Ne zaman çocuk yapmalı?

Hayat hiçbir konuda ertelemeye gelmez zaten bebekte hadi gel deyince gelmez ... bu sorularınızın tek cevabı zaman bence ne yaşatır ne olur bilinmez belki doğar çok sakin olur nasıl büyüdü anlamazsın belki doğar seni duş almaya bile göndermez belki eğitimin bitene kadar hamile bile kalmazsın vs vs liste böyle uzatıp gider bence bu kadar düşünmek yerine akışına bırakmalısınız bu konuyu Allah en güzelini en güzelinden yaşatsın...

Haklısınız, bu da aklımın bir köşesinde aslında... Bakalım zaman ne gösterecek.

Düzenimiz biraz bozulacak ama bir yandan bizi biraz daha düzenli yapabilir bebek diye düşünüyorum. Eğitime iki sene daha az zaman ayırabilirim ama sonrasında çocukla yürür değil mi? Sonuçta çocuklu olup okuyan kariyer yapan çok insan var...
Tabi ki yürür.
Sadece normalinden çok daha fazla efor sarfetmeniz gerekecek o kadar. Normalde bir saatte halledebileceğiz bir şeyi beşe bazen on beşe bölmeniz gerekecek :) O yoğun tempoya alışınca gerisi çorap söküğü zaten.
Istedikten sonra yapılamayacak şey değil.

Tabi ki yürür.
Sadece normalinden çok daha fazla efor sarfetmeniz gerekecek o kadar. Normalde bir saatte halledebileceğiz bir şeyi beşe bazen on beşe bölmeniz gerekecek :) O yoğun tempoya alışınca gerisi çorap söküğü zaten.
Istedikten sonra yapılamayacak şey değil.

Teşekkür ederim, buradan fikir almak gerçekten çok iyi geldi. ❤️

Ben 21 yaşında evlendim hemen çocuk yapmadık 24 yaşında anne oldum bazen diyorum keşke 1 sene sonra yapsaymışım hemen çünkü o bebeklik dönemini atlatınca bir rahatlıyorsun çocuk biraz büyümüş oluyor bende 30 lu yaşlarımda rahat etmek istiyorum açıkcası kafam kaldırmaz aynı şeyleri o yaşlarda arkadaşlarım halen bekar bazen özeniyorum kafalarına göre takılabiliyorlar diye ama oğlumla geçirdiğimiz zamanlardan çok keyif alıyorum üniversite mezunuyum çalışmıyorum eşim de sağolsun elinden geldiği kadar yardım eder bence düşünmeye başlayın

Çok haklısınız ama benim bir tiroid problemim var, yani çocuk yapmaya karar verirsem değerlerimi kontrol ettirmem lazım önce, bazen tiroid değerlerim düşüyor ve ben anlamıyorum. Yani hemen bırakamam. Ki korunmayı bıraktığımızda olup olmayacağı da belli değil dediğiniz gibi...
Canim bendede var o sorun degil. Düşük olmasi degil yuksek olmasi sorun. Benim tsh im ınanılmaz yüksekti hamile kalamadim :) sonra duzeldi 6 ay boyunca yine kalamadim:) simdi hamileyim cok şükür. Evliligimin 2.senesine yaklasirken hamile kaldim ve aylardır düzenli olan TSH 3,75 e çıktı:)
Bebisim sömürdü beni sağolsun 🤣 dozu yukselttim. Once kontrol ettir cok düşük olmasi sorun degil çünkü benim 1,60 ken hamile kaldim. Suan düştü 0,45li biseler ve bebek gayet iyi.

Ben 21 yaşında evlendim hemen çocuk yapmadık 24 yaşında anne oldum bazen diyorum keşke 1 sene sonra yapsaymışım hemen çünkü o bebeklik dönemini atlatınca bir rahatlıyorsun çocuk biraz büyümüş oluyor bende 30 lu yaşlarımda rahat etmek istiyorum açıkcası kafam kaldırmaz aynı şeyleri o yaşlarda arkadaşlarım halen bekar bazen özeniyorum kafalarına göre takılabiliyorlar diye ama oğlumla geçirdiğimiz zamanlardan çok keyif alıyorum üniversite mezunuyum çalışmıyorum eşim de sağolsun elinden geldiği kadar yardım eder bence düşünmeye başlayın

Benim de çevremde gözlemlediğim bu oldu açıkçası, bebekle ilk 2 sene zor olsa da anneler sonra rahatlıyor, ben de hem yaş farkı çok olmasın aramızda hem de ileride ergenliklerinde, evliliklerinde gücüm olsun istiyorum. Gerçi belli olmaz, biz plan yapsak da kader diye bir şey var, inşallah hayırlısı olur ❤️

Canim bendede var o sorun degil. Düşük olmasi degil yuksek olmasi sorun. Benim tsh im ınanılmaz yüksekti hamile kalamadim :) sonra duzeldi 6 ay boyunca yine kalamadim:) simdi hamileyim cok şükür. Evliligimin 2.senesine yaklasirken hamile kaldim ve aylardır düzenli olan TSH 3,75 e çıktı:)
Bebisim sömürdü beni sağolsun 🤣 dozu yukselttim. Once kontrol ettir cok düşük olmasi sorun degil çünkü benim 1,60 ken hamile kaldim. Suan düştü 0,45li biseler ve bebek gayet iyi.

Çok sevindim sizin için. ❤️

Benim üzüldüğüm zamanlar değerlerim değişiyor ve doktor hamile olmadan önce baktırmalısın muhakkak demişti. En son 6 ay önce baktırdım normaldi, ama tekrar baktırıp öyle korunmayı bırakmayı düşünüyorum.

Çok sevindim sizin için. ❤️

Benim üzüldüğüm zamanlar değerlerim değişiyor ve doktor hamile olmadan önce baktırmalısın muhakkak demişti. En son 6 ay önce baktırdım normaldi, ama tekrar baktırıp öyle korunmayı bırakmayı düşünüyorum.
Insallah bizde sizin icin seviniriz 🧡 evet baktırın ona sonra zaten yine degisecek deger. Olası bir hamilelikte. Ben suan 3 haftada bir kan veriyorum baktrıyorum . Doktor bana en gec 1 ay en az 3 hafta dedi. Oyle bir belaki sizi cok iyi anlarım. Ama çözümü var ALLAH tan🤲☺️☺️ bu arada bence yasiniz cok normal. Bende 28 yaşındayım. Kismetse 28 i bitirip 29dan gun aldiğimda bebegim dogmus olcak. Bence tam zamani. Para bi sekilde geliyor da yillar öyle değil işte.. insallah sağlıklı sıhhatli güzel huylu uzun ömürlü bir evlat versin Rabbim size

Insallah bizde sizin icin seviniriz 🧡 evet baktırın ona sonra zaten yine degisecek deger. Olası bir hamilelikte. Ben suan 3 haftada bir kan veriyorum baktrıyorum . Doktor bana en gec 1 ay en az 3 hafta dedi. Oyle bir belaki sizi cok iyi anlarım. Ama çözümü var ALLAH tan🤲☺☺ bu arada bence yasiniz cok normal. Bende 28 yaşındayım. Kismetse 28 i bitirip 29dan gun aldiğimda bebegim dogmus olcak. Bence tam zamani. Para bi sekilde geliyor da yillar öyle değil işte.. insallah sağlıklı sıhhatli güzel huylu uzun ömürlü bir evlat versin Rabbim size

Amin çok teşekkür ederim 😍😍

Merhaba,

Çocuk konusunda kafamda ciddi soru işaretleri var, durumumu paylaşıp sizden fikir almak istiyorum.

Evliliğimde 3 senemiz bitti. Sorunlarımız oldu, burada da paylaştığım, bazen boşanma aşamasına geldiğimiz, ama hepsi halloldu ve şu an evliliğimden güzel tat aldığım bir dönemdeyim.

Yaşım 27. Öğretmenim. Üniversite biteli seneler oluyor. Geçen sene tam zamanlı çalışıyordum Türkiye'de özel sektörde, bu sene ise eşimin ülkesindeyiz ve haftada üç gün 3 saat ders veriyorum. İki gün de yüksek lisansa hazırlık için ders alıyorum.

Şimdi çocuk için içimde bir aşk yok. Ama hiç istemiyorum da diyemem. Çocukları çok seviyorum ama sorumluluk beni çok korkutuyor. Çocuğuma yetememekten korkuyorum, beni neden dünyaya getirdin demesinden korkuyorum. Ama öğrencilerin gözlerine bakıp duyduğum mutluluğu kendi çocuklarımdan da duyacağımı biliyorum, sevgiyle büyüyen çocuklar yetiştirmek istiyorum bir yandan. Annemle geçirdiğim o güzel çocukluğum gibi benim de dizimin dibinde sevgiyle büyüttüğüm çocuklarım olsun istiyorum. Ama işte karar veremiyorum.

Maddi açıdan istediğim refahta değilim henüz. Çocuk bizi biraz zorlayabilir, ama bir iki sene daha maddiyat için ertelemeli miyim bilmiyorum.

Bir de bebekle eğitim hevesime devam edebilir miyim sizce? Mesela şu an çocuğum olsa onunla derslere gidebilirim burada, ama yorgun olur muyum, yetişir mi her şey? Ben hayatımın sürekli eğitim ile geçmesini istiyorum, çocuk buna ne kadar engel olur? Yaş ilerledikçe çocuklarımla aramda çok yaş farkı olacak korkusu da sardı beni. Yaş açısından geç kalmak istemiyorum.

Ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle sunu söyleyeyim benim gördüğüm kadarıyla kendini hazır hissetme olayı kaç yıl geçerse geçsin olmuyor :)

Yani kimse anne olmadan evvel yüzde yüz emin olamıyor, öyle mi? Ben biraz daha hislerim korkularım yatışsın diye bekledim ama pek de yatışmadı, demek ki hep olacak bu. :KK43:

Ne kadar hazır hissetsen bile başta bocalarsın. Ama yaşadıkça, anın içine girdikçe daha kolay göğüs geriliyor her şeye. Korkular hiç geçmiyor. Bebek büyüdükçe şekil değiştiriyor. Ben 30 yaşımdayım ama anneme sorsak hala benim için endişeli. Annelik bir tür delilik bence. 😂

Ben çocuk istemediğim halde evliliğimin 5. Senesinde hamile kaldım. Şu an 1 yaşında. Tabi maddi olarak hazır olmadığımız gibi tam doğum zamanı eşim iiten çıkartıldı. Hala maddi zorluk çekiyoruz ki düşündüğümden daha fazla harcama yapılıyor ve büyüdükçe o harcamalar artıyor.

İş manasında beni etkilemedi, 3 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım. Bakıcı bulma safhası beni manevi olarak çok yıprattı. 3 bakıcı değiştirip daha içime sinen biri olmadığı için bu bakıcıda kaldım. Maaşımın yarısını vermeme rağmen tam memnun olamadım. Keşke imkanım olsaydı da 1-2 sene sadece ben bakabilseydim.

Başka şeylere vakit ayırma düzeyim şimdilik oğlum uyuduğu zamanlara tekabul ediyor. Burada yardımcı olacak kimsem yok ama eşime bırakıp bir şeyler yapma imkanım varken yapmak istemiyorum. Çalışıyor olmak zaten fazlaca anneyle olacak zamanını çaldığımı düşündürdüğü için başka bir şeye çok nadir vakit ayırıyorum. Sabah bakıcı gelince gideceğimi anlayıp bana yapışması, benden başka dünyası olmadığı düşüncesi, ben çıkartırsam parkta oynayabilmesi, ben eğlendirirsem gülmesi, ben öğrettikçe öğrenmesi gibi durumlar beni durduruyor.

Biraz daha büyüyünce durum ne olur bilemiyorum ama 1 yaş için söylüyorum; kıyamıyorsunuz. Tabi benim yapmak isteyip de bebek yüzünden yapamadığım bir şey olmadı zaten büyük hedeflerim yok ama günlük veya bir kaç seferlik şeyler için dahi vicdan muhasebesi yaşıyorum.

Bebek zor bir karar bana gore. 31 yasinda anne oldum,daha bile erkenmis dedim hep. İnsanin kariyerini,maddi manevi olanaklarini rahat bir 5 sene geriye atiyor cocuk sahibi olmak. Maddi yetersizlik daha basinda varsa bir sure ertelemek mantikli elbette. Herkesin hayati bir degil tabii ben size kendimden ornekler verdim. Sizin yerinizde olsam bir 5-6 sene daha cocuk sahibi olmadan kariyerime odaklanirdim. Okumak da calismak da cocuksuzken daha kolay. Allah hakkinizda en hayirlisi neyse onu versin,hayirli evlatlar yetistirmek nasip olsun insallah

Ben çocuk konusunda romantik olamayacağım. Eviniz arabanız olmadan ya da ev, araba alacak güce sahip olmadan yapmayın çocuk. Öncelikle çocuk çok masraflı ve ihtiyaçlar gün geçtikçe artıyor. İkincisi de artık Türkiye şartlarında iyi eğitim için maalesef para önemli bir etken. Eğer aileniz size yardım edecekse tamam ama onlardan destek görmeyecekseniz durum farklı. Hele bir de borç varsa o zaman daha da zor. Çok karamsar yazdım ama emin ol hepsinde doğruluk payı var. Lütfen iyi düşün. Çocuğu iyi yetiştirmek için bazı koşulların sağlanması şart.
Not: Borcunuz yokmuş ve birikiminiz varmış. O zaman düşünebilirsiniz.

Biz bu saydiginiz seylerin hepsine cocuklar dogduktan sonra sahip olduk.
Oglum dogdu 3 ay arayla ev ve araba sahibi olmak nasip oldu, kizim dogdu o 1 yasindayken yazlik aldik hemde imkansiz alamayiz dedigimiz bi anda.. 🤷🏼‍♀️
Gercekten bazi seyler nasip

Cok yakin arkadsim evliligi uzerinden 3 sene gecti bu surede hic cocuk dusunmuyorum dedi gezicem tozucam vs bana da kiziyordu hemen cocuk yaptin az gezseydin vs diye. Her neyse simdi 8 ay oldu cocuk isteyeli hala olmuyor, ben hemen istedigimde olur sandim diye agliyor her adet gununde. Demem o ki "hayat biz planlar kurarken yaşadıklarimizdir" ins hersey istediginiz gibi gider ama maalesef su tarihte yapayim olayi her zaman tutmayabiliyor.

Eğer anne olmadan önce 1 haftalık bir deneme süresi falan olsaydı, O bir hafta da şu an yaşadığım hafta olsaydı gidip tüplerimi bağlatırdım 🤦🏻‍♀️
Hazır olmak diye bir sey yok bence.
Bazen uyuduklarinda nefes seslerini dinlemek, tenlerine degmeye kiyamamak, sarildigimda kokularini icime cekmek, hala heyecanlandiran, hala gozlerimi.dolduran, hala aklimin bir kismini flulastiran seyler.
Ote yandan son 8 gundur hastaalr, uykusuzluk, sürekli zırıltı, sürekli nazlarını çekme, surwkli ne yedirip icirecegimi dusunme, surekli ilaç içmeleri için mücadele, ve bunlari yaparken, sabirla, her gunu en bastan ayni rutinle yasarken akil sagligini koruma, insan böyle şeylere hazır olamaz. :)
Iyisi ile, kötüsü ile anneliğe hazır olunmaz bence :)

Kimseye çocuk işini erteleyin diyemem. Hormon testlerinizi yaptırın. Eşiniz de testlerini yaptırsın. Sorun yoksa en fazla 1-2 yıl erteleyin. Bu arada evliliğinizden de emin olmuş olursunuz.

ben de 25, eşim 32 yasında. 1yıllık evliyiz. biz de aynı soruyu soruyoruz kendımıze.
maddi sıkıntımız yok. sadece il değiştireceğiz bir kaç aya.

Ben bir öğretmen adayıyım.Kendime soruyorum hep sen olsan ne yaparsın diye? Ama yok günümüzde düzen tam olarak 30 yaşından sonra kuruluyor.Bir de ben günümüz dünyasına çocuk getirmekten korkarım ben mutlu olacağım,sevdiğim adamdan çocuğum olacak peki ilerde?Önemli olan ilerisi.

Merhaba,

Çocuk konusunda kafamda ciddi soru işaretleri var, durumumu paylaşıp sizden fikir almak istiyorum.

Evliliğimde 3 senemiz bitti. Sorunlarımız oldu, burada da paylaştığım, bazen boşanma aşamasına geldiğimiz, ama hepsi halloldu ve şu an evliliğimden güzel tat aldığım bir dönemdeyim.

Yaşım 27. Öğretmenim. Üniversite biteli seneler oluyor. Geçen sene tam zamanlı çalışıyordum Türkiye'de özel sektörde, bu sene ise eşimin ülkesindeyiz ve haftada üç gün 3 saat ders veriyorum. İki gün de yüksek lisansa hazırlık için ders alıyorum.

Şimdi çocuk için içimde bir aşk yok. Ama hiç istemiyorum da diyemem. Çocukları çok seviyorum ama sorumluluk beni çok korkutuyor. Çocuğuma yetememekten korkuyorum, beni neden dünyaya getirdin demesinden korkuyorum. Ama öğrencilerin gözlerine bakıp duyduğum mutluluğu kendi çocuklarımdan da duyacağımı biliyorum, sevgiyle büyüyen çocuklar yetiştirmek istiyorum bir yandan. Annemle geçirdiğim o güzel çocukluğum gibi benim de dizimin dibinde sevgiyle büyüttüğüm çocuklarım olsun istiyorum. Ama işte karar veremiyorum.

Maddi açıdan istediğim refahta değilim henüz. Çocuk bizi biraz zorlayabilir, ama bir iki sene daha maddiyat için ertelemeli miyim bilmiyorum.

Bir de bebekle eğitim hevesime devam edebilir miyim sizce? Mesela şu an çocuğum olsa onunla derslere gidebilirim burada, ama yorgun olur muyum, yetişir mi her şey? Ben hayatımın sürekli eğitim ile geçmesini istiyorum, çocuk buna ne kadar engel olur? Yaş ilerledikçe çocuklarımla aramda çok yaş farkı olacak korkusu da sardı beni. Yaş açısından geç kalmak istemiyorum.

Ne düşünüyorsunuz?
Ilk kez anne olcaksin. Tabi ki korkularin normal. Bende ilk hamileligimde her gece esime yapabilir miyim. Diyodum. Cok sukur simdi 2cocugum var. Calsiyorum ve ustesinden geliyorum bi sekilde. Her seyi kenara birakip once cocuklarimi sevgiye oyuna doyuruyorum. Ev daginik olsa da onemli degil diyorum. Egitim konusuna gelince arkadasim 2cocugu ile universite okuyo ustelik edebiyat bolumu. 2.cocugu 10 aylik. Tam dogum zamani vizelere geldi. Hocalariyla konustu. Mazeret siinavi yaptilar ve su an alttan dersi yok. Yapilabilir seyler. Ve bu korkulariniz cok normal

X