Merhaba, aslında şöyle bir sorun olmuş baştan beri. siz onu kendisini düşündüğünden daha fazla düşünmüşsünüz. diyorsunuz ya 1 ay sonra nişanımız var diye. masrafların çok çok azını ona yansıtmışsınız. en basiti beğendiğiniz alyansı bile seçmemişsiniz ona masraf olmasın diye. bıraksaydınız masraf olsaydı. böylece nişanlanmanın masraflı bir iş olduğunu da fark ederdi. ve babasına o ayakkabıyı alacak bütçesi olmadığını anlardı. Siz hesap bile ödediğiniz için kimi zaman o asla bu süreçteki masrafları yüklenmemiş.
öncelikle kredi borcu onun borcu. demek ki ödeyeceğini düşünmüş ki çekmiş ve sizinle ilgili değil. ne kadar yapabilirsiniz bilmiyorum ama bu süreçlere onun kredi borcu var diye düşünerek devam etmeyin.
bir arkadaşım vardı size onu anlatayım. evlendiği zaman eşi ailesine destek oluyordu. ailesi de bu desteği istiyordu. arkadaşım asla evin masraflarını kısmadı. ne istiyorsa onu talep etti, taleplerini azaltmadı. eşi böylece iki ev birden geçindiremeyeceğini anladı. ailesine destek olmadı, çünkü olamıyordu.
eğer nişan alışverişlerinden, alacaklarınızdan kısmazsanız bunu eninde sonunda anlayacaktır. bakın, deli gibi pahalı şeyler alın demiyorum. zaten öyle biri değilsiniz. sadece kısmayın diyorum. ben öderim de demeyin. beğendiğinizi, içinize sineni seçin. fazla fedakarlık yapmayın ki o da nişanlanmak için gereksiz harcamalarından kısması gerektiğini öğrensin.