Neden benim kocam :(

Ya allasen herkesin işi bitti bu adama geliyorlar tek bu adam var sanki paralı adam kendini ispatlıyor herkese mavi boncuk dağıtan tip
Adam çok samimiyse yanlış anlaşılmalar olma ihtimalini unutmamak gerek belki bu samimî davranışlı olması gerektiği gibi ciddiyeti korumuyor önlem alınmazsada ve buna benzer daha nice nahoş durumlara sebebiyet olacaktır

Arkadaşlar biz yaklaşık bin kişilik bir binada çalışıyoruz 5-6 kişilik ofisleri düşünmeyin. Sekreterler sürekli ise alınıp çıkarılıyor sirkülasyon da var yani.
Sorunun büyük kaynağının eşim olduğunun farkındayım peki fakat nasıl davranacağımi bilmiyorum

Valla bana hala çok inandırıcu gelmiyor bu konu ama eğer eşinden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorsan al karşına konuş. "Neden herkesin sana asıldığını düşünüyorsun, hoşuna gittiği için abartıyor olabilir misin?" diye güzelce hesap sor. Bir daha biri asılıyor dediğinde "neyin var ki bu kadar beğenip geliyorlar, sen mi yüz veriyorsun acaba?" diye suçlayıcı konuş biraz. Tartışma çıkarırsa da anla ki hoşuna gittiği için kendi fırsat veriyor böyle birşeye.

İnsanlarda vicdan kalmis mi ki? Ailecek gorusmelere hic sicak bakamiyorum artik. Tasinali 8 ay kadar oldu. Karsi binadaki tam benim hizamdaki aile bir tuhaf bunu az cok sezdim arada kavga falan yapiyorlar. Dun esim evden cikti arabaya dogru gidiyor. Karsidaki kadın sözde çamaşır asacak esimden gözünü ayiramiyor. Ne sövdüm bilemezsin. Evliyiz biliyor, kendiside evli. Daha ne demek gerekir ki
Ailecek görüşmelere bende sıcak bakmıyorum. Akraba ziyareti yeterli bence. Arkadaş ortamı çift olarak görüşmeler her zaman seviyeli olmuyor neler duyuyoruz

Arkadaşlar biz yaklaşık bin kişilik bir binada çalışıyoruz 5-6 kişilik ofisleri düşünmeyin. Sekreterler sürekli ise alınıp çıkarılıyor sirkülasyon da var yani.
Sorunun büyük kaynağının eşim olduğunun farkındayım peki fakat nasıl davranacağımi bilmiyorum
Acaba eşiniz gayesi beğenilmekden kasıt sizi kıskandırmak ve ilginizin sadece kendisine mi çekmek istiyor bak kıymetimi bil yoksa peşimden koşanlar sürüyle vs ...bunu size bir şekilde anlatma şeklî olabilirmi?

Nasıl fark ediyorsunuz bunu ya?Eşinizin arkasından bakıyorsunuz onu anladık da bir de karşı balkona mu bakıyorsunuz? Ben de böyle boş zaman istiyorum ya mi desem yoksa yok ya böyle iyi mi desem bilemedim.

Esimin arkasindan bakmiyorum :)) o anda mutfaktaydim ve kadinin balkonu tam karsimda gördüm yani

Konu bana sosyal deney tadında geldi.

Sanki birisi, kadının başına gelince söylenen şeyler ile erkeğin başına gelince söylenen şeyleri karşılaştırmak için konu açmış gibi. Erkeği suçlamaya dönük konuşunca, sanki konunun sonunda "Kadını suçlamaya dönük konuşmaktan haklı olarak imtina etmeye çalışıyorsunuz, ama aynı tacizi bir erkek yaşayınca bu onun suçu oluyor. Erkeklerin bu şekilde bir tacize uğraması, karşı taraf kadın olunca, hafif mi görünüyor?" tarzı bi şey çıkacakmış gibi. :)

Eşiniz mavi boncuk dağıtıyor olabilir mi?:işsiz:
Bana hiç normal gelmedi walla.
Samimiyeti yanlış anlaşılıyor olabilir.
Çeki düzen versin davranışlarına dikkat etsin.. Gerekenden daha çok mesafeli olsun

Eşimin hatası sanırım şu; çok hoş sohbet ve kötü niyetli olmasa da biraz flörtöz. Karşısındakini över. Ne kadar güzel giyinmissin der mesela. Karşıdaki buna asilmaya başlayınca da net bir tepki vermiyor. Galiba begenilmek içten içe hoşuna gidip yine de karşılık vermiyor bu kızlara.
İyi de daha ne olması gerek?? İlk mesajında sütten çıkmış ak kaşık gibi yazmışsın. Biraz flörtöz ne demek? Böyle bisey olabilir mi? Bütün cevapları vermişsin işte burada kendin. Eşimin bunları yaptigini düşünemiyorum dar ederim ona dünyayı.

Herkese merhaba. Konum uzun. Ayrıntılı yazıp sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Korkunçlu son (aldatma) yok fakat korkusu var.
Ben henüz genç yaşta, sıfırdan var olmuş, çocukluktan itibaren çalışmış didinmis, her seyi elleriyle kazıyarak kazanmış birisiyim. Şuanda kazançlı bir işim, dünyalar tatlısı yenidogmus bebeğim, severek evlendigim kocam var.
Eşimi 6 sene evvelinde görüp beğendim. bu çocuk benim kocam olmalı dedim. Çok efendi, güler yüzlü, konuşkan, girişken, sevimli birisiydi. Kibarlığından etkilendim. Zamane kızlarınin istedigi gibi sarı saç mavi göz adonis kası benim beklentilerimin arasında son siralardaydi. Eşim tombul, hafiften kısa, kaslı masli da değildi (artık zayıf ve kaslı). Ben de gittim kendimi tanıttim. O daha adımı bilmezden "Seni cok beğendim niyetim şu, görüştüğün birisi yoksa tanışmak istiyorum" dedim. Tanıştık ettik mezun olduk evlendik. Sağolsun evlendikten sonra da kibarlığıni kaybetmedi. Ailesine karşı asla ezdirmeyen, evden işe işten eve ve bütün ev işlerine yardımcı hatta öncü örnek koca o. Bırakın salonda çorap çıkarmayı, var olan kirlilerimi de toplar makineyi çalıştırır bitince de balkona asar.
Onu seviyorum fakat bu kaybetme korkusu beni benden alıyor. Her gece ruyalarimda o ve başka kadınlara ait çeşitli senaryolar dolanıyor. Kâh beni aldatıyor kâh aldatmiyor fakat beni sevmediğini söyleyip uzaklaşıyor kâh ben ölürken boşverip gidiyor.
Peki buna sebep olan ne? Hemen anlatıyorum.
Biz tanıştıktan bir süre sonra ben henüz sormadan geçmişini anlattı. Görüştüğü birkaç kişi olmuş fakat hiçbirine kocam teklif etmemiş. Hep kızlardan gelmiş bu teklifler. Bir tane de eşime aşık olup aşkına karşılık bulamayınca sayfalar dolusu mektuplar eşliğinde neredeyse intihara kalkışmış, çare olmayınca normalde tesettürlü iken bir anda açılıp derin dekolteler eşliğinde eşimin karşı masasına oturup bilerek firikik vermeye başlamış. İnanamadim fakat çeşitli kaynaklardan doğruladim bu konuyu. Beynim kazan gibi kaynamaya başladı.
Biz sevgili olduktan sonra da henüz sevgili olduğumuzu bilmeyen bir arkadaşım eşime asıldı görmezden geldim.
Bizim sevgili olduğumuzu bilen eşimin bir arkadaşı eşime asıldı neyse dedim.
Sevgili olduğumuzu bilen benim bir arkadaşım eşime aşılmaya başladı dilimi isirdim sustum.
Eşimin sevgilisinin olduğunu bilmeyen bir komşularının kızı eşimle evlenmek için kayınvalideye yaranmaya çalıştı tebessüm ettim.
Ve artık evlendikten sonrakilere hoşgörü gösteremiyorum. Evlendik ya hu!
İş yerimizde abla diyebilecegimiz bir insanla aram çok iyiyken eşimle tanıştıktan sonra birden bana düşman kesildi eşime yanasmaya çalıştı.
Yine iş yerinde bizden üst kademede guzel bir hatun neredeyse her gün eşimin odasına kahve içmeye gitmeye ve ben oraya gidince mutsuz olup odadan kaçmaya başladı. Tamam dedim kendi kendime sakin olayım fakat içim kanıyor artık.
Çocuğumuz doğdu çok mutlu olduk. Ve iki gün önce bu son bahsettiğim hatun yine eşime mesaj yazmis. Aslında daha uzun ama kısaltıyorum;
"Merhaba x, toplantida yoneticiyle ne kadar cesur konuştun öyle. Bu arada çocuğunuz dogmus hayirli olsun. Odama gel de kahve içelim ben gelemiyorum oda arkadaşını sevmiyorum" (hatunun odası izbe bir yerde ve tek kişilik)
Eşim bizzat gösterdi mesajı. Vallahi ben bişey yapmıyorum bak senden de gizlemiyorum niyeti kötü gör dedi.
Bugün de kahvaltı yaparken
"Ya azimlibedevi, aslında soylemeyecektim fakat senin sekreterin galiba bana asiliyor. Hatta arkadaşlarım da farketti hepsi tek tek gelip söylediler su kiz sürekli sana bakıyor diye. Ben de farkindaydim fakat konduramiyordum şimdi emin oldum. O kıza iyi davranma boş yere, dikkatli ol" dedi. Lokmalar bogazima dizildi resmen. Sekreterim işe yeni girmis, önce benle tanışıp neredeyse benle kanka olup sonra şans eseri eşimle tanışmış bir kızcağız. Yine ortak bir erkek arkadaşımız araciligiyla doğruladim bu olayı. Kız eşimin odasına gelip gelip sacmalayip gidiyormuş. Gözleri sürekli esimdeymis.
Ben anlayamıyorum yeni doğum yapmış bir kadının kocasına asılmak hangi vicdana sigiyor? Ne yapayım şimdi? İçimde volkanlar patlıyor artık fazla sabrettim gibi geliyor bana.
Ha bı de ben hamileyken eşime asılıp evden sürekli eşime dolmalar pastalar poğaçalar getirip yedirmeye çalışan diğer sekreterden bahsetmedim size.
Bu mesajı kusmuk lekeli tisortum, nasırlı ayaklarım, şişmiş kararmis gözaltı torbalarım, 24 saat kullanilmaktan yirtilan topuz lastigim, pijamamdan sarkan sümüklü mendilim ve balık kokulu ellerimle yaziyorum sizlere. Eşim yürüyüşte bebeğim salladigim beşikte.
Bu durumlarda nasıl tepki vermeliyim? Özguvenim yerlerde.
Neden senin kocan biliyormusun? Kocan her kadının kendisine karsı birseyler hissettigini düsünen, her hareketten bir mana çıkaran,kendini begenmis, özgüvenli takılan bi tip tabi bu durumda senin özgüveninde yerlerde dogal olarak..Sana bu durumu yaşatan o kadinlar degil gelip seninle bunlari paylasan sevgili kocan canim üzgünüm

İnsanlarda vicdan kalmis mi ki? Ailecek gorusmelere hic sicak bakamiyorum artik. Tasinali 8 ay kadar oldu. Karsi binadaki tam benim hizamdaki aile bir tuhaf bunu az cok sezdim arada kavga falan yapiyorlar. Dun esim evden cikti arabaya dogru gidiyor. Karsidaki kadın sözde çamaşır asacak esimden gözünü ayiramiyor. Ne sövdüm bilemezsin. Evliyiz biliyor, kendiside evli. Daha ne demek gerekir ki

ne niyetle baktigini nerden biliyorsunuz ki. belki giydiklerine bakti. belki tanidik diye bakti. belki o an bisi dusunuyordu gozu daldi. hemen bir bakıştan bu kadar iftiraya varan zanlarda nasil bulunabiliyorsunuz.

Ben eşimi takip mı edeyim nasıl yapayım ya evden çıkmıyor aslında bir yere gidecek olsa birlikteyiz zaten. Yani iş yerindeki dolabına saklanıp konuşmayı mi dinleyeyim
Kamera koy odasına. Madem aynı işyerindesiniz kalem kameralardan falan sıkıştır bir dosyanın arasına. Hayır zaten görüntü önemli değil önemli olan ne konuşuyo nasıl konuşuyo onu bilmek istiyosun.
Bu arada tamamen karı koca abarttığınızı düşünüyorum. Ya da kocan kendini çok popüler biri gibi göstermek istiyor sana. Çocuğunu tebrik edip kahveye çağırınca nolur ki bi iş arkadaşı?
Bende evliyim iş yerinde hep birbirimize hadi sigara içelim, kahve yapsana, simit aldım kahvaltı yapalım vs diye konuşuruz kadın erkek farketmeksizin. İş gereği gecenin köründe de konuşuyoruz yeri geliyor.
Eşime de bana kahve yaptı iş arkadaşım sigara içtik birlikte bana asılıyo desem doktora götürür beni, kafayı yedin sen diye.

X