Ne yapmalı hanımlar? eşim mi annem mi?

Annene ne ki kardeşin ödüyor muş işte.. Sanki annenden mi alıyor parasını.. Bir işe kalkışılmış eşin kefil olmuş sonra iflas etmiş ee bunun kabahatlisi eşin mide sadece eşin üstlenecek sorumluluğu.. Yok öyle tabiki de herkes üzerine düşeni yapıcak.. Annenle adam akıllı konuş.. Aklı başında bi anne kızıyla damadının arasına girmez yerini bilsin.. Kusura bakma ama kızdım annene yani..

Eşin zamanında kefil olurken sen ne dedin eşine.. Kefil ol yada olma diye birşey söyledin mi.. Eğer kefil olma dediysen eşinin sana söylenmeye Hakkı yok, kefil ol dediysen de Haklı..
Bence eşine bende utanıyorum annemin bu davranışından beni üzme daha fazla Haklısın de.. Annene de Kardeşinin borcunu ödemek durumunda olmadığınızı söyle..
Anlamadığım şey eşinin maaşından kesiliyor da, kardeşin çalışmıyor mu? Çalışıyorsa Kardeşinin maaşından niye kesilmiyor..

bu konuda sizin tarafsız olma hakkınız yok hatta bu pasifliğinizden annenız cesaret alıyor bence. eşinizin kıymetını bılın bence kimse hem parasını verip hemde bu olaylarla uğrasmaz. bide ne kadar verdiniz ne kadar gerı alıyorsunuz. sonuçta 6 sene öncesının 150bınıyle bugunun 150 bını aynı degerde değil

Asla annemin yanında olmam, hiçbir dediğini kabul etmem..
Açıkçası böyle birşey istemesini çok garip buldum

Esimmi, annemi diye sormussun bu konuda ve bende diyorumki ben olsam ilk önce esim gelir.

Tarafsız kalınacak bir durum göremedim ben, haklı olan eşiniz neden birbirleriyle konuşmalarını sizi arada bırakmamalarını söylüyorsunuz ki? Annenizin de hangi hakla böyle konuuştuğunu anlayamadım. İnsanın utançtan yerin dibine girmesi gerekirken üste çıkması düşündürücü.

annen haksız. eşinin tarafında durmalısın. annen mantıklı bir şekilde dinlemiyorsa, çok muhatap olma bu konuda onunla. konunun iki tarafı eşin ve kardeşin ve onların arası iyiyse sorun yok. eşine destek olduğunu, onun haklı olduğunu ona hissettir. annemle bu konuda yüzgöz olmayalım. sözlerini takma lütfen. ben senin tarafındayım de. insanlar arsızlıkla üste çıkmaya kalkışıyor. sesi yüksek çıkan ben haklıyım diyor.

Ne eşinizle ne annenizle muhatap olmayın bu konuda

Kardeşinizle baş başa konuşun, sizi arada bıraktığından, eşinize karşı zor duruma düşürdüğünüzden bahsedin.

Kardeşiniz ödemelere devam etsin. Diğerleriyle birebir bu konuyu konuşmayın.
Bana da en mantıklısı bu öneri geldi.

Hatta kardeşiyle konuşsun konu sahibi, o da eşiyle konuşur. Borç benim sonuna kadar kefilim, ne annemin lafına bak sen, ne de kız kardeşimi bu sebeple üz desin.

merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:

Tam tabi ki anneniz dicektim Ki yazinizi okudum adamcagiz sonuna kadar hakli

Annen gercekten cok uyanikmis esini zengin mi saniyo belki sizin de paraya ihtiyaciniz var belki o borc yuzunden cok onemli biseyi alamiycaksin belki ac kalicaksin ne demek odemesin adam iflas edecegini bilse zaten kefil olmazdi baskasinin borcunu odemek zorunda miymis allahtan annenin borcu degil hic odemezdi. Annen senden yuz bulup.esinin tepesine cikmis bence sen kesin tavrini koymalisin bizim de borcumuz ihtiyacimiz var borc kardesimin bizim degil demelisin bence. Annenin maasi ayri kardesinin ayri. Kardesinin tum parasi borca gitmiyodur heralde evde ne masrafi olucak iki kisinin yeter onlara. Ay cok sinir oldum

Benim anlamadigim hadi anneniz esinizi dusunnuyor erkek kardesinizi kayiriyor da bu durumda siz ne oluyosunuz kizi degilmisiniz kardesiniz parayi odemese sizin esinize karsi mahcup duseceginizi dusunmuyor mu?Bence annenizin tavri cok yalnis ve ben es le aile arasindaki bu para mevzularina cok karsiyim sonrada illaki malesef bir sorun cikiyor...

merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:
Esin haklı,ezdirme esini. Aynisi başına gelseydi.nasil davranırdin bunu duşun.

tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayın.
elbette eşime hak veriyorum, annem haksız.
bariz görünen bu duruma rağmen ikisi de inatla benim üzerime geliyorlar hala. kocan evime gelmesin, annen evime gelmesin vs gibi.
inanın artık ağrımayan başıma ağrılar girer oldu. sürekli öfkeliyim. ağlamak istiyorum.

bugün annem geldi yine.
sağolsun iki günde bir gelir torunları için.
malum eşimle sorunlu.
annem buradayken eşim işten geldi, selamlaşmadılar bile. bu sefer annem kızdı "niye hoşgeldin dememiş, niye surat asmış" vs.
birbirinizle muhatap olmayın daha iyi dedim ben de. bu kez diğer damadını ve abimle yengemi övmeye, kocamı yerin dibine batırmaya başladı.
yengemle abim annemi bizi evlerine almayan, çocuklarını bize göstermeyen insanlar. eniştem ise sinsidir, gizliden yapar yapacağını. kalp kırar biz özür dahi dilemez.
bunları söyleyince ben kötü evlat oldum yine.
bir de 22 aylık kızımı ona vermemi istiyor.

bugün annem geldi yine.
sağolsun iki günde bir gelir torunları için.
malum eşimle sorunlu.
annem buradayken eşim işten geldi, selamlaşmadılar bile. bu sefer annem kızdı "niye hoşgeldin dememiş, niye surat asmış" vs.
birbirinizle muhatap olmayın daha iyi dedim ben de. bu kez diğer damadını ve abimle yengemi övmeye, kocamı yerin dibine batırmaya başladı.
yengemle abim annemi bizi evlerine almayan, çocuklarını bize göstermeyen insanlar. eniştem ise sinsidir, gizliden yapar yapacağını. kalp kırar biz özür dahi dilemez.
bunları söyleyince ben kötü evlat oldum yine.
bir de 22 aylık kızımı ona vermemi istiyor.

nasil yani ?
22 aylik kizini nasil ona vericekmissin ?

nasil yani ?
22 aylik kizini nasil ona vericekmissin ?
yani sık sık söylerdi bunu da umursamazdım.
emzirmeyi bıraktır da arada ben de kalsın diyor.
yalnız sıkılıyormuş, haftada 1-2 gün kendisinde kalsın istiyor.

yani sık sık söylerdi bunu da umursamazdım.
emzirmeyi bıraktır da arada ben de kalsın diyor.
yalnız sıkılıyormuş, haftada 1-2 gün kendisinde kalsın istiyor.

Annen cok bencil be gulum senin.
oncacik cocugun her zaman ana kokusuna ihtiyaci vardir.
Hergun bir iki saat enazindan gormesi lazim,ve annesiyle ayni evde uyumasi lazim, guven olusmasi icin.
annen para konusunda yaptigi gibi cocugun konusunda bile bencillik yapiyor.

Umarim aklina uymassin.
Boyle bir seyi teklif etmesi bile anormal geldi bana.

X