Tuvalet Eğitimi Ne yapmalıyım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

bana

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
26
0
6
34
İstanbul
Benim çocuğum 3 yaşında hala tuvaletini yapamıyor.Doktorda eğitim alıyoruz 1,5 aydır ama olmuyor.Hala gidip geliyoruz.Herneyse bazıları bez tak bazıları takm diyor.Takmadığım zaman kilotundan komşumuzun halısna damladı.Taksam tuvalete alışamaycağını söylüyorlar.Ne yapmalıyım?

canım çoçuğunda sağlık proplemi var.ben senin yerinde olsam kimseyi dinlemem.fakat milletin evine giderken bağlaman daha iyi olur.çünkü çoçuğu olmayanlar kaldıramayabilir.geç öğrenirse öğresin.geç olsun temiz olsun.bence .......................:)

Bayağı gecikmiş ama üzülme daha öncede duymuştum geç alışkanlık edineni ama düzelmişlerdi.Baskı altında bırakmamaya çalış ve eğlenceli hale getir wc ye gitmesini hatta ödüllendirmeye çalış.Başka yere giderken bez bağla ama ev içinde alıştırma kilodu giydirerek wc alışkanlığını kazandırırsın zamanla.

bence bez bağlamayın gerekirse bir kaç hafta kimseye gitmeyin.
ama evede tılkılmayın.parkta bol vakit geçirin.
kızımı parkta öğrettim sayılır
ağaçları sulayalım diyin,
çimenler susuz kkalmış hadi onları sulayalım diyin
parkta diğer çocuklar işerken gösterin
evde tuvaletinizi resimlerle stikerlarla süsleyin
her işediğinde onun yakasına küçük stekar takın kızım sırf o stkerı takmak için çişe giderdi
evde bayram havası estirin ve hep onurlandırın.
tuvalete işediğinde babasını arayın mutlu bir sesle canım yavrum işedi diye haykırın:)
büyük çiş için acele etmeyin onu biraz geç öğrenebilir
en önemlisi de sabır sabır sabır
Allah yardımcınız olsun

bez takmamak daha ıyı bence de. oğlum 28 aylık bugun egıtımde 4. gunumuz. daha önce bu kadar sabırlı olmamıstım hcbır konuda. ılk defa bu sabah çişini tuvalete yapabıldı. 2 saat kadar tutabılıyor çişini saatınde goturuyrum ama öğlen yetişemedim kızım ağladığı için. bez takmamak daha ıyı demıstım sebebı su kı ben taktığımda fark ettım kı ona guvenıyor bu yuzden ılk 2 gun altında camasır bıle yoktu. baktı kı çış yapınca tutan bı şey yok artık 3-5 damla çiş yapmıyor tutabılıyor bıraz. farkına varması için bezsiz durması şart. kolay gelsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…