• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

1000 tl lik spor ayakkabı o gelire çok fazla kime alınırsa alınsın. Borcu da varmış hem. Gayet 300 400 ede marka spor ayakkabılar var. Bu fragmandır evliliğin siz kendinizden kıstıkça o da umursamaz zaten istemiyor bir şey diye. Eş ailesinin gelirine göz diken kadınlardan nefret ederim ama eşiniz olacak adamın para harcayış tarzı önemlidir.
Benim takıldığım ailenin durumunun iyi olmadığı halde bu fiyatta bi hediye alması hemde sorumluluğu en çok yüklenmesi gereken kişinin babanın bunu yapması beni aşırı korkuttu başıma neler gelecek diue

Merhaba, aslında şöyle bir sorun olmuş baştan beri. siz onu kendisini düşündüğünden daha fazla düşünmüşsünüz. diyorsunuz ya 1 ay sonra nişanımız var diye. masrafların çok çok azını ona yansıtmışsınız. en basiti beğendiğiniz alyansı bile seçmemişsiniz ona masraf olmasın diye. bıraksaydınız masraf olsaydı. böylece nişanlanmanın masraflı bir iş olduğunu da fark ederdi. ve babasına o ayakkabıyı alacak bütçesi olmadığını anlardı. Siz hesap bile ödediğiniz için kimi zaman o asla bu süreçteki masrafları yüklenmemiş.

öncelikle kredi borcu onun borcu. demek ki ödeyeceğini düşünmüş ki çekmiş ve sizinle ilgili değil. ne kadar yapabilirsiniz bilmiyorum ama bu süreçlere onun kredi borcu var diye düşünerek devam etmeyin.

bir arkadaşım vardı size onu anlatayım. evlendiği zaman eşi ailesine destek oluyordu. ailesi de bu desteği istiyordu. arkadaşım asla evin masraflarını kısmadı. ne istiyorsa onu talep etti, taleplerini azaltmadı. eşi böylece iki ev birden geçindiremeyeceğini anladı. ailesine destek olmadı, çünkü olamıyordu.

eğer nişan alışverişlerinden, alacaklarınızdan kısmazsanız bunu eninde sonunda anlayacaktır. bakın, deli gibi pahalı şeyler alın demiyorum. zaten öyle biri değilsiniz. sadece kısmayın diyorum. ben öderim de demeyin. beğendiğinizi, içinize sineni seçin. fazla fedakarlık yapmayın ki o da nişanlanmak için gereksiz harcamalarından kısması gerektiğini öğrensin.
Nasıl davranmam gerekiyor oturdu şuan kendi istediklerimle ilgilenip sevgilimle de aramı bozmayacağım. Usulüne göre isteklerimi gerçekleştiricem çok teşekkür ederim

Öyle bi durumu olsa keşke bu kadar masrafın içinde neden bunu yaptıklarına mantıklı bi sebep duymaya çok ihtiyacım var.
İşte ben aklıma gelen her iki ihtimali de değerlendirmeye çalışarak yorumladım. Hangisi doğru ve gerçekse ona göre hareket etmek lazım Hoppa

Siz beni yanlış anlamışsınız ben babaya sağlık için değilse 1000 tl lik ayakkabı alınmasaydı uygununa bakılsaydı dedim ama adam oğlunu büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmış işi bitmiş. Niye sorumlu olsun sizin evlenmenizden?anne babayız diye ömür boyu yemeyip içmeyip evlada mı vereceğiz? Siz nişanlınızla maddi gücünüz neyse el ele verip yapacaksınız eşya düğün takı vs. Onlarda gelip içlerinden gelen takısını takacak sadece.

Evlenmeyin bu gençle.
Çok seviyorum diyorsanız erteleyin evliliği.
İkinizde de hata var ama bu aile sıkıntılı.
Nişanlınız para yönetiminden bihaber.

Merhaba, 27 yaşındayım 1 yıldır birlikte olduğum sevgilim var 1 ay sonra nişanımız var.

Sevgilim mühendis 5 bin kadar maaşı var bende çalışıyorum. Ama çok fazla kredi borcu var maaşının tamamı neredeyse. Ekonomik durumları olmadığı için nişan bu kadar geç kaldı ve düğün seneye kaldı.

Benim düşüncelerime göre düğün nişan vs. Süreçleri erkek yapmak zorunda değilde elimizden ne geliyorsa onu yaparız şeklinde. Örneğin, 1.5 TL ye nişan kıyafeti beğendim erkek arkadaşıma bunu ben ödeyeyim diye ısrar ediyorum aynı zamanda kuaför paramı , ayakkabıımı vs daha bi kaç şeyi ben veririm diyorum hayır diyo müsade etmiyor ben yaparım diyo öyle desede ben yinede seçim yaparken uygun şeyler seçiyorum.

Asıl soruna gelirsek daha önce de buna benzer bu konum olmuştu ama şimdi direk bunun hakkında konuşmak istiyorum dağılmasın konu diye.
Sorun şu; erkek arkadaşımla babalar günü hediyesi aldık babasına 190 TL ye tişört. Ertesi gün sevgilim tekrar bi hediye daha aldı adidasın bi modeli 900 TL ayakkabı.
Şimdil diyeceksiniz ki sanane kızım babasına bir hediye almasın mı evet tabiki alsın asla böyle bir şeye karışmam evli bile olsak. Ama 1 ay sonra nişanı olacak erkek ailesi yapması gereken büyük masrafları olan çocuğuna bu fiyatta bir hediye aldırması ondan istemesi beni şok etti arkadaşlar.

Ve dünden beri çok kafama takıyorum heves falan kalmadı henüz bi alyans bi tek taş aldı bana ikiside hiç istediğim gibi değil sadece ucuz olsun diyerek aldığımız şeyler. Lütfen bana bi akıl verin ben haksızsam aklımı başıma getirin çok ihtiyacım var şuan yolun çok başındayım korkuyorum bu işlerden. Teşekkürler
Nisanliniza temel finansal bilgiler ve ev ekonomisi ile ilgili ciddi bir eğitim gerekli 5 bin maaşı olan ve evlilik hazirligi yapan adam babasina 1000 tl lik hediye almamalı.
Bunun dışında bir zahmet nisan kıyafeti ve ayakkabısını alsın. Olmazsa evliligi önümüzdeki yaza degil 1 sene sonraya erteleyin ama her seyin en ucuzuna layik kadin görünümünde olmayın.
Bu arada umarim siz de calisiyorsunuzdur

2,5 yıl çıktıktan sonra eşim evlenme teklif etmisti de "bana aileme söylemem icin zaman ver" deyip 6 ay soyleyememistim:))
Yani 1 yıllık ilişkide nişan için çok çok erken bence

Ben galiba yazık sıkıntı yaşamasınlar diye diye kendimi hafife aldırdım ama elimde değil durumları yok olsun dedim ben destek olurum ailem olur dedim ama iyi niyetimi suistimal etme dedim ona yine edildi işte. Bana baskı yapıyor evet pahalı şeyler beğenince biraz pahalı değil mi diyo ya ne bileyim ben evleniyorum en özel günlerim 100 liranın hesabını yapıyorum adam 900 TL ye keyfi bi harcama yaptı ben gerçekten bu olayı nasıl atlatcam bilmiyorum
Durumları yok ama 900 liraya ayakkabı giymese olmuyor 😅 gerçekten normal değil olan biten. Uygununa kaçtığın her şey için ilerde pişman olma ihtimalin bana yüksek geldi.

Kac yıldir çalışıyorum henüz 1 liralik bir ayakkabı almisligim yok. Bahsi geçen miktarlardan da fazlasını kazanıyorum ama o kadar parayı ayakkabıya gommem net...

Nisanliniza temel finansal bilgiler ve ev ekonomisi ile ilgili ciddi bir eğitim gerekli 5 bin maaşı olan ve evlilik hazirligi yapan adam babasina 1000 tl lik hediye almamalı.
Bunun dışında bir zahmet nisan kıyafeti ve ayakkabısını alsın. Olmazsa evliligi önümüzdeki yaza degil 1 sene sonraya erteleyin ama her seyin en ucuzuna layik kadin görünümünde olmayın.
Bu arada umarim siz de calisiyorsunuzdur
Çalışıyorum ben evet ne yapmalıyım bilmiyorum

Bunun dışında bir zahmet nisan kıyafeti ve ayakkabısını alsın.
Ben yanlış mı biliyorum acaba nişan kıyafetini ve masrafları kız tarafı karşılamıyor mu acaba , bi sormak istedim sadece ben öyle biliyorum çünkü nişan kız düğün erkek tarafına aittir diye benim de evliliğe giden bi ilişkim var nişan düşünüyoruz elbiseyi ve ayakkabıyı o mu almalı

Ben yanlış mı biliyorum acaba nişan kıyafetini ve masrafları kız tarafı karşılamıyor mu acaba , bi sormak istedim sadece ben öyle biliyorum çünkü nişan kız düğün erkek tarafına aittir diye benim de evliliğe giden bi ilişkim var nişan düşünüyoruz elbiseyi ve ayakkabıyı o mu almalı
Salonu biz tuttuk. Elbiseyi benim ihtiyaçlarımıda onlar alıyor normalde

Merhaba, 27 yaşındayım 1 yıldır birlikte olduğum sevgilim var 1 ay sonra nişanımız var.

Sevgilim mühendis 5 bin kadar maaşı var bende çalışıyorum. Ama çok fazla kredi borcu var maaşının tamamı neredeyse. Ekonomik durumları olmadığı için nişan bu kadar geç kaldı ve düğün seneye kaldı.

Benim düşüncelerime göre düğün nişan vs. Süreçleri erkek yapmak zorunda değilde elimizden ne geliyorsa onu yaparız şeklinde. Örneğin, 1.5 TL ye nişan kıyafeti beğendim erkek arkadaşıma bunu ben ödeyeyim diye ısrar ediyorum aynı zamanda kuaför paramı , ayakkabıımı vs daha bi kaç şeyi ben veririm diyorum hayır diyo müsade etmiyor ben yaparım diyo öyle desede ben yinede seçim yaparken uygun şeyler seçiyorum.

Asıl soruna gelirsek daha önce de buna benzer bu konum olmuştu ama şimdi direk bunun hakkında konuşmak istiyorum dağılmasın konu diye.
Sorun şu; erkek arkadaşımla babalar günü hediyesi aldık babasına 190 TL ye tişört. Ertesi gün sevgilim tekrar bi hediye daha aldı adidasın bi modeli 900 TL ayakkabı.
Şimdil diyeceksiniz ki sanane kızım babasına bir hediye almasın mı evet tabiki alsın asla böyle bir şeye karışmam evli bile olsak. Ama 1 ay sonra nişanı olacak erkek ailesi yapması gereken büyük masrafları olan çocuğuna bu fiyatta bir hediye aldırması ondan istemesi beni şok etti arkadaşlar.

Ve dünden beri çok kafama takıyorum heves falan kalmadı henüz bi alyans bi tek taş aldı bana ikiside hiç istediğim gibi değil sadece ucuz olsun diyerek aldığımız şeyler. Lütfen bana bi akıl verin ben haksızsam aklımı başıma getirin çok ihtiyacım var şuan yolun çok başındayım korkuyorum bu işlerden. Teşekkürler
Sana tek bişey diycem fazla tutumlu olma , bırak yapması gerekenleri yapsın, yoksa hep öyle alışır, fazla merhamet iyi değildir...

Değilmiş gözüme soka soka öğrettiler
Her zaman önce kendini düşün yoksa kimse seni düşünmez, sana bişey almak isterlerse itiraz etme , sen bişey istemezsen isteyenler çıkacak mutlaka , evlilikte de her zaman isteklerini belirt ihtiyaçlarını söyle, erkeklere görev vermezsen gidip başkalarının verdiği görevleri ve istekleri yerine getiriyorlar, onların fıtratı bu...

Çalışıyorum ben evet ne yapmalıyım bilmiyorum
Maddi konularda çok talepkar olmayın ama fazla fedakar da olmayın. Sırf daha ucuz diye beğenmediğiniz bir şeyi almayın. İlerde kimse size bu davranışlarınız için teşekkür etmeyecek. Aksine bu fedakarlıklsr evlilik sürecinde karşılığını bulamazsa size öfke olarak geri dönecek.

Yemeyenin malını yerler ..herşeyin ucuzunu istemek kendinden taviz vermek semi nişanlılık gözünde mükemmel biri asla yapmayacak ...boşuna kasma ne istersen onu aldır..zira forum (anlayışlı davrandım,hiçbişey istemedim,herşeyi kendimiz yaptık,ailem destek oldu onun ailesi birşey almadı yada yapmadı,...) diyen ama kimselere yaranamayan kıymeti asla bilinmeyen hanımlarla dolu...ve unutma ke kadar zorlarsan o kadar değerli olursun kolaylık sağlama,alttan alma ,anlayışlı hiç olma..benden sana abla tavsiyesi

Yemeyenin malını yerler ..herşeyin ucuzunu istemek kendinden taviz vermek semi nişanlılık gözünde mükemmel biri asla yapmayacak ...boşuna kasma ne istersen onu aldır..zira forum (anlayışlı davrandım,hiçbişey istemedim,herşeyi kendimiz yaptık,ailem destek oldu onun ailesi birşey almadı yada yapmadı,...) diyen ama kimselere yaranamayan kıymeti asla bilinmeyen hanımlarla dolu...ve unutma ke kadar zorlarsan o kadar değerli olursun kolaylık sağlama,alttan alma ,anlayışlı hiç olma..benden sana abla tavsiyesi
Teşekkür ederim sağolun ama ben unutamıyorum bu tavrı bu düşüncesizliği çok mutsuzum toplayamıyorum kafamı

Açılın işin uzmanı geldi :') Bak şimdi bu kardeşin evlenirken bijuteriden aldığı alyansı taktı. Sen yine iyisin ben bildiğin neredeyse sıfır masraf evlendim. Çok da yokluk çektik, gık demedim. Cicim ayları, balayı, işte yeni evlilik falan hikaye oldu elbette. Pişman mıyım, hayır. Hiçbir zaman talepkar olmadım. Yine evlensem yine böyle yapardım ama kilit nokta da bu zaten, yine olsa evlenmezdim. Çünkü bizim gibi insanlar biraz salak yerine konmaya müsait çok afedersin ama durum bu. Her neyse, sonuç olarak maddi durumlar oldukça düzeldi ve anneye anneler günü ve doğum gününde gayet güzel hediyeler alınıp özenle kutlanırken, benim doğum günüm Whatsapp'tan atılan happy birthday stickerıyla kutlandı, adam klavyedeki tuşlara basmaya dahi tenezzül etmemiş ya bırak hediyeyi, aramayı falan 🤭 Annesine yaptığı gözümde yok, annesidir elbette alsın yapsın ben de alırım ederim ama ben de biraz değer görmek istedim. Bu yine iyi, bundan önceki doğum günlerim hep unutuldu zaten. Üstelik bunda doğumuma 1 hafta vardı ve çok riskli, genel anestezili bir doğum yapacaktım. İş gereği birbirimizden de uzaktık uzun zamandır. Keşke senin gibi nişanlıyken sorgulasaydım. Ben o doğum günümde ayıldım biraz geç oldu. O zamana kadar kendi saftirik dünyamda mutluydum. Şimdi aklı başına gelmiş "gibi" davranıyor ama benim kalbim kırıldı defalarca. Bu sadece bir örnekti yani. Sonuç olarak, tekrar degerlendir sen bu durumu. Gerekirse radikal çözümlere git ama kendini salak yerine koydurma. Umarım her şey istediğin gibi olur ❤

Back