Benzer bir durumda ben yaşadım, gerçi benimki akraba .
Bir kac sene önceydi ,doğum günümdü ve bana sürpriz yaptı ailem , esim annem , kvdem , kuzenlerim ve kardesim . O sene benim icin cok kotu bir seneydi , sağ olsun ailem düşünmüşler , kuzenim de yemege davet etti , kvdemi de sever kendisi onu da davet etti , yemek akabinde ufak bir pasta kesildi , doğum gunume de 2 gun var ama hafta icine denk geldigi icin hafta sonu yaptılar.
Neyse net ortamında paylaştığım fotoğrafları görmüş olmasına rağmen her sene arayan tebrik eden o kişi , tek tek o paylasimlari görmus olmasına ragmen aramadı . Dedim ki 2 senecek var aramamasi icin , annesini 3 ay once kaybetmisti ben de kendi annem ve kvdem ile fotoğraf paylaştim doğum günü kutlamasinda , ya o ağır geldi ki bilerek asla paylasmam , uzduysem eğer özür dilerim dedim amacım zaten üzmek olamaz
Ya da dedim , kuzenimin evi o kisinin evine yakın yürüme 10 dakika kadar. Ben niye cagrilmadim diye düşündü galiba dedim.
Benden 2 ay sonra o kişini dogum günüydü . Tabi biz bu sürede normak konuşuyoruz bir sıkıntı problem yok genellikle ben ararim , kendisi de ayni arkadaşınız yaptığı gibi isi düşünce arar . Neyse doğum gününde aradim ben kutladım, sonuçta insanların 1 kez yaptıkları seyler için onlari cok yargılamayi sevmem , sonuçta beni abuk sabuk nedenlerle aramamis olması onun problemiydi. Sonra kvdem den öğrendim ki , düşündüğüm ikinci secenek icin beni aramamış , kvdem durumu anlatmis kendisine , onun da haberi yoktu , annesi kardesleri plan yapmışlar, kuzeni beni de davet etti yemeğe, yemek sonrası ufak bir pasta kesildi , hem orası onun evi değildi seni ve çocuklarını
HepmigencizHepmiguzel
miguzel nasıl davet etsin ki demis . Ben bunu yeni öğrendim ama belli olan birseydi.
Geçen sene geldi yine benim doğum günüm , tabi tebrikler falan , ben yine bir kac görsel attım, bu gördü yine aramadi. Tamam dedim ayni senin bana yaptığın gibi ben de doğum günün de seni aramayacagim. Söyle ki yanlış anlasilmasin onun aramasina ihtiyacım yok ayni sekilde onun da benim aramama ihtiyacı yok . Fakat senin alindigin sey için benim bir kabahatim yok aramızdaki iliskiye istinaden , orası benim evim degil ve evet benim bilgim dışında olan bir durum .Bu sekilde davranarak , sen beni aramizdaki iliskiye ragmen değersiz hissettirdin. Ben ilk sene bunu gormemezlikten geldim ve seni arayip dogum gününde tebrik etmisken , akabinde benim dogum günümü neden tebrik etmezsin
Hadi diyelim ki ben hataliyim , ama aramışım seni sonuçta , sen de bunu fırsat bil gönlün varsa anlasmak adina uzatma tebrigini yap.
Sonuçta bu sene geldi ve onun doğum gunuydu , aramadim , degersiz hissetirmek nasilmis biraz tatsin istedim , sosyal medya da onunla ayni gün dogan bir arkadaşımın doğum gününu kutladim onu es gectim. Cuma günü izinliydim , oradan gecerken bir sey icin ugradim kendisine , guya gecmis doğum gününu hatırlatan bir seyler söyledi, hic oralı olmadim , baska baska konulara girdim.
Sınavlar olurdu , devamli hatirlatirdim kendisine o da isterdi ozellikle bana da bildirirmisin ben çok takip edemiyorum derdi , ben biraz fazla takip ederim okul , sınav islerini.. 8 ayda 3 sinava girmiş bir kez dahi arayip bana demedi ki sinavlar var baktın mi , basvurular baslamis falan.
Konuyu cok dagittim kusuruma bakmayin ama cevap olarak şunu yapın derim naçizane fikrim tabi.
Geçen derin dondurucuya koyduğun malzemelerini cikardim onlari alır misin , bir arkadisim rica etti onun malzemelerini koyacağım. Alin size degersizlik hissi:)