O bayanla görüştüğümde neler konuştuğumuzu yazacağımı söylemiştim. Bugün kendisiyle görüştüm.
Dışarıda bir kafede buluştuk. İlk andan itibaren, ne sıcak ne de çok soğuk davrandı bana. Zaten sıcak davranmasını beklemiyordum, bu biraz şaşırtıcı olurdu ama beklediğim gibi çok soğukta davranmadı. Öncelikle kendisine görüşmeyi kabul ettiği için teşekkür edip, "O" kişiyle ve evlilikleriyle ilgili sorular sordum. Bana 2,5 yıl önce evlendiklerini, evliliklerinin aile baskısıyla gerçekleştiğinin doğru olduğunu ama evli olmalarına rağmen bir karı, koca hayatı yaşamadıklarını söyledi. Geçtiğimiz bir yıla kadar aynı evde iki yabancı gibi yaşadıklarını, yaklaşık bir yıl önce "O" kişinin ayrı bir eve çıktığını söyledi. Ben bunun üzerine ailelerin bu durumdan haberdar olup, olmadığını sordum. Kendi annesinin ve "O" kişinin annesinin bu durumdan baştan beri haberleri olduğunu ama yaşananları babalarına yansıtmadıklarını, yansıtamadıklarını söyledi. İkisininde babalarının bu evliliği istediği için onlardan sahte bir evlilik yaşadıklarını gizlediğini söyledi. Peki, neden bu zamana kadar boşanmadıklarını sordum. Bana, özellikle kendisinin babasından çekindiğini (sanırım tamamen babasının esareti altında bir hayat yaşamış, ben başka bir anlam veremedim) bu nedenle boşanmayı ertelediklerini söyledi. Boşanma davasının açıldığını ve ikisinin ortak bir dilekçe verdiğini duyduğumu, bunun doğru olup olmadığını sordum. Doğru olduğunu söyledi. Babandan çekinirken, şimdi nasıl boşanmaya cesaret edebildiğini sordum. Bana "O" kişinin artık kesin kararlı bir şekilde kendisiyle konuştuğunu ve bunun geri dönüşünün olmadığını söylediğini, bu nedenle uzun zamandır ertelenen boşanma işlemlerinin artık nihayete ulaştığını falan söyledi. Ailelerin bu boşanma durumundan haberdar olup, olmadıklarını sordum bu seferde. Babaları dahil herkesin haberi olduğunu, zaten annelerinin bunu gayet normal karşıladığını ama babalarının sorun çıkarttığını söyledi. Buna rağmen ortak bir dilekçe verdiklerini, ilk celsede boşanacaklarını, ailesinin yanına döndüğünde babasının tepkisinden ve ona karşı yaklaşımından endişe ettiğini söylese de yalan bir evliliğin bitecek olmasından dolayı bir yükten kurtulduğunu söyledi.
Daha sonra, benden bu görüşmeden önce haberi olup, olmadığını sordum. Bizzat haberi olmadığını ama yaklaşık bir yıl önce "O" kişi evleri ayırırken yaptığı konuşmadan sonra bunu tahmin ettiğini söyledi. O konuşmada neler söylediğini sordum. Bana, artık yeni bir hayata başladığını, bundan sonra her ne kadar karı, koca hayatı yaşamasakta, aynı evde kalmamızın da doğru olmadığını söyledi dedi. Peki, gerçekten bu kişiyi hiç sevmedin mi, ve hiç kocan olarak görmedin mi, diye sordum. Bana hiç bir zaman kocam olarak davranmadı, bende ona hiç bir zaman karısı olarak yaklaşmadım, bu nedenle attığımız imzalar haricinde, tüm evliliğimiz sahtelikten ibaretti ve onu bir eş anlamında sevebilmem için hiç bir nedenin olmadığını söyledi. Son olarak; benim görüştüğü için teşekkür edip, beni yuva yıkan bir kişi olarak görmemesini, "O" kişinin evli olduğunu bilmediğini, bunu öğrendiğimde tüm ilişkimi kestiğimi ve bundan sonrada bir geleceğimizin olmasının çok zor olduğunu, boşansanız bile benim o kişiye karşı çok ciddi bir güven problemimin doğduğunu söyledim. Bana, zaten yuva denilecek bir kavramın içinde bulunmadıkları için beni bu durumda görmediğini ve benim için en hayırlısının olmasını dilediğini söyledi. Bende aynı dileklerle karşılık verdim ve görüşme böylece sonlandı.
Bazı arkadaşlar gerçek eşi olup, olmadığından emin olmamı, karşıma sahte birini çıkarabileceklerini söylemiş. Açıkçası bu hiç aklıma gelmedi. Çünkü; ortak arkadaşımız o bayanın fotoğrafına bana gösterdiğinde, o fotoğraf nikah fotoğrafları olduğu için bu denli bir şüpheye hiç düşmedim. Sonuç olarak; "O" kişinin dedikleri doğru çıktı ve önümüzdeki ay boşanacaklar. Fakat; o denli bir güven problemi yaşıyorum ki boşanıp karşıma geldiğinde, kaldığım yerden devam edebilmemin mümkünatı yok. Hayatım boyunca güven denilen duyguya son derece önem vermiş bir kişi olduğum için, hiç bir şey yaşanmamış gibi davranmam imkansız. Zaman neyi gösterecek bilmiyorum. Şu an affedip, hiç bir şey olmamış gibi davranır mıyım ? hayır. Fakat; zaman benim tekrar "O"na güvenmemi sağlar mı ? bilmiyorum. O bayanla görüştükten sonra, bir nebze olsun içimin rahatladığını hissettim. Kendisi de bu görüşmeden rahatsız olmadığı için mutlu oldum. "O" kişinin bu görüşmeden şu an haberi yok, ya da en azından ben öyle biliyorum. Haberi olduğunda ne tarz bir tepki verir bilmiyorum, açıkçası önemsemiyorum da.
Bana destek olanlara, fikirleriyle yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Zaman içerisinde herhangi bir şey yaşanırsa, buraya yazıp tekrar fikirlerinize başvurabilirim.