Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

az önce kayınvalidem aradı.
naptın nasılsın kızım dedi.
aynı anne değişen bişey yok sen nasılsın dedim.
tansiyonum fırladı hastayım ağlamaktan gözlerim şişti dedi.
ağlama neden ağlıyosun dedim.
dün eşimi aramış. napıyosun nasılsın oğlum demiş iyim çalışıyorum demiş.
sen nasılsın oda ben iyi değilim demiş. neden anne ne oldu demiş.
nemi oldu senin yaptığın terbiyesilik neydi demiş.
kapat telefonu demiş kaynanama oda kapatmam senin o kızı o duruma düşürmeye ne hakkın var ha ben 3 gündür kendime gelemedim o kız ne halde demiş.
oda kaynanmın suratına telefonu kapatmış.
bende dedim. anne ben bu saatten sonra sakın üzerinize almayın size saygımdan geldim ama bu saatten sonra ben asla hiç kimseye ne giderim ne düğünlerinize gelirim.
size saygım sonsuz ama anlayın dedim.
oda haklısın kızım yap ne yaparsan hak ediyo terbiyesiz.
o sana sahip çıkacak çıktığı biri değil karısısın elalemi sana güldürdü dedi.

anladığım kadarıyla bir tek senle değil eşinin problemi. ne demek bir annenin yüzüne tel kapatmak. hiç kendini affettirmek gibi bir niyeti yok sanki. bizde sana al karşına konuş falan diyoruz.
bana sorun evlilikten önce başlamış gibi geliyor hem aileye hem sana tepkili. sanırım herşey nişanlıyken yüzük atıldıktan sonra değişmiş. her ne yaşanmış olursa olsun yaptıklarını haklı çıkarmaz.

ay Allah'ım ya.. adam resmen sorunlu..

annesine şefkat göstermeyen biri eşine gösterir mi hiç :59:

sonunu çok merak ediyorum, allah yardımcınız olsun, konuşmaya yüzü yok bence, annesinin bile yüzüne telefon kapatan birinden ne beklenir ki, lütfen kendinizi de sizi hiç hak etmeyen biri için üzmeyin, iyiki çocuğunuz yok katlanacağınız bir durum bir mecburiyetiniz yok, kendi ayakları üzerinde duran paraya ihtiyacı olmayan birisiniz.. herşey gönlünüze göre olsun, karar merkezi sizsiniz.:26:

merhaba, diger konunla beraber bu konunuda okudum. Diyecek cok sey var
ama toparlayamakta zorlandim.

Esinle ciddi sekilde konusman gerek.
karsisinda 30 yasinda bir kadinin oldugunu bilmeli
terbiyesiz derken terbiyeyi birilerinden ogrenecek yasi gectiginizi bilmeli
calisan konusmasini oturup kalkmasini bilen bir insan oldugunuzu anlamali
ve onun fikri aliniyorsa giyim kusam konusunda
o'da esinize saygi gosterdiginiz deger verdiginiz icindir bunuda ozellikle anlamali!

kayinvalidenize soyleyecek soz kalmadi cunku kadin
pisman olmus ve gonlunuzu alip yeni bir kiyafet (ustelik dilediginizi) alip
sacinizida yaptirdi. Kayinvalidenize onu cok sevdiginizi ama oglunun bu tur
hareketlerle sizi bunalima soktugunu kotu seyler dusundurdugunu acik acik anlatin
ve olaki sonuc ayrilik olursa hakkini helal etmesini isteyin..

Evet bir kiyafet bosanma sebebi olabiliyor umarim bosanmazsiniz
umarim esiniz gozunu acar ve "ben bu kadinin iyi niyetini saygisini sevgisini ne kadar suistimal etmisim" diyerek kendini toparlar.. ama bunun icin son hamlelerinizi iyi atmaniz gerek
kararli net ve cocuk olmadiginizi akli basinda bir kadin oldugunuzu onu cok sevmenize ragmen
artik tahammul sinrilarini astigini ve bu isin sonunu iyi goremediginizi net sakin bir sekilde vurgulayin.
Baska cikar yol bulamiyorum..
haksizliga ugruyorsunuz esinizin buna hic ama hic hakki yok
kadin arkada erkek onde devri bile kapanmak uzere cunku artik ciftlerde kara carsaflilarin bile
yanyana kol kola yurudugunu goruyorum..
biraz dis gostermeniz ve bir erkek kadar hakka sahip bir birey oldugunuzu
ve bunun yanisra bir kadin oldugunuzu vurgulamak size duser
yoksa bu boyle gider.. aci ceken uzulen incinen siz olursunuz..

en son anlamadigim su: kol kola el ele gezemezken nasil olurda
o baska bir kadinla arkadas grubuyla tavlalar oynayabiliyor?

Arkadaşım amacım polemik yaratmak değil ama mesajınızda , "kara çarşaflılar" diye bahsettiğiniz kelime için çok rahatsız oldum. Kimsenin inancına giydiği kıyafete bu şekilde yorum yapılamaz... Düzeltmenzii istiyorum

Defnecim, anlaşılan eşinin sizinle ilgili bir konuda kimseyle konuşmaya bile tahammülü yok,
Allah sana kolaylık, sabır versin:50:

Arkadaşım amacım polemik yaratmak değil ama mesajınızda , "kara çarşaflılar" diye bahsettiğiniz kelime için çok rahatsız oldum. Kimsenin inancına giydiği kıyafete bu şekilde yorum yapılamaz... Düzeltmenzii istiyorum

bence rahatsız olucak bişey yok arkadaşım, hakaret etmemiş ki bir_kadın. sadece kara çarşaf giyenlerden bahsetmiş. :44:

katılıyorum.Kara carsaflılar da dunyalı hos uzaydan gelmedıler.Insanın mahremının koluna gırmesı kadar dogal ne var dunyada...Tesetturlulere saygıyı ogrenemedı toplumumuzun bı kesımı

bence rahatsız olucak bişey yok arkadaşım, hakaret etmemiş ki bir_kadın. sadece kara çarşaf giyenlerden bahsetmiş. :44:

Kara çarşaf ne demek, anlamını ve hangi nedenle çarşaflılara söylendiğini biliyor musunuzki, ben
arkadaştan nazikçe düzeltmesini istedim burada her çeşit insan var rahatsız oldum bu benim görüşüm

az önce kayınvalidem aradı.
naptın nasılsın kızım dedi.
aynı anne değişen bişey yok sen nasılsın dedim.
tansiyonum fırladı hastayım ağlamaktan gözlerim şişti dedi.
ağlama neden ağlıyosun dedim.
dün eşimi aramış. napıyosun nasılsın oğlum demiş iyim çalışıyorum demiş.
sen nasılsın oda ben iyi değilim demiş. neden anne ne oldu demiş.
nemi oldu senin yaptığın terbiyesilik neydi demiş.
kapat telefonu demiş kaynanama oda kapatmam senin o kızı o duruma düşürmeye ne hakkın var ha ben 3 gündür kendime gelemedim o kız ne halde demiş.
oda kaynanmın suratına telefonu kapatmış.
bende dedim. anne ben bu saatten sonra sakın üzerinize almayın size saygımdan geldim ama bu saatten sonra ben asla hiç kimseye ne giderim ne düğünlerinize gelirim.
size saygım sonsuz ama anlayın dedim.
oda haklısın kızım yap ne yaparsan hak ediyo terbiyesiz.
o sana sahip çıkacak çıktığı biri değil karısısın elalemi sana güldürdü dedi.

Öncelikle sizi dışardan görenler sana değil eşine gülmüşlerdir, bu ne diye.
Açıkcası ben sizi o ordamda görsem, nedir sorunlu mu acaba, niye öyle davranıyor derim.
Allahtan kayınvalideniz anlayışlı biri, eşin sana öyle davranırken seni ezmeyi düşünmüyor.
Kimisi oğlum geline yüz vermiyor diye sevinir.
Ayrıca eşinde bir problem var annesine bile böyle yapıyorsa.
Üzülme senin değerini anlayıncaya kadar soğuk dur, ilgilenme.
Ben her sabah eşimden yarım saat önce kalkıp kahvaltı hazırlardım, o duşa girer giyinir çıkar sonra ben çıkardım. Akşam yemek yapardım, sofrayı kurar kaldırırdım gel yardım et demezdim. O tv izlerken ben ütü yapardım.
Baktım bunlar eşim için birşey ifade etmiyor. Ne yaparsam yapayım umrunda değil. İnan şimdi kalkıp kahvaltı hazırlamak içimden gelmiyor. Aç çıkarken vicdanım sızlıyor ama o da benim değerimi bilmeliydi.
Dört dörtlük olsan da kimseye yaranamıyorsun.

anladığım kadarıyla bir tek senle değil eşinin problemi. ne demek bir annenin yüzüne tel kapatmak. hiç kendini affettirmek gibi bir niyeti yok sanki. bizde sana al karşına konuş falan diyoruz.
bana sorun evlilikten önce başlamış gibi geliyor hem aileye hem sana tepkili. sanırım herşey nişanlıyken yüzük atıldıktan sonra değişmiş. her ne yaşanmış olursa olsun yaptıklarını haklı çıkarmaz.

eşimin sorunu benimle annesiyle değil.
o benim konumu açınca tahammül edemedi.
etmesin bakalım ben ona tahammül edecekmiyim.

sonunu çok merak ediyorum, allah yardımcınız olsun, konuşmaya yüzü yok bence, annesinin bile yüzüne telefon kapatan birinden ne beklenir ki, lütfen kendinizi de sizi hiç hak etmeyen biri için üzmeyin, iyiki çocuğunuz yok katlanacağınız bir durum bir mecburiyetiniz yok, kendi ayakları üzerinde duran paraya ihtiyacı olmayan birisiniz.. herşey gönlünüze göre olsun, karar merkezi sizsiniz.:26:

evet çocuğumuz yok diye şanslıyım diyicem neredeyse.
aynen benim ona ihtiyacım yok ben mutlu,huzurlu ve sevgi dolu yuva için evlendim.
ama bunların hiç biri yoksa hadi bugün iterek kakarak bu evliliği sürdürsem bile bi yerde yine patlak verecek.

:46::46::46::46:
kayınvalidene anne diyeilir miyim?????

kaynanam gerçekten çok iyi çok temiz kalplidir.
asla kin beslemez.
bana karşı her zaman sevgi dolu oldu.
ne zaman dışarı çıksa bi toka bi badi ufakta olsa bişey almadan gelmez.
kayınpederim tatlıyı çok severim diye çekmeceye her zaman milka çikolata alır bana bak bakalım çekemecede ne var der ben çocuk gibi sevinirim hemen açıp yerim onlarada paylaştırırım.
inanılmaz mutlu olur.
eşimde rabada gidiyoruz indi benzin aldı geldi arabaya elinde bi tane çikolata açtı yemeye başladı eeee bana almadın mı dedim al ye dedi yok kendine alırken bana da alabilirdin dedim aklıma gelmedin dedi. ama ben ne hikmetse o ne severse marketten ona göre alırım dolaptan.

Açıkcası ben sizi o ordamda görsem, nedir sorunlu mu acaba, niye öyle davranıyor derim.
Allahtan kayınvalideniz anlayışlı biri, eşin sana öyle davranırken seni ezmeyi düşünmüyor.
Ben her sabah eşimden yarım saat önce kalkıp kahvaltı hazırlardım, o duşa girer giyinir çıkar sonra ben çıkardım. Akşam yemek yapardım, sofrayı kurar kaldırırdım gel yardım et demezdim. O tv izlerken ben ütü yapardım.
Baktım bunlar eşim için birşey ifade etmiyor. Ne yaparsam yapayım umrunda değil. İnan şimdi kalkıp kahvaltı hazırlamak içimden gelmiyor. Aç çıkarken vicdanım sızlıyor ama o da benim değerimi bilmeliydi.

katılıyorum sana. bende sabah uykumu bölemem hiç kusura bakmasın dolapta kilit yok elide var isterse hazırlar. ama üşenir yapmaz iş yerinde hazırlatır kendi tercihi. hafta sonuda beraber hazırlarız. sen ne kadar verici olursan o kadar az kıymetin biliniyor.

yok kayınvalidem asla öyle düşünmez onlar çok değer verirler böyle şeylere.
asla ilgilenmem zaten.
aynen yaranamazsın ezen yarıyo.

eşimde rabada gidiyoruz indi benzin aldı geldi arabaya elinde bi tane çikolata açtı yemeye başladı eeee bana almadın mı dedim al ye dedi yok kendine alırken bana da alabilirdin dedim aklıma gelmedin dedi. ama ben ne hikmetse o ne severse marketten ona göre alırım dolaptan.

kız defne okudukça deliriyorum ya.. yuva yık demekten haz etmem ama çocuğun da yokken kurtar kendini şundan dicem.. neyse demiorum :68:

kaynanam gerçekten çok iyi çok temiz kalplidir.
asla kin beslemez.
bana karşı her zaman sevgi dolu oldu.
ne zaman dışarı çıksa bi toka bi badi ufakta olsa bişey almadan gelmez.
kayınpederim tatlıyı çok severim diye çekmeceye her zaman milka çikolata alır bana bak bakalım çekemecede ne var der ben çocuk gibi sevinirim hemen açıp yerim onlarada paylaştırırım.
inanılmaz mutlu olur.

ah canım ya eşin bundan sonra ne yapar ne eder kendi bileceği. sen kendine hakettiğin değeri ver o ister bilsin kıymetini ister bilmesin. kimse vazgeçilmez değil bugün hayatında olur yarın olmayabiliri eşin ama kendinden vazgeçemezsin. sen değerlisin unutma. seni bu kadar sabırlı görünce kendimden utandım eşime acıdım birazda

ah canım ya eşin bundan sonra ne yapar ne eder kendi bileceği. sen kendine hakettiğin değeri ver o ister bilsin kıymetini ister bilmesin. kimse vazgeçilmez değil bugün hayatında olur yarın olmayabiliri eşin ama kendinden vazgeçemezsin. sen değerlisin unutma. seni bu kadar sabırlı görünce kendimden utandım eşime acıdım birazda

düşün bir kadını kendinden utandıracak kadar sabırlı bir kadının erkeğinin ona yaptıklarına bak..

evet kızlar, eski ve iğrenç bir taktik olan "kaçan kovalanır" taktiği her yerde geçerli.. iyilikten maraz doğuyor..

Kara çarşaf ne demek, anlamını ve hangi nedenle çarşaflılara söylendiğini biliyor musunuzki, ben
arkadaştan nazikçe düzeltmesini istedim burada her çeşit insan var rahatsız oldum bu benim görüşüm

ben onu sadece tarif olarak algıladım. yani çok mutasıp insanlar bile kolkola gezerken olarak. arkadaşımız ne niyetle yazdı bilemem tabii

kuzum dıyecek bırşey bulamıyorum yaşamayan bılemez..ama bnm de eşımle yenı evlı olduğum ve hamıle oldum halde ablamın yanında yanlış anlaşılma yüzünden suratuma vurdu ve burnum kanadı...vursun çok sınırlendı dedım ama aılemden bırının qörmesı benı çok üzdü ..ablam kaynanamı annemı aradı ve ayrılma eşığıne qeldık..kayınvalıdem karıkoca deyıp eşımın yanıda olmadı ve vurur dedı...ben ıkı üç eşyamı toplamaya eve qeldım ve hala eşım bağırıyo benımde karnımda bebış ona bışı olmasın dıyeee kafamı dağıtıyorum ablamla enıştem kapıda benı almaya qeldıler...sonra annesı eşımın yanında olmayınca kı eve qıtsem karnımda çocukla bınbır sorun olacak...ablama sız qıdın kapıyı kapayıp yatacam bebeğım ıçın benı yalnız bırakın dedım...qıttıler hepsı eşımde ışe qıttı tabı..qeldınde qece vardıyası ıdı kahvaltı hazırlamalar özğr dılemeler falan hıç konuşmadan kahvaltımı yaptım.qıyındım ışe qıttım...yatamıda ayırmadım..ama ne yalan söyleyım kayınvalıdem dı bızı böle qeren kavqa sebebımız eşıme dedım tek kelıme aklını kullan senın yanıda annen yok..eğer senı bırakıp qıtse ıdım suratuna bakmaz sap qıbı kalırdın ortada karnımdakıne dua et dıye..çok qeçmeden qerçeklerı kendı qözü ıle qördü annesını kardeşını...onlarla küs oldu resmen benı çok kırsalarda annen aılen kesınlıkle atmayacaksın arayıp soracaksın dedım..saten kötü oldum da kötü olmak ıstemıyorumm..şımdı çok mutluyumm..eşım qereğınden fazla ılqılı ve ne yalan dıyım herqün özür herqün benı bırakma...ıçım kırqın ama mutluyum...kaynanamda qüller bezıyo ayaklarıma ama bı kere surat asmadım...konuşmak en büyük ılaç...ınat yapacana olayın üstüne qıtt..

Back