- 9 Eylül 2013
- 11.959
- 27.437
- 798
- Konu Sahibi Manolyalale
-
Ya iki kuşak sonra akrabalarının hiç birini tanımamaya başlıyorsunDoğru ama salsamda kimsenin umrunda değilim zaten :) tabii ki dert değil ama birde şu aklıma gelme durumlarından kurtulsam
Evet valla mutluyken hasetle ip mutsuzken sevinirler ve mutsuz olmam için her şeyi yaparlar uzak olsunlar hırs yapmış olabilir kesinlikleYa iki kuşak sonra akrabalarının hiç birini tanımamaya başlıyorsun
Mesela senin çocuğun çok sık gelip gitmezsen yakın yaşamazsan senin teyzeni tanımaz bile
Bayramdan bayrama görür
Örneğin hangimiz annemizin dayısının torununu tanıyıp biliyor ancak yakın yaşayanlar hep aynı muhitte yada köyde oturanlar
Niye taktın onları bu kadar
Sağlıklısın evlisin annen baban yanında dostların var kuzeninde seni aramasın çokta fifi
Mutlu olduğunda hasetlenecek mutsuz olduğunda sevinecek insanların varlıkları çok mu mühim
Bence siz olayı hırs yapmışsınız ama hiç gerek yok
Zorlamayla kasmayla olmuyor ki... Karşılık bekleyerek yaptığınız için enerjisini hissediyordur insanlar. Neyseniz o olun. Herkesi de olduğu gibi kabul edin. Sevmiyorsa sevmiyordur. Basit.Sevgili hanımlar herkese merhaba
Bu dert mi bilemem ama ara gerçekten fazlasıyla aklımı kurcalayan bir konu oturup ağlamışlığım bile var hatta bu konu hakkında . Arkadaş çevresinde komşu çevresinde çok şükür ki sevilen sıcak kanlı bulunan bir insanım ama gelin görün ki akraba çevresinde tam tersi diğer kuzenler kimseyi aramazlar sormazlar ama hep el üstündeler sevilir sayılırlar ama ben it muamelesi görüyorum desem yeridir kendim gibi oldum olmadı tabiri caizse yalakaları oldum olmadı tüm bunlara karşı haliylr sinirlenip kötü oldum o hiç olmadı eş ailesini geçiyorum zaten onlar iki saat görüp beni sevmediklerine ikna olmuş insanlar yani uzun oldu ama sonuç olarak herkesi bayram seyran anneler günü vs arıyorum güler yüzlü davranıyorum ama en ufak bir lafımda ya bana küsüyorlar ya kavga ediyorlar annemde de aynı problem bizim iyi olmamızı asla istemiyorlar biz anca onların işine koşalım ama biz iyi günlerimizde de kötü günlerimizde de hep tek başımızaydık biraz iç dökme gibi oldu ama yine de tavsiyelere açığım ve ihtiyacım var sizce nasıl bir yol izlemeliyim nasıl davranmalıyım sizlerde yaşıyor musunuz bu tarz durumlar herkese şimdiden teşekkür ederim
Aksine bayağı uzak mesafedeyim şuan öncede aynıydı uzak olunca da aynıBu kuzenlerınızle teyzelerınızle falan yakın mı oturuyorsunuz?
Bazen o da buyuk etken olabılıyor. Yakında olan hep el altında zaten dıye kaale almıyor olabılırler mi?
Gerçekten süpersiniz tebrk ediyorum bunu deneyecm zaman ayırdığınız için teşekkür ederimÖncelikle akrabaların sizi sevip sevmemesi çok mühim değil. En azından ben kendi akrabalarımın hislerini çok da umursamıyorum.
Toplum içinde aile tarafından ezilen, hor görülen çocukların buna tanık olan kişiler tarafından değer görmedikleri fikrine katılıyorum. Ancak bir yere kadar. Belli bir yaştan sonra kişi kendi değerini kendisi belirliyor. Ailenin pek etkisi olmuyor.
17 yaşıma kadar annem sürekli beni akrabalara eleştirir, en olmadı akrabaların beni eleştirmesine müsaade ederdi. Millet ne der diye yaşar, benim ne hissettiğimi ve düşündüğümü umursamazdı. Öyle ki o akrabaların dolduruşu ile üstüme saldırmışlığı çoktur. Yeter ki onlar beğensin çocuklarını. Yeter ki onlar tarafından kabul görelim. 17 yaşına geldiğimde önce anneme, sonra da tüm akrabalara dur demeyi öğrendim. Anneme berbat bir anne olduğunu söyledim. Bir daha böyle yaparsa o çok sevdiği akrabalara çatır çatır cevap vereceğimi, hepsini kırmaktan zerre gocunmayacağımı söyledim. Benim patlama noktam çok çok sevdiğim babaannemin vefatında, mecburen akrabalarla kaldığımda babaannemin toprağı soğumadan "idrak şöyle idrak böyle" diye anne babama söylenmeleri ve ailemin de tek kelime etmemesiydi. İçimdeki canavar açığa çıktı, iyi ki çıkmış.
Sonraki yıllarda ne kendime ne kardeşlerime tek kelime ettirmedim. Ağızlarını açıklarında yerin en dibini görmelerini sağlayacak şekilde laflar hazırladım ahsjsjs. Ne mi oldu? Şu an hepsi bana İnanılmaz saygılı, her bir araya gelindiğinde neden sık gelmiyorsun neden mesafelisin diye triplenen, hadlerini gayet bilen tiplere dönüştüler. Çünkü ben onlara "beni kabul etmeniz, sevmeniz umurumda değil ancak paşa paşa saygılı olacaksınız" demeyi bildim.
Meselenin özü, sevgi dilenmeyin kimseden. Saygılı olsunlar kafi.
Allah herkesin kalbine göre veriyor sen yine de kalbini temiz tut olacak olan oluyor zaten benim halam geçenlerde İstanbula geldi havalimanından taksyle geçerken benim çalıştığım binayı görüp benim yiğenimde burda çalışıyor diye övünmüş çok gurur duydum diyo bide sağol hala dedim de içimden hani serbest serbest dolanıp bikinilerle denize giriyrdum heyy gidi günler Allah çok büyük bi Allah bide annem var benim için gerisi boşAynen çok sevdikleriyle otursunlar bu tarz güven sarsma olayı değil de aralarının kötü olmasını ara ara istemiyor değilim yani
Sevgili hanımlar herkese merhaba
Bu dert mi bilemem ama ara gerçekten fazlasıyla aklımı kurcalayan bir konu oturup ağlamışlığım bile var hatta bu konu hakkında . Arkadaş çevresinde komşu çevresinde çok şükür ki sevilen sıcak kanlı bulunan bir insanım ama gelin görün ki akraba çevresinde tam tersi diğer kuzenler kimseyi aramazlar sormazlar ama hep el üstündeler sevilir sayılırlar ama ben it muamelesi görüyorum desem yeridir kendim gibi oldum olmadı tabiri caizse yalakaları oldum olmadı tüm bunlara karşı haliylr sinirlenip kötü oldum o hiç olmadı eş ailesini geçiyorum zaten onlar iki saat görüp beni sevmediklerine ikna olmuş insanlar yani uzun oldu ama sonuç olarak herkesi bayram seyran anneler günü vs arıyorum güler yüzlü davranıyorum ama en ufak bir lafımda ya bana küsüyorlar ya kavga ediyorlar annemde de aynı problem bizim iyi olmamızı asla istemiyorlar biz anca onların işine koşalım ama biz iyi günlerimizde de kötü günlerimizde de hep tek başımızaydık biraz iç dökme gibi oldu ama yine de tavsiyelere açığım ve ihtiyacım var sizce nasıl bir yol izlemeliyim nasıl davranmalıyım sizlerde yaşıyor musunuz bu tarz durumlar herkese şimdiden teşekkür ederim
Yani çokta karşılık beklemek gibi değil de değer görmek diyelimİnsanlara yaranmaya calısmayın.. O zaman hersey daha iyi olacak. İyiliğinizi yapın Allaha bırakın. Siz yaptığınız iyiliklerden karşılık bekliyorsunuz beklemeyin. Ne kadar az beklenti o kadar mutluluk...
Bundan sonra öyle kısasa kısas zatenKimse seni sevmek zorunda değil sen de kimseyi sevmek zorunda değilsin. Olduğun gibi davran , ne hissediyorsan öyle davran. Bırak seni sevmesinler. Ama sen yalakalık olaylarına girme hiç. Mecbur olmadıkça da seni sevmediklerini düşündüklerinle bir araya gelme. Bir araya geldiğinde de sana soğuk mu davranıyorlar , aynı şekilde sen de onlara öyle davran.
Konu sizi tatmin etmediyse sessizce çıkabilirsiniz parmaklarınızı yormasaydınızBaşlığı görünce dedim kanser falan mı?
Hey Allah'm ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?