Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

Canım zaten senin problemin sadce düğünlerde seni yalnız bırakması deği ki( bazı erkekler gerçekten de kalabalık toplumda ilgi gösteremez),
sen onun senin eşin olmadığını hissetmişsin ve hep sana böylee davranmasıilgisiz olması, eminim zor günler yaşadığına ki, bak ailesi bie fark etmiş. Peki düzelmez mi ? Ne bileyim senin onu hep seveceğini affedeceğin mi düşünüyor? Yoksa bunlarda mı umrunda olmaz?

Ne düşünüyo her düğünden sonra böyle oluyodu ben eve gelince surat yapıyodum yatıyodum.
tabi tartışma yok oda bana ne olduğunu sormuyo yani ortada kavga yok.
aynı yatakta yattığımız için 2 gün sonra sarılınca ben hemen yumuşuyodum.
şimdi yatakta ben yatmıyorum oda yatmıyo ben salona kendimi kapatıp bi daha çıkmıyorum yüzünü görmüyorum oda küçük bir odamız var orda yatıyo.
bakalım nasıl düzelecek. haftaya evlilik yıl dönümümüz.

arkadaşım belli ki siz tüm yazılanları okumamışsınız..

arkadaşın eşi, onun gibi sabırlı ve iyi niyetli bir kadına "eşek" benzetmesi yapan bir insan.. biz ona öküz demişiz çok mu?

aa çok pardon ben onu kaçırmışım....:S
tabkii çokk değil o zaman az bile o kelime..!
terbiyesizliğe bak ya...!!

Canım sen bilirsin ama onun yaptığı yanlışı sen yapma!!!
Bunu ben senin için yapmadım derse ne yapacaksın seni anlattığına dair
ismin mi yazıyor? Sonra aile ilikini eşin ortak toplıuluğa taşısa bile sen yapma

neyse doğru söylüyosun en azından bende onun seviyesine düşmem.
ama bu söz inan çok incitti beni ya.

Ben bi kaç kere dedim ya üniversite okurken evde kalan arkadaşlar varya onlar gibiyiz diye.
eee ne bekliyosun ki dedi. uzatmadım konuyu.
bizim sorunumuzun başka detayı inanın yok ben neysem yazdım onunda nasıl olduğunu yazdım.
ben neyi beğensem her zaman tam zıddıdır. ben beğenmesem güzeldir.
Ev arkadaşlığı daha iyidir bence, kira, elektrik,su vs ortak ödenir, sırayla yemek yapılır, diğeri bulaşık yıkar, herkes kendi çamaşırını yıkar ütüler, temizlik sırayla yapılır. Ben de eşime demiştim, masrafları bölüşelim diye, o da saçmalama ev arkadaşı mıyız demişti. Bizde sorun şu, eşim kendi kredi kartı ve kredi taksitini ödüyor, gerisin ailesine harcıyor, kira ve diğer masraflar bana kalıyor ben de o zaman yarısını sen yarısını ben ödeyelim diyorum mantıklı değil mi.

ben bir kaç sayfa önce yazdım.
insan ilgi olmadan sevgiyi hissetmeden nereye kadar sever.
ben o aramasa bile arardım onu. baktım hep ne oldu niye arıyosun işim var falan demeye başladı bende aramayı kestim oda bende 2 sene yakın gün içinde aramayız birbirimizi.
alışkanlık falan değil. aramızda ben bir bağ olduğuna da inanmıyorum onun beni sevmediğini yanında istemediğini çok uzun zamandır hissediyorum.
ha bana sorarsan ben seviyorum diyemiyorum. sevmiyoruma dilim varmıyo.
ama onusuz sanki daha mutlu olucakmışım gibi geliyo. çünkü varlığını hissetmediğim için beni mutlu etmiyor.
yanyanayken insan hiç gülmez mi? bizim evimizde hiç gülme kahka yok.
ama başkalarıyla olsun bir göreseniz nasıl mutlu nasıl gülüyo nasıl şakalar yapıyo ben uzaktan bakıyorum ve çok şaşırıyorum.
Kırmızıyla boyadığım kısım çok acı, bu yazıdan zaten sizin kararınızı verdiğinizi düşünüyorum. Çünkü kadınlar şans verir, sevilmediğini ve mutlu olmadığını hissederse arkasına bile bakmadan gider. İnşallah dediğiniz gibi değildir ve eşiniz hatasını anlar affettirmeye çalışır kendini.

Canım, eşin akşam eve geldiğinde ciddi ses tonu ile kısa ve özet olarak bu yazının ne anlama geldiğini sor, eğer sana hemen açıklama yaparsa ve mantıklı gelirse seninle alakası yotur demektir, sende bir daha yazılarına dikkat etmesi gerektiğini söyle olsun bitsin,YOK AMA HALA konuşmamkta diretirse sende o zamna bugüne kadar neler hissetlikleri anlat bakalım onun düşünceler nasıl ?

Canım, eşin akşam eve geldiğinde ciddi ses tonu ile kısa ve özet olarak bu yazının ne anlama geldiğini sor, eğer sana hemen açıklama yaparsa ve mantıklı gelirse seninle alakası yotur demektir, sende bir daha yazılarına dikkat etmesi gerektiğini söyle olsun bitsin,YOK AMA HALA konuşmamkta diretirse sende o zamna bugüne kadar neler hissetlikleri anlat bakalım onun düşünceler nasıl ?

canım sen bir şeyi kaçırmışsın bu yazı üzerine eşinin arkadaşı arayıp defneye söylemiş demekki işyerinde arkadaşlarına eşim için yazdım demiş yada ben öyle anladım

yok canım, defnein iş yerindeki arkadaşı gödtermiş art niyetli değil dedi, şakacı espiri olsun diye defneye söylemiş

yanlış anlattım sanırım. bana bunu söyleyen erkek biz bu arkadaşla aynı yerdeyiz.
eşim sadece tanıyo aramadı bizzat yanyanayız gösterdi bana maili.dangalak değil aslında bilerek yapmadı çok şakacıdır şaka olsun diye takılmak istedi bilmeden. eşimle samimiyeti yok kimse bilmiyo bu olanları. onun sülalesi hariç

Bu mesaj canım defnenin anlattığı hatta birisi aradı dedi o da mesajı bu şekilde düzeltti

ağlayınca benimkide yanıma gelmiyor isterdim ki gelsin gözyaşlarımı silsin daha da yakınlaşalım ben ilk evlendiğim yıllarda gururu bir yana bırakır özür dilerdim sarılırdım baktm ki o yapmıyor ben de bıraktım kavga edince nefret ediyorum ondan tüm hatalarını gözden geçiyorum daha da büyütüyorum kavgalar ondan indsanları uzaklaştırıyor galiba iyiyken hiç bir şeyi gözüme batmaz kavgalıysak bana şunu şunu yapmıştı yakın davranmıyor diye herşeyi düşünür soğrum biz duygusalız galba

aynen canım bende ıyıyken cok ıyıyız ama kötüykende cok kötüyüz yani nefret edıyorum nerdeyse cunkı o yanıma gelıp asla barısmaz ben ne yaparsam yapıyım umrunda degıl aglayıncada sarılmaz gözyasımı sılmez ama gece aglamıstım o zaman sarıldı aglama benım huyum boyle senı uzmek ıstemezdım falan dedi hayret etmıstım kötü biri asla değil ama işte tartısmalar cok yıpratıyor..

aynen canım bende ıyıyken cok ıyıyız ama kötüykende cok kötüyüz yani nefret edıyorum nerdeyse cunkı o yanıma gelıp asla barısmaz ben ne yaparsam yapıyım umrunda degıl aglayıncada sarılmaz gözyasımı sılmez ama gece aglamıstım o zaman sarıldı aglama benım huyum boyle senı uzmek ıstemezdım falan dedi hayret etmıstım kötü biri asla değil ama işte tartısmalar cok yıpratıyor..

erkekler bizim gibi bakmıyorlar farklı çalışıyor beyinleri. onlar bizi anlamaya çalışıyor biz onları derken geçiyor ömür

Ev arkadaşlığı daha iyidir bence, kira, elektrik,su vs ortak ödenir, sırayla yemek yapılır, diğeri bulaşık yıkar, herkes kendi çamaşırını yıkar ütüler, temizlik sırayla yapılır. Ben de eşime demiştim, masrafları bölüşelim diye, o da saçmalama ev arkadaşı mıyız demişti. Bizde sorun şu, eşim kendi kredi kartı ve kredi taksitini ödüyor, gerisin ailesine harcıyor, kira ve diğer masraflar bana kalıyor ben de o zaman yarısını sen yarısını ben ödeyelim diyorum mantıklı değil mi.

Kırmızıyla boyadığım kısım çok acı, bu yazıdan zaten sizin kararınızı verdiğinizi düşünüyorum. Çünkü kadınlar şans verir, sevilmediğini ve mutlu olmadığını hissederse arkasına bile bakmadan gider. İnşallah dediğiniz gibi değildir ve eşiniz hatasını anlar affettirmeye çalışır kendini.

dediğin tabi mantıklı ama biz maddi olarak sıkıntılı bir süreçten geçsekte allaha şükür durumumuz hiç bişey alamayacak kadar kötü değil.
paramız kendimize yani.

kırmızı kısmı yazmak benim için çok zordu ama öyle.
affettirse bile ben kaynanama da söyledim.
ben artık kim olursa olsun yada ne olursa olsun düğün,bayram,cenaze kesinlikle düzelsek bile hiç kimseye ve hiç bir topluluğa eşimle gitmem o beni temsil edemiyorsa bende onu etmeyeceğim.

hayır benim onunla konuşacak hiç bir şeyim yok.
o gelecek neyse derdi anlatacak.
bende yapacaklarımı söyleyeceğim.
eğer benim isteklerim olursa evliliğimiz yürüsün olmayacaksa bitirelim diyeceğim.
ama o bana gelirse ağzımı açarım yoksa ne zaman patlarsa o zamana kadar kendimi kilitlediğim odadayım.

canım sen bir şeyi kaçırmışsın bu yazı üzerine eşinin arkadaşı arayıp defneye söylemiş demekki işyerinde arkadaşlarına eşim için yazdım demiş yada ben öyle anladım

yok yanlış anlaşıldı.
beni kimse aramadı.
benim burdaki arkadaşım bunun paylaştığı yazıyı görüyo getirdi bana gösterdi.
ama şaka yapmaktı amacı ben çaktırmadım.

az önce kayınvalidem aradı.
naptın nasılsın kızım dedi.
aynı anne değişen bişey yok sen nasılsın dedim.
tansiyonum fırladı hastayım ağlamaktan gözlerim şişti dedi.
ağlama neden ağlıyosun dedim.
dün eşimi aramış. napıyosun nasılsın oğlum demiş iyim çalışıyorum demiş.
sen nasılsın oda ben iyi değilim demiş. neden anne ne oldu demiş.
nemi oldu senin yaptığın terbiyesilik neydi demiş.
kapat telefonu demiş kaynanama oda kapatmam senin o kızı o duruma düşürmeye ne hakkın var ha ben 3 gündür kendime gelemedim o kız ne halde demiş.
oda kaynanmın suratına telefonu kapatmış.
bende dedim. anne ben bu saatten sonra sakın üzerinize almayın size saygımdan geldim ama bu saatten sonra ben asla hiç kimseye ne giderim ne düğünlerinize gelirim.
size saygım sonsuz ama anlayın dedim.
oda haklısın kızım yap ne yaparsan hak ediyo terbiyesiz.
o sana sahip çıkacak çıktığı biri değil karısısın elalemi sana güldürdü dedi.

senin en büyük hatan ne biliyormusun? kocanı hep alttan aldıgın ıcın istediğini yaptıgın ıcın kocan kendini birşey zannetmiş senin tek hatan 4 4 lük bir eş olman kocanı hiç zorlamamısınkı ne dedıyse aman tartısma cıkmasın huzurumuz bozulmasın dıye susmusun benim eşimle cok tartısmam oldu ılk aylar cehennem gıbıydı ama bende alttan almadım gercı cogunda ben alttan alıyorum ama yüzüm asık olur eger ona dargınsam ben hep boyle yaparım gercı oda suc oldu sen anneme surat asıyorsun dıye kötü gelin oldum kaynanam hergun sabah esımın benı ona bırakmasını ıstedı ama ben duymamazlıktan geldım gıtmedım benım cok eksim vardır eminim buna ama iyi olunca kıymetin bilinmiyor seni düşünen olmuyor nede olsa herşeye evet diyen bir eşim var diye eşin seni garantiye aldıgını sanıyordur bende 3 gün once oturma odasında yattım kapıyı kapattım eşimde gelmedi hiç yanıma bende gıtmedım yanına sonra ertesı gun kendılıgınden konustuk ama dargınlıgım gecmedi ona şimdi hep laf vuruyorum ona..

sana bir sorum olacak senin eşin ecliliğinizin ilk 6 ayı boyuncadamı böyleydi sonradanmı değişti
birden?? sana değer verır sarılır öpermiydi ilk aylarda ilişkiniz nasıldı bunu merak ediyorum...

az önce kayınvalidem aradı.
naptın nasılsın kızım dedi.
aynı anne değişen bişey yok sen nasılsın dedim.
tansiyonum fırladı hastayım ağlamaktan gözlerim şişti dedi.
ağlama neden ağlıyosun dedim.
dün eşimi aramış. napıyosun nasılsın oğlum demiş iyim çalışıyorum demiş.
sen nasılsın oda ben iyi değilim demiş. neden anne ne oldu demiş.
nemi oldu senin yaptığın terbiyesilik neydi demiş.
kapat telefonu demiş kaynanama oda kapatmam senin o kızı o duruma düşürmeye ne hakkın var ha ben 3 gündür kendime gelemedim o kız ne halde demiş.
oda kaynanmın suratına telefonu kapatmış.
bende dedim. anne ben bu saatten sonra sakın üzerinize almayın size saygımdan geldim ama bu saatten sonra ben asla hiç kimseye ne giderim ne düğünlerinize gelirim.
size saygım sonsuz ama anlayın dedim.
oda haklısın kızım yap ne yaparsan hak ediyo terbiyesiz.
o sana sahip çıkacak çıktığı biri değil karısısın elalemi sana güldürdü dedi.

:46::46::46::46:
kayınvalidene anne diyeilir miyim?????

Back