ne yapmalıyım ?

siz anlattıkça kv ye çok üzüldüm ben ya.anlattıklarınız kötü bir kadınınıdeğil.sadece pisikolojik sorunları olan birini yansıtıyor bana göre.ama sizide anlamıyor değilim.tabiki yaptıkları yanlış.hele baştaki eşyaların yerinin değişmesi misafir ağırlama kabul edilemez.ama normal bir insanda yapmaz zaten.ısrarla girmek istiyor olması senin inadına değil inan bana . sadece takıntılı bi insan.sizin anlattıklarınızdan sizi çok sevdiği belli.burda kötü kv leride yaptıklarını da görüyoruz.sizinki gerçekten iyi kv sadece hasta .bunu kabul edebilsen herkes rahat edecek.bu saatten sonra kabul edebilmek de zor.bütün sabrın tükenmişken.ama dediğin gibi burda hatalı olan diğer bir kişide eşinin baştaki tavırları olmuş.başta bu müdahaleyi yapabilseydi ne kv üzülecekti nede sen bu duruma gelecektin.umarım herşey yoluna girer.kızacaksın ama içimden ver gitsin anahtarı demek geliyor

kime ne diyim anne onun annesi benim annem böyle şeyler yapamaz yapsa bile önünü keserim he evet görüyorum elinden geleni yaptığını ama öyle öfkeleniyorum ki nasıl kimden çıkaracağımı bilemiyorum.

eşimde söyledi kamera koyalım istiyorsan izle tüm gün dedi ama izlesem ne olacak kv kendi de diyor koy kamera bak bakalım evine ne yapıyorum bakıyorum çıkıyorum akşam da bir kez bakıyorum sadece kontrol ediyorum ne var bunda diyor.

hani artık ben bu işi farklı düşünmeye başladım sanki sen mi güçlüsün ben mi durumu oldu aramızda..

kilide değişirim ama değiş yine girerim dedi dün gece laf arasında nasıl buldu nerden aldı ben anlamıyorum. çözemedim. biz yokken açık camdan giriyor desem oda çok mümkün değil üsten açıyoruz camları gerçekten aklımı oynatmak üzereyim.
Bence bi anahtarcıyla anlastı ya da maymuncuj tarzı bişey ayarlattı krndine. Bana kalırsa, kilidi değişseniz o yine acar

Kv takıntılı ve evi kontrol etmeden duramiyorsa, sabah cikarken kv cagirin, gözünün onunde gazi suyu fişi, ne varsa kontrol edin beraber. İçi biraz rahatlar ve eve girmek icin bir sebep bulamaz. Kadin kocasindan yadigar ev olarak bakiyor ve fazlasiyla korkuyor kaybetmekten. Yazik uzuldum gercekten.
Ayrica esinin su yaptiklarinin onda birini esim yapsaydi, o adami bastaci eder, asla birakmazdim.

hayır kv ile yaşayan bir oğlu daha var ama etkisiz eleman gibi çocuk bütün gece oturuyor annesi uyandıgında yatıyor.
gece balkonda falan oturuyor sebebi de hırsız girer biri ayakta dursun diye..
çocuk bi ara işe başlamıştı kv o zamanda gece belli saatlerde kalkıp kendi bakıyordu şimdi işten çıktı okul başlayana kadar böyle gece ayakta gündüz yatıyor.. neredeyse hiç görmüyorum bile çocuğu.
Bu hırsız takıntısı ailede genetik mi? Ciddi takıntı var. Kv de elinde olmadan yapıyor demek ki. Sabaha kadar balkonda beklemek ne demek yaw

Bana fenalık geldi buradan
Eski konuları bilmesem farklı yorumlayacağım
Ama bu kadın resmen yüzsüzlüğün doktorasını yapmış.
Manyak desem değil, akıl hastası desem değil.

Bu arada benim eski kaynanam da "ben napıyorum ki, siz mutlu olun" vs vs derdi. Sözde bizim aramız açılmasın isterdi. Ama şimdi aldı oğlunu yanına, mutlu mesut yaşadılar. Oğlu yanına gelince hiç dememiş "oğlum, 2 çocuğun var, yuvanı yıkma, git karının yanına" diye. Pişirmiş yemekleri, koymuş oğulcağızının önüne. Çamaşırını yıkamış, ütüsünü yapmış. ama bizim yuvamız mutlu olsun istiyordu, yersen! Eski kv geceleri yalnız kalamadığını söylemiş miydim? 30 senedir, eşi öldüğünden beri.

Bu kadın da bilinç altında oğlunu yeniden yanına istiyor olabilir.

Yuva yıkılacak bir sebep değil deniyor da bazen kadın ya da adam dışındaki nedenler de yuva yıkıcı sebep olabiliyor.

Bence eşinizin resti çekmesi lazım. "Anne, sen bizim uyarılarımıza rağmen ve anahtarı almamıza rağmen, istemediğimizi bildiğin halde evimize zorla girdin, o zaman bunun bedelini ödeyeceksin, biz taşınıyoruz, uzakta bir yere gidiyoruz" diyebilmeli.
Cok ozur diliyerek yazıyorum. Bu sizin kv'nin ve benzerlerının yaptıgını yapan jadınlara, yuva yıkan o....pu denir. Ama anne kılıfıyla bal gıbı aynı işi yapıyorkar. Sapıklar bunlar , allah hepsinin cezasını versin

Balkonu sürekli kilitleyin.

Paraya kıyın ve parmak izli kapılardan alin.
Eşinle senin parmak izin olmadan açılmasın.

Takıntılı, ruh hastası.
Rapor alıp hastaneye yatırsanız yeri.

İnsan sinir hastası olur bunun yüzünden.

Rabbim sabır versin pembesu pembesu

Kayinvalidenize acilen bi meşgale bulmanız lazim. İşsizlik başına vurmuş, ne demek 45 yaşında kadın balkondan eve giriyor? Allah korusun düşse etse... yok mu bu kadının yapmayı seveceği bir hobi filan? Daha da gencecik kadın yaa 80 yaşına kadar yaşasa 35 sene siz bunu böyle çekeceksiniz. Hadi sen diyelim boşandın gittin ama eşin ve kardeşleri buna bir çözüm bulmak zorunda...

bu lafı ağzından çıkarana kadar yine aramız çok iyiydi hatta bak lale sana bişi diyim mi içten içe ya bu kadına it gibi davranıyorum arada bir evime giriyordu ne vardı sanki diye geçiriyordum içimden ameliyat oldugunda anahtarı takrar vercektim üzüntüden. benim için yaptıgı yemekleri aldıgı şeyleri görsen dersin ki ya bu kadın hasta mı..
hani desem ki sevmiyor yok öyle de değil adım gibi biliyorum çok seviyor benim yaşadıklarımı ben gelinime yaşatmam diyor sağda solda beni övüyor kendi yüzüme neler diyor.

hani bu olanları da o kadar sakin söylüyor ki hani biri bağırır çağırır diğeri tatlııım sakin ol ne var bunda der ya orada bağırıp çağıran deliren kişi benim işte.. anne olunca anlarsın diyor bide.

zaten bu kadın mal ben iyice anladım aklı biraz çalışsa zaten böyle dalaverelere gerek kalmaz ben kendim derim gel rahat ol burası seninde evin diye.. benim hazmedemediğim başka bişey ego savaşına döndü iş.

Aslında şöyle de olmuş olabilir: Siz haklı olarak kilidi değiştirince, size sinir oldu. Yanında ona hak verecek insanların olduğu bir ortam oluşmasını bekledi. Sonra da sizin eve giriyorum dedi ki siz sinir olun, o sakin kalsın, herkes ona hak versin, ayrıca siz de o hala hayatınıza müdahale ediyor zannedin ki o da kendini güçlü zannetsin. Yani aslında evinize hiç girmeden ne istiyorsa elde etti. Yani ağzından kaçırmamış, özellikle söylemiş olabilir. Eve hiç girmemiş de olabilir.

pembesu'nın kayınvalidesinin arkadaşı olan arkadaşa: Herkesin iyiliği için pembesu'nun kayınvalidesini psikoloğa gitmesi için ikna edin. Psikolog gerekli görürse onu sersemletmeyen bir ilaç yazması için psikiyatriste yönlendirir zaten. pembesu'yu seni KK'da tanıdım deyip stres yapmıştınız. Madem tanıdınız, olayı bu kadar ayrıntılı öğrendiniz, bu kadarcık şeyi yapmak artık borcunuz olmuş.

Bence " birak gel" diyen kardesinjz buyuk ihtimal ya bekar, yada feminist, yada yasi daha kucuk.
Cok buyutulmus olay.
Sizin kizginliginiz kv ye, kendniz dediniz kv yuzsuz diye . Kocaniz cok cabaliyor. Bence bu sebeptem bosanilmaz. Cunku gerfekten cabaliyr.

Kayınvalidenizde takıntı hastalığı falan var galiba.Hastalığın ismini şuan hatırlamıyorum ama psikolojide mevcut bu durum. Yani özetle kv baya psikolojik olarak rahatsız o belli. Yerinizde olsam bende çok kızardım, bu ısrar ve inat beni daha çok kışkırtırdı hatta bundan da eminim.Fakat anneniz haklı, yalnız ''bırak girsin nolucak'' derken haklı değil ''sözün dinlenmediği için bu kadar deliriyorsun'' demekte haklı. Kendimi sizin yerinize koydum ''eşek başımı konuşuyor burda'' diye düşünerek delirirdim zaten bende.Bu sebeple siniriniz gerçekten bundan dolayı olabilir.Ama bu da sizi haksız çıkarmaz bana göre.Eşinizin kızılıcak hiç bir yanı yok daha ne kadar arkanızda durabilirdi zaten bilemiyorum.Ama hırsınızı ondan çıkarmanızıda haksız bulmuyorum. Yani açıkcası sizi baştan sona haklı buluyorum desem yeridir. Belki dediğiniz gibi satılık yazısı filan asıp taşınmaya hazırlık yapmaya başlamış gibi blöf atarsanız işe yarayabilir. Çünkü kv aşırı takıntılı belli, insan camdan balkondan girer mi yahu. Hayret ettim. Ama siz sakin olun eşinizle ortak bir karara varın ki dediğim gibi blöf işi bence de mantıklı. Birlikte hareket edin, zaten sizin yanınızda size destek olan birini bu kadar kırmayın derim. Hatta ben konuyu okurken Allah banada böyle eş nasib etsin be diye düşünmedim değil :))) Eşiniz kırılmayı gerçekten haketmiyor.

Bu kv korkulur valla bide böyle birine bebek nasıl emanet edilir.Bebeginde yedegini falan çıkarır kendi evine saklar
.Sizin eve bu kadar bağlanıyorsa torunu hiç vermez size söyleyim.Sen bitane daha dogur bu benim derse hiç sasirmam

Asıl mesele kadının anahtarı nerden bulduğu...Nasıl bulduğu...Garip doğrusu.Ama bi kayınvalide yüzünden evden gidilmez kş tamam kocan arkanda olmasa git ama böylede olmaz öylede.Kocana söyle evinizi değiştirsin yada bir anahtar çıkarın sadece sende kalsın.Bu yüzsüzlüktür yahu.

Kadın oğluna sen karışma demiş ya bunun üstüne düşünüyorum düşünüyorum ne desem bilemedim. Adamın evi için sen karışma diyor pes doğrusu. Kesinlikle tedavi olması lazım bu kadının. Hırsız gibi balkondan girmek nedir elalem ne der beni görseler bile diye düşünmüyor.

pembesu pembesu ... Sana; seni gerçekten çok iyi anlayan biri olarak yazıyorum.. Kendi hayatımın detaylarını yazmak istemiyorum şimdi.
Öncelikle şu bir gerçek, bu yüzü eşin vermiş annesine zamanında( eski konularına baktım) ama şuan herşeyin farkında ve birşeyleri nasıl düzeltirim çabasında. Eşinde eşimin çaresizliğini görüyorum. Sonuçta yanlız bir anne var ortada.. Ve tabiki annesinden dolayı mutsuz ve huzursuz bir eş.. Eşin artık seni anlıyor. Bu yüzden artık eşinle annesi yüzünden tartışmayı kesmelisin. Annesi ile ilgili olayları bilsin ama bu aranızda tartışma sebebi olmasın asla. Ama tabiki eşine annesi ile düşüncelerin tavrın net olsun asla taviz verme!
Bazı gerçekleri olduğu gibi kabullenmek gerekiyor malesef.. Yani eşin senin hayatında olduğu sürece kv var ve bu kv ninde türlü türlü huyu var. Eski konularından evin için çok hassas olduğunu okudum. Kv ile bu hassasiyetini sert ve net bir sekilde konuşmalısın. Belki ilk zamanlar anlamayacak ama sen netliğini devam ettirdiğinde anlayacaktır. Kv aranada mesafe koymalısın ilişki anlamında. Sınırını bilmeliki hadsizleşmesin. Samimi olma, gereksiz yere sohbet etme, zorunlu hallerin dışında şok fazla görüşme. Yani nerde duracağını bilen bir tip olmadığı için onunla samimiyet ilerde yüzyüze bakamayacak olayları yaşatır aranızda.
Ev konusuna gelince.. Aslında en güzeli biraz uzaklık. Çok değil ama. Çok uzak olursa bu defa gelip kalmalar başlar daha mutsuz olursunuz. Aynı binada yaşadığınızda da her özelinizin ortasında olacak bu da sıkntı. Ama şuan evinizi değiştirme durumu söz konusu değil anladığım kadarıyla. O yüzden alarm mantıklı. Yani kv içeri girdiğinde ötsün diye değil:) ama bak bi durum olursa zaten bangır bangır öter yok bi sıkıntı sen rahat ol demek için.
Kendi yaşantımdan tecrübemle nacizane tavsiyelerim.. Allah yardımcımız olsun daha büyük dertlerle sınamasın ne diyim:)

İyide sen ne yapmaya çalışıyorsun??? Tamam haklısın kayınvalidenin o yaptıgı dogru değil asla onaylamam ama Eşin senin tarafında karşında değilki...

Adam sana ne yapabiliriz diye konuşmaya yanasıyor annesini çocuk gibi azarlıyor yapma etme diyor arada kalıyor eeee o da insan sonuçta psikolojisini bozuyorsunuz gelin kaynana.

Vallahi seni bilemem ama eşin cinnet geçirip bi gün sizi doğramasın da sen ona dua et bence.

Yuzsuzluk +piskinlik tavan yapmış bu kadında deli gaiba valla bak psikolojik sorunlu büyük ihtimal babanemde böyle senelerce anacigimi yedi bitirdi sonunda da alzaymer oldu ama gencligide böyleydi iyiki bi oğlan dogurmuslar vay gelinleri n haline esinizede yazik yaaa zor bir durum ayrilin yada ayrilmayin diyemem ama esinizin yerine kendinizi koyun anne işte atsan atilmaz satsan satilmaz:kahve:

Davalık olmak da bir çözüm olabilir. Anahtarı eşin vermediyse muhtemelen size geldigi bir gün kapidan kızına falan verdi o da cogalttirdi geri getirdi ya da çilingirciyle sıkı fıkı oldu. Her türlü suç yani. Ben olsam sürekli degistirirdim o kilidi. Inat yapmis kadın. Ya da tutucan bir adam hırsız diye koycan iceri. Bu gelince hafifce dövüp bırakacak. Bir daha girmeye korkar heralde. Yani bu deliye çocuk da baktirilmaz ki, anne onu yedirme dersin inadına yedirir, şunu giydir dersin inatlasir giydirmez. Eşinle konuş bence hazır adam konuşup orta yol bulmak istiyorken.

Maalesef yaşlıları anlamak zor o kendince size faydası olacağını düşünüyor belliki.Ama sizin rahatsız olacağını anlayamamış.ama birde anahtarın birisinde olması iyi olabilir öyle düşün birde istersen baktın olmuyor tekrar güzel bir dille konuşursunuz.

Back
X