• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam şimdi , bir şeyler iyi olur sanmıştım :(

Bir sürü de evrak vermiştim evrakların hepsi ayrı para .
Neyse artık . Valla çok sağolun güldürdünüz beni en mutsuz anımda :KK48:
Sende Sağol canım ..:)
Ama dedigim gibi çıkmak istiyorsan gayet rahat söyle.
Ben gelmeyeceğim ayrılmak istiyorum diyon kibarca.
O ne derse desin.
Kaç gün calistiysan paranı verir

iyi geceler .
Ben önlisans mezunuyum .4 ay önce bitirdim. 4 aydır iş bulamadım . Sigortam yoktu . Bu benim için sorundu sağlık problemlerimden dolayı . Hemen işe girmek istedim ve bir markette işe girdim 3 gün önce başladım .

Ama hiç sandığım gibi olmadı . 5 kişiyiz . Tek kız benim . Kadın erkek tuvaleti diye bir şey yok sadece bir tane tuvalet var o da rezalet ve kilidi de yok .

Geldiğim gibi hiçbir şey söylemeden kasaya geçirdiler beni . Hiç oturmadan 8 saat kasada oluyorum ve eminim ki açık çıkıyordur çünkü hiç tecrübem yok . Bunu dile getiriyorum açık çıkabilir diyorum . Bizde de çıkıyor diyolar . Sayımı onlar yapıyor açık ne kadar öğrenemiyorum .

Çok bunaldım , çok yoruldum . Bir şeyler iyi olur sanmıştım . Çok daha kötü oldu . Ne yapıcam şimdi :KK43: Çıkmak istiyorum ama işe girerken müdür bana 2 3 ay sonra çıkmak istiyorum deme dedi .

Ne olur bana bir şey söyleyin :KK43:
3 gün alışmak için çok kısa bir süre kendinize zaman verin..
beni de çalıştığım ofiste tek bayan benim.. eski iş yerimde de aynı şekildeydi. işe başladığımda bayanlar oluyor fakat sonradan hep tek kalıyorum :D
bu durum beni hiç rahatsız etmedi belki de alıştığım için.. beni de hiç rahatsız hissettirmediler çok şükür. zaten işimi yapıyorum kalan zamanda da buralardayım. gır gır muhabbet bile yaptığımız oluyor
tuvalet konusu müdürünüzle konuşun. sonuçta bayansınız özel günleriniz olacak. çözüm bulacaktır 1-2 aya çıkcam demeyin dediyse..

Müdürle tuvalete kilit takılması konusunu konuşun. Bir de steril tek kullanımlık tuvalete atınca çözünebilen klozet üstü örtüleri var onlardan alınsın. Aksi takdirde işten çıkmak zorunda kalacağınızı, tuvaletin insani bir ihtiyaç olduğunu belirtin. Ya da yakında yörede kullanabileceğiniz bir wc varsa ona gitmek zorunda olduğunuzu söyleyin. Onun dışında işe alışmak iki hafta sürer, sabredin.

3 gün alışmak için çok kısa bir süre kendinize zaman verin..
beni de çalıştığım ofiste tek bayan benim.. eski iş yerimde de aynı şekildeydi. işe başladığımda bayanlar oluyor fakat sonradan hep tek kalıyorum :KK70:
bu durum beni hiç rahatsız etmedi belki de alıştığım için.. beni de hiç rahatsız hissettirmediler çok şükür. zaten işimi yapıyorum kalan zamanda da buralardayım. gır gır muhabbet bile yaptığımız oluyor
tuvalet konusu müdürünüzle konuşun. sonuçta bayansınız özel günleriniz olacak. çözüm bulacaktır 1-2 aya çıkcam demeyin dediyse..
Söylicem ama sanmıyorum bir şey olacağını :/

4 ay özellikle tecrübesiz biri için kısa sayılır. sen 1 ay çalış ondan sonra çıkıp iş ara. bi yere kendini kaptırınca alıp başını gidiyor zaman.

o marketten bi tane domestos al kendine. tuvalete koy her wc ye girmeden önce çamaşır suyu dök öyle gir. bazı şeylerinde çözümü bizde yani. daha iyi bir iş bulabiliyor musun? yok. sağlık sigortasına ihtiyacın var mı? var. o zaman başka iş bulana kadar dayan.
tek kız olmanın nesi sorun ki sana mobbing mi yapıyolar asılıyolar mı taciz mi ediyorlar? bir yerde tuvalet temizlikçisi olarak da girebilirdin o da bir iş ve insanlar çalışıyor canla başla. önlisans mezunu olmak çok matah bir şey değil bu devirde mühendisler asgari ücrete talim ediyorlar

iyi geceler .
Ben önlisans mezunuyum .4 ay önce bitirdim. 4 aydır iş bulamadım . Sigortam yoktu . Bu benim için sorundu sağlık problemlerimden dolayı . Hemen işe girmek istedim ve bir markette işe girdim 3 gün önce başladım .

Ama hiç sandığım gibi olmadı . 5 kişiyiz . Tek kız benim . Kadın erkek tuvaleti diye bir şey yok sadece bir tane tuvalet var o da rezalet ve kilidi de yok .

Geldiğim gibi hiçbir şey söylemeden kasaya geçirdiler beni . Hiç oturmadan 8 saat kasada oluyorum ve eminim ki açık çıkıyordur çünkü hiç tecrübem yok . Bunu dile getiriyorum açık çıkabilir diyorum . Bizde de çıkıyor diyolar . Sayımı onlar yapıyor açık ne kadar öğrenemiyorum .

Çok bunaldım , çok yoruldum . Bir şeyler iyi olur sanmıştım . Çok daha kötü oldu . Ne yapıcam şimdi :KK43: Çıkmak istiyorum ama işe girerken müdür bana 2 3 ay sonra çıkmak istiyorum deme dedi .

Neden acik cikabilir diosun bende kasiyerdim.yeni baslamama ragmen hic acik vermedim.bigun musteriler cokti yemege inmemiz lazimdi danisman kadin ver anahtari ben bakarim sen yemegi yiyene kadar dedi vermez olsaydim ogun bana 100.mu 200. mu ne .acik cikarmisti nekadar zoruma gitti dusuncese kacgunum cop oldu demek maaastan kesiyolar tabi..ben kabul etmedim tabi kameradan bakicaksiniz dedim.acik cikartan ben degilim dedim.tabi bunlar is birliskci bazen acik olmasa bile acigin cikti die seni yiyiyolar cok arkadaslarimin basina geldi.ama fazla para cikincada cebe atiyolar su hani 5.kr 10 kr 25 kr olurya.senin yerinde olsam asla kasiyerlik yapmazdim hayatta gordugum en kotu istir kasiyerlik.biran once yeni bi is bul ve cik yoksa bunlar senin parani cok yiyicekler gibi gozukuyo

Neden acik cikabilir diosun bende kasiyerdim.yeni baslamama ragmen hic acik vermedim.bigun musteriler cokti yemege inmemiz lazimdi danisman kadin ver anahtari ben bakarim sen yemegi yiyene kadar dedi vermez olsaydim ogun bana 100.mu 200. mu ne .acik cikarmisti nekadar zoruma gitti dusuncese kacgunum cop oldu demek maaastan kesiyolar tabi..ben kabul etmedim tabi kameradan bakicaksiniz dedim.acik cikartan ben degilim dedim.tabi bunlar is birliskci bazen acik olmasa bile acigin cikti die seni yiyiyolar cok arkadaslarimin basina geldi.ama fazla para cikincada cebe atiyolar su hani 5.kr 10 kr 25 kr olurya.senin yerinde olsam asla kasiyerlik yapmazdim hayatta gordugum en kotu istir kasiyerlik.biran once yeni bi is bul ve cik yoksa bunlar senin parani cok yiyicekler gibi gozukuyo
Yani istisnalar olabilir ama biri hemen işe girdiği zaman kasaya alınırsa açık çıkarma olasılığı kat ve kat daha fazladır. Acemi sonuçta . Ve ben sormama rağmen açık var mı diye , beni geçiştirip durdular . Bir şey olmaz gibisinden . Bu yüzden açık olabilir diyorum .
Gerçekten kasiyerlik kötü . Bir de eğitimde diyorlar ki 2 kasa çalışmak zorunda ama bizde asla o 2.kasa çalışmıyo . Çok sıkıntı olursa açıcaklarmış . Bayramdan falan bahsediyolar galiba . Ki kalabalık bi yerde şubesi olan bir market .

Yani istisnalar olabilir ama biri hemen işe girdiği zaman kasaya alınırsa açık çıkarma olasılığı kat ve kat daha fazladır. Acemi sonuçta . Ve ben sormama rağmen açık var mı diye , beni geçiştirip durdular . Bir şey olmaz gibisinden . Bu yüzden açık olabilir diyorum .
Gerçekten kasiyerlik kötü . Bir de eğitimde diyorlar ki 2 kasa çalışmak zorunda ama bizde asla o 2.kasa çalışmıyo . Çok sıkıntı olursa açıcaklarmış . Bayramdan falan bahsediyolar galiba . Ki kalabalık bi yerde şubesi olan bir market .
ne mezunusun?

Eğer maddi olarak çok ihtiyacınız yoksa çıkın derim. tuvaletten çeşit çeşit hastalık kapabilirsiniz.
Ayrıca kasadan çıkacak açıklar sonra maaşınızdan kesilirse elinizde yarım maaşla ve pişmanlığınızla kalakalmayın

İşten nefret ettiysen zorla çalıştıracak halleri yok ya. Ayrıl.

Tek kız olmana neden bu kadar takıldın bi onu anlayamadım ben.

tek kız olmak ve tuvalet neden bu kadar dert oldu ki

birçok yerde karma tuvalet ile çalıştım hatta o tuvaleti temizledim de

hiç de bunu dert etmedim ki öğrenciydim paraya maraya ihtiyacım yoktu sırf mesleki tecrübe kazanmak için çalışıyordum

sizin sigortaya ihtiyacınız var

kasadasınız zordur ama sonuçta günümüzde kasalar akıllı zaten yani siz para hesaplamıyorsunuz ki

ürünleri geçiriyorsunuz, verilen parayı yazıyorsunuz para sütünü bile kuruşu kuruşuna yazıyor size

ayakta durmak yorucu tabii ama az dikkat ile kasa işi hallolur

tek kız olmaz da iyidir

erkekler mesafeli olur laubali olan kız arkadaş ya da işte arkanızdan kuyu kazan kız da olmaz

işinizi yapar evinize dönersiniz

ha ille de çalışamıyorum diyorsanız da akşam söyleyin ben gelmeyeceğim artık diye

bu işi 3. günü bırakan ilk kişi olmadığınızı bilin

O nasil market oyle 1 kasa calisiyor.benim calistigim yerde 4 kasa acikti.ve acigim varmi diye sorup durursan acigin olmasa bile var derler guvenme sakin.ve korkulucak bisi yok neden acik ciksinki hesabi zaten kasa yapiyo sana dusen para alip para ustu vermek.gozunu cok korkutmussun.emin ol acik cikma olasiligi cok dusuk ama acik cikti die kandiriyolar.kasanin anahtarini sakin kimseye verme gozun acik olsun.muhasabeye cikmadan once zaten belirli bi miktar kasada birakiyosun.gerisini sen hesapla seni kandirmaya kalkismasinlar dedigim gibi market isi kadar ka..k bi is yok biran once kurtulmaya bak derim

Hiç içine sinmediyse çık tabi
Ama bu ülkede iş bulmak zor
Bulduğun işin şartları daha iyi olacak mı?
Doktorum,asistanlığımı yaparken 36 saat kesintisiz ayda 10 nöbet tuttum normal mesai dışında
Öğle yemeği de ne,yemekhane nerede 2. yılımda gördüm
Nöbette gece git biraz dinlen dediklerinde arkalarda bir yer vardı orada uyuyakalırdım 2-3 saat,kocaman fareler geçerdi oradan,fareyi görüp uyumaya devam etmiştim
İlk iki yılım böyle sonraki iki yılım birkaç tık daha iyi geçti
Ki altı yıl fakülte okuyup,üstüne dünyanın enzır sınavında iyi bir puan yaparak gelmiştim oraya
Ücretim asgari ücret değildi ama zaten üniversiteye benim aldığım puanla girişi 3-4 çalışma yılı dolmuş arkadaşlarımla da aynıydı
Tuvalete ise gidemediğimden üst üste çok dirençli mikroplarla sistit olmuştum
Yıllık izin hakkım tabi yoktu yazın 3 gün izin verdiler ilk yıl,2. yıl da 5 gün
Kısacası hele ki yeni işr başladığın zamanlar
Beklentilerini oldukça minumum tut
Gerçek hayat bu maalesef

iyi geceler .

Ben de 4 yıllık mühendislik okudum, bayan olduğum için 2 yıl hiçbir yerde işe giremedim, şimdi 1.500 liraya bi ofiste çalışıyorum.
İlk ofisimiz 3 masanın sığacağı kadar küçücük bir yerdi, 3 masa, tuvalet kadar bir ofis (dönmeye bile yer yoktu), 3 erkek personel ve ben.
Şimdi daha büyük ev tipi bi ofise geçtik, 5 erkek, 1 kız ben. He hiç bir yamuklarını görmedim orası ayrı ama bizim de tuvaletimiz bir, bazen malesef kirli bırakıyorlar, bardakları güzel yıkamıyorlar vs ama şikayet edecek durumda değilim çünkü para biriktirmem lazım. Yemek yok, ofis temizliği bulaşık bizde, prim yok vs vs
Güzel iş çok nadir, sen bilirsin tabii.

Hiç içine sinmediyse çık tabi
Ama bu ülkede iş bulmak zor
Bulduğun işin şartları daha iyi olacak mı?
Doktorum,asistanlığımı yaparken 36 saat kesintisiz ayda 10 nöbet tuttum normal mesai dışında
Öğle yemeği de ne,yemekhane nerede 2. yılımda gördüm
Nöbette gece git biraz dinlen dediklerinde arkalarda bir yer vardı orada uyuyakalırdım 2-3 saat,kocaman fareler geçerdi oradan,fareyi görüp uyumaya devam etmiştim
İlk iki yılım böyle sonraki iki yılım birkaç tık daha iyi geçti
Ki altı yıl fakülte okuyup,üstüne dünyanın enzır sınavında iyi bir puan yaparak gelmiştim oraya
Ücretim asgari ücret değildi ama zaten üniversiteye benim aldığım puanla girişi 3-4 çalışma yılı dolmuş arkadaşlarımla da aynıydı
Tuvalete ise gidemediğimden üst üste çok dirençli mikroplarla sistit olmuştum
Yıllık izin hakkım tabi yoktu yazın 3 gün izin verdiler ilk yıl,2. yıl da 5 gün
Kısacası hele ki yeni işr başladığın zamanlar
Beklentilerini oldukça minumum tut
Gerçek hayat bu maalesef
Çok çok haklısınız . Demek istediklerinizi çok iyi anladım . Bir süre daha denemeye karar verdim . Baktım hiç olmuyor o zaman çıkacağım .

Back