• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

ya ne kadar gereksiz bir konu tartışılıyo anlamadım .kim neyi ispatlıyoki insanların tercihlerine neden bu kadar çok irdeleniyor ki bu bazen tercih olmaktanda çıkabilir.doğum şekli kişinin kendisini ilgilendirir kim nasıl istiyosa öyle doğursun siz normal doğum yapmak istiyosanız yapın kimse sizi eleştirmiceği gibi sizde sezeryan olmak isteyenleri yada olanları eleştirmeyin arkadaşlarım .neyi ispatlıyosunuzki yani yok sezeryan sonrası ane bebeği kabul etmiyor yok ağrı sızı çok oluyo normal doğumda da sonuçta acı çekiliyo ama hepsi unutulup gidiyor hangi doğum şekli olursa olsun herkes kendi sağlığını düşünür merak etmeyin bu kadar kafaya takcak bişe yok benim yengem normal doğum yaptı ama bebeği ve yengemi kaybediyoduk nerdeyse allahaşükür bişe olmadı ama yengem bebeğini doğduuğnda o kadar çok acı çkmiştiki görmek bile istemedi ne yani şimdi böyle oldu die kimse normal doğum yapmasın mı yada çok kafaya taktım demekmi gerekiyor herked synı şeyi yaşıcak die bişe yok insanları bu konuda eleştirmeyin

başlığı okudum cvpları göremedm formatta sarun var.
bence bunda internetin sucu var.
insanlar okuyor,hep olumsuz şeyler duyuyor.video izliyor.millet sezeryan oldum oooh cok rahat ettim diye anlatıyor.ben mecburi sezeryan olup rahat ettiğim halde,hep normal doğumu tavsiye ederim.
gene arkadaş toplantılarında filan hep zor doğumlar anlatılıyor.
doktorlar da pek meyilli sezeryana genelde.

Herkesin doğumu farklıdır, kimseyi baz almayın diyorum ama çorbada benimde tuzum olsun diyerek cümleye başlamak istiyorum...

Ben normal doğumdan gerçekten korkan biriydim, gerek televizyondaki filmlerden gerekse ailemizdeki çevredeki doğum yapan annelerin normal yerine sezeryanı tercih etmelerinden... Birde annemde beni doğururken çok acı çekmiş, aynı acıyı çekmeyeyim diye sezeryan olmamı tavsiye ediyordu... Hal böyle iken, bende doktoruma sezeryan olmak istediğimi söyledim, doktorum ne "olur" dedi, ne de"olmaz" dedi, daha zamanımız var bunları düşünme, sen rahat ol bebeğine iyi bak dedi... Doğumum olana kadar bunu dedi :) ızmir'de Özel Kent Hastanesi'nde doğum yaptım bu arada...

Benim bebeğim beklenen tarihinden erken doğdu ve hiç ama hiç ağrım olmadı benim. Benim doktorum 10dk'da bir ve 2 saat süreyle kasılman oluyorsa beni ara demişti... Öğlen 12 gibi aradım doktorumu, ılık bi duş al gel bakalım dedi, sanki alışverişe gider gibi gittim hastaneye saat öğlen 2-3 civarıydı, baktı doğum başlamış açılman 1 cm dedi, (bu sırada da sezeryan istiyorum dedim, dedi ki, açılman, bebeğin pozisyonu, rahminin durumu herşey normal doğum için çok uygun, sakin ol ve korkma, sen yaparsın bunu, bana güven dedi, hiç stres olma, bebek için en doğrusu neyse onu yapıcaz, acil bir şey olursa sezeryan içinde herşey hazır merak etme dedi) O an gerçekten doktoruma çok güvendim. 1 saat sonra açılmam 5cm idi ve bende hala hiç ama hiç ağrı yoktu... Açılma 5 cm olunca epidural anestezi yapıldı, bundan 1 saat sonra doğum gerçekleşmişti...

Allaha şükür bebeğim de, ben de sağlıkla atlattık... Doğumdan sonra çok ama çok rahat ettim, doktorumdan allah razı olsun, hem sakinliği ile bana verdiği güven için, hem de bu kadar korkan bana normal doğum yaptırdığı için... Benim hiç ağrımın olmamasının olayda rolü çok büyük biliyorum, allah sizlere de kolay ve sağlıklı doğumlar versin...

Bebeklerimizi sağlıkla, huzurla, analı, babalı büyütsün...

mrb arkadaslar benım son 10 gunum kaldı bebişim önce tersti sezeryan olacaktım ama son anda döndü.şimdi normal dogum olacagım.ben kendımı öyle bi hazırmlamısımkı sezeryana normaldende aşırı korkuyordum suanda normal olacagım ve psıkolojım cok bozuldu kendımı hazır hıssetmıyorum..ama doganın kanunu bu adı ustunde normal dogum normal olanı bu bunun farkındayım ama korkuyorum ne yapayım.ama sezeryan olmıcam bi şekilde öylede böylede canın acıcak barı normal yoldan acısın canım.off valla ne yazdıgımıda bılmıyorum o kadar ıkılem arasındayımkı anlatamam ıkı arada bı derede kaldım.aşagı tukursem sakal yukarı tukursem bıyık olayı :( Allah hakkımızda hayırlısını versın bılmıyorum.beklıyıp gorecegım..yanı normal dogumu desteklıyorum ben.ama bı o kadarda tırsıyorum :(

Anne olmak kolay değil..Herkesin kendi seçimi diye bişey yok bana göre..Eger bi bebek dünyaya getiriyosak bunun zorluklarınada katlanmalyız..(riskli ve sezeryan olması gerekenleri söylemiyorum tabii)

Bebek sezeryandan sonra sudan çıkmış balığa dönüyo..İlerki yaşlarda Allah korusun kanser olma riski daha çok oluyo..Normal doğumda çekilen sancı bebeği dış dünyaya adapte eder ve doğum sırasında gerekli olan antibiyotikleri annenin vücudundan alır..

Bebeğin daha sağlıklı olması için birazcık sancıya katlanmak gerekir diye düşünüyorum

İsveç’te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların DNA’larında değişim yaşandığı sonucunu verdi. İsveçli doktorların, kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yaptıkları araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor. Karolinska Enstitüsünde yapılan araştırma, sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini artırdığını ortaya koydu.

Araştırma sırasında normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. Her iki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA’larda değişime neden olduğu belirlendi.

Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. Normal doğumda bebeğin yaşadığı stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi. Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Batı dünyasında sezaryenle doğumların arttığına dikkati çeken Norman, ileride çocukların karşılaşabileceği hastalıkların dikkate alınmasını istedi ve “Bu konuda daha dikkatlı olunsun. Sezaryenle doğum tamamen tehlikesiz görünmesin” dedi.

Buyur cnm..Bi çok internet sitesinde yazmışlar zaten..

offf kesinlikle haklısınız, iyi ki varsınız. yoksa insanlara kim doğru yolu göstericekti? ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. evet evet en iyisi normal herkes normal yapsın. ölüceğinizi bilseniz sezeryan olmayın. tamam mı oldu mu herşeyi bilen sevgili asimai??????? daha başka korkunç sezeryan hikayeleri, makaleleri varsa onu da ekleyin. siz beni asla anlayamazsınız, artık uğraşmayacağım.......

Teşekkür ederim :kahve:

Beden benim değilmi, kendi bedenimde ne yapılacağına önce ben karar vermeliyim drda onayladıktan sonra bence sorun kalmıyor..

onu normal doğumdan korkutanlara söyleyeceksiniz. ben sezeryan mükemmeldir, harikadır, herkes sezeryan olmalıdır demiyorum farkındaysanız. sezeryanların dna sı değişiyor, kanser oluyorlar diyen sizsiniz. aynı şey sizin doğum şeklinizden ötürü sizin çocuğunuzun başına geleceği söylense ne kadar sakin kalırdınız sevgili b&m????? ama mecburi sezeryan olanlar üstüne alınmasın keyfi olanların başına geliyor bu değil mi arkadaşlar? normal doğumda sakat kalma, ölme veya herhangi başka bir risk yok. hadi bunu geçtim insan psikolojisinin de bir önemi yok. herneyse siz ne isterseniz onu yazın. daha başka araştırmalar varsa onu da ekleyin.

zaten onlara sesleniyorumyerimseniben ayrıca bunları biz demiyoruz dktrlar diyo
neden başka ülkelerde rahatsızlık olmadığı sürece sezeryan yapılmıyo düşündünüzmü?
çünki bi çok sakıncası var.normalin de var ama çok düşük oranla .
neyse kimse kimseyi zorlayamaz zaten .doğru olanı savunuyoruz okadar
benim doğum şeklim de onu demeleri imkansız çünki adı üstünde "normal doğum"
ha olduda ilk doğumumu sezeryan yaptım ve böyle dendi diyelim
daha önceden araştırıpta ona göre doğum şeklimi seçmedim diye üzülürdüm
söylemesi ne kadar zor gelsede tam tersine normal yapın sezeryanın sakıncaları var der.normal olanı savurnurdum
daha öncede dedim
büyük konuşmak istemem ama
olurda bi gün sezeryana muhtaç kalırsam çok üzülürüm
bebeğimi göremdim ona verimli olmadım diye. bu benim yapım kaldıramam ben .
canım yansın ama herşeyi göreyim sağlıklı yaşayayım herşeyin normali olsun .
çünki normal doğum yaptığım halde benim bebeğim olduğuna zor inandım .çünki çok iriydi
sezeryan yapmış olsaydım düşünemiyorum ne hissederdim
ben burdaki ince noktayı diyorum anne bebeğini doğarken görmeli.
kimseyi kırmak istemiyorum
anne annedir tabiki ama
eğer keyfi olarak sezeryan seçimini yapıcakalarsa yapmasınlar normal olanı seçsinler
onun bunun demesine bakarak kendilerini kasmasınlar
geçip gidiyo unutuluyo
eğer o acılar unutulmasa annelerimiz yada ninelerimiz 9-10 tane normal doğum yaprmıydı?

bence hiç kavgaya gerek yok bazı durumlar vardır normal doğum daha sağlıklıdır.
bazı durumlar vardır sezeryan daha sağlıklıdır.
Ama adı üstünde normal olan bir doğumu sezeryane çevirmek şaşılasıdır.
ıkisi de risksiz değil. Ben ki normal doğum isterken zorunlu sezeryan oldum. (bebeğim çok şükür sağlıklı) ikinci hamilelikte doktorlar sezeryan yapıcaz diyecekler ben normal doğuracağım diye direteceğim.
bırakın herkes nasıl isterse öyle yapsın.

Sözüm normal doğumdam korkup sezeryana yönelenlere; sezeryan çok masum değil onda da acı var sızı var.

bende sezeryan oldum
bebeğimin yüz gelişi ile geliyordu vakumla çekmek zorunda kalabiliriz demişti doktorum
şimdi nie bebeğimi riske atayımki
tabiki sezeryanı seçtim
sezeryana bir yönden çok karşıyım
bebek annesinin karnında son derece huzurluyken daha gelmek istemiyorken
o istemeden onu ordan alıyolar koparıyorlar annesinden bir nevi..
bebek şoka uğruyor
bu yüzden sezeryan bana ters geliyordu ama
normal doğum die direterekte bebeği riske atmak olurmu

Zaten bi risk varsa kimse sezeryana karşı değil..

:emir_bebek:

SEFAMOLSUN isimli arkadaş gibi düşünenlere benim bütün yazdıklarım..

Biraz sivri oldu ama gerçekler..

Son düzenleme:
22 saat sürmesinin sebebi normal doğumun zorluğundan değil de
annenin hamilelikte yaşadığı psikolojik sıkıntılar vs bi sürü sebepler
yada
bazı dktrların tecrübesizlizliğinden yada ilgisizliğinde olma ihtimalide var
doğal sancısıyla gelen ve açılması olmayan bi gebeyi öyle bekletiyolar
bi ihtimal açılma olur diye hiç bir müdahele yapmıyolar ne açıcı bi iğne nede serum
saatler sonra gebe tükeniyo
hadi bide suni sancı verelim diyolar
e haliyle normal doğumun adı kötüye çıkıyo
üstüne suni sancıylada olmuoyo sezeryana alıyolar

ben doğum yapma tarihime 3 gün kala dktra giitim
ve bana acılmam olduğunu, suyun azaldığını ertesi saabah gelmemi söyledi
sabah 9 da suni sancı ve rahimi açan iğğne yapıldı
öğlen saat 3 gibi doğum yaptım
herşeyim okadar gözel rayında ilerlediki
saolsun dktrum herşeyin bilincindeydi

demiyorum "normal doğum kolay" diye
ama madem "ikisindede acı çekiliyo" deniyo ya
neden normal doğum seçilmiyo?

çünki (zaruri bi sebep olmadıkça )
annenin canı tatlı oluyo
evladını doğarken görmek uğruna da olsa o muhteşem duyguyu yaşamaktan kendini alı koyuyo
önce kendi canım sonra canan diyo
işte normal doğumdaki bu hırstan bahsediyoruz
tabi her ikisindede anne oluyosun ama annelik hırsı her engeli aşar düşüncesindeyim

kırılmayın darılmayın benim gördüklerimden yola çıkarak düşündüklerim bunlar
yarın ne olacağımız belli değil büyük konuşamam
ikinci bebeğimde sezeryana muhtaç kalabilirim
ama üzülerek yaparım:(
çünki doğum yaptığım gün bile bebğimi doğarken gözlerimle gördümğüm halde zor inandım
rüya gibi geliyo insana
bu sebeple sezeryanla ne düşünürüm bilemem

hımm..
sizin neden bu kadar normal doğumu övdüğünüzü anladım..
herşey çok rahat geçmiş..
sizin demenizlede şans sizden yanaymış..
bu kadar basit!:ecrin_bebek:

gerçekten yanlış bir konu olmuş.
sezeryanla dünyaya bebeğini getiren ve getirmek isteyen bir çok kadına karşı yaptığınız saygısızlık sizin.
ne demek sen şanslı olanlardansın.
bende mi şanslıyım.
ben bulunduğum şehirin en iyi doğumevi hastanesinde doğumumu gerçekleştirdim.test bir vaka hiç yaşanmamış.onlarda mı şanslı..

paylaşım yaparken birbirinizi cesaretlendirirken sezeryanıda kötülemeyin..aksi halde size emin olun kimse bişe demez..

Allah analı babalı büyütsün maşllah tosun paşanıza..
bende sezeryan oldum o duygu narkozun etkisi ile muhtemelen..
hengi anne evladını istmezki var mı böyle bir şey?..

normal doğumda annelik daha yoğun yaşanıyor öylemi..
biz neciyiz burada..
kimiz yani..bunuda açıklarmısınız?

siz sezeryanlısınız. burda yazılanlardan sonra bırakın annelik duygusunu bebeğinizin değişen dna sından tutun da ilerde geçirebileceği hastalıklara kadar 1000 tane şey düşünmeniz gerek. daha yazılacaklar da geride tabi..
ben bu forumda sezeryanla doğum yapanlarda kendilerine anne mi diyorlar diyenleri bile biliyorum. diyecek birşey yok...

gerçekten yanlış bir konu olmuş.
sezeryanla dünyaya bebeğini getiren ve getirmek isteyen bir çok kadına karşı yaptığınız saygısızlık sizin.
ne demek sen şanslı olanlardansın.
bende mi şanslıyım.
ben bulunduğum şehirin en iyi doğumevi hastanesinde doğumumu gerçekleştirdim.test bir vaka hiç yaşanmamış.onlarda mı şanslı..

paylaşım yaparken birbirinizi cesaretlendirirken sezeryanıda kötülemeyin..aksi halde size emin olun kimse bişe demez..

Allah analı babalı büyütsün maşllah tosun paşanıza..
bende sezeryan oldum o duygu narkozun etkisi ile muhtemelen..
hengi anne evladını istmezki var mı böyle bir şey?..

normal doğumda annelik daha yoğun yaşanıyor öylemi..
biz neciyiz burada..
kimiz yani..bunuda açıklarmısınız?

o yazımı bi daha okuyun
sezeryan olmuş kişilerden duydum ben bunları
hatta ilk bebeği normal ikincisi sezeryan olmuş bi anne dedi bunu bana...

kesinlikle..
kk da bu var..
ya benim tercihim normal doğumsa ben kimseye sezeryana kötüleyemem..
aynı şekilde sezeryan yaptı isem de normali kötüleyemem..

bu nasıl bir vicdandır bilemiyorum anlamıyorum..nasıl bir insanlıktır..
karşınızdakine siz cesaret verdiniz diye doğum şeklini değişse başına bir şey geldiğinde kına mı yakacaksınız anlamıyorum..
nedir bu doğum şeklini seçme baskısı..

benim kızımın dna sı değişiyormuşş.varmı böyle bir şey..
kimse kimseyi korkutmasın arkadaşlar..
ben geçtim zaten hayatımda kimseyi sallamamışımdır..
ama son haftalarını yaşayan,kafası allak bullak olan,doktorunun dediği ile burdaki gereksiz fikirler arasında kalan nice anne adaylar var topiclerde.onları korkutupda kimse kimsenin günahına vebal olmasın

Aynen, nedendir anlamadım gitti normal doğum yapanlar sezaryen olanları beğenmezler birtürlü... işte şöylede böylede bir sürü şehir efsanesi yaratmaya çalışıyorlar...

Tartışmak gereksiz beden bana ait... herkese kolay doğumlar mutllu anneler mutlu bebekler opuyorumnanaktan

tartışmalar çok saçma bende epidural sezaryanla yaptım 2 ay önce doğumumu hemde isteyerek hiç bir sorunum yokken hiçde pişman değilim gayet rahat ve huzurluydu doğumum ve sonrası.rahat rahat hazırladım bebeğimi kucağıma alacağım günü bildim 4 4lük hazırlandım evimi hastane odamızı hazırladık süsledik.evet doğum sonrası 2-3 gün acın oluyor ama bunlar bebeğini red etmene neden olmuyor böyle saçma bir şey olabilirmi nasıl dünya getirirsen getir anne oluyosun ya kucağıma da aldım hemen 2 günün sonunda emzirdim de allahıma şükür dr.dedi normal doğum sadece anneye yararlı bebek için riskleri çok fazla bebek çok sıkıntıya düşüyor.bir yere tatile gideceksin uçağımı tercih edersin yoksa otobüsümü dedi tabiki uçak dedim işte sezaryanda böyle dedi.normal doğumda kesin oluyor.vajinan hiç bir zaman eski haline gelmiyor.(kocamla ilişkimi de riske atamazdım acaba zevk almıyormu diye bir ömür boyu kafama takardım oysa şimdi hiç öyle derdim yok hala aynı çekicilğini koruyorŞeniz:lepi:) ilerleyen yaşlarda idrarını tutamıyorsun .bunların hepsi çok itici gerçekten.a.annelerimizin zamanında da böyle bir rahatlık olsaydı eminimki acı çekmek istemezlerdi başka bir şansları olmadığından normal doğum yaptılar .tanıdığım bir çok kadın idrarını tutamıyor şu andda

yapılan araştırmalara göre annelerde normal doğum yapanlar sezeryanla doğum yapanlara orala daha ilgili daha iyi birer anne oluyormuş.

p.s çemkirmeyin bana lütfen annem hamileyken okuduğu dergilerden birinde yazıyordu bu

sallayın araştırmayı.......

tuvalet camından atan, doğurup sifonu çekenler hep sezeryanlı zaten....:kahve:

Back