Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

düşün bir kadını kendinden utandıracak kadar sabırlı bir kadının erkeğinin ona yaptıklarına bak..

evet kızlar, eski ve iğrenç bir taktik olan "kaçan kovalanır" taktiği her yerde geçerli.. iyilikten maraz doğuyor..

çok haklısın canım bu kadarda iyi, sabırlı, sakin olunmaz ki. defnecim senin en büyük kusurun 4 4 lük eş olman.

kaynanam gerçekten çok iyi çok temiz kalplidir.
asla kin beslemez.
bana karşı her zaman sevgi dolu oldu.
ne zaman dışarı çıksa bi toka bi badi ufakta olsa bişey almadan gelmez.
kayınpederim tatlıyı çok severim diye çekmeceye her zaman milka çikolata alır bana bak bakalım çekemecede ne var der ben çocuk gibi sevinirim hemen açıp yerim onlarada paylaştırırım.
inanılmaz mutlu olur.
eşimde rabada gidiyoruz indi benzin aldı geldi arabaya elinde bi tane çikolata açtı yemeye başladı eeee bana almadın mı dedim al ye dedi yok kendine alırken bana da alabilirdin dedim aklıma gelmedin dedi. ama ben ne hikmetse o ne severse marketten ona göre alırım dolaptan.

eksik yapmışım canım kayınvalidene anne
kayınpederine baba demek
eşini de eşşek sudan gelinceye kadar dövmek istiyorum...

kız defne okudukça deliriyorum ya.. yuva yık demekten haz etmem ama çocuğun da yokken kurtar kendini şundan dicem.. neyse demiorum :68:

düşünün ki siz okurken deliriyosunuz gerçekten ben 3 senedir nasıl sabrediyorum.
niye sabrediyorum??? şimdi kendime bu soruları soruyorum?
neden? niye? onsuz yaşayamazmıyım asla değil.
eee ne çekiyorum ben bunu.
ne aklıma geldi. bi gün teyzesine gittik bunun nişanlıyız.
orda başladı benle kavga etmeye ben yine şakaya vuruyorum alttan alıyorum falan aaa baktım yok adam çığrından çıktı girdik mi orda birbirimize ağlaya ağlaya çıktım ordan peşimden geldi.
özür falan bilmem ne düşünün başkalarının yanında da yaptı önceden bi kaç şey.

kız defne okudukça deliriyorum ya.. yuva yık demekten haz etmem ama çocuğun da yokken kurtar kendini şundan dicem.. neyse demiorum :68:

düşünün ki siz okurken deliriyosunuz gerçekten ben 3 senedir nasıl sabrediyorum.
niye sabrediyorum??? şimdi kendime bu soruları soruyorum?
neden? niye? onsuz yaşayamazmıyım asla değil.
eee ne çekiyorum ben bunu.
ne aklıma geldi. bi gün teyzesine gittik bunun nişanlıyız.
orda başladı benle kavga etmeye ben yine şakaya vuruyorum alttan alıyorum falan aaa baktım yok adam çığrından çıktı girdik mi orda birbirimize ağlaya ağlaya çıktım ordan peşimden geldi.
özür falan bilmem ne düşünün başkalarının yanında da yaptı önceden bi kaç şey.

evet çocuğumuz yok diye şanslıyım diyicem neredeyse.
aynen benim ona ihtiyacım yok ben mutlu,huzurlu ve sevgi dolu yuva için evlendim.
ama bunların hiç biri yoksa hadi bugün iterek kakarak bu evliliği sürdürsem bile bi yerde yine patlak verecek.

sonuna kadar katılıyorum canım sana ite kaka bişey yürümez ... ne kadar uzatırsan olmıyacak bişeyi o uzadıkça kabak tadı verir... 3 günlük dünyada huzurlu mutlu yaşamak varken hayatı kendine zehir etme... düzeleceğine inanıyorsan sonuna kadar yürü bırakma.. ama olmıcak bu i diyosanda boşu boşuna kendine dert bulmanın bi alemi yok.. anne ve babası ayrı biri olarak söylüyorum... annem belki babam düzelir diye tam 13 sene beklemiş sonunda anladı ama o kadar geç olduki şimdi hem diyabet hem hiper tansiyon ve adını hatırlayamadığım bir çok hastalıkla boğuşuyor...

ah canım ya eşin bundan sonra ne yapar ne eder kendi bileceği. sen kendine hakettiğin değeri ver o ister bilsin kıymetini ister bilmesin. kimse vazgeçilmez değil bugün hayatında olur yarın olmayabiliri eşin ama kendinden vazgeçemezsin. sen değerlisin unutma. seni bu kadar sabırlı görünce kendimden utandım eşime acıdım birazda

Ya öyle bişey ki aslında ikimizde çalışıyoruz.
ikimizde aynı saatte kalkıp işe gidip geliyoruz benim mesaim eve gelince bitmezken.
yemek, çay bilmem ne ve şekerini atıp karıştırıp eline veriyorum çayını.
suyunu bile içiririm. yatınca süt ısıtırım ballı muz yediririm.
aman hasta falan olmasın diye üstüne titrerim.
ama ben ondan bir çikolata bile göremiyorum.
acıma acınacak hale düşüyo insan.

sonuna kadar katılıyorum canım sana ite kaka bişey yürümez ... ne kadar uzatırsan olmıyacak bişeyi o uzadıkça kabak tadı verir... 3 günlük dünyada huzurlu mutlu yaşamak varken hayatı kendine zehir etme... düzeleceğine inanıyorsan sonuna kadar yürü bırakma.. ama olmıcak bu i diyosanda boşu boşuna kendine dert bulmanın bi alemi yok.. anne ve babası ayrı biri olarak söylüyorum... annem belki babam düzelir diye tam 13 sene beklemiş sonunda anladı ama o kadar geç olduki şimdi hem diyabet hem hiper tansiyon ve adını hatırlayamadığım bir çok hastalıkla boğuşuyor...

allah korusun işte tek sıkıntı psikolojik değil ki böyle bir hayat insana fizyolojik hastalıklar da sunuyor :44:

kuzum dıyecek bırşey bulamıyorum yaşamayan bılemez..ama bnm de eşımle yenı evlı olduğum ve hamıle oldum halde ablamın yanında yanlış anlaşılma yüzünden suratuma vurdu ve burnum kanadı...vursun çok sınırlendı dedım ama aılemden bırının qörmesı benı çok üzdü ..ablam kaynanamı annemı aradı ve ayrılma eşığıne qeldık..kayınvalıdem karıkoca deyıp eşımın yanıda olmadı ve vurur dedı...ben ıkı üç eşyamı toplamaya eve qeldım ve hala eşım bağırıyo benımde karnımda bebış ona bışı olmasın dıyeee kafamı dağıtıyorum ablamla enıştem kapıda benı almaya qeldıler...sonra annesı eşımın yanında olmayınca kı eve qıtsem karnımda çocukla bınbır sorun olacak...ablama sız qıdın kapıyı kapayıp yatacam bebeğım ıçın benı yalnız bırakın dedım...qıttıler hepsı eşımde ışe qıttı tabı..qeldınde qece vardıyası ıdı kahvaltı hazırlamalar özğr dılemeler falan hıç konuşmadan kahvaltımı yaptım.qıyındım ışe qıttım...yatamıda ayırmadım..ama ne yalan söyleyım kayınvalıdem dı bızı böle qeren kavqa sebebımız eşıme dedım tek kelıme aklını kullan senın yanıda annen yok..eğer senı bırakıp qıtse ıdım suratuna bakmaz sap qıbı kalırdın ortada karnımdakıne dua et dıye..çok qeçmeden qerçeklerı kendı qözü ıle qördü annesını kardeşını...onlarla küs oldu resmen benı çok kırsalarda annen aılen kesınlıkle atmayacaksın arayıp soracaksın dedım..saten kötü oldum da kötü olmak ıstemıyorumm..şımdı çok mutluyumm..eşım qereğınden fazla ılqılı ve ne yalan dıyım herqün özür herqün benı bırakma...ıçım kırqın ama mutluyum...kaynanamda qüller bezıyo ayaklarıma ama bı kere surat asmadım...konuşmak en büyük ılaç...ınat yapacana olayın üstüne qıtt..

canım ya kıyamam senin yaşadığında çok önemli.
belki senin yerinde olsam ben giderdim.
sen kalmış eşini kazanmışsın.
ama ben bunun düzelir bizi güzel günler bekler diye içimde tek umut besleyemiyorum.
ayrıca ben konuşmam. benim konuşacak neyim var.
napıcam niye böyleyiz diyemi yanaşıcam asla.
hatta inceldiği yerden kopsun.

canım ya kıyamam senin yaşadığında çok önemli.
belki senin yerinde olsam ben giderdim.
sen kalmış eşini kazanmışsın.
ama ben bunun düzelir bizi güzel günler bekler diye içimde tek umut besleyemiyorum.
ayrıca ben konuşmam. benim konuşacak neyim var.
napıcam niye böyleyiz diyemi yanaşıcam asla.
hatta inceldiği yerden kopsun.

bugüne kadar hiçbir hikayenin sonunu beklemedim.. ama sizin durumunuzu merak ediyorum.. eşin düzelecek mi? sen kalıp kaderine boyun mu eğeceksin? yoksa bu şekilde kopup gidecek mi?

her 3'ü de mümkün..

çok haklısın canım bu kadarda iyi, sabırlı, sakin olunmaz ki. defnecim senin en büyük kusurun 4 4 lük eş olman.

ama artık değilim.
bakın ne yemek ne çay ne her sabah ki ekmek arası ne meyveleri ne çok seviyo diye her hafta yaptığım pudingleri ne kapıda arşılamalarım.

ne de artık ütüsü yapmıcam ya gitsin kendi yapsın bunları.
eve giderken markete uğrar ne lazımsa alırdım elimi sürmüyorum.
umurumda değil canı ne istiyosa gitsin alsın.

eşeğe haddinden fazla değer verirsen kendini yarış atı sanarmış diye mailine yazmış ya kocan ordaki eşekten kastı kendisi olmalı.
bu ne ya nasıl dayandın bu kadar zaman çok düşüncesizmiş eşin.

bugüne kadar hiçbir hikayenin sonunu beklemedim.. ama sizin durumunuzu merak ediyorum.. eşin düzelecek mi? sen kalıp kaderine boyun mu eğeceksin? yoksa bu şekilde kopup gidecek mi?

her 3'ü de mümkün..

evet bende merak ediyorum hangisi olacak... dilerim allahtan hakkında hayırlısı olsun...

ikimizde aynı saatte kalkıp işe gidip geliyoruz benim mesaim eve gelince bitmezken.

eee sen çok şımartmışsın bu adamı. şekerini karıştırmak su içirmek bunlar ne ya. o yaşta insana annesi bile böyle bakmaz. sen zaten ondan çok yoruluyorsun çalışan kadının yükü erkek ne kadar yardım etsede daha fazladır. sen bir kadınsın hassassın narinsin ilgi istersin. sen hiç birşey almamışsın hep vermişsin. başta diyordum bu kadarcık şey için ayrılınmaz. ama eşin seni kendine hiç bağlamamış ki hayatında olmasa ne olucak ki daha az işin olur o kadar

ama artık değilim.
bakın ne yemek ne çay ne her sabah ki ekmek arası ne meyveleri ne çok seviyo diye her hafta yaptığım pudingleri ne kapıda arşılamalarım.

ne de artık ütüsü yapmıcam ya gitsin kendi yapsın bunları.
eve giderken markete uğrar ne lazımsa alırdım elimi sürmüyorum.
umurumda değil canı ne istiyosa gitsin alsın.

bütün bunların sonucu ne olur bilmiyorum ama ben çok güçlü kararlı bir kadın görüyorum..

canım yaaa
valalhı annem bana oyle bakardı aklıma geldı bırden
kusura bakma ama sen bu adamın karısı degıl annesı gıbı olmussun anlattıklarına bakınca...

yapma be canım etme..
yazık sanada
kıme ne ıcın deger verıyorsun kı
ne demısler
kendınden fazla deger verme kımseye ya onu ya kendını kaybedersın dıye...

offf....

kaynanam gerçekten çok iyi çok temiz kalplidir.
asla kin beslemez.
bana karşı her zaman sevgi dolu oldu.
ne zaman dışarı çıksa bi toka bi badi ufakta olsa bişey almadan gelmez.
kayınpederim tatlıyı çok severim diye çekmeceye her zaman milka çikolata alır bana bak bakalım çekemecede ne var der ben çocuk gibi sevinirim hemen açıp yerim onlarada paylaştırırım.
inanılmaz mutlu olur.
eşimde rabada gidiyoruz indi benzin aldı geldi arabaya elinde bi tane çikolata açtı yemeye başladı eeee bana almadın mı dedim al ye dedi yok kendine alırken bana da alabilirdin dedim aklıma gelmedin dedi. ama ben ne hikmetse o ne severse marketten ona göre alırım dolaptan.
Böyle bir anne babadan nasıl bu kadar düşüncesiz biri doğmuş anlamadım.

Canım sen çok fedakar davranmışsın, çok üstüne düşmüşsün, biraz ilgini çekince ne oluyoruz dicektir.
İlgisiz biriyle yaşamak nasıl birşeymiş anlayacaktır, biraz sabret.

Teşekkür ederim. Ben inan kimseyi ezmem ben mesela yardım bile istesem aman boşver der.
ki bekarken ütüsünü kendi yapan bulaşık yıkayan hatta ben onlara gittiğimde bana yardım eden biriydi.
yalnızım kötüyüm çünkü ne bir arkadaşım var ne ailem ne çevrem. bi tek onun ailesi onun sülalesi.
ben çevremi,işimi herşeyimi bıraktım. o hiç beni mutlu etmek istemez. evliliği soranlara da bi kilo süt için bir inek almaya ne gerek var boş verin ya ne evliliği der.ben yaklaşsam ona hep bahanesi var hep beni beğenmez dışlar. bilmiyorum çok doldum ben.

burdaki inekte yine eşin oluyor.Anlattığın kadarıyla sende çok fedakarlık yapmışsın çok şımarmış kocan.Onu bırakıp gitsen neleri kaybettiğini anlayacaktır .

her 3'ü de mümkün..

evet ben burdan çok okurdum.
1-eşim düzelmeyecek. çünkü eşşeğe altın semer vursanda eşşek :) kısasa kısas oldu bu ilahi güldürdün beni.
2-ben kalıp bu şekilde hayata daha fazla boyun eğmeyeceğim.
3-istediğimi sormuşsun evet ben kopmasını istiyorum.
onun hayatından çıkmak önüme bakmak.
yine takdir edilemek övülmek arkadaşlarımla deli gibi gülmek istiyorum.
ben kahkahyal gülmeyeli okadar çok oldu ki.
ben bi kahvaltılar hazırlardım misafir gelince herkes parmaklarını yerdi.
kadın olarak beğenilmek yüreğinin okşanması saçının okşanması nasıldır inanın unuttum.

Back