• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapılabilir?

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Derdimin çözümünü biz bulamadık. Bir de size anlatayım belki parlak fikirler gelir.

Eşimin ailesi daima sorunlar yaşamış. Hiçbir zaman mutlu bir aile olmamış. Eşim hep kötü bahseder çocukluğundan. Annesi babannesine bırakmış eşimi işini bahane edip. Birkaç sene çocukken evinden uzakta kalmış eşim. Babasının işi maaşı yok mesela. Gençliğinde kazanmış harcamış ama şu an hiçbirşeyi yok. Çocuklarıyla hiç ilgilenmemiş. Anneleri eşimi ve kardeşini babalarına karşı düşman olarak yetiştirmiş. Daha çok çok şeyler var ama genel çerçevesiyle bu şekilde.

Birkaç ay öncesine kadar benim hepsiyle aramda saygılı ve iyi bir ilişki vardı. Kayınvalidem çıldırıp gemileri yakıp bana da yaktırana kadar. Ortada sebep yokken tartışma çıkartıp eşimle aramızı bozmaya çalıştı. Bu süreçte kızını ve kocasını da yanına çekip bize karşı yalan yanlış doldurdu herkesi. Herşeye rağmen büyüktür dedik yanlış anlaşılma olmuştur dedik ayağına gittik tavır yapmaya devam etti. Size yerleşeceğim ben babanıza katlanamıyorum dedi. Oğlumsun bana bakmak zorundasın dedi. Beni tehdit etti bana da kardeşine de bakmak zorunda diye. Tamamen haksızdı çünkü eşimi ben desteklerdim daima ihtiyaçları olmadığı halde hediye diye birşeyler alalım diye. Çok çirkinleşti kv. Bana eşime dünyaya gelmemiş bebeğimize beddualar etti. Aileme küfretti. Bu süreçte eşimin babası bizden para istedi tehdit etti beni işyerime gelmekle... çok uzun ve çirkin şeyler yaşadık. Olayın tamamen dışında olmasına rağmen görümcem onunla dertleştiğim konuları bire bin katarak eşime anlattı. Beni tehdit etti. Eşime benim hakkımda hakaret içerikli mesajlar attı. Hiçbirisine karşılık dahi vermedik. Boşanmamız için uğraştılar. Kv ve görümcem açık açık boşan ondan dediler. Daha çok uzun ama asıl konudan kopuyorum.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu öğrendik çok şükür ki. Kv Allah size çocuk nasip etmesin diye beddua etmişti çok istediğimizi bildiği halde. Neyse birden yumuşadılar. Bir iki kere görüştük sadece kv ve kp ile ki ben konuşmadım neredeyse. Görümcemle hiç görüşmedik. Haberi alınca aradı beni açmadım telefonunu.

Şimdi sorun ise kv ve kp yine küslermiş. Evin geliri kvnin emekli maaşı. Kp de kardeşinden para alıyor aylık ama sadece kişisel ihtiyaçları için. Bir kaşık suda birbirlerini boğacak durumdalarmış kv kp herzamanki gibi. Bu süreçte yiyecek içeçek birşeyler alıp evlerine götürdük birkaç kere. Eşim bıraktı ben muhattap olmadım hiç. Geçen gün annesi eşime belki son görüşmemizdir deyip ağlamış. Daha sonra da babası annesine katlanamadığını ya onu ya kendisini öldüreceğini söylemiş. Ayrı ayrı konuşmuşlar ikisinin de birbirinden haberi yok. Şu virüs geçsin evlerini satıp paylaşmak istediğini söylemiş kp. Yıllardır söyler bunu ama kv hiç yanaşmadı. Bu kavgalara defalarca şahit olduk. Eşim bana anlattı. Bu olaylar olmamış olsaydı anneme sahip çıkmayı isterdim ama şimdi bana teklif bile edemiyor size geliyim diye o yüzü bulamıyor dedi. Öyle birşey dese arkamızdan iş çevirdiğin kızına git derim dedi. Ama çok kafaya takıyor belli etmese de bana. Babasının konuşmasından sonra sabaha kadar uyuyamadı mesela.

Bu olay yine bizim başımıza patlayacak biliyorum. Her defasında aynısı oluyor. Kv sizin için katlanıyorum babanıza diye vicdanlarına oynadı herdefasında. Ne birlikte kalabiliyorlar ne boşanabiliyorlar. Eşim birdaha evlerine birşey de götürmeyeceğim onun için de kavga ediyorlardır dedi. Görüşmek istemiyorum çok moralim bozuluyor dedi. Zaten annesi memnun olmuyormuş babası Allah razı olsun diyormuş.

Siz söyleyin yapılabilecek birşey var mı? Her türlü çözüm önerisine açığım.

Size yerleşeceğim ben babanıza katlanamıyorum dedi. Oğlumsun bana bakmak zorundasın dedi. Beni tehdit etti bana da kardeşine de bakmak zorunda diye.
Bana eşime dünyaya gelmemiş bebeğimize beddualar etti

Diyeceğim tek şey size yerleşmelerine asla izin vermeyin.Okurken şok oldum cidden.Oğlu kafasına takabilir normal ama siz hiç oralı olmayın bence.

Sakın evinize almayın ,ev huzurunuzu da bozmayın.Bu tür insanlar bence kaostan besleniyor.Esinizin ,eğer maddi sıkıntıniz yoksa destek olması normal.Ama eşiniz yanlış yapıyor farkında olmadan.Annem ve babamda birbirinden şikayetlerini bana anlatırlardı.Cok kötü hissederdim.Sonra büyüdükçe farkettim ki rolleri dedismisiz.Sonra dert anlatırken kızdım sen niye böyle böyle yapıyorsun diye ya da ilgilenmedim,kesildi.cok rahatladım kesilince.Bir kere de annem babsnizdan bosanirim diye tehdit ediyordu boşan dedim ,senin tercihin,şok oldu.Hala da evliler ,sıkıntılar azaldı.Dwmem o ki eşiniz kendisini korumalı ,merak etmesin hicbirsey olmaz ,ne birbirlerini öldürürler ne bosanirlar,onlar ilişkiyi öyle yasiyorlar.Yapilmasi zor biliyorum ama ,durumunuz uygunsa taşının uzaklaşın .Bırakın insanlar kendi tercihlerini yaşasın .Hasta olup bakıma muhtaç olursa o zaman tekrar degerlwndirirsiniz.

Bazı aileler-eşler kaostan, huzursuzluktan beslenirler.
Sizinkilerin boyutunda olmasa da benim annem-babam da kvm-kpm de eşleriyle geçinmemiyorlar.
Annem de kvm de her görüşmemizde babaları kötüleyip dert yanarlar.
Babam arkasından konuşmaya tenezzül etmez bizim yanımızda tartışıp üzer annemi.
İki gün sonra bakarsın iyi olmuşlar yıllardır aynı kısır döngü.
Geçen yıl annem kardeşimle bana babanızdan boşanacağım dedi.
Sen bilirsin, hayat da senin karar da ancak ikimize de yerleşmeyi düşünme dedik.
Biliyoruz ki annemiz bizimle yaşarsa ikimizi de eşlerimizden boşatır.
Annem baktı ki biz oralı değiliz boşanma konusunu bir daha açmadı.
Kısacası siz de biraz uzak durun eşinizin ailesinden çünkü kusura bakmayın ama sizinkiler cennet mahallesi sakinleri gibi.

Eşinin ailesiyle hiç muhatap olma asla yüz verme konuşma bile
Sizin eve yerleşmesine müsade etme napcan o kaynanayla bir ömür Allah korusun

Sakin vicdan falan yapip hormonlara yenilip gel demeyesin vallahi buraya konu acaran evi terkettm diye ben yasadm sen yasama. Isin ucunda cennet var esinin annesi babasidir dediler geldiler bana bu dunyada cehennemi gordum.tepem atti bende kotu davrandm gunaha girdim simdi bide obur dunyada cehennemi gorucem yok yere.en aon dedim gorusmuyorum alin cennette sizin cehennemde benden uzak durun.kafam rahat

Öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun.
Ne siz kendinizi üzün,ne de eşiniz üzülsün.
Kesinlikle kayınvalidenizi yanınıza almayın.
Kv.kp.boşanmazlar,ayrıca boşanırlarsa da onların tercihi,sonuçlarına katlansınlar.
Tavrınız belli olsun,hiç karışmayın yoksa başınız
daha da ağrıyacak.
Eşiniz de anne babasını kendi hallerine bıraksın.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun.
Ne siz kendinizi üzün,ne de eşiniz üzülsün.
Kesinlikle kayınvalidenizi yanınıza almayın.
Kv.kp.boşanmazlar,ayrıca boşanırlarsa da onların tercihi,sonuçlarına katlansınlar.
Tavrınız belli olsun,hiç karışmayın yoksa başınız
daha da ağrıyacak.
Eşiniz de anne babasını kendi hallerine bıraksın.
Çok teşekkür ederim. Şu an yaptığımız o zaten. Ama iki gün sonra yine bizim başımıza patlayacak. İkisi de eşimin sihirli bir değnek çıkartıp hayatlarına dokunmasını istiyor. Bir de ipleri gerdiklerinde o kadar çirkinleşiyor ki durum. İki önceki kavgalarında kv kpyi sokağa atmıştı. Birkaç hafta kp sokakta yaşadım demişti. Doğru mu değil mi kimse bilmiyor.

Annemin meşhur bir cümlesi vardır. "Gel demek kolay git demek zor" diye..Asla ve kata kayınvalideyi eve kabul etmeyin.

Bence eşiniz de direkt babasıyla konuşsun. "İster boşan,ister evi sat,beni ilgilendirmez.Benim de çocuğum olacak.Benden zırnık koklayamazsınız" desin,konuşmayı kessin.Bakın nasıl da barışcaklar,güzel güzel geçinecekler.Ha bu dediğimi eşiniz söyler mi bilemedim,çünkü çoktan babasının dediklerine üzülüp uykusuz kalmalara başlamış.Eşinizi seviyorsunuz belli ama inanın onu kırmamak için yaptığınız hiçbir şeyi eşinizin ailesi hak etmiyor.Rest çekin,hayatınızı zehir etmeyin.

Evo satıp bölüşsünler kendilerine küçük birer ev alsınlar gerekirse ve durumunuz varsa sizde destekleyin yeterki size gelmesin o kv hatırlıyorum ben sizin konularınızı ve bu konuda acıyım yumuşayim falan demeyin sakın o kv sizin yuvanızı yıkar yer sizi ben soyliyim. Eşinizde yumusarda gelsin annem derse hiç taviz vermeyin . Ama dediğim gibi biraz yardım ile ayrı 2 eve gitsinler en iyisi bu bence elbette birbirlerini çekmek zorunda değiller . Yalniz ben neden boşanamıyorlar onu anlamadım kv 'nın zaten maaşı varmış çocuklar büyümüş gitmiş neyin sizin icin çekiyorumu bu su anda .elalem derdindeyim demezler çocuklar icin çekiyorum derler

Bazı aileler-eşler kaostan, huzursuzluktan beslenirler.
Sizinkilerin boyutunda olmasa da benim annem-babam da kvm-kpm de eşleriyle geçinmemiyorlar.
Annem de kvm de her görüşmemizde babaları kötüleyip dert yanarlar.
Babam arkasından konuşmaya tenezzül etmez bizim yanımızda tartışıp üzer annemi.
İki gün sonra bakarsın iyi olmuşlar yıllardır aynı kısır döngü.
Geçen yıl annem kardeşimle bana babanızdan boşanacağım dedi.
Sen bilirsin, hayat da senin karar da ancak ikimize de yerleşmeyi düşünme dedik.
Biliyoruz ki annemiz bizimle yaşarsa ikimizi de eşlerimizden boşatır.
Annem baktı ki biz oralı değiliz boşanma konusunu bir daha açmadı.
Kısacası siz de biraz uzak durun eşinizin ailesinden çünkü kusura bakmayın ama sizinkiler cennet mahallesi sakinleri gibi.

aynisini esim anlatir,
anasi babasini babasi anasini sikayet edermis devamli kendisine,
esim de bir gun, ee anlasamiyorsaniz bosanin o zaman tek basiniza yasayin demis,
ah cilekes anam babam demeyince,
onlar da olur mu oglum biz kavga da etsek anlasiyoruz falan demisler, o gunden sonra esime dert yanmayi birakmislar

aynisini esim anlatir,
anasi babasini babasi anasini sikayet edermis devamli kendisine,
esim de bir gun, ee anlasamiyorsaniz bosanin o zaman tek basiniza yasayin demis,
ah cilekes anam babam demeyince,
onlar da olur mu oglum biz kavga da etsek anlasiyoruz falan demisler, o gunden sonra esime dert yanmayi birakmislar
Bizimkiler dünden razı gibi boşanmaya ama eşimden yardım bekliyorlar. Geçen sene annesi eşime babası için ev aldırmaya kalktı.

Evleri var satip ayrilsinlar ,herkes kendine baksin, umursamayin ,emekli maasida varnis kv daha ne bunca yil dul olmasin diye bosanmamistir

Evi satıp bölüşürlerse ufak birer ev alırlar. Biraz eşiniz biraz diğer kardeşler de el taksın, kv ye yardım etsin bir zahmet. Kp zaten maaşıyla geçinsin artık. Ama aynı eve girmeyin. Çok sıkıntı yaşarsınız. Umurunuzda olmasın demek isterim ama olmuyor. Anne baba atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Eşiniz mutlaka yardım etmek isteyecek. Şimdiden düşünür olmuş. Ama son raddeye gelip boşanana kadar destek olabileceğinizi söylemeyin. Sizden güç alarak değil gerçekten boşanmaya karar verdilerse boşansınlar.

Evi satıp bölüşürlerse ufak birer ev alırlar. Biraz eşiniz biraz diğer kardeşler de el taksın, kv ye yardım etsin bir zahmet. Kp zaten maaşıyla geçinsin artık. Ama aynı eve girmeyin. Çok sıkıntı yaşarsınız. Umurunuzda olmasın demek isterim ama olmuyor. Anne baba atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Eşiniz mutlaka yardım etmek isteyecek. Şimdiden düşünür olmuş. Ama son raddeye gelip boşanana kadar destek olabileceğinizi söylemeyin. Sizden güç alarak değil gerçekten boşanmaya karar verdilerse boşansınlar.
Eşim ne destek olmak istiyor ne de karışmak istiyor aslında ama daima zorluyorlar. Kvnin maaşı var bu arada kp işsiz. Bizimle yaşaması ikisinin de mümkün değil. O teklifi biz zaten yapmayız da karşı taraf yapsa bile eşim kabul etmem dedi. Problem sürekli bi huzurluklarının olması. Bize hiç iyi geldiklerini bilmiyorum. Yıllardır eşimi beni aşağı çekmek dışında birşey yapmadılar.

Eşim ne destek olmak istiyor ne de karışmak istiyor aslında ama daima zorluyorlar. Kvnin maaşı var bu arada kp işsiz. Bizimle yaşaması ikisinin de mümkün değil. O teklifi biz zaten yapmayız da karşı taraf yapsa bile eşim kabul etmem dedi. Problem sürekli bi huzurluklarının olması. Bize hiç iyi geldiklerini bilmiyorum. Yıllardır eşimi beni aşağı çekmek dışında birşey yapmadılar.
Kp yaşlı mı çalışamayacak durumda da mı. Değilse çok da takılmayın. Herkes başının çaresine bakar.

Kp yaşlı mı çalışamayacak durumda da mı. Değilse çok da takılmayın. Herkes başının çaresine bakar.
Yıllar var ki çalışmıyor. Mesleği yok. İstese elbet çalışabilir ama o kadar alışmış ki hazıra asla çalışmaz. Annesi bi taraftan kendi tarafına çekmeye çalışıyor babası diğer taraftan.

Yıllar var ki çalışmıyor. Mesleği yok. İstese elbet çalışabilir ama o kadar alışmış ki hazıra asla çalışmaz. Annesi bi taraftan kendi tarafına çekmeye çalışıyor babası diğer taraftan.
Çok fena bir durum. Eşiniz ama anladığım kadarıyla kendi huzurunu bozmak istemiyor. O yüzden çok da takmayın kafanıza. Biraz zamana bırakın. Eşiniz umarım bu süreci başarıyla yönetir. Anne baba arasında kalmak zor.

Back