Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

sudefne gerçekten son 10-12 mesajına bakıyorum da genel olarak halin tavrın çok sertleşti gibi geliyor bana. (yanlış anlama seni tanımıyorum senin hakkında fikir sunmama kızabilirsin belki de ben öyle hissediyorum bilmiyorum) kimsenin gazına geldiğini düşünmüyorum burada insanlar gerçekten sana yardımcı olma peşinde ortaya bi konu atılınca haliyle birbirinden çok farklı yöntemler öneriliyor çünkü her insanın mizac ayrı sonuçta.
neyse canım ama bence biraz daha sakin düşünmeye çalış lütfen unutma "keskin sirke küpüne zarar" bu durum seni sadece doğru yoldan çıkarır. çünkü mantıklı hareket edemezsin. kayınvalidenle aranda geçenlerin sadece bize anlattığın kadarını biliyoruz onu sen bizden çok daha iyi tanıyorsun. o yüzden şöyle yap böyle yap demeyeceğim ama lütfen arkadaşım iş sabırla buraya kadar gelmişken (sonuçta neredeyse bir haftadır aynı evin içinde konuşmuyorsunuz; kolay değil yani) aynı sakin kafayla devam etmeni tavsiye ederim arkadaşım :))

sinirim sanırım yazdıklarıma yansıyo. istemeden sizleri kırıyorsam özür dilerim.
ama gerçekten 2 gündür hiç iyi değilim. kafa olarak beden olarak inanın çok kötüyüm.
lütfen kimse yazdıkları için kendini suçlamasın. nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? doğrumu yapıyorum bilmiyorum. ama o gelip benim yanıma konuşabilirmiyiz demedikçe tekrar söylüyorum ne yazdıklarımı veririm ne de konuşurum.

peki sen neden yemek yemiyorsun? cayini icmiyorsun aksamlari?
ben sana hak veriyorum
burdaki amac hak verip vermemek yada gaza getirmek degil tabiiki
paylasmak..
ben olsam soyle yapardim diye baslarsam ic acici olmazda :)

gereken saygiyi gostermissin yuvan icin
hatta kayivalidenin ve esinin sozune bakarak
kendini belirli kaliplara dahi sokmussun
ama herseyin bir karsiligi olmali degilmi

sorun aksam yemek yapmamanda degil
iletisime gecmek istemeyen esin
oturup senin yemeklerini yemeside beklenemez zaten
o demet guller umulmadik zamanlarda verilseydi keske
karsiliksiz sadece yuzun tebessum etsin diye
oylesine bir ictenlikle verilseydi
ama bir kadini belirli kaliplara soktuktan sonra
koluna takmayi ayip gordukten sonra
samar cocugu gibi azarladiktan sonra
incitikten sonra
bir tesekkuru bir sohbeti cok gordukten sonra
pirlantalar alindi ne fayda?

bir kadin bir cicege tav olur dogru amaaa
karsidakinin samimiyetine inandigi surece

o konusmadigi muddetce konusmayacaksin belli
kayinvalidene fazla sert cikisma derim
goruyorsun ters tepiyo
utusunu yapma kizim diyen kadin
yazik oglum ac kaliyor diyebiliyor
nede olsa tum kabaliklarina ragmen o onun oglu
adaletli davranmasini bekleyemeyiz
o kendince ara bulmaya calisiyor
beterini onlemek istiyor acizane

karar sana ait ve bir kadin olarak
hak veriyorum sana..

yalniz bir evde ac kalmanin anlami yok guzel arkadasim

ben şunu çok iyi anladım kimse için kendi çizgilerinizden ödün vermeyeceksiniz.
ha ben buyum böyleyim beni kabul eden böyle eder. diyin su bardağından çay bardağı olmaz olsa bile şekli bozulur. sanırım benden de çay bardağı yapmaya çalıştılar ama ben asla dik kafalı olmadım ne dedilerse hep uydum yaptım. işte şimdi en çok acı çeken taraf oldum.
sanıyormusunuz ki ben bu durumdan çok mutluyum inanın öyle olsa yazıp sizlerden yardım istemezdim.
yanlızlığımı kafamın karışıklığını paylaşıyorum sizlerle kimsenin gazına gelmeyecek yaşta ve düşüncedeyim. aç kalırım tabi normalde ben alıyoken ekmeği yemekliği şimdi benle aynı saatte eve gelen eşimde görüyo ekmek olmadığını alsın bakalım. bi çay demleyip bir bardakta bana getirsin bakalım. ben aldığımda ekmeği öylemi hazır olacak o sofra zaten dolapta ağza koymaya bişey yok hadi ben almıyorum o alsın bakalım o neden almıyo.

ben senin yerinde olsam düğüne bile gitmezdim kendin beğendiğin bişeyi keşke çıkarmasaydın zaten kayınvalidenle almışsın onu arayıp ikna etmesi için eşini yardım isteyebilirdin ama dediğim gibi benim eşim hiç kıyafetime karışmaz zaten beğenip aldığımı onun için asla çıkarmam o düğünede gitmem..:57: aaahhh bu erkekler ne sinsi kıskançlar....

sinirim sanırım yazdıklarıma yansıyo. istemeden sizleri kırıyorsam özür dilerim.
ama gerçekten 2 gündür hiç iyi değilim. kafa olarak beden olarak inanın çok kötüyüm.
lütfen kimse yazdıkları için kendini suçlamasın. nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? doğrumu yapıyorum bilmiyorum. ama o gelip benim yanıma konuşabilirmiyiz demedikçe tekrar söylüyorum ne yazdıklarımı veririm ne de konuşurum.

arkadaşım tabii ki bizi kırmadın ben sadece kendi adıma senin bu sert tavrından olayın daha da çıkmaza gireceğini düşündüğüm için bunları söyledim. sen 3 yıldır bunları yaşıyordun ve bir hafta burada yazışınca daha da alevlendin bunun nedeni zaman zaman kendine bile itiraf edemediğin şeyleri bizim ağzımızdan duymuş olmandı. dediğim gibi ben de senin gibi bir insanım. bıçak kemiğe dayanmadığı sürece tepki vermemeyi daha iyi düşünüyoruz ama onunda senin durumundaki gibi bi patlaması oluyor işte. bence evde aç kalıp da kendine eziyet etme. atıyorum canım bi sulu yemek çektiyse az ölçü ile yap ye. eğer kalırsa dolaba koy isterse yer yemezse ertesi gün yine sen yersin. bence bu 1-2 gün içinde sana karşı iyi yada kötü çözülecektir. senden ricam sadece sakin olman canım. ne olursa olsun geriye dönüş ihtimalini unutma ve ihtiyatı elden bırakma canım arkadaşım. herşeyin ilacının sabır olduğunu düşünüyorum.

Konunuzu en başından okudum,,
İçim eridi yazdıklarınıza,,
Zor seyler yasamıssınız,,
Değer görmemek, hatta siz yokmussunuz gibi davranılması,,
Size gelirmisiniz demeden eş dostla bulusmalar,,
Sizi yanında istememesi,,
Düğünlerde özellikle sizi bu derece küçük düşürmesi,,
Kimbilir ne duygular hissettiniz,,
Son satırlarınızdaki tutumunuz ise bu yasadıklarınıza nazaran bence cok hafif bile kalıyor,,
Cok daha fazlasını hakediyor eşiniz,,
Bikere sizi eş olarak bile görmemişki,,
Yazık ne hayallerle kuruluyor yuvalar,,yıkılması ise işten bile değil,,
Devam edin inadınıza dediğiniz gibi kaybedecek hiçbirşeyiniz yok,,
Ha beyefendi rahatsız olursa aksi davranıslarınızdan zaten kaybeden siz değil o olur,,
Bundan sonra toparladı toparladı,,toparlayamazsa sizde cok sabır göstermeyin derim,,
Evliliği bu kadar kötü yasamaya hakkınız yok yok,,
Çok üzüldüm adınıza,,
Mutlu olmanızı yürekten diliyorum,,
İnş tüm bu yasadıklarınızın size karsılıgı kat be kat güzel olur,,
Takipteyim

'Gaza gelme' kelimesini lütfen olduğu gibi algılamayın.. Yazı dili ile konuşma dili arasında büyük farklar vardır.. Yazı dilinde uzun uzudıya dile getiremezsin bişeyleri ve üstün körü kelimeler kullanabilirsin yeri geldiğinde.

''Yorumlar çok saçma kimsenin gazına gelme'' diye bir cümle kursaydım haklıydı herkes.. Demek istediğim açık ve net bu; '' helal olsun tam gaz devam et, burnu sürtünsün '' denirse bu yanlıştır.

Çünkü evliliklerde kopma noktası vardır..Bu noktayı ancak konunun içindekiler bilir.. Eğer şuan ki öfkenizden dolayı patlama yaşıyorsanız , yarın evliliğiniz bittiği zaman keşke daha sakin kafayla düşünüp akıllıca hareket etseydim diyebilirsiniz..

Elbetteki onu affedin, bir güle tav olun demiyorum, bunu demek yanlış olur ; ama attığı adımı hiçe saymayın.Belki çok güzel günlerinize bir adımdır bu.Bunu ifade etmek istedim..

Kırgınlığınız ve kızgınlığınız geçmesin amenna; fakat daha sakin olunması lazım dedim..

Böyle kırgın anlarımızda süzgecimiz devre dışı kalır, dolayısıyla yanlışta olsak destek ister ruhumuz doğruda olsak.

Bu destek tam gaz verilirse , kişi yanlış yapabilir, sonunu göremediği bir karar verebilir..

Dediğim bundan ibaretti.. Hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım eşiniz yaptığı hatanın-hataların farkına varır ve biran önce gönül almak için çabalar.

Defnecim canım benim nete bir türlü giremedim ama aklım hep sendeydi:26:
Eşine karşı verdiğin dik duruşun beni mest etti, buradaki olay dikleşmek değil, ben seni anlıyorum bu kadar seni kırmışken sana gül getirmesi güzel ama neden konuşöadı ki seninle anlaymıyorum!? Tamam belki karakterinde konuşma kabileyeti yok dicem ama kız arkadaşıyla tavlaya da gidebiliyo!
Canım eşin her şeyi sorunsuz isityor, sen ona soru sorma evde yemek hazır olsun kadın olduğunu hissetme bunu isityo sanırım, yoksa bir erkek hele bu zamanda daha yeni evlişyken eşini evde bırakıpda köye gitmez (acil bir durum yoksa tabiki)!
Ya birde eşin nasıl senin aç kalmana dayanabiliyo ki evde yemek yok buzdolabıda boş dedin.
Bu nasıl sorumsuzluk bu kişi daha sana bakamıyorken çocuğunuza nasıl baksın
Kusura bakma çok sinirlendim :47:

Canım birde kayınvalidene tepkini çok fazla belli etme unutmamalısın ki " o bir anne" tabiki oğlunu ve seni düşünecek. Eski zamanların insanı o.. onlar neler çekmişler onlara göre bizim bu yaşadıklaımız hiç bir şey , ona göre davran deerim ben canım

canım öncelikle içindekileri yazdıgın ıcın cok dogru yaptıgını soylemek ıstıyorum cunkı bende yazacaktım barısmasaydık eger bende oturma odasında cekyatta yattım ve esım yanıma gelmedı yatagıma gül bile bırakmadı sen bu yönden kimilerine göre şanslısın eşin zahmet edip gül almıs bu bile bir adım attıgını gösterır böyle uzak olunca kıymetını daha iyi anlamıs anlasılan ve kararlı oldugunu görünce kaybetme korkusu sarmıs eşini. sen o gelene kadar konusma ama eşinide kendinden sogutma sen o ayarı iyi bilirsin bilgisayarı kapatınca biz yokuz ama eşin hep hayatında olacak seviyorsan ve oda seni seviyorsa.. o yüzden yıkıcı olma senin durumunda olan cok kişi var eşleri sonradan düzeliyor sen barışırsan tavrını herzaman koy fazla deger verme ama yemegını v.s yap fazla üzerine gıtme kendını bırsey zannetmesın ılıskınızı bırde boyle deneyin sen kovalama umursama bak o nasıl umursuyor...

Teşekkür ederim ama ben anneme gidicem kalmıcam geri döneceğim.
haklı iken haksız duruma düşürmücem kendimi. onun eline koz vermeyeceğim. ha dört sayfalık yazımda şöyle bir kısım aklıma geldi ben seninle barışıkken de sen tv bilgisayarın karşısındaydın ben bi çekyatta uzanıyodum. şimdi de sen aynı durumdasın ben yine bir çekyatın üzerindeyim. sadece birbirimizi görmüyoruz. bu zamana kadar kararlarımı hep kendim verdim ben kimsenin arkasına sığınmadım.
ha ailesi konuşmak ister konuşur asla umrumda değil. ama benim adıma kimseyi araya koymadım koymam. bir kararım yok gelecek bana herşeyi anlatacak ben ona isteklerimi söyleyeceğim.
eski defne artık yok eski yaptığım hiç bir şeyi yapmayacağım.
ben buyum böyleyim artık dicem haaaa o beni ister tamam der yeter ki barış konuşalım der beni bu halimle yanında daha gururla onurla taşır ise amenna ama yok ben yapamam eski defneyi istiyorum derse allah rahmet eylesin onu pazar günü gömdün derim.1500 kişi gelmişti epey seveni vardı.
sen uzaktan baksanda bile bile öldürdün dicem. yeni bi sayfa açarız artık böyle dicem.
ha yok mok der kavga çıkarırsa inceldiği yerden zaten kopar. anlayacağınız benim kararım değil onun kararı önemli. ben kararımı verdim. buyum böyleyim.
Canım ancak şimdi okuyabildim son gelişmeleri, battaniyenin altına gül bırakmakla bütün yaralar kapanmıyor. Seni kazanabilmesi için daha fazla şey yapması gerekir. Bir gülle yumuşamamakta haklısın, çünkü herşey eski tas eski hamam devam edicek. Eşin de ne kolaymış ya bir çiçek alıyorsun çözülüyor bütün sorunlar dicek. Çözülmesi için önce seni anlaması gerekir. Kayınvalidenle de çok iyi konuşmuşsun, o da biricik oğlunu düşünüyor kendince haklı daha ne yapabilir ki çiçek almış işte, küstah gelin hala barışmıyor. İnşallah bu akşam güzel gelişmeler olur, bence yazdığın mektubu ver neler hissettiğini konuşsan belki seni bölücek, unutacaksın söyleyeceğini ama aklındaki herşeyi kağıda yazınca hepsini okuyacak.

bi dın eşiyle tartışabilir küsebilir eşine kırılabilir ama ne olursa olsun akşam olduğunda yemeğini yapıp sofrasını kurmalı...sen eşinle küsünce eşin eve ekmek almıyor mu yada sen yemek yapmazsa o da bi süre sonra karşılık olarak ev ekmek almayacaktır... burada mesele ekmek değil kavga farklı yerlere gidiyor... bence sorun ne olursa olsun aldatma yalan olmadığı sürece o sofra kurulmalı... çok kırıldıysanız sofraya oturmazsınız...
Bu mantıkta hala birilerinin kalması çok şaşırtıcı ve üzücü. Ne yemeği, ne sofrası, ne zamandan beri sofra kurmak kadının görevi, o kadın da çalışıyor eve ekmek getiriyor, evin bütün sorumluğunu onda, eşi 5 yıldızlı bedava otelde kalıyor gibi. Ayrıca kadın çalışmasa bile kırılmaya, ev işlerini aksatmaya hakkı yok mu, köle mi? Ömür boyu kocasına hizmet etmek için mi evleniyor kadınlar.
Ayrıca barışıncaya kadar dışardan istesin, ona da bir paket yaptırıp kapının önüne koysun. Zor mu bunu düşünmek. Ya bir iki hafta yemek yemesin ölmez herhalde.

Günaydın arkadaşlar,
Akşam ben eve giderken aradı açtım nerdesin dedi. yoldayım eve gidiyorum dedim. benim anahtarım yokta kapıda kaldım dedi. tamam on dk. gelicem dedim. gittim kapının önünde hiç konuşmadım açtım kapıyı girdik eve üzerimi değiştim geçtim yine salona. yine bir demet gülle geldi. çay yaptım sana dedi.
içmicem uyumak istiyorum dedim. iyi değilsin bak hasta olma sonra dedi. çiçekleri bıraktı sehpaya gitti.
kendi kendime güldüm allahım ya bana veremiyo çiçekleri bile.
neyse kahvaltılık bişeyler hazırlamış almış ekmek falan çay demlemiş. geldi tekrar hadi kalk hayır dedim. tamam o zaman çayına şeker attım iç bunu dedi öptü anlımdan gitti.
5 dk sonra tekrar geldi aldı battanyemi üztümden gel hadi içerde yat beraber tv izleyelim dedi gelmicem ben burda yatıcam dedim. aldı battanyemi yastığımı başımın altından gitti.
geldi hadi gel çok üzülüyorum ben özür dilerim kaba adamın tekiyim işte anlamıyorum inceliklerden gel sende daha fazla üzme beni dedi.
gittim bende ama bir ilgi bir alaka sormayın. tabi ben konuşmadım bişey demedim. neden böyle yapıyosun dedim. açma lütfen o konuları ben konuşmak istemiyorum daha sonra konuşalım hatamın farkındayım telafi etmem için ne yapmam gerekir inan bilmiyorum beceremiyorum.
ben seni üzmeye dayanamam, sen bu haldeyken ben rahat olmam ama başkaları gibi değilim ben böyleyim işte dedi. bende uzatmadım. barıştık.

oh oh ii olmuş canım

anlamış hatasını, yeterince çile de çekti, bundan sonra daha fazla dikkat edeceğinden emin olabilirsin :6:

Hepinize çok teşekkür ederim. yorumlarınız için emeğiniz yüreğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
allah hepinizden razı olsun.
ben yine her zaman buradayım yeni üyeyim ama artık hep buralardayım. hepinizi kocaman öpüyorum.
kusurum olduysa yada istemedem kırdıklarım varsa çok özür dilerim.

Günaydın arkadaşlar,
Akşam ben eve giderken aradı açtım nerdesin dedi. yoldayım eve gidiyorum dedim. benim anahtarım yokta kapıda kaldım dedi. tamam on dk. gelicem dedim. gittim kapının önünde hiç konuşmadım açtım kapıyı girdik eve üzerimi değiştim geçtim yine salona. yine bir demet gülle geldi. çay yaptım sana dedi.
içmicem uyumak istiyorum dedim. iyi değilsin bak hasta olma sonra dedi. çiçekleri bıraktı sehpaya gitti.
kendi kendime güldüm allahım ya bana veremiyo çiçekleri bile.
neyse kahvaltılık bişeyler hazırlamış almış ekmek falan çay demlemiş. geldi tekrar hadi kalk hayır dedim. tamam o zaman çayına şeker attım iç bunu dedi öptü anlımdan gitti.
5 dk sonra tekrar geldi aldı battanyemi üztümden gel hadi içerde yat beraber tv izleyelim dedi gelmicem ben burda yatıcam dedim. aldı battanyemi yastığımı başımın altından gitti.
geldi hadi gel çok üzülüyorum ben özür dilerim kaba adamın tekiyim işte anlamıyorum inceliklerden gel sende daha fazla üzme beni dedi.
gittim bende ama bir ilgi bir alaka sormayın. tabi ben konuşmadım bişey demedim. neden böyle yapıyosun dedim. açma lütfen o konuları ben konuşmak istemiyorum daha sonra konuşalım hatamın farkındayım telafi etmem için ne yapmam gerekir inan bilmiyorum beceremiyorum.
ben seni üzmeye dayanamam, sen bu haldeyken ben rahat olmam ama başkaları gibi değilim ben böyleyim işte dedi. bende uzatmadım. barıştık.

Cnm adına sevindim..Hatasını anlayana kadar tavır alman çok etkili olmuş..Umarım tekrarlanmaz bi daha.Ama inşallah sana bunları barışmak için değil de içinden gelerek diyodur..

oh oh ii olmuş canım

anlamış hatasını, yeterince çile de çekti, bundan sonra daha fazla dikkat edeceğinden emin olabilirsin :6:

ben daha dikkat edeceğine eminim. Hafta sonu annemde kalmak istiyorum yarın gidicem dedim.
tabi git kafanı dinle biraz sende yıprandın dedi. hatta yollarda uğraşma ben seni bırakır geri dönerim sen kal annenle dedi. tamam dedim bende.

Cnm adına sevindim..Hatasını anlayana kadar tavır alman çok etkili olmuş..Umarım tekrarlanmaz bi daha.Ama inşallah sana bunları barışmak için değil de içinden gelerek diyodur..

Barışmak için olmadığını biliyorum ama artık evin her yükünü üstlenmeyeceğim.
herşeyde yardımını isteyeceğim. demek ki benim onu teşvik etmem gerek. bide kıyafet yada bişey alınacaksa kaynanam bilmem kim araya koymayacağım. bizzat kendisiyle gidicem ki gık diyemesin.
marketti pazardı olursa da onula halledeceğim.

çok sevindim Rabbim evinizden huzuru eksik etmesin inş.İstediğimiz oldu hata anlaşıldı barış sağlandı :)

Back