• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

Miray12_34

Bşlngç:70 _ gn:65,7 _ hedef:60
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
550
1.393
28
35
Adana
Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?

Vermem.
1 yıl önce işten çıkarıldı madem 1 yıldır niye işsiz?
1 yıl boş gezer mi erkek adam?
Gönlü olan ekmeğini taştan çıkarır zaten.
Hazıra alışmışlar.
Yenge elde yok avuçta yok gibi bir durum içindeyken, eve alışveriş yapamıyorken anne babasına ayda 800-900 lira nerden nasıl bulup gönderiyor orası aşırı tuhaf.
Hayatımda gördüğüm en saçma çelişki.
Dediğim gibi hazır para yemeye alışmış abiniz.
Evlerin kiralarını alıyormış işte yeter de artar ona.
Yetmiyorsa gitsin bir işe girsin bir zahmet.
Anne baba bitti sıra size geldi sanırım.
Ben çekinirdim şu durumda kardeşimden para istemeye.

Son düzenleme:
Verir miyim bilmiyorum.

Ama çalışmayıp evde oturan, kira geliri olduğu için muhtemelen buna güvenen ve bu yüzden ağırdan alan, siz dahil herkesin hakkını yiyecek kadar bencilleşmiş bir abinin eşinin; kendi emeğiyle çalışıp kazandığı parayı nereye harcağını da sorgulamaktan ar ederim.

Bide bu durumları. Yengenin ailesine para vermasini ve abinin borcu olduğunu biliyorlar mı?
Abim yengemin para gönderdiğini biliyor, yengemin ailesi ise durumları biraz kötü ama başka çocukları da var onlar bir kaç ay yardım edebilir ama yok yani

Abim yengemin para gönderdiğini biliyor, yengemin ailesi ise durumları biraz kötü ama başka çocukları da var onlar bir kaç ay yardım edebilir ama yok yani
İsterse fakir olsun evlenmeseydi niye evlendi anasına babasına baksaydi bizim kocalar olsaydı bence boşardı bizi yani

Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?
hayır tabiki gitsin çalışşsın bir yıldır işsizlik neya inşaat çalışır erkk adam yine evine para getirir rahata hazıra alışmış ailenize diyin para vermesinler kötü alışmış yok diceksiniz

Vermem kusura bakmasın 1-2 ay işsiz kalınır da 1 sene nedir rahata alışmış borç istese de vermem kendi borcunu ödeyemeyen bana hiç ödemez yenge hanım her ay bine yakın para ailesine göndermesin o nasıl iş

Ekmek elden su gölden ohhh mis gibi hayat...
Abiyin iyi yüzsüsmüş...peki sen çalışmasan babangil sanada destek çıkarmıydı...sizin hakkınızı yiyorlar ama yime olsunda nasıl olursa olsun:uykucu:

Back