Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

peki canım,

bunca ilgisizliği ve sevgisizliği ile, sen bu adamı seviyor musun?

yoksa sadece alışkanlık vs mi aranızdaki bağ? :26:

ben bir kaç sayfa önce yazdım.
insan ilgi olmadan sevgiyi hissetmeden nereye kadar sever.
ben o aramasa bile arardım onu. baktım hep ne oldu niye arıyosun işim var falan demeye başladı bende aramayı kestim oda bende 2 sene yakın gün içinde aramayız birbirimizi.
alışkanlık falan değil. aramızda ben bir bağ olduğuna da inanmıyorum onun beni sevmediğini yanında istemediğini çok uzun zamandır hissediyorum.
ha bana sorarsan ben seviyorum diyemiyorum. sevmiyoruma dilim varmıyo.
ama onusuz sanki daha mutlu olucakmışım gibi geliyo. çünkü varlığını hissetmediğim için beni mutlu etmiyor. yanyanayken insan hiç gülmez mi? bizim evimizde hiç gülme kahka yok.
ama başkalarıyla olsun bir göreseniz nasıl mutlu nasıl gülüyo nasıl şakalar yapıyo ben uzaktan bakıyorum ve çok şaşırıyorum.

Scuba haklısın bir konuda her sorun aileye yansıtılmaz, çünkü dediğin gibi
aile unutmaz hiç bir zaman ve hep tetik te bekler.
Peki ama defnenin daha ne yaşaması gerekir yardım istemisi daha doğru olur?
Çünkü eşinin kendisi ile sadece ev arkadaşı olduğunu hisstemesi küçük bir sorun değil!
Evlilik sadece faturaları ödemek, birlikte yemek yemek, ev geçindirmek değil!
Kadının da özel istekleri ilgisi olabilir.
Ben defne'nin ikili bir ilişki yaşayamadıklarını, hatta eşinin ailesinin bile bunun
farkında olduğunu düşünüyorum.
Birde defneyi ben yönlendirmey çalışmıyorum burası yorum sayfası ben evliyim ve objektif açıdan bakmaya çaışıyorum. Bazen büyükler tarafndan uyarılmak da fayda sağlar ki, uzman psikologlar da çözümleyemediiği sorunları büyük olarak olgıun ve güzel görüşlü birisiyle paylaşsın diye...

canım ailenin tepkisi nasıl olur istersen bütün detaylarıyla anlatma. sonuçta hiç bir anne evladını üzene tepkisiz kalamaz eşine kin duymasın. bence boşanmayı gerektiricek bir durum yok ama senin bu adamı yeniden eğitmen gerekicek. kişiliğini koy ortaya, sesini çıkar, kendi kararlarınla yaşa biraz. inan bu kadar yüz verip tepene çıkarırsan çok az erkek kıymetini bilir. bizde bu kadar alttan alsak bizimkilerde böyle olurdu belki. sen ses çıkarmadıkça kendini birşey sanmaya başlamış. sana saygı duyması gerektiğini hatırlat. ama baktın olmuyor tepkilerine göre bir karar verirsin. o zamana kadar ailene herşeyi yansıtma. belki herşey düzelir sen affedersin ama annen unutmaz seni üzdüğünü.

ben hiç bir sorunumu aileme asla yansıtmam.
sadece kız kardeşime anlattım dertleştik biraz.
anneme anlatmam çok üzülür.

Benim bütün dualarım seninle inan defnecim..Allah yar ve yardımcın olsun..İuiler her zaman kazanır Allah herkesin gönlüne göre mükafatlandırır bunu hiç unutma..
Mutlu olmak için,sevilmek onure edilmek için,saygı görmek sevgi hissetmek için çokk fedakarlıklar yapılıyor evlilik süresince..Ve inandım ki sen bunların hepsini karşılıksız yapanlardansın...
Hakkında hayırlısı olsun dilerim...
İyi haberlerini zevkle okumak istiyorum..

Ya birde arkadaşlar eğitme kelimesi bana çok ağır geliyor.
Eğer farklı davranışları var ise yönledirebilir insan "bak bu böyle olsa daha iyi olur" vs.....
Ama bir erkek eğitilmez, 7 ne ise 70 odur. Tabiki hamuruna şekil verdirmek kolay olursa o başka.
Ama ne o öyle! biz eşler o zaman niye yuva kuruyoruz ki, farzı misal ben eşimimi
eğiitecem çocuğumu mu?

canım yanlış kelime kullanmış olabilirim yazılı olunca olabiliyor böyle şeyler. evde belli bir düzene alıştırmak ve eşine davranışlarına sınır çizmek diyelim o zaman. tabiki aslolan hiç bunlara gerek olmıycak bir eş seçmek ama bu mümkün olmayınca ufak tefek pürüzler iki tarafında isteğiyle düzeltilebilir. bu kadar uzun yazmıyıp eğitim dedim yanlış olmuş.

öncelikle sana Allahtan sabır diliyorum yaşadıkların kolay değil hele ki eşinin seni yanına yakıştırmadığını, beğenmediğini hissetmen gerçekten çok acı sana şunu yap bunu yap diyemem ben olsam şunu yapardım gibi cümleler kullanmak istemem çünkü herkesin olaylara bakışı yaşam tarzı çok farklı fakat şunu söylemek istiyorum seni takip ediyorum ve dua ediyorum Rabbim gönlündeki sıkıntıları gidersin yuvan istediğin gibi huzurlu ve mutlu olsun dertleşecek kimsem yok demişsin burda derdine ortak olan çok insan var onları düşün fırsat buldukça içini dök emin ol sana dua eden çok insan vardır yalnız olmadığını bilmen için yazmak istedim :71:

Medmus çok sağol hepinize çok teşekkür ederim allah razı olsun.
inan birbirimizi tanımadığımız halde bu kadar sorunuma çare olmaya çalışmanız beni mutlu etmeye yetti.
evet bir kadın olarak hissettiklerimin bana nasıl acı verdiğini az çok tahmin edersiniz.
ben çok kilolu değilim ha zayıfta değilim. 62 kloyum ama bana hep şişmansın der durur.
spora gidiyim dedim tut boğazını ver dedi.
hep kırıcı bir gün yapıcı veya güzel bir laf söylemez.
yazıcam size her gün yaşadıklarımı yazıcam.

Sudefnecim canım benim;
çok kırmış eşin seni, hatta kendisini küçük düşürmüş bence.
İyiki düğüne gitmişsin, çünkü sen kayınvaliden ve ailen için oradaydın.
Bu kadar yüz verme kayınvaliden doğru söylemiş yapma işlerini çok ayıp ya! Ne yani sana eğer
hissetdirmişse senin yanında olmak istemediğini onda bir sorun var demektir.
Eğer konuşup halledemiyoersanız, aile büyüklerinden senin tarafından yardım alsan
eşinle konuşsa hissettiklerini anlatsa olamz mı?

Bazı arkadaşlar bence başka sorunu var demişşler, ama bana göre sorun kendisi kompleksli.
Allah sabır versin, kolaylık versin canım.

Tuluh çok incindim ha düğün tuzu biberi oldu.
3 yılda kaçtane düğün olduysa hepsinde tek kaldım ben.
hepsinde millet onu sordu bana hepsinde benim istememle dans etti.
resimler çekilirken hiç bir resimde benim yanımda durmadı.
asla elimi tutumadı omuzumda olmadı.
şimdi söyle ben neden hala bu adamın yanındayım ya.
sinirim bozuluyo aslında durmam kabahat.

Medmus çok sağol hepinize çok teşekkür ederim allah razı olsun.
inan birbirimizi tanımadığımız halde bu kadar sorunuma çare olmaya çalışmanız beni mutlu etmeye yetti.
evet bir kadın olarak hissettiklerimin bana nasıl acı verdiğini az çok tahmin edersiniz.
ben çok kilolu değilim ha zayıfta değilim. 62 kloyum ama bana hep şişmansın der durur.
spora gidiyim dedim tut boğazını ver dedi.
hep kırıcı bir gün yapıcı veya güzel bir laf söylemez.
yazıcam size her gün yaşadıklarımı yazıcam.

sanki kendi dünyanın en yakışıklı erkeği öküz..

Çünkü eşinin kendisi ile sadece ev arkadaşı olduğunu hisstemesi küçük bir sorun değil!
Ben defne'nin ikili bir ilişki yaşayamadıklarını, hatta eşinin ailesinin bile bunun
Birde defneyi ben yönlendirmey çalışmıyorum burası yorum sayfası ben evliyim ve objektif açıdan bakmaya çaışıyorum. Bazen büyükler tarafndan uyarılmak da fayda sağlar ki, uzman psikologlar da çözümleyemediiği sorunları büyük olarak olgıun ve güzel görüşlü birisiyle paylaşsın diye...

şöyle ki kayınvalidem bana diyo ki kızım insan karısına sahip çıkmaz mı?
ben her zaman farkındayım sen hep yalnızsın
sen herşeye katlanıyosun ama bu hep seni üzüyo.
biz kaynınla bile bu konuları konuştuk oda anne ablama üzülüyorum bence mutlu değil demiş.
insan eşine böyle davranmaz demiş onlarla sık görüştüğümüz için meğer benden önce onlar bu konuları konuşuyolarmış.

Benim bütün dualarım seninle inan defnecim..Allah yar ve yardımcın olsun..İuiler her zaman kazanır Allah herkesin gönlüne göre mükafatlandırır bunu hiç unutma..
Mutlu olmak için,sevilmek onure edilmek için,saygı görmek sevgi hissetmek için çokk fedakarlıklar yapılıyor evlilik süresince..Ve inandım ki sen bunların hepsini karşılıksız yapanlardansın...
Hakkında hayırlısı olsun dilerim...
İyi haberlerini zevkle okumak istiyorum..

Teşekkür ederim. allah hepimizin yardımcısı olsun.
Evlendikten sonra inan yanyana çekilmiş tek resmi olmazmı insanın bizim yok.
hemen benim yanımdan kaçar.

şöyle ki kayınvalidem bana diyo ki kızım insan karısına sahip çıkmaz mı?
ben her zaman farkındayım sen hep yalnızsın
sen herşeye katlanıyosun ama bu hep seni üzüyo.
biz kaynınla bile bu konuları konuştuk oda anne ablama üzülüyorum bence mutlu değil demiş.
insan eşine böyle davranmaz demiş onlarla sık görüştüğümüz için meğer benden önce onlar bu konuları konuşuyolarmış.

insanın kendi ailesi bile hakkında bunları söylüyosa, ortada tartışılmaz gerçekler var demektir..

yaşı kaçtı eşinin tatlım?

haklı olabilirsin herkezin anladığı dil başka. ben kendimi defnenin yerine koyup düşüncelerimi yazdım sanırım. böyle birşey benim başıma gelse ben ayrılma kararını verir öyle söylerdim aileme onlarda zaten arkamda olurdu. eşimin ailesi yok ama yakın akrabalarıylada konuşur helallik isterdim. tabii öncesinde eşimle oturur konuşur kendini affettirme şansını verirdim. baktım hiç birşey değişmiyor o zaman yalnız devam ederdim yoluma

sanki kendi dünyanın en yakışıklı erkeği öküz..

biraz ayıp değilmi böyle tabirler kelimeler sizce? öküz de ne demek?
her ne olursa olsun defnenin eşi o kişi hala nikahında ve eminim eşi için böyle şeyler söylenilmesinden hoşlanmıyordur..!

Canım zaten senin problemin sadce düğünlerde seni yalnız bırakması deği ki( bazı erkekler gerçekten de kalabalık toplumda ilgi gösteremez),
sen onun senin eşin olmadığını hissetmişsin ve hep sana böylee davranmasıilgisiz olması, eminim zor günler yaşadığına ki, bak ailesi bie fark etmiş. Peki düzelmez mi ? Ne bileyim senin onu hep seveceğini affedeceğin mi düşünüyor? Yoksa bunlarda mı umrunda olmaz?

her ne olursa olsun defnenin eşi o kişi hala nikahında ve eminim eşi için böyle şeyler söylenilmesinden hoşlanmıyordur..!

Elossa onun için ben şuanda öküz kelimesini az buluyorum
Eşşeğe çok değer verirsen kendini yarış atı sanarmış diye paylaşımlarda bulunan bir eşe az bile evet öküz.

bende bugün facede şunu yayınlıcam.
Biraz insan ol diyeceğim ama, seni de zor durumda bırakmak istemiyorum

bakalım o bunu beğenecek mi?

Canım sen bilirsin ama onun yaptığı yanlışı sen yapma!!!
Bunu ben senin için yapmadım derse ne yapacaksın seni anlattığına dair
ismin mi yazıyor? Sonra aile ilikini eşin ortak toplıuluğa taşısa bile sen yapma

arkadaşım belli ki siz tüm yazılanları okumamışsınız..

arkadaşın eşi, onun gibi sabırlı ve iyi niyetli bir kadına "eşek" benzetmesi yapan bir insan.. biz ona öküz demişiz çok mu?

Back