• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

kızlar ne olur korkutmayın normal doğumdan bizi. ben henuz hamıle degılım ama ALLAHım yazarsa bır gun anne olacagım. geçmişte bir amelıyat geçırdım karnımda çok dikişim var ve sezeryan dogum yapmam mumkun degıl. çok hasarlıyım ayrıca kesik acısını çok ıyı bılıyorum. normal doguma mecburum tırsıyorum gerçekten çok mu kötü mafoldumben

evet normal doğum olmadığı için de ilerdeki nesillerde hep sorunlu bi topluluk olucak çünkü normal doğumda allah o kadar güzel tasarlamışki çocuğun o sıkıntıyı çekmesi bile onun için yarar ciğer gelişimi bile daha farklı oluyo sezeryanla olan bebeklerde solunum yolu hastalığı daha fazla ve direnci daha az oluyo şimdiki bebekler çok hassas hemen hasta olabiliyolar bunları düşünmeden acı çekmemek için sezeryan olunuyo fakar sezeryanda sanki acı çekilmiyomu çekiliyo ondada doğumdan sonra çekiliyo sezeryan sezeryan diyolarda sanki ahım şahım bişey normal doğum gibisi yok fakat eğer bir sorun varsa bebek normal yolla gelemiyosa o zaman sezeryan tabiki olmalı ama dediğin gibi arkadaşım hem dr ların hemde kadınların işine geliyo sezeryan ikiside sıkıntı çekmek istemiyo dr hemen olsun bitsin uğraşmak istemiyo annede o sancıyı çekmemek için sezeryan oluyo ama hiç bi zaman normal doğum gibi doğum olamaz yaa öyle olsa neden insan bünyesinde olsun bünye meselesi o bünye ona kendini hazırlıyo her şekilde kimse doğum yaparken ölmemiş bünyem kaldırmadı narkozu nasıl kaldırıyo o karnın kesiliyo sonradan çekilen acıya bünyen kaldırıyoda normal doğumun sancısınımı kaldırmıyo hep bahane bence sezeryana şöyle bişey getirilmeli mecbur olmadıktan sonra kadın kendi kafasına göre sezeryan olmamalı aynı yurt dışındakiler gibi evet çok acı ama gerçek normal yok denecek kadar az belki ilerki yıllarda hiç olmıcak ve hastalıklı bi nesil olup çıkıcz gerçek bu

ilk defada senden duyuyorum sezeryanlı olan bebeklerin hastalıklı olduklarını yada toplumun nesilinin hasta olacağını .fazla abartmışsın bayağı bayağı.

evet ilerdeki sorunları diyorum abartma değil oku öğren bilmiyosanda sus ben hastalıklı doğuyolar demedim iyi oku ilerde solunum yolu hastalıkları sezeryanla doğan çocukta daha fazla oluyo diyorum normal doğumun yerini hiçbi şey tutamaz bırakın allah aşkına sezeryanın neresi iyi hangi yönünü savunuyosunuz sezeryan savunulacak bişeymi yaa allahın sana lütfettiği o bebeği ordan çıkarmanında yolunu en güzel ve en sağlıklı bi şekilde vucüdüna yerleştirmiş halada normal doğum değil sezeryan diyenlere ben şaşıyorum yaa kimse doğum yaparken ölmüyo ölse bile şehit yani daha ne sezeryanda sezeryan diyip duruyosunuz

kızlar ne olur korkutmayın normal doğumdan bizi. ben henuz hamıle degılım ama ALLAHım yazarsa bır gun anne olacagım. geçmişte bir amelıyat geçırdım karnımda çok dikişim var ve sezeryan dogum yapmam mumkun degıl. çok hasarlıyım ayrıca kesik acısını çok ıyı bılıyorum. normal doguma mecburum tırsıyorum gerçekten çok mu kötü mafoldumben

hayır canım sakın korkma korkarsan korktuğun gibi olur unutma
bende normal doğum yaptım herkesin doğumu farklıır ama bizim milletimizde şu
var ne yazıkki korkutmaya bayılırlar ben arkadaşımın kötü doğum hikayesini okadar
dinledimki sakın sakın normal doğum düşünme dedi durdu ama ben hiç korkutmadım kendimi duamı ettim girdim sancı odasına suni sancıyla 3 saatte doğum yaptım
bunda yüyürüş yapmamın da çok etkisi var işten çıkar yürürdüm karnım burnumda
allah herkese kolay doğumlar nasib etsin inşallh

Korkma canım, hiç de abartılacak birşey yok, aksine çok muhteşem bir duygu.

Korkacak hiçbişey yokki cnm.

Normal doğum yapıpta çok zor geçtiğini söyleyenler sancı sırasında doğru nefes almak yerine bağırmayı tercih edenler..

cemre arkadaşım ben sezeryanı savunmuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum sezeryan da normal doğumda bana göre her ikiside normal arkadaşım farketmez anlatabildimmi sizin gibi katı düşünmüyorum .bence sen oku iyi araştır ben yeterince bilgiliyim bence sen bu dar görüşünü bir kafandan at .

gene mi bu konu hortladı!
yeter ama korkutmayın insanları bu mübarek gün ayıptır günahtır..

evet ilerdeki sorunları diyorum abartma değil oku öğren bilmiyosanda sus ben hastalıklı doğuyolar demedim iyi oku ilerde solunum yolu hastalıkları sezeryanla doğan çocukta daha fazla oluyo diyorum normal doğumun yerini hiçbi şey tutamaz bırakın allah aşkına sezeryanın neresi iyi hangi yönünü savunuyosunuz sezeryan savunulacak bişeymi yaa allahın sana lütfettiği o bebeği ordan çıkarmanında yolunu en güzel ve en sağlıklı bi şekilde vucüdüna yerleştirmiş halada normal doğum değil sezeryan diyenlere ben şaşıyorum yaa kimse doğum yaparken ölmüyo ölse bile şehit yani daha ne sezeryanda sezeryan diyip duruyosunuz
ne yani ben normal doğum yapsaydım allah korusun ölseydim rabbim beni şehit olarak canımı alıcaktı ama sezeryan yaptığım için ceza olarak şehit olmama izin vermicek cehenneme mi atıcak ben böyle uygun gördüm sen beni dinlemedin diye
oooofffffff ne kadar da sacmalamaya başladı bazılarınız ki
benim sadece suni sancım 27 saatti suyum gelmişti sezeryan olmasaydım bebeğim oksijensizlikten engelli olucaktı tüh keşke biraz daha ıkınsaymışım şimdi kızımda ileride hastalıklı uzak durulması gereken nesilden olucak özür dilerim kızım affet benikötükedihüsokötükedihüso

hem kimsenin anneliğini sorgulamak bizlere düşmez...
herkes kendi anneliğine baksın elimizin altında net var araştırıp cocuklarımızı nasıl eğitimli iyi biri olarak yetiştiririz onu öğrenelim tekrar cocuklarımızı karnımıza sokup tekrar doğurucak halimiz yok ...
rabbim herkese cocuğuyla mutlu huzurlu güzellikleele dolu bir yaşam nasip etsin:emir_bebek:

Tercih meselesi olmalı...Kendini normal doğum yapmak için hazır Hissetmiyor ise
Zorlamak yada zorunlu kılmak daha kötü sebeplere nedne olabilir!!
Sezeryanda tercih edilebilmeli..

beyazbulut-sevibade-asimai arkadaşlarım teşekkur ederım motivenız için. çok sagolun.

ne yani ben normal doğum yapsaydım allah korusun ölseydim rabbim beni şehit olarak canımı alıcaktı ama sezeryan yaptığım için ceza olarak şehit olmama izin vermicek cehenneme mi atıcak ben böyle uygun gördüm sen beni dinlemedin diye
benim sadece suni sancım 27 saatti suyum gelmişti sezeryan olmasaydım bebeğim oksijensizlikten engelli olucaktı tüh keşke biraz daha ıkınsaymışım şimdi kızımda ileride hastalıklı uzak durulması gereken nesilden olucak özür dilerim kızım affet benikötükedihüsokötükedihüso

ya ne saçmalayosun allah aşkına bi sinirle okuyosun yazılanları sonrada anlamadan saçma sapan şeyler yazıyosun ne alaka cehennemle yani normal doğum o kadar güzel bi şeyki allahım doğumda ölsen bile seni şehit kabulediyo haa sezeryan yaptın diyede cehenneme gidicen diye bişey yok bu allahla kulunun arasında bişey bunu kimse bilemez yani sezeryanla doğum yapanları kimse cezalandırmıyo yani konuyu o kadar saptırmışsınki şaşırdım doğrusu ben ne diyorum arkadaşım yaa neden bu anlaşılmıyo bi kıtlık var ama anlamadım ben diyorumki doğmuyorsa bi sorun varsa ki sezeryan olmaya mecbursun sonuçta normal olmamış tabiki sezeryan olunucak ama ciger gelişimi solunum yolu ve kafa tası sezeryanla doğan bebekte daha farklı ben hiçkimse mecbur kalmadığı sürece sezeryan yapmasın herşeyin normalı nasıl iyiyse doğumunda normali bebek ve anne için iyi evet artık normal doğum yapan çok az neden normal olanı değil ameliyatla doğumu seçiyolar onuda anlamış değilim

cemre arkadaşım ben sezeryanı savunmuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum sezeryan da normal doğumda bana göre her ikiside normal arkadaşım farketmez anlatabildimmi sizin gibi katı düşünmüyorum .bence sen oku iyi araştır ben yeterince bilgiliyim bence sen bu dar görüşünü bir kafandan at .

belli bilgili olduğun sezeryanla normal doğumu aynı kefeye koyabiliyosun sezeryan bir ameliyat ve normal doğumsa doğada olan bişey bu sezeryan yayılmadan önce normal doğum vardı ve hep var ikisinin arasında dağ kadar fark var eğer mecbur kalınmadıkça yapılmamalı

lütfen normal doğumu kötülemeyin.çok kızıyorum böyle olunca.
eğer gerçekten bizim için kötü olsaydı rabbim bize vermezdi bize bu doğurganlık özelliğini.
ben normal yaptım.başından beri normal istedim hep..o kadar memnunum ki..abartıldığı gibi sancılar öldürmüyor adamı..
hemen ayağa kalktım hemen göbeğim toparlandı..o kadar artılarını gördümki
kusuru bakmayın ama ben sezeryanı doğum şekli olarak görmüyorum..ameliyat ve dr larda böyle kabul ediyor..
kendi isteğiyle keyfi biçimde sezeryan olmak çok yanlış bana göre..o kadar acıdan korkmak manasız geliyor..kimbilir hayatta ne acılar göreceğiz..doğum ne ki??

sakin ol arkadaşım abartmışsın yaa
senin durumun farklı..zorunlu halde tabiki sezeryan olacak
arkadaş zaten konuyu keyfi isteyenler için açmış anladığım kadarıyla...olayı nereye getirmişsin

ya tamam bızım cocuklarımızın dna sı degıscek kanser olma rıskı yuksek
soulunum yolları rahatsızlıkları olucak
tamam ya sız saglıklı cocuklar dogurun

bızım gıbı zorunlu sezeryan yapmak zorunda olan annelerınde gunahı sızın boynunuza
ne kadar endıseye surukluyosunuz bızlerı bılıyomosunuz

ben kan sulandırıcı kullanıyorum ve rısklı oldugunu soyluyo doktorum
şimdi oyle seyler yazıp cızıyosunzkı
ya neyse yazmıycam

normal dogum yapan annelere madalya takalım bı ara hatırlatınta
yazıp ınsanları uzmeye devam edın sız evet aynen devam

ya tamam bızım cocuklarımızın dna sı degıscek kanser olma rıskı yuksek
soulunum yolları rahatsızlıkları olucak
tamam ya sız saglıklı cocuklar dogurun

bızım gıbı zorunlu sezeryan yapmak zorunda olan annelerınde gunahı sızın boynunuza
ne kadar endıseye surukluyosunuz bızlerı bılıyomosunuz

ben kan sulandırıcı kullanıyorum ve rısklı oldugunu soyluyo doktorum
şimdi oyle seyler yazıp cızıyosunzkı
ya neyse yazmıycam

normal dogum yapan annelere madalya takalım bı ara hatırlatınta
yazıp ınsanları uzmeye devam edın sız evet aynen devam

canım sakin ol:teselli:....
ne olursa olsun sezeryan veya normal,kötülemek hoş değil..
ben hiçbir zaman kulak asmadım normal doğum hakkındaki kötü hikayelere..
normal yapmak isteyeni korkutmaya kimsenin hakkı yok..
aynı şekilde sezeryanı da kötülemeye hakkı yok kimsenin..
zorunlu olan binlerce insan var çünkü..
(bu arada günahı boynuna demişsin niye benim boynuma hiç almıyorum üstüme)
ama keyfi hoş değil bence yinede herkesin kendi tercihiyerimseniben
ama lütfen sakin olun
belki siz bi kişiye kızdınız yazdınız ama bütün normal doğum yapanları kapsıyor:olmaz:

Korkacak hiçbişey yokki cnm.

Normal doğum yapıpta çok zor geçtiğini söyleyenler sancı sırasında doğru nefes almak yerine bağırmayı tercih edenler..

vereliniortak
aynen...bağırmak yerine sancı sırasında doğru nefes alıp verirseniz sancı hissi %60 lara kadar azalıyor

Back