Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

ben hiç bigün ona ağlamadım.
asla beni ağlayan bi tip olarak tanımasın dedim. bişey istediysem söyledim ama hep red edildim.
ben özür dilemem. hatalı değilim olsam dilerdim.
iyiken gözüme batardı yaptıkları ama her seferinde ben bunun için huzursuz olmaya değmez diyerek içime attım hepsini. ama içine atmak doğru değilmiş patlama noktası böyle oldu.

evet canım içine atınca öyle oluyor.. patlama büyük oluyor..

evet bende öyle yapıyorum. dün akşamda dahil pazar günü düğünden geldik ben duş aldım yatağa geçtim uyudum. tabi bu ekmek almış haaa ben sanki bide sana yemek yapıcam ha ne oldu düğün dernek bitti evdeki hizmetçi defne geldi öylemi yapmadım.
gece baktım gelmiş yatağa bana sarılmış yatıyo.
hiç tepki göstermedim ertesi gün hemen başka odada yatmaya başladım.
dün akşam gittim eve tam bilgisayarın başına oturdum geldi lavaboya girdi ben kapattım bilgisayarı geçtim diğer odaya kapımıda kilitledim uyudum bi daha da çıkmadım.
ne kendim yiyorum ne ona yapıyorum zaten dolapta bişey yok yemeye bakalım ne zaman almak aklına gelecek ben almıyorum.
ha yaşadıklarından ders alsa bile o kalabalığı benim o rezilliğimi o küçük duruma düşmemi nasıl telafi edecek.
Çok doğru davranmışsın, anlasın hatasını ama yine de hemen yumuşama bundan sonra kendini düşün. Bazı erkekler başkalarının yanında eşini küçük düşürmeye çalışıyor, babam da anneme yapardı bir misafir gelsin anneme aşağılayıcı şakalar yapardı, küçük düşürürdü. Kötü niyetinden değil ama başkalarını eğlendirmek için niye eşini küçük düşürüyorsun ki.

Durumunuza çok üzüldüm.. gerçketen çok sabıısınız, ben 2 ay sonra nişanlanıcam hiç ama hiç bir fikrim yok ilerde nasıl olur evlilik, ve yazılanları okuyunca ürktüm:18:
ben çok sabırsızım, susamam, sinirlenince kendime hakim olamıyorum yakıyorum gemileri, doğru değil tabiiki ama yazdıkalrınızı okuyunca sabrınıza pes dedim...
aldatma gibi birşey yoktur bence kendinizi üzmeyin tecrübesizim ama içgüdüsel yaklaşıyorum sizi kıskanıyor mu? merak ettim, yani aranız iyiyken evdeki tavırları nasıl sevgisini falan çok belli eder mi? yoksa hep asabi ve bencil mi davranır? lütfen kendinizi üzmeyin tavsiye vermek gibi olmasın ama sizi kaybetmeye başladığını gösterin.. tavrınızı koyun gururunuzu ezmesine izin vermeyin bu kez susmayın.

kötüden örnek olmaz. her insan aynı değildir. kimseyi keni nişanlınızla kıyaslamayın.
ama asla da benim kadar ezilen alttan alan bi tip olmayın.
bakma ben çok iyi niyetli davrandım. kıskanan nasıl davranır? höt höt mü ben kıskanıldığımı hiç hissetmedim. bende kendi sabrıma kızıyorum.evde tavır diye bişey yok ya o bi çekyatta ben bi çekyatta ben hep çekyatta uyuyakalırım o bilgisayarda. insan eşine sarılmaz mı öpmez mi? saçını okşamazmı? siz sordukça benim aklıma yaşamadığım olmayan şeyler geliyo ya daha da içim acıyo

merhaba
yazdıklarınızı baştan sona okudum ve çok üzüldüm içinde bulunduğunuz duruma...
bende evliyim ağustosta 3. senemize giricez nasipse..
kendimle karşılaştırdımda evliliğinizi felan bi an Allaha bin kez şükür ettim...
sizin eşinizle ilgili söylediklerinizin tam aksi olan bir evliliğim var..bizimde 8 yıl oldu tanışıklığımız nişanımız düğünümüz toplamda..
ayrılmak inanın o kadar kolayki iyi gitmeyen bir evlilikte...ama sıonrasıda çok önemli...kendinize güveniyorsanız madden manen bence uzatmayın derim..daha çok gençsiniz anladığım kadarıyla bunu kendinize yapmaya hakkınız yok..benim nacizane fikrim bu.
ama tekrar yineliyorum umarım kafasına dank ederde pişman olur bu yaptıklarına..Allah sabır versin size..

Son düzenleme:
kendimle karşılaştırdımda evliliğinizi felan bi an Allaha bin kez şükür ettim...
sizin eşinizle ilgili söylediklerinizin tam aksi olan bir evliliğim var....

tmm güzel kardeşim Allah mutlu mesut etsin de bu şekilde dert topiclerine girip böyle şeyler yazılması hiç hoş değil bence.. :45:

Bu son olaydan sonra eşin gün içinde işteyken seni sık sık arıyor mu peki?

Bu son olaydan sonra mı?
evleneli 2. yılımız bitiyor. eşim beni gün içinde aramaz sadece bişey soracaksa bi yere gideceksek yada bi misafir gelecekse haber vermek için arar.
nasılsın? seni özledim? bilmem ne bunular için aramaz.

ben kötü bişey yazdığımı düşünmüyorum neden öyle dediniz ki?

Bu son olaydan sonra mı?
evleneli 2. yılımız bitiyor. eşim beni gün içinde aramaz sadece bişey soracaksa bi yere gideceksek yada bi misafir gelecekse haber vermek için arar.
Benim eşim de öyle aramaz, özledim falan demez. Genellikle gün içinde bir kez arar bazen aramaz, bazen ben ararım, tabi bir şey sorulcaksa birden fazla araşırız. Eğer tartışmışsak suçunu biliyorsa gün içinde 3-4 kez napıyorsun diye sebepsiz arar, gereksiz bir ilgi hissederim. Demek istediğim, normalde aramıyorsa bir sebep yokken, bu olaydan sonra arıyorsa hatasını anlamış ilgilenmeye çalışıyordur.

anlattıklarınızdan evli bir çift değil de, kendi halinde takılan ev arkadaşı gibi sürdürmüşsünüz bu evliliği.
ve herşeyi içinize atmışsınız..tüm yükü üstlenmişsiniz.
ve sorunlar birike birike yanardağ misali sizi sessiz sessiz patlama noktasına getirmiş.
düğündü kıyafetti bunlar da tuzu biberi olmuş.
Bence evlilikte iki kişi birbirlerine sevgisini saygısını göstermiyorsa, ik yabancı gibi yaşıyorsa temelde problemler var demektir.
Eşinizi alın karşısınıza ve bugüne kadar içine attıklarınızı burada paylaştıklarınızı dökün.
eşiniz, sizin aslında herşeyin farkında olduğunuzu anlasın.
Açık açık sorun size olan sevgisinin tükenip tükenmediğini...
Bilmiyorum ama sizin sorununuz kıyafetten çok detaylarda saklı.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bu son olaydan sonra mı?

Yalnız sizin eşiniz değil bizimde 22 sene doldu aynı olaylardan müzdaribiz hiç değiştiremedim hep ben arıyorum

peki canım,

bunca ilgisizliği ve sevgisizliği ile, sen bu adamı seviyor musun?

yoksa sadece alışkanlık vs mi aranızdaki bağ? :26:

anneme cumartesi gidicem. ama kalsam mı geri dönsem mi bilmiyorum.

canım ailenin tepkisi nasıl olur istersen bütün detaylarıyla anlatma. sonuçta hiç bir anne evladını üzene tepkisiz kalamaz eşine kin duymasın. bence boşanmayı gerektiricek bir durum yok ama senin bu adamı yeniden eğitmen gerekicek. kişiliğini koy ortaya, sesini çıkar, kendi kararlarınla yaşa biraz. inan bu kadar yüz verip tepene çıkarırsan çok az erkek kıymetini bilir. bizde bu kadar alttan alsak bizimkilerde böyle olurdu belki. sen ses çıkarmadıkça kendini birşey sanmaya başlamış. sana saygı duyması gerektiğini hatırlat. ama baktın olmuyor tepkilerine göre bir karar verirsin. o zamana kadar ailene herşeyi yansıtma. belki herşey düzelir sen affedersin ama annen unutmaz seni üzdüğünü.

öncelikle sana Allahtan sabır diliyorum yaşadıkların kolay değil hele ki eşinin seni yanına yakıştırmadığını, beğenmediğini hissetmen gerçekten çok acı sana şunu yap bunu yap diyemem ben olsam şunu yapardım gibi cümleler kullanmak istemem çünkü herkesin olaylara bakışı yaşam tarzı çok farklı fakat şunu söylemek istiyorum seni takip ediyorum ve dua ediyorum Rabbim gönlündeki sıkıntıları gidersin yuvan istediğin gibi huzurlu ve mutlu olsun dertleşecek kimsem yok demişsin burda derdine ortak olan çok insan var onları düşün fırsat buldukça içini dök emin ol sana dua eden çok insan vardır yalnız olmadığını bilmen için yazmak istedim :71:

merhaba
yazdıklarınızı baştan sona okudum ve çok üzüldüm içinde bulunduğunuz duruma...
sizin eşinizle ilgili söylediklerinizin tam aksi olan bir evliliğim var..bizimde 8 yıl oldu tanışıklığımız nişanımız düğünümüz toplamda..
ayrılmak inanın o kadar kolayki iyi gitmeyen bir evlilikte...ama sıonrasıda çok önemli...kendinize güveniyorsanız madden manen bence uzatmayın derim..daha çok gençsiniz anladığım kadarıyla bunu kendinize yapmaya hakkınız yok..benim nacizane fikrim bu.
ama tekrar yineliyorum umarım kafasına dank ederde pişman olur bu yaptıklarına..Allah sabır versin size..
Elossa Sakın beni yanlış anlama kimsenin mutluluğunu kıskanmıyorum.
allah bir ömür hep böyle olmanızı nasip etsin.
diyorum ya her insan aynı değil kıyaslamak doğru olmaz.
nasıl her evin kıblesi farklıysa herkesin eşi, farklı yetiştiği veya yetiştirildiği için bir olmuyo.
ben çok azimli inatçıyımdır. bu haytta hep tuttuğunu koparan asla kimseye muhtaç olmayan biriyim ben. kimse boşanmak için evlenmez. yuva yapmak zor ama yıkmak için kapıyı çarpıp arkana bakmadan gitmek yeter. ben bu hayatta herkesin 2. bir şansa ihtiyacı olduğuna inanırım ama 3. bir şansa ihtiyaç yoktur. ikincisi hatadır kabahattir özrü telafisi olur ama üçüncüsü kasıttır sonuçları bilinir ama yapılır.
o zaman da sonuçlara bende dahil katlanmalıyız.
Benim vicdanım içim çok rahat. sevdim okadar çok sevdim ki ben daha eşime onun ailesine ve onun akrabaların yaptıklarımı buraya yazmadım.
ben iyi gün insanı olmadım kim düştüyse defne hemen yetişti.
ama kıymetli değerli olmak için maalesef özverili düşünceli vicdanlı olmak yetmiyo bu hayatta.
teşekkür ederim. allah huzurunuzu mutluluğunuzu hiç bozmasın.

Benim eşim de öyle aramaz, özledim falan demez. Genellikle gün içinde bir kez arar bazen aramaz, bazen ben ararım, tabi bir şey sorulcaksa birden fazla araşırız. Eğer tartışmışsak suçunu biliyorsa gün içinde 3-4 kez napıyorsun diye sebepsiz arar, gereksiz bir ilgi hissederim. Demek istediğim, normalde aramıyorsa bir sebep yokken, bu olaydan sonra arıyorsa hatasını anlamış ilgilenmeye çalışıyordur.

yok hatalı olan hiç bi zaman o olmadığı için şimdi de hatalı olarak kendini görmediğinden bırak aramayı o benden daha soğuk

Sudefnecim canım benim;
çok kırmış eşin seni, hatta kendisini küçük düşürmüş bence.
İyiki düğüne gitmişsin, çünkü sen kayınvaliden ve ailen için oradaydın.
Bu kadar yüz verme kayınvaliden doğru söylemiş yapma işlerini çok ayıp ya! Ne yani sana eğer
hissetdirmişse senin yanında olmak istemediğini onda bir sorun var demektir.
Eğer konuşup halledemiyoersanız, aile büyüklerinden senin tarafından yardım alsan
eşinle konuşsa hissettiklerini anlatsa olamz mı?

Bazı arkadaşlar bence başka sorunu var demişşler, ama bana göre sorun kendisi kompleksli.
Allah sabır versin, kolaylık versin canım.

Ya birde arkadaşlar eğitme kelimesi bana çok ağır geliyor.
Eğer farklı davranışları var ise yönledirebilir insan "bak bu böyle olsa daha iyi olur" vs.....
Ama bir erkek eğitilmez, 7 ne ise 70 odur. Tabiki hamuruna şekil verdirmek kolay olursa o başka.
Ama ne o öyle! biz eşler o zaman niye yuva kuruyoruz ki, farzı misal ben eşimimi
eğiitecem çocuğumu mu?

anlattıklarınızdan evli bir çift değil de, kendi halinde takılan ev arkadaşı gibi sürdürmüşsünüz bu evliliği.
ve herşeyi içinize atmışsınız..tüm yükü üstlenmişsiniz.
ve sorunlar birike birike yanardağ misali sizi sessiz sessiz patlama noktasına getirmiş.
düğündü kıyafetti bunlar da tuzu biberi olmuş.
Bence evlilikte iki kişi birbirlerine sevgisini saygısını göstermiyorsa, ik yabancı gibi yaşıyorsa temelde problemler var demektir.
Eşinizi alın karşısınıza ve bugüne kadar içine attıklarınızı burada paylaştıklarınızı dökün.
eşiniz, sizin aslında herşeyin farkında olduğunuzu anlasın.
Açık açık sorun size olan sevgisinin tükenip tükenmediğini...
Bilmiyorum ama sizin sorununuz kıyafetten çok detaylarda saklı.
Allah yardımcınız olsun.

Ben bi kaç kere dedim ya üniversite okurken evde kalan arkadaşlar varya onlar gibiyiz diye.
eee ne bekliyosun ki dedi. uzatmadım konuyu.
bizim sorunumuzun başka detayı inanın yok ben neysem yazdım onunda nasıl olduğunu yazdım.
ben neyi beğensem her zaman tam zıddıdır. ben beğenmesem güzeldir.

Sudefnecim canım benim;
çok kırmış eşin seni, hatta kendisini küçük düşürmüş bence.
İyiki düğüne gitmişsin, çünkü sen kayınvaliden ve ailen için oradaydın.
Bu kadar yüz verme kayınvaliden doğru söylemiş yapma işlerini çok ayıp ya! Ne yani sana eğer
hissetdirmişse senin yanında olmak istemediğini onda bir sorun var demektir.
Eğer konuşup halledemiyoersanız, aile büyüklerinden senin tarafından yardım alsan
eşinle konuşsa hissettiklerini anlatsa olamz mı?

Bazı arkadaşlar bence başka sorunu var demişşler, ama bana göre sorun kendisi kompleksli.
Allah sabır versin, kolaylık versin canım.

iyi niyetinizden hiç şüphem yok. ama karı koca arasındakileri büyüklere yansıtmak doğru olmaz diye düşünüyorum. eşi eğer defneye kendini affettirip evliliğini devam ettirmek istiyorsa bunu sadece onu sevdiği için onsuz olmak istemediği için yapmalı aile zoruyla değil.

Back