım, hayırlısı. Ben üniversitedeyim ama lise sonda benim de senin gibi endişelerim vardı, korkuyordum. Şimdi meslek kaygısı bazı seylerin önüne gecti. Oluruna bırakmak lazım bazen. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, cok bunaldiginda çık gez dolas.

Hayat çokkk boşşş herşey bitiyorrr offffff bu duygulardan kurtulamıyorum

tatlı şey seni
kafana taktığın şeyler aslında hiç takmaman gereken şeyler
sen çok abartmışsın
ama neden abarttığının bile farkında değilsin
seni bu kadar üzen duygularının aslı şu:
insanlar özellikle 12 yaşlarından sonra ergenlik dönemi ile birlikte BEN MERKEZCİLİK denen bir döneme girerler
bu dönemin en belirgin özelliği kişinin kendini dünyanın merkezine koymasıdır.
kişideki en belirgin ruh halleri şunlardır:
herkes bana bakıyor, herkes benim hakkımda bir şey söylüyor, hiç gerçek dostum yok, ailem de üstüme geliyor, bu dünya boş, her şey sahte, herkes bana karşı, ben ne yaptım ki...
gördüğün gibi bu dönemim en belirgin özelliklerinden bazıları sende var, tıpkı her ergen gibi
ama bu duyguları herkes dışarı vurmaz, bazıları sadece içinde yaşar
bazıları ise senin gibi dışa vurur.
sen dışa vuruyorsun çünkü hassas bir yapın var anladığım kadarıyla.
ve sendeki hassasiyet yapından kaynaklı birazda.
yani seninle aynı duyguları yaşayan arkadaşların buna bir kat üzülüyorsa sen belki 2-3 kez üzülüyorsundur
ergenliğin, ben merkezciliğin 20 yaşlarından sonra geçecek
ancak hassaslık geçmiyor
fazla hassas olmak insanı içten kemiren bir şeydir
insanlara, zor durumda olanlara, yoksullara, yaşlılara, canlılara vs. hassas davran ama neden insanlar böyle, neden dünya böyle diye hassas olma
çünkü zarar görürsün
dünyanın düzeni bu, sen değiştiremezsin, kabul etmelisin
ve şunu da kabul et ki aslında çok da garip olmayan şeyler hem ergenliğin hem de hassaslığından dolayı sana fazla geliyor
bu dönemi de atlatırsın
atlatmak için tavsiyem: niye böyle oluyor deme, şimdiden de yalnız kalırım diye korkma
sen de evleneceksin ve seni seven eşin, çocukların olunca yalnız olmadığını anlayacaksın:)
sana kitap tavsiye edeyim de yeni bir dünya keşfet istersen.
bu kitaplar benim bu garip hayata bakış açımı değiştirdi ve olayların görünen değil de görünmeyen yönlerini fark ettirdi, mutlaka okumalısın
"Aysel, Düzceli Mehmet, Canan,Kendini Arayan Adam, Kendini Arayan Kadın, Ateşte Yeşerdim" yazarları da Halit Ertuğrul, Nesil yayınlarından çıkıyor
Allah yar ve yardımcın olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…