Ne yapmalı hanımlar? eşim mi annem mi?

ben sürekli söylüyorum eşime de anneme de. beni arada bırakmayın diye ama sık sık açıyorlar konuyu.

Eşine sen haklısın tabi canım ben annemle konuşurum deseniz, annenize de olur mu anne öyle bir şey, kardeşim gurur yapar incinir deseniz. Siz çalışıyorsanız ve cidden annenizin yetiremediği yerler varsa ona ayrıca yardım etseniz. Olmaz mı?

Eşiniz haklı bu konuda, zamanında kefil oldu diye kötü mü oldu yani adam. İflas etmiş kardeşiniz ve zaten eşinizin maaşından kesilen parayı da her ay düzenli bir şekilde eşinizi veriyormuş anladığım kadarınca. Annenizin derdi ne, para ödemeyelim sıkıyoruz mu? Peki siz sıkışmayacak mısınız üstelik size ait olmayan bir borç yüzünden.
ben anneyim, öncelik benim demeye getiriyor. halbuki benim de iki küçük çocuğum var. annemin emekli maaşı, kardeşimin maaşı, iki kişiler üstelik.

Sen kim haklı diye mi soruyorsun gerçekten. Tabi ki de eşin haklı. Annen çok seviyorsa kardeşini kendi ödesin madem.
Eşinin maaşından kesiliyor derken maaşına haciz mi geldi eşinin?
evet canım. haczedildi. 150 bin tl civarı borç var. 15-20 sene ödeyecek tahminen.

Annen çok yanlış konuşmuş ya ne demek ödemeyelim
Bak bence bu sana ders olsun para konusunda bir daha aracı olma..

Eşine sen haklısın tabi canım ben annemle konuşurum deseniz, annenize de olur mu anne öyle bir şey, kardeşim gurur yapar incinir deseniz. Siz çalışıyorsanız ve cidden annenizin yetiremediği yerler varsa ona ayrıca yardım etseniz. Olmaz mı?
21 aylık ve 3 aylık iki bebeğim var, annem bakmam diyor zaten. kendi emekli maaşı da var.

Ben eşinizi haklı buldum kusura bakmayın.
Borcu ödeyen kardeşiniz, demekki düzenli ödediğine göre aksatmaya gerek yok.
Kardeşinizi kutluyorum, eğer düzenli ödemeseydi iş o zaman zorlaşırdı.
Anneniz neden aksatmak istiyor ki bir an önce ödesin bitsin bence.
Allah kolaylık versin canım.. :KK43:

Ne eşinizle ne annenizle muhatap olmayın bu konuda

Kardeşinizle baş başa konuşun, sizi arada bıraktığından, eşinize karşı zor duruma düşürdüğünüzden bahsedin.

Kardeşiniz ödemelere devam etsin. Diğerleriyle birebir bu konuyu konuşmayın.
kardeşim de diyor aynı şeyleri ama annem susmuyor ki. anne olduğu için haddi de aşamam. susmayan susmuyor. çok zor.

ben anneyim, öncelik benim demeye getiriyor. halbuki benim de iki küçük çocuğum var. annemin emekli maaşı, kardeşimin maaşı, iki kişiler üstelik.

Tabii ki anne ve annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez orası ayrı bir şey ama siz artık onun kızı da olsanız kendinize ail bir aileniz var üstelik sorumlu olduğunuz iki çocuğunuz var o nasıl kendi bütçesini düşünüyorsa sizde kendi bütçenizi düşünmek zorundasınız. Ödeyecek durumu olmasa ya da gerçekten ödemeyese o zaman bir miktar yardım edebilirsiniz ama söylediğinize göre öyle bir durumda yok. Bence annenize eşinizle kardeşiniz arasına girmemesi gerektiğini hatırlatın.

Annenizin yaptigi ayip,esinize borcu yikmayi dusunuyor de allahtan kardesiniz borcunun pesini birakmamis..akil yasta degil bastadir derlerya cok dogru,annesinin akil edemedigini evladi akil ediyor..

Eşiniz kardeşi aynı şekilde borcu size ödetmek istese anneniz yine aynı mı düşünürdü acaba ?
Anneniz hatalı, eşiniz güvenmiş yardımcı olmak istemiş, işler yolunda gitmemiş buraya kadar normal
ama buradan sonra annene ve kardeşine seni mahçup etmeden borçlarına sahip çıkmak yakışır ..
Annen seni çok kötü duruma düşürüyor, yaptığı çok yanlış.
Eşinde de anlattıklarından hatalı bir taraf göremedim .
herhalde öldürmek isterdi, kardeşime borç taksaydı.

21 aylık ve 3 aylık iki bebeğim var, annem bakmam diyor zaten. kendi emekli maaşı da var.

Yani önce söyliyim eşiniz haklı. Anneniz de haksız. Ama emekli maaşı dediğinizde atla deve değil sonuçta. Ama sizin de iki çocuğunuz var. Yapacak da bir şey yok gibi görünüyor. Alla'tan kardeşiniz çalışkanmış da hemen iş bulmuş. İş batırıp da bir de milletin altında çalışmam ben diyen kaç kişi okuduk burda. Allah yardımcınız olsun.

kardeşim de diyor aynı şeyleri ama annem susmuyor ki. anne olduğu için haddi de aşamam. susmayan susmuyor. çok zor.

2-3 defa konuyu anneniz açtığında annenize deyin ki: Anne bu borç kardeşimin borcu. Onurlu insanlar borçlarına sadık olurlar. Tabi ki kardeşim ödeyecek bunu
3 defadan sonra hala devam ederse aaaaa yeter artık anne, bu konuyu bir daha açarsan kalbini kırarım de.

kardeşin ne iş yapıyor çalışmıyor mu aylık ödemesi ne kadar

Annen çok yanlış konuşmuş ya ne demek ödemeyelim
Bak bence bu sana ders olsun para konusunda bir daha aracı olma..
ben aracı olmadım. eşim ve kardeşim çok iyi anlaşırlardı, birbirlerine hep güvenirlerdi iflastan önce.

Ben eşinizi haklı buldum kusura bakmayın.
Borcu ödeyen kardeşiniz, demekki düzenli ödediğine göre aksatmaya gerek yok.
Kardeşinizi kutluyorum, eğer düzenli ödemeseydi iş o zaman zorlaşırdı.
Anneniz neden aksatmak istiyor ki bir an önce ödesin bitsin bence.
Allah kolaylık versin canım.. :KK43:
yetmiyormuş. amin canım.

Tabii ki anne ve annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez orası ayrı bir şey ama siz artık onun kızı da olsanız kendinize ail bir aileniz var üstelik sorumlu olduğunuz iki çocuğunuz var o nasıl kendi bütçesini düşünüyorsa sizde kendi bütçenizi düşünmek zorundasınız. Ödeyecek durumu olmasa ya da gerçekten ödemeyese o zaman bir miktar yardım edebilirsiniz ama söylediğinize göre öyle bir durumda yok. Bence annenize eşinizle kardeşiniz arasına girmemesi gerektiğini hatırlatın.
hatırlatıyorum sürekli. bu kez beni kendisini atmakla, hayırsız evlat olmakla suçluyor, kriz geçirme rolü yapıyor. bazen ciddi diye korkuya kapılıyorum.

Kusura bakmayın da arada kalınacak bi durum yok
Bi taraf haklı bi taraf haksız.
Kendi annen diye ses çıkarmamazlık yaparsan gün gelir kv size borç takar kocan sana ağzını bile açtırmaz annesini savunur
Anneme haddimi aşamam, anneme yapsa annem öldürür demişsiniz valla yazık adama
Kız annesi olunca her şeyi yapması mübah erkek annesi yapınca mı kötü oluyor
Valla anneniz fazla uyanıklık yapmak istemiş
Haklının yanında durun, yoksa eşinizle aranız açılabilir

merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:

burada anneniz tamamen haksız adam kefil olmuş kardeşinize destek vermiş .anneniz sanırım ozaman ayakta alkışlıyordu.Fakat işler ters gitti kardeşiniz iflas etti adam parasını istiyo doğal olarak borcu kapatıyor.E annenize ne oluyor herhalde elin adamı nefret eder oğlunun eli taşa değmesin kızım ve kocasının başı yansın diyor.oh ne güzel adamın kıcık alması çok normal yani.Allahtan kardeşiniz annenizin saçma laflarına uymuyor,

X