- 22 Temmuz 2015
- 1.323
- 573
- 38
-
- Konu Sahibi Eslemimbebem
Bide işe gidiyorsun helal sana iyi yürütüyor sun geçmiş olsun bu aradaYine tanıdıklarınız akrabalarınız varmış.. Ben ne yapam ne edem.. Benim de ilk bebeğim... Gerçekten anneliği her kadın kaldıramaz.. Çok zor.. Ki ben bebeğimi doğurdum 20 gün sonra safra ameliyatı oldum ondan 20 gün sonra da bebeğim ameliyat oldu o kadar çok zor günlerdi ki.. Ağlamaktan harap olmuştum... Şükürler olsun şimdi iyiyiz... Gece uykusuzluk, yorgunluk, işe git gel, yemek, temizlik.. Tek başıma çırpınıyorum... Sabretmeyi öğrendim oğlumdan... Yüzüne bakınca her şeyi unutuyorum iyi ki hayatımızdalar bu melekler..
Bide işe gidiyorsun helal sana iyi yürütüyor sun geçmiş olsun bu arada
BN daha önce hiç çocuk bakmadım hiç anlamadım da şimdi kızım la çıraklık dönemi oluyo ikinci olursa da kalfaSağolasın.. Bekarken tembeldim rahatıma çok düşkündüm... Ama annelik insanı öyle bir disipline sokuyor ki şimdi daha akşamdan yarının planını yaparak yatıyorum.. Planlı olmazsa ooooooooo düşünemiyorum : ) Tabi ki önceliğim hep oğlum... Onun karnını doyurmadan uyutmadan onunla kaliteli vakit geçirip oyun oynamadan evmiş işmiş yemekmiş bakmıyorum.. Sonra zaten fırsatım oluyor Allah yardım ediyor...
BN çok sabırsız im sinir de varcelik gibi sabirli olmaniz lazim inanin cok ise yariyor
BN çok sabırsız im sinir de var
Sen kizimla bnm halimi gör banyo yaptırırken anaaamm hiç durmuyo Ooo zor yıkıyor mm zaten bize uyku yokki gece çok emmeye kalkiyo sabah ta erkenden ayakta yiz emmekten kesilse rahat ederim belkio zaman isin baya zor. Hani yoga yaparken kadinlari gormussundur televizyondarahat ol sakin ol sakinles falan. Yoksa kendine yaparsin. Sen delirsen dahi bebegin anlamiyacak sen kendini kotu hissedeceksin.
rahat ol bebeginle ilgilen gerisini biraz sal, 2 gun evini temezlemesen hic birsey olmaz. yemek yapamadin mi yap bir makarna yiyin.
Ayrica arkadasin dedigi gibi planli olmak cok onemli bebek varken. bende cunku onceleri keyfine cok duskun bir insandim. Sabah 3-4 gibi yatar saat 11-12 ye kadar uyurdum. Simdi hergun asker gibi 7 de kalkiyorum hafta sonuda dahil. Ve aksam 22.00 de uykum geliyor yatmam lazim cunku sabah yine erken kalkmam gerekiyor
Mesela kizim sabah uyanmadan 15 dakika once kalkip yatagimi toplayip kahvaltimi yapiyorum kizimin mamasini hazirliyordum sonra kizim uyaniyor zaten ve marathon basliyor. Guzel yanlarini gorup zevk almaya calis. Ve sunu sakin unutma sen gergin olursan bebegin daha gergin olur bunu hissediyorlar. O yuzden bebegini mesela banyo yaptirmak bir zevk olmali yaptirirken sarki soyle. Benim berbat sesim olmasina ragmen yuksek sesle sarki soyluyorum kizim banyo yaptirirken resmen oynuyorduk.
Sen kizimla bnm halimi gör banyo yaptırırken anaaamm hiç durmuyo Ooo zor yıkıyor mm zaten bize uyku yokki gece çok emmeye kalkiyo sabah ta erkenden ayakta yiz emmekten kesilse rahat ederim belki
Aaaa geçmiş olsun canım bnm kizim 14 aylik yapışık ikiz gibiyiz valla suya yavaş yavaş alisiyo du bklmkorkuyor mu acaba. Ne kadarlik bebegin canim. Benim kizim cok kucukken cok korkuyordu beni oyle bir tutuyordu ki suya ciglik cigliga koyuyordum ama sakin sakin sarki soyluyordum sonra rahatliyordu yavas yavas. Tabi yari govdeyle nerdeyse bende suya giriyordum o kadar yani. ustum basim heryerim islaniyordu. Ama sen sakin kaldikca yavas yavas alisiyorlar. ben suyun icindede hep tutuyordum. Ayrica oyle uzun yikamana gerek yok. Kir baglamadi ya kizin heryerine su degsin pisik olmasin yeterli.
ilk zamanlar bizde bitisik gibi geziyorduk. Valla ne yalan soylim arada bazen mama veriyordum. uyumadigim icin dinlenemiyordum sutumde olmuyordu. Mesela gunde 1 defa mama verdigim oluyordu. Tamam biliyorum anne sutu cok faydali ama caresiz kaliyor bazen insan. Gunduz benim kizim hic uyumazdi yeni dogmus bebegin devamli uyumasi lazim ama benimkini gizli reflusu varmis cocuk yatamiyordu o yuzden
Aaaa geçmiş olsun canım bnm kizim 14 aylik yapışık ikiz gibiyiz valla suya yavaş yavaş alisiyo du bklm
Amin valla canım kızım büyüdü kocaman abla yasagol canim allaha sukur sonra gecti ama ilk 3 ay gunduzleri hic uyumadi desem yeridir, kizin baya buyukmus bende yeni dogdu sandim 3-4 aylik birsey sanmistim. Kocaman olmus hala sana eziyet mi ediyor. Kucuk cadiya kaptirmissin kendini. Bu cocuklar iyi biliyor insani kullanmayi. Allah kolaylik versin sana.
Amin valla canım kızım büyüdü kocaman abla yacanım o bnm işte emmeden kesilsin rahat ederim
2 yaşına kadar emzirim diyorum Hz peygamber de öyle demişti sanırımcanim baya buyuk kizin gece emmeyi birakmasi lazim. Rehin almis seni, kullandirtma kendini tatli cadiya. Gece yemek servisine son verin artik. Valla icim acidi sana 14 aydir gece uykun bolunuyor.
Gunduz yeterince yiyen bebeklerin geceleri anneyi emmek icin kalkmamasi lazim. Benim kizim 3-4 aylikken birakti emmeyi. Allaha sukur. istahi baya yerindeydi gelisimide guzeldi tombis bir bebekti bende hic kaldirma ihtiyac duymamistim. Oyle devam etti. Gece uykusuz kaldim desem yalan olur.
BN daha önce hiç çocuk bakmadım hiç anlamadım da şimdi kızım la çıraklık dönemi oluyo ikinci olursa da kalfanerde calisiosun
Başına gelince anliyo insan dmiBen bebek manyağıydım bekarken ve çok da iyi bebek bakardım akrabalar olsun sonradan olan kardeşim olsun çok baktım.. Tabi hep bakmak gibi olmuyormuş ama olsun... Ben kamuda çalışıyorum canım..