Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

annene barışıp gittiğin cooook daha iyi olmuş küsken gitseydin herşey daha kötüye gidecekti.. şimdi böyle gittiğin için kıymetin artacaktır eşin sen evde yokken evin ne kadar boş oldugunu anlayacak seni birdaha üzmemeye gayret edecektir umarım.. sen fazla arama o arasın o arayıncada gayet sıcak konus ama sen arama kırgın oldugunu bilsin bundan sonraki ilişkinizdede sakın her yükü kendin üstlenme onuda teşvik et birşeylere beraber yapın evde onunda sorumluluğu olduğunu bilsin daha sıkı sarılsın evliliğine.. ama sabredettiğin için muradına ermişin senin yasadıklarını bende yasadım burdakı arkadaslar yardımcı oldu bana bende salonda yattım esım yanıma gelmedı ama kendılıgınden barıstık biz barısınca cok mutlu oluyor ınsan o günler birdaha gelmesin inş. aynı evde konusamamak cok acı gercekten en iyi yaşayan bilir..

Beni anneme bırakacak belki oda kalır. bilmiyorum beni kırmamak için yapabilir.
bişey söyleyim mi akşam ben tepki vermiyorum o anlımdan elimden gözümden öpüyo:69: gözden öpmek ayrılık getirir dedim.
getirmesin ben dayanamam diyo. Sanırım benden tavsiye olacak arada bir bunların burunlarını böyle sürtmek gerek. ben hiç surat yapan biri değilim ama sanırım artık istediğim bişey olmayınca hep surat yapıcam :66:

iste her serde bi hayir varmis.. bu olayla aradan cikmis oldu o da artik karismaz.. cok sevindim senin adina..

sana bişey diyim mi bence artık asla karışmaz.
bu zamana kadar ben hep onların istediğini alıp giydiğim halde hır çıkıyodu artık karışmayacak.
şimdi birde eşime toplum içinde eşe nasıl davranılır dersine başlayacağım.:57:
eee napiyim bilmiyo demek ki ha işine gelmiyo sa şayet işine getireceğiz.
ama ben uzun bir zaman onun akrabalarına gitmicem.

bişey söyleyim mi akşam ben tepki vermiyorum o anlımdan elimden gözümden öpüyo:69: gözden öpmek ayrılık getirir dedim.
getirmesin ben dayanamam diyo. Sanırım benden tavsiye olacak arada bir bunların burunlarını böyle sürtmek gerek. ben hiç surat yapan biri değilim ama sanırım artık istediğim bişey olmayınca hep surat yapıcam :66:

surat yap ama hep degil.. sonra aliskanlik olur bi etkii etmez,bak tecrübe konusuyo, sonra adin suratsiza cikar maazzallahhhh :1::1::1: bir kadinin en güclü silahi gözyasi ama neden cok aglayan kadinlar bi sey yapamiyolar?? cünkü gözyasininda artik bi kiymeti kalmiyo..her sey yerinde anlamli..

Defnecim ohhh çok şükür ya Cuma da güzel bir haber. Çok sevindim inş.bir daha böyle tatsızlıklar yaşamazsıınız. Hatasını anlaması güzel ama yinede güzel bir dille konuşun derim yani üstünü örtme sıkıntılarının konuşun ki bir daha inş. gerek kalmaz hep böyle güzel geçsin günleriniz.:nazar::65:

evet üstünü örtmek doğru değil. demek ki ben daha fazla hissettirmeliyim kadın olduğumu.
ben erkek gibi herşeye yetişmeye çalışırken oda benim incinip kırılmayan bi tip olduğumu düşündü durdu.

surat yap ama hep degil.. sonra aliskanlik olur bi etkii etmez,bak tecrübe konusuyo, sonra adin suratsiza cikar maazzallahhhh :1::1::1: bir kadinin en güclü silahi gözyasi ama neden cok aglayan kadinlar bi sey yapamiyolar?? cünkü gözyasininda artik bi kiymeti kalmiyo..her sey yerinde anlamli..

regen ilahi ya güldürdün beni demek sen surat olayını abarttın.
evet yerinde istediğim şeyleri yaptırmakta arada suratımı kullanacağım.
bazende benim eşimi arkadan iteklemek gerekecek.

ben sık sık yaparım zaten :) çok çekiyor nazımı kaprisimi ama inan hep iyi olunca olmuyor. aynen devam bundan sonra içinde tutma memnuniyetsizliğini belli et.

ben sık sık yaparım zaten :) çok çekiyor nazımı kaprisimi ama inan hep iyi olunca olmuyor. aynen devam bundan sonra içinde tutma memnuniyetsizliğini belli et.

evet hep susup kabul edip de bi süre sonra itiraz edince göze daha cok batiyo.. cok haklisin...

sudefne hayırlı uğurlu olsun canım. çok memnun oldum barışmanıza (ben demiştim 1-2 güne kadar çözülecektir diye; gerçi kelin ilacı olsa kendi başına ama :)) ) neyse canım Allah bir daha yaşatmasın bence bu olaydan ikiniz de gereken dersleri alacaksınızdır. tabi hiç yaşanmasaydı daha iyiydi ama ne demişler tartışma evliliğin tuzu biberi :))
kendine çok iyi bak arkadaşım :))

Defne sende hakkını helal et:71: allah mutluluk huzur versin umarım bir daha yaşamazsınız bunları sevindim adınıza. bu arada kağıdı ne yaptın?:44: vericek misin? ben bütün hatalarını görmesini istiyorum tek tek anlat en ufak ayrıntısına kadar üzüldüğün herşeyi söyle ki bir daha yapmasın yoksa arkanda koskoca kk üyeleri var korksun bizden heyytt:9:

Defne sende hakkını helal et:71: allah mutluluk huzur versin umarım bir daha yaşamazsınız bunları sevindim adınıza. bu arada kağıdı ne yaptın?:44: vericek misin? ben bütün hatalarını görmesini istiyorum tek tek anlat en ufak ayrıntısına kadar üzüldüğün herşeyi söyle ki bir daha yapmasın yoksa arkanda koskoca kk üyeleri var korksun bizden heyytt:9:

Canım kağıt evde duruyo.
ben yazdıklarımın hepsini bu akşam konuşacağım eşimle.
bende bütün hatalarını görmesini istiyorum.
aynen bi daha yaparsa tek kadın olmadığımı söyleyeceğim arkamda ordu var dicem eee korkar dimi.

Şuan çok sinirim bozuk.
kaynanam aradı naptınız diye bişey yapmadık aynı dedim. çiçek aldığını söylemedim ama o barışmaktan yana ben tavırlı olduğum için barışmadım dedim.
oda ama kızım sen niye uzatıyosun bitsinmi evliliğiniz dedi.
bende biterse biter dedim fedakarlık yapacaksın hem sana elbise için fazla da bişey dememiş sadece surat yapmış kardeşi sizdeydi o anlattı. ablam hemen hırs yaptı çıkarttı dedi.
bende evet bana surat yaptı bi kere de düzgün bişey alın dedi bende iyi çıkartırım beğenmediysen dedim oda bana laf kalabalığı yapma dedi bende çıkarttım dedim. e sende hemen ne çıkartıyosun ne hemen sinir yapıyosun evlilik bu hafta sonu olsun ben sizi barıştırırım dedi. bende hafta sonu yokum ayrıca konuşmucam dedim. şimdi sinirleniyorum ama dedi. yemek falan yapıyomusun dedi hayır dedim açmı duruyo dedi bende çağır yesin dedim. işteyim çalışıyorum ben dedi bende kendi yapsın o zaman dedim yazık kızım dedi. sen alttan al ben yeterince aldım birazda o alsın beni ne hakkı var okadar insanın içinde küçük düşürmeye ya sizde koruyosunuz dedim. keşke hiç birbirinizi tanımasaydınız dedi bende keşke dedim. milletti kendinize güldüreceksiniz yıkacaksınız yuvanızı iyimi olacak dedi bende millet bana çok gülmüştür birazda ona gülsün dedim. al üst kattaki kadın dayak yiyo ama evinde ben onunla bir değilim dedim o can değilmi dedi kendi sorunu ya napiyim ben dedim o benim kadar fedakarmı ha hem siz niye bana illa elbise alalım diye ısrar ettiniz nişanda yaptığınız hatanızı telafi etmek için niye beni kullandınız ben elbise almaya meraklımıydım ya istemedim elbise almayı niye beni zorla götürdünüz şimdi de hep beraber yaşayalım ne yaşanacaksa dedim. iyi tamam dedi iyi dedim kapattım telefonu.

ne gicik gicik konusmus...
oglunun tarafini tutuyor iste...
bosverin siz onun laflarina aldirmayin, dogru yoldasiniz suan...
esiniz boyle boyle degerinizi anlarsa anlar, anlamazsa kendi bilir zaten...

yemegini falan yap diyen arkadaslar da bir alem...
adamin ali kolu yok sanki..
girsin mutafaga ne istiyorsa yapsin...
erkeklere engelli muamelesi yapilmasina tilt oluyorum...
ayrica bu yemek gorevinin her sekilde sanki robotmuscasina ve erkek fiziksel engelliymiscesine kadina birakilmasina da cok gicik oluyorum...

konu sahibi adama kus, bir de karsiliginda kalkip evin islerini yapsa adam hic takmaz kuslugunu...
zaten anladigim kadariyla evin icinde oyle vic vic bir durumlari yok, uzaklar sanirim...
kadincagiz ev islerini yapsa bu sefer adamin umrumda olmayacak nasil olsa ihtiyaclari karsilaniyor diye...
umarim esini biraz olsun yontabilirsin sudefne...

ay barismissiniz bile :23:
bu ne hiz :1:
sana tavsiyem esine melek yuzunun yaninda huysuz yuzunu de gostermen...
benim kaprisim nazim coktur, esimin bir dedigimi iki ettigini bilmem...
aklinda olsun...
herseye evet deme...onun nazini cok cekme...
kendi fikirlerini kendi degerlerini de ogret ona, oyle herseye hot hot yapamaz o zaman sana saygisizlik yapmamak icin...

defnecim mektubunu eşinin cebine koy altınada ..yanlıs anlamanı ıstemıyorum seni sevdiğim ve üzüldüğüm için içimi döktüm bu sayfalarda yaz... şimdi barıstıgınız ıcın daha ıyı anlayacak dikkate alacaktır mektubu emın ol dediğim bir tavsiye ama yaparsan kesinlikle faydasını göreceksin güven bana.. öpsün kıymetini anlasın tabi umarım tekrarlamaz bence kimsenin senin gibi olmayacagını anlamıstır senin yerini kımsenın alamadıgını anlamıstır dısardakı kızlara bakmıstır 5 para etmezler senin yanında beyefendiye krallar gibi bakıyormusun..

ben cok suratımı asarım bu yüzden kaynanamı ıstemıyor oldu adım kötü gelin oldum senin kaynananla sorununda yokmus nasıl olsa sen suratını as ki; nerde kızdıgını anlasın eşin ben astıgım ıcın esımde suratımı asmamaya gayret gosterıyordu..

Yeni bir konu açmak istemedim.
ama gerçekten çok sinirim bozuk akşam kaynanama gittik.
üst katta bi komşusu var oda gel kahve içelim dedi ki 3 seneme girdim evleneli ilk defa tamam diyip gittim. neyse başladı anlatmaya ay düğünde neler olmuş eşin elbiseni çıkarttırmış.
orda sevmediğin kıza varmış. falan ne diyim bişey demedim kızcağza ama bizim neyimiz varsa yoksa bu her konu hakkında baktım bilgi sahibi. yani anlayacağınız kaynanam evinde ve bizim evimizde ne varsa hepsini bunlara anlatıyor. napıcam ben ya gerçekten ben çok kötü oldum ben mi abartıyorum.
pazar günü beni aradı evde değilimannemdeyim dedim kaynanama hemen kayınpederimi almış benim eve gitmiş sen yoksun gittik evi dolaştık geldik diyo.

üst katta bi komşusu var oda gel kahve içelim dedi ki 3 seneme girdim evleneli ilk defa tamam diyip gittim. neyse başladı anlatmaya ay düğünde neler olmuş eşin elbiseni çıkarttırmış.
orda sevmediğin kıza varmış. falan ne diyim bişey demedim kızcağza ama bizim neyimiz varsa yoksa bu her konu hakkında baktım bilgi sahibi. yani anlayacağınız kaynanam evinde ve bizim evimizde ne varsa hepsini bunlara anlatıyor. napıcam ben ya gerçekten ben çok kötü oldum ben mi abartıyorum.
pazar günü beni aradı evde değilimannemdeyim dedim kaynanama hemen kayınpederimi almış benim eve gitmiş sen yoksun gittik evi dolaştık geldik diyo.

canım hiç sıkma canını, kocan dışında kimseyi takma kafana. bırak anlatsın. aynı dert hepimizde var nerdeyse. içtiğimiz suya kadar bilirler anlatırlar. sen kocanla barıştın, mutluluğunuzu böyle ufak şeyler için bozma.
yalnız anlamadığım şey, sen yokken senn evine ne diye gitmişler? neyi merak etmişler ki? anahtar mı verdiniz onlara?

ben aranıza yeni katıldım benimde öyle eşimi çok seviyorum ve beklememk için annesi ile aynı evde yaşamayı ben teklif ettim.. iyi bir insan kaynanam ama dışardaki herkes ne yaşadığımızı biliyor.. ve evde ben neyi biryere koysam onu mutlaka değiştiriyor bizi hiç yalnız bırakmıyor aynen şöyle diyor ben kalkim siz rahat edin yok olur mu anne rahatsız olmuyoruz diyoruz eh tamam o zaman diyor hatta ne zaman oturacak olsak salona gelip çekyatı açıyor ben burda yatacam diyor 6 ay oldu evleneli zaten bebek konusunda stresliyim çok yoruldum:59:

Hayır hiç abartmıyorsun, son derece haklısın...

Başkalarının ağzını kapayacağı yerde gidip kendi ağzıyla bu lafları taşıması hiç hoş değil.

Kayınvalidene uygun bir dille, hatta yalnız değilken bu durumdan rahatsız olduğunu belirt.

Ne münasebet,sizin aile içinde kalması gereken konuları ne haddine anlatmak...

Hem anlatma hakkını nerden buluyor... Çok ayıp gerçekten.

Eğer alttan almak adına görmemezlikten gelirseniz, bu hareketi mutlaka tekrarlayacaktır...

O yüzden siz uygun bir dille uyarın...

canım hiç sıkma canını, kocan dışında kimseyi takma kafana. bırak anlatsın. aynı dert hepimizde var nerdeyse. içtiğimiz suya kadar bilirler anlatırlar. sen kocanla barıştın, mutluluğunuzu böyle ufak şeyler için bozma.
yalnız anlamadığım şey, sen yokken senn evine ne diye gitmişler? neyi merak etmişler ki? anahtar mı verdiniz onlara?

ah ah lilypos benim evin anahtarı kaynanada,kayınpederde,kaynımda herkeste var.
bu bambaşka bir konu.
ben eşimle evet şuan iyim hatta okadar pişman ve okadar ilgili ki anlatamam.
bende zaten ne açtım okonuları ne bişey ama kaynanam maalesef kapatamıyor.
2 hafat oldu düğün olalı biz daha ilk defa dün gittik hala aynı konu daraltıyo beni ya. kırmak istemiyorum ama zor sabrediyorum.
ben yokken eve gelme olayına gelince ben varkende gelirler ben hep kapının anahtarını arka yüzüne takarım. ama her seferinde bakarım kapı kayınpederim taarfından zorlanıyo takmış diğer yüzden anahtarı açmaya çalışıyo açıyorum kapıyı yav ne takıyon anahtarı üstüne diye bide fırça yiyorum e belki banyodayım belki başka bişey yapıyoz be adam illa görmek mi istiyosunuz.
ben anahtarları gizlice çalıp hepsininkini tek tek kaybettiğim halde usanmadan çıkartıyolar anahtarımı.
napim ne diyim dediğim zaman ne olaylar oldu.
ya adam gelip ben evde yokum işteyim evi dolaşıyo bakıyo yatağım açık girip topluyo sana ne ya.:17:

ben aranıza yeni katıldım benimde öyle eşimi çok seviyorum ve beklememk için annesi ile aynı evde yaşamayı ben teklif ettim.. iyi bir insan kaynanam ama dışardaki herkes ne yaşadığımızı biliyor.. ve evde ben neyi biryere koysam onu mutlaka değiştiriyor bizi hiç yalnız bırakmıyor aynen şöyle diyor ben kalkim siz rahat edin yok olur mu anne rahatsız olmuyoruz diyoruz eh tamam o zaman diyor hatta ne zaman oturacak olsak salona gelip çekyatı açıyor ben burda yatacam diyor 6 ay oldu evleneli zaten bebek konusunda stresliyim çok yoruldum:59:

bahosa ne diyim ben evim ayrıyken senbir arada neler yaşıyosun düşünemiyorum.
allah yardımcın olsun ama önce kendi evinizi kurup kurtulun sonra bebek yapın valla çekilmez olur o ev.

Back