Ne yapmalı hanımlar? eşim mi annem mi?

annen kendini cok uyanik zannediyor. adamcagiz zamaninda boyle insanlara guvenip kefil olmakta hata etmis. iyilikten maraz dogmus

Yapacak tek şey var.
Annenize "anne ne yapayım, boşanayım mı sizin tartışmanız yüzünden" gibisinden söz söyleyin.

Eşinize de "arada kalmak istemiyorum" diyin.

bugün annem geldi yine.
sağolsun iki günde bir gelir torunları için.
malum eşimle sorunlu.
annem buradayken eşim işten geldi, selamlaşmadılar bile. bu sefer annem kızdı "niye hoşgeldin dememiş, niye surat asmış" vs.
birbirinizle muhatap olmayın daha iyi dedim ben de. bu kez diğer damadını ve abimle yengemi övmeye, kocamı yerin dibine batırmaya başladı.
yengemle abim annemi bizi evlerine almayan, çocuklarını bize göstermeyen insanlar. eniştem ise sinsidir, gizliden yapar yapacağını. kalp kırar biz özür dahi dilemez.
bunları söyleyince ben kötü evlat oldum yine.
bir de 22 aylık kızımı ona vermemi istiyor.
aranizda en akilliniz abin. anne bile olsa boyle insan cekilmez. yazik degil mi elin.ogluna? annene yazacak birsey bulamiyorum. kendi oglu onu evine bile almazken senin esin kefil olmus. o hala adama borc yikmaya calisiyor. saf bulmus herhalde.
sen de esinin arkasinda durmalisin. haksizlik yapma.

aranizda en akilliniz abin. anne bile olsa boyle insan cekilmez. yazik degil mi elin.ogluna? annene yazacak birsey bulamiyorum. kendi oglu onu evine bile almazken senin esin kefil olmus. o hala adama borc yikmaya calisiyor. saf bulmus herhalde.
sen de esinin arkasinda durmalisin. haksizlik yapma.

o deyil, de annesi bir de kadinin 22 aylik cocuguna goz koymus.
cok cani sIkiliyormusta, konusahibi memeden kesip iki gun filan annesine vericekmis cocugu.
Cocuk sanki eylence aracai.
Konusahibi gibi bir annem olmasini istemezdim sahsen.

kendi oglu evine sokmuyormus, kimbilir aralarinda ne gecti.

zerre kadar umrunda deyil kendi kizi kendi torunu.
inanamiyorum.
kendisi rahat harciyamiyormus, damadi odiyecekmis oglunun batirdigi parayi.
damadin odiyecegi de annanenin kendi kizi ve torunun nafakasi.

annende kesinlikle iyi niyet yok konusahibim.
esinin yerinde olsam ben de hosgeldin demezdim.
hatta evime bile gelmesini istemezdim sahsen.

senin kayinvaliden yapsa boyle bir seyi ayni seyi sen de istemezdin.

o deyil, de annesi bir de kadinin 22 aylik cocuguna goz koymus.
cok cani sIkiliyormusta, konusahibi memeden kesip iki gun filan annesine vericekmis cocugu.
Cocuk sanki eylence aracai.
Konusahibi gibi bir annem olmasini istemezdim sahsen.

kendi oglu evine sokmuyormus, kimbilir aralarinda ne gecti.
o mesaji gordum ama cevap yazmayi sinirim kaldirmadi. birak adamin maasini, minicik cocugun rizkini kesmeyi bile aklina koymus. yuh diyorum baska da bir sey demiyorum.

o mesaji gordum ama cevap yazmayi sinirim kaldirmadi. birak adamin maasini, minicik cocugun rizkini kesmeyi bile aklina koymus. yuh diyorum baska da bir sey demiyorum.
ben konudan cikiyorum, cunku baya bir sinirim bozuldu.
hadi kayinvalideler yapiyor, elin kizi diye acimiyolar geline filan da insanin kendi annesi nasil yapar bunu ?
neyse baska soz soylemiyim, konusahibinin ne de olsa annesi, olaylarin bu seviyeye gelmesine de zaten anneye olan sefkati sebep olmus.

Eşiniz çok sabırlı gerçekten maşallah, anneniz çok düşüncesiz, parayi ödemek istemiyor ama abiniz durumu kurtarıyor çok şükür. Şayet ben annenizin yerinde olmuş olsaydım bu duruma daha çok sevinirdim. Aksi takdirde yerin dibine girerdim.

Tabiki eşiniz diyorum.

Eşiniz gitmiş kefil olmuş risk almış, insanlar kendi kardeşine bile kefil olmazken eşiniz sizin kardeşinize kefil olmuş. Kimse keyiften kefil olmaz ama anneniz keyiften ödemeyelim diyor.
Kardeşiniz de şuan kaç aydır bilmiyorum ama borcunu ödeyebiliyor yani bakın bu para ödenerekten de yaşayabiliyorlar.
Eğer durumları çok kötüyse kendini zorlayarak ödeyebileceği kadarını öderdi taksidini kalanını sonra en kısa zamanda biriktirerek versem demeliydiler. Ama hiç vermemekten bahsediyorlar. Kibarlığa kabalıktan başka bişey değil bu. Elbette kendine göre haklı yanları olabilir annenin ama saygı çerçevesinde bu paranın er geç ödenmesi gerekir.

Düşünsene görümcene sen kefil olsan, kaynanan da parayı ödememek istese, he tamam mı derdin? Maddi durumsuzluk başka şey ama şuan borcu ödeyebiliyorsa ve sonra da ödeme imkanı varsa bunu ödememeyi borçlu tarafın teklif etmesi bencillikten başka bişey değildir bence..

kusura bakma konu sahibi de
eşin haklı
erkek kardeşin haklı
annen sonuna kadar haksız ona göre yap yapacaklarını
bu kefil olayları zor işler keşke kardeşinize başka biri kefil olsaydı siz böyle arada kalma durumu yaşamazdınız

Annen cok bencil be gulum senin.
oncacik cocugun her zaman ana kokusuna ihtiyaci vardir.
Hergun bir iki saat enazindan gormesi lazim,ve annesiyle ayni evde uyumasi lazim, guven olusmasi icin.
annen para konusunda yaptigi gibi cocugun konusunda bile bencillik yapiyor.

Umarim aklina uymassin.
Boyle bir seyi teklif etmesi bile anormal geldi bana.

Yapacak tek şey var.
Annenize "anne ne yapayım, boşanayım mı sizin tartışmanız yüzünden" gibisinden söz söyleyin.

Eşinize de "arada kalmak istemiyorum" diyin.

Ben parada pulda değilim.
Ölümlü dünyada üç kuruşa da geçiniriz.
Beni anlamaması, sürekli üzmesi, belki seviyor ama değer vermiyor. Kızıma anneliğimi eleştirmesi ama ikinci kızımın doğumunda hiç yanımda kalmaması, kırık ayakla eşimin bana ve kızlarımıza bakmasına rağmen bizi suçlar tavırları, beni üzerseniz daha çok yeriniz kırılır demesi vs vs.
Çok kırılıyorum ama anlamazdan geliyor sanki.

Ben parada pulda değilim.
Ölümlü dünyada üç kuruşa da geçiniriz.
Beni anlamaması, sürekli üzmesi, belki seviyor ama değer vermiyor. Kızıma anneliğimi eleştirmesi ama ikinci kızımın doğumunda hiç yanımda kalmaması, kırık ayakla eşimin bana ve kızlarımıza bakmasına rağmen bizi suçlar tavırları, beni üzerseniz daha çok yeriniz kırılır demesi vs vs.
Çok kırılıyorum ama anlamazdan geliyor sanki.

mesele senin parada pulda olman deyil malesef.
bu senin deyil evlatlarinin gelicegi icin bir para.
ilerde bu cocuklar universiteye gidecek, evlenicek.
bes kurussuz napicaksin ?

Annen kisaca sadece kendisini dusunuyor, net.
Ve seni de oyle bir duygu somurusune maruz tutmuski farkinda bile deyilsin.
Seni duygusal olarak somuruyor.
Bu annelik deyil.
Hak deyil bu yaptigi.
Annen dusmus olsa, hasta olsa bakmak kollamak zorundasin.
Ama annenin su istekleri ( cok ihtiaci olmadigi icin para, ve cocugunu elinden almak istemesi bir iki gun de olsa) tam anlamiyla bencillik.
Baska hicbirsey deyil.
Lutfen gozunuzu acin,
Evliliginizi ve sizi boyle kotu etkilemesine izin vermeyin.
Bunda hatali siz olursunuz.

merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:
Başlığa bakınca anne tabi dedim okuyunca eşinize hak verdim annenizde neden kardeşinin borcunu eşinize yıkmaya çalışıyo Allahtan kardeşin ödüyormuş

arada ödeme yapmayalım, para yetmiyor diyor. annemin emekli maaşı var ama yetiremediğini söylüyor.
Kusura bakmayin ama esiniz hakli. Borc borctur. Odemeleri gerekir. Yetmiyotsa kardesin calissin bulsun para. Ve onemli olan senin yuvanin huzuru ve bunu annen de dusunmeli ve bu davranisindan vazgecmeli. Ben esine hak veriyorum.

Bence adil ol burda annen dibe kadar haksız eşin kardesinin borcunu odemek zorunda degil ne demek arada odemeyebilir
Laf mı bu .. arada kalinacak durum olsa tamam ama ortada haksız olan belli ben olsam bu durumda gerekeni soyler annemi sustururdum bu gibi konularda pasif olan erkekte kadinda cok sinir bozucu

Annenize artik "kusura bakma anne ama sen haksizsin bir daha da bu konuyu acma" demelisiniz. Devam ederse annenizle bir sure seyrek gorusun derim.

X