İnşallah canım amin. Her gece ya bu bela gitsin başımdan yada al canımı diye dua ediyorum. Çünkü mezun olamazsam öbür dönem aileme ne derim durumu anlatsam babam gelir vurur adamı. Evin tek çocuğuyum ben babam bana çok düşkündür, aslında tek çocuk olmak önemli her baba kızına böyle birşey yapıldığında kaldıramaz. Ama ben bunu işte babama anlatamam...Mezun olamazsamda nasıl açıklıyacağım bilemiyorum ondan dolayı. Açıklarsam da neden bu zamana kadar boyun eğdin diyecek biliyorum. Tek isteğim kurtulmak eskisi gibi olsun herşey. Yüksek lisansı falan zaten sildim aklımdan iyice yeterki mezun olayım şu okuldan kurtulayım
ya canım saçmalama lütfen bi okul bitirmekten daha önemli bişey var o da sensin ve senin mutluluğun.. bu hayatta senden değerli birşey yok ki bir ders için iğrenç bi adama boyun eğesin.. okul uzatmak kötü birşey tamam ama o adama katlanmak sende çok derin izler bırakabilir 1-2 kere yemeğe çıkmak bile.. ilerde hatırladıkça kötü olursun bunu..
diğer sınava daha çok çalışıp o adamın dediklerini yapmak zorunda olmayarak geçebilirsin dersi ama yok sana hala takık durumdaysa o zamanda hiçbişeyi düşünme derim ben çünkü artık güzel bi dayağı bile hakediyo.. bu arada evli mi hoca bunu merak ettim?
Evlenip boşanmış 30 yaşında avukat bir kızı var hatta.
Bana yapmış oldugu teklif bile 1 haftadır hayatımı allak bullak etti birde gitseydim ne halde olurdum düşünemiyorum.
Yaklaşık bir 10 yıl önce söylentilere göre böyle bir durum olmuş, kıza çok çektirmiş ama sonuç olarak hem kendisi ceza almış hemde kız okulu terk etmiş. Başıma gelecek şeyin bu olması korkutuyor.
söylentilerin tam bir doğrulugu yok bir sürü şey diyorlar yok kız istemişte yok hoca takmış tek dersi kalmış falan şeklinde. Ama ben bölümde 5. yılımdayım 5 yıldır böyle bir durum olmadı bildiğim kadarıyla olsa ufak da olsa söylenti gelirdi kulağımıza. Ondan dolayı bende hiç inanmamıştım duyduklarıma. Durumunu kıskanıp karalamak için söyleniyor diye düşünmüştüm. Ama doğruymuş şu durumda anladığım kadarıyla. Ama o zaman ne oldu ne bitti bilemiyorum tabi.
Allah kahretsin böyle herifleri.. Pislik herif
Nasıl sinirlendim anlatamam..
Derslerine harcaman gereken enerjiyi bitirmiş adi herif.. Neleri düşünür olmuşsun ay çıldıracağım gece gece
Sakın kendini suçlama. Bu seninle ilgili bir durum değil, Yanlış mı davrandım acaba diye sakın aklından bile geçirme..
Ben senin yerinde olsaydım ne yapardım diye düşündüm...
Sanıyorum ki, derse girmeye devam ederdim. Bir şey olmamış gibi davranırdım. Okulumu dondurmayı düşünmezdim.
Neden bir geri zekalı "biiiiiip" için okulumu dondurup hayatımı erteleyeyim ki.. Kalırsan tekrar alırsın dersi..
Ama bundan sonra arkadaşların da dediği gibi, kesinlikle konuşmalarını kayda alırdım.
En ufak yanlışında elindeki kaydı kullanacağımı da söylerdim.
Tehditse tehdit.. Bazı insanların dilinden konuşmak lazım.
Buradaki amaç senin bir an önce okulunu bitirmense elinden geleni ardına koyma..
Çok mu ileriye gitti.. Şikayet edersin o da görür cezasını.. İnşallah...
Senin anlattığın bu olaya benzer şeyi prof. Gönül Tekin yaşamış. Tv de çıktığı bir programda anlatmıştı.
Öğretim görevlisiyken okula istifasını verip, yurt dışına gitmesine sebep olmuş.
Kendi başına gelmemiş, arkadaşının başına gelmiş ama, olay sonrası susmadığı için mecbur bırakılmış bir nevi.
Kadın şimdi Harvard Üniversitesinde profesör.
belki oldu da senin gibi onlarda susmayı tercih etti ya da piyango sana vurdu orayı bilemeyiz tabiki.. ama sen tedbirli davran dediğin gibi bakalım belki pişman olur pek sanmıyorum ama vazgeçer belki bu tutumundan..
Ona boyun eğmektense dersinizi veremediğiniz için ailenizden gelecek sitemlere boyun eğmek yeğdir. Sonuçta siz onların yavrususunuz ve en fazla bir iki söylenirler niye çalışmadın alt tarafı tek dersti falan gibi. Ne olur ki, biraz sineye çekersiniz. Gerçi tabi ki üzülürler dersinizi veremediğiniz için, onları da üzmek istemezsiniz doğal olarak. Ama onları bu konuda üzmemek eğer o pis adama bağlı bir durum olacaksa, bunu onların bilmemesi sizin de bilmediğiniz anlamına gelmeyecektir ve bence bu bilmedikleri durum onlara göre dersinizi verememekten kat be kat daha üzüntü verecek bir durum öyle değil mi? O yüzden onların bilmeyeceği ama bilseler çok üzüleceği bir şeye boyun eğmenizin başta size belki de onları sürekli gördüğünüzde sürekli üzüntü sebebi olacak bir şeyi belki de hayatınız boyunca hiç hatırınızdan çıkmayacak birşeyin üzüntü ve sıkıntısına kendinizi mahkum etmiş olmak gibi bir kötü bir hediyesi kalacak. Yine de hayat sizin tabi ki ve hakikaten çok üzücü ve zor bir durum. Bir hayvanın şu anda bile kaç kişinin sinirlerini bozmasını ve geleceğini planlayan genç bir insana öğreniminin daha sonrasından bile vazgeçmesine sebep olacak bunları yaşatmasını asla sindiremiyor ve kabul edemiyorum. Allah bir şekilde bir an evvel bu adamı ıslah etsin inşallah. Yoksa Allah bilir bu adam daha kaç kişinin böyle canını yakmıştır ve yakmaya da devam edecektir belki de.
benim bir bayan hocayla başım farklı bir şekilde derde girdi. örnek olması açısından söyleyeyim sınav kağıdımı tekrar okuyun dersen haksız çıkarıyor okul seni dediğin gibi hocalar karşısında. okulundan bu konuda destek bekleme kesinlikle. yapman gereken basit canım benim, taviz vermeyeceksin. yalan da söyleme bir daha. derslerine gir çık ve herhangi bir soru sorarsa da yakın bir arkadaşın varsa erkek onunla beraber olduğunu hissettir. söyleme ama hissettir. bence iyi niyet yok. hangi prof öğrencisinin elini tutar lütfen kızlar. sakın ola ki dersi geçene kadar da deme bence. kişiliğinden taviz verme. mümkünse şikayet etmeden kağıdını görmeye çalış. başkası okursa yine sonuç aynı olacak. bir iki yemekle de geçecek şey değil zaten. kişiliğini koru tatlım. bir daha al dersi. bölüm başkanı yada bayan hocalarından destek al ama güvendiğin birinden. o kart horoz da baba abi gibi değil bilesin. dikkat et derim ben.
Yorum yazan arkadaşlarımdan farklı birşey yazamayacağım, bende taviz vermemenizden yanayım, hocanızın size babacan mı yoksa farklı bir amaçla mı yaklaştığını ayırt edecek erişkinliktesiniz, siz amacı farklı diyorsanız öyledir.
Aslında öyle bir tavır sergilemiş ki ortada direk suçlayabileceğiniz, şikayete zemin oluşturacak bir ortam yaratmamış, şu anda gidip şikayette bulunsanız iftira ettiğinizi iddia edecektir. O yüzden akılcı yaklaşmalısınız duruma, yalnızken aynı ortamda bulunmamaya gayret edin, sizle konuşmalarını kayıt altına almaya çalışın, keşke o hocanın bundan sonraki sınavlarında cevaplarınızı belgeleme imkanınız olsa süper olurdu, birde bence okulda o hocanın size tavrını anlatmayın derim ters tepebilir, başka hocaların veya okul yönetiminin şimşeklerini üstünüze çekebilirsiniz çünkü elinizde somut delil yok. Bu tipteki insanlar z.yağ gibi su üstüne çıkabilecek kapasitede oluyor malesef
Allah yardımcınız olsun, İnşaAllah adam gibi davranmaya karar verirde en azından notlarınızda adil olur
sözüne güvendiğin, anlatabileceğin bir büyüğünden fikir al bence canım.. hem şimdini düşünüyorsun hem sonranı.. kritik bir durum..
pipi beyinli hocalar yüzünden üniversite öğrencisinin kadın bedeni sömürgesine sessiz kalmak zorunda bırakılması, sistemin görünmeyen handikaplarından biri..
Amin canım ben çalışıp o notu kurtarırım bana bırakırsa derside geçerim ama ya takarsa düşüncesi beni bitiren tek şey. Umarım piyango bana vurmamıştır. arada böyle olaylar olduysa ve susup geçtilerse konu hep kapanmış demektir. Öbür türlü işim zor gibi.
Bakalım çarşamba günü dersine gittiğimde bana karşı nasıl bir tutum sergilicek çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?