• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı hanımlar? eşim mi annem mi?

evet canım. haczedildi. 150 bin tl civarı borç var. 15-20 sene ödeyecek tahminen.
Canım eşin kesin haklı o zaman. Tüm siciline işledi bu. Yarın kredi çekmek isterse vermez bankalar.
Neden anneni kayırmaya gönüllüsün?

Esin hakli , kefil olunca iyidi ama iflas edince neden odenmeyecekki.
Allahtan kardesin aksatmiyor ..

yani hanımlar benim bu uzun sürecek dönemi kafayı yemeden atlatmam lazım ama nasıl? :KK43::mad::KK61:
Öncelikle eşinizin yerden göğe kadar haklı olduğunu kabullenin. İmkanınız varsa siz de çalışın çocuklara anneniz baksın. Bu bakma karşılığında da hem yardım amaçlı hem ücret niyetiyle bir miktar para verin. Hem kendi durumunuza katkınız olur hem de annenize. Kardeşiniz şu an evli değil. Yarın öbür gün evlendiğinde herşey daha da zor olacak. Bu borcu bir an evvel kapatmanız lazım.

Esnaflık zor artık iflas eden edene
gençler artık internetten alışveriş yapıyor çünkü daha ucuz, doğru düzgün meslek sahibi olmayan evlat yine anneyi üzüyor bu ta yaşlılığa kadar devam ediyor

arada ödeme yapmayalım, para yetmiyor diyor. annemin emekli maaşı var ama yetiremediğini söylüyor.
Anneniz kusura bakmasin esiniz arada dahi odemek zorunda degil..bu konuda kesinlikle esiniz hakli...

Sanırım annem kardeşinden para desteği görüyordu şimdi bu borca gidince derde düştü ve kendini düşünüyor
Anneniz kusura bakmasin esiniz arada dahi odemek zorunda degil..bu konuda kesinlikle esiniz hakli...

He canım arada ödemesin eşin başkasının borcunu ödemek zorunda olsun.
Öyle bir dünya yok. Eşin haklı.

Ne olursa olsun anne tabiki aşkım beni annemle test etme de yarın öbür gün bu dünyadan göçüp gidecek o vicdan azabınla beni bırakma yaşatma de sen haklîsın aşkım de ama anne bi tane başka yok :(

Anneniz haksız borcu üstünüze yıkmaya çalışmış.

merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:
bence bu durumda eşin haklı...annen haksız..ödeme yapma eşin yapsın diyor..ne mecburiyeti var eşinin bunu ödemesinde?..zaten yapmış yapacağını vesile olmuş kredide..neyseki kardeşin veriyor ama annen işi düzeni bozup ortalığı karıştırmak istiyor...büyükler her zaman doğruyu yapmaz..

Şu evliliklerde ki sorunların çoğunun temeli eşle ayrı bir aile olamamak, veya farkına varamamak ana baba eteğinin altından çıkamamak.
Konu sahibi öncelikle annen çok uyanık ve bencil k.bakma. Eşin bir iyi niyet göstermiş (ki ben babama için bile 150.000 TL ye kefil olmam) 1.550 TL maaşla geçinmesine rağmen kardeşine kefil olmuş. Bu devirde kimse kimseye böyle iyliği geçtim 5.000 TL için bile kefil olmaz.Annen borcu resmen size yıkmaya çalışıyor kendi rahatı için, sizi düşünmüyor. aylık 900 TL neyine yetmiyor iki kişinin. Hem eşin niye ödemek zorunda olsun ki yazık değilmi adama ev aile geçindiriyo. Kardeşin kendi borcunu ödüyormuş annene ne.Ama yok annen kendi sıkıntı çekmesin siz çekin . Valla bal gibi de çeksin. azıcık empati yap eşin sen olmasan anneniı kardeşini nerden tanısın kefil olsun. Sen varsın arada diye iyi niyet göstermiş. Şimdi böyle bir muamele mi hak ediyor. Senle evlendi diye onların borcunu da mı ödüycek yok yaa ne güzel dünya.. Valla eşin yerden göğe kadar haklı ve sende haklının yanında yer al bence.annene kibarca anlat yok anlamazsa tavrını belli et gerekirse mesafe koy. Yoksa evliliğinden de olursun bu gidişle anne evine dönünce de zannetme kucak açar, kızımın yuvası kötü olmasın diye düşünmeyen o zaman seni hiç düşünmez. Çözüm yine sensin. Eşine de ben karışmam deme aynını eşin yapsa yerine koy kendini kırılmaz mıydın. Senin artık ayrı bir evin ailen var ona göre davran çocukların eşin önce olmalı.

Annen haksiz esini ezdirme anneni kesin bi dille uyar. Eger kv sana boyle yapsaydi kıyamet kopardi yaa arada kalma anneni sustur. Karsilikli ozur dileyip kapatsinlar konuyu

Ne olursa olsun anne tabiki aşkım beni annemle test etme de yarın öbür gün bu dünyadan göçüp gidecek o vicdan azabınla beni bırakma yaşatma de sen haklîsın aşkım de ama anne bi tane başka yok :KK43:

Bayanın eşinin annesi yapsa da aynı tepkiyi verir miydiniz?
O da anne sonuçta??

öncelikle şükretmelisin kardeşin annene çekmemiş borcunu ödüyor

aynısını eşin ailesi yapsaydı yani k.valide ile bu olay yaşansaydı şimdi yıkılırdı bu topik

Aileniz kredi çekip eşinize olan borçlarını ödeyebilir. Yoksa,hep arada kalan hep siz olacaksın.. :KK17:

Eşiniz çok iyi niyetli birisi kefil olmuş bu devirde kardeş kardeşe olmuyor. Kardeşinizde borcuna sadık ödemiş ama 15-20 yıl bu sadıklık devam eder mi, ödermi bilemicem evlenecektir ilerde umarım yan çizmez. Ben annenizin tutumunu anlayamadım. Sizde çocuğusunuz ve ödemezse sizi de etkileyecek.
bende siz hiç yorum yapmayın karışmayın, ben eşinizi haklı buldum...

• Beğen
Reactions: anu
Başlığı görünce direkt tabi ki anne dedim ama içinden başka bişey çıktı tabi ki eşin, eşinin iyi niyetine karşın annen uyanıklık yapmaya çalışmasın, arada ödenmese de olur kısmına karar verecek kişi annen kesinlikle değil. ve ben olsam eşimi desteklerdim anne de olsa doğrucu davutluktan yanayım

ve gerçekten eşini öp başına koy iyi niyetli bi insan olmasa asla kardeşine kefil olmazdı, adamcağız yapmadığı borcu ödüyo iyi niyetinin kurbanı olmuş. bi de parasını sanki borç verir gibi arada vermesek de olur ne demek, çok terbiyesizce.

Back