- 17 Ağustos 2011
- 22.890
- 144.718
- 798
- Konu Sahibi tek_dilegim
Teşekkür ederim .
Müdür hemen çıkma dedi ama çıkma hakkım var biliyorum . Uzatmak istemiyorum . İş bulamıcam biliyorum . Başvuruda buluncam sürekli tabi . Ama yine de burda duramıcam .
Sadece 3 gündür çalışıyorum yine de 15 gün önceden haber mi vermeliyim . Ne yapmalıyım acaba . O kadar tecrübesizim ki
Yok yok, ilk iki ay hiçbir şey demene gerek yok. Yarın gelmeyeceğim bile diyebilirsin. Ama sen yine de insanlık namına biraz daha erken söyle:)
İki aydan sonra çıkmak istersen 3 seçenek var
Ya ,tamam kızım yolun açık olsun, derler
Ya , olmaz ! Biz yeni birini bulana kadar ihbar süren var-15 gün çalışman lazım, derler
Ya da sen ayrılırsin, 15 günlük paranı keserler (bunu yapani hiç görmedim. O kadar yıl onca arkadaşım yeni iş bulunca çıktı, kimse parasını birakmadi)
Aslında bu 15 gün kuralı hem patronu hem çalışanı korumak için. Çünkü onlar da seni kovmak isteseler (2. Aydan sonra) senin de 15 gün çalışma hakkın var . Ya da onbeş günlük paranı verip öyle gönderiyorlar :)
Aaa bu arada , en güzeli
Bu ihbar süresinde günlük 2 saat 'is arama izni'n var. Yani herkes 8 saat çalışırken senin 6 saat çalışıyorsun (yasal hakkın)
Ama genelde şöyle yapıyorlar, o iki saatleri toplayıp bir arada veriyorlar. Yani 15 gün çalışman gerekirken 10 gün çalışıyorsun ,15 parası alıyorsun.
Ama tabii bunlar şimdilik önemsiz detaylar senin için. Ben de zamanında bir haftalıkken dayanamayıp işi bırakmıştım, maaşım yatınca para tatlı geldi, keşke bir hafta daha calissaydim dedim :))
Bence azıcık sık dişini, hiç yoktan ayın dolunca çik. Kazandığın parayı da ailene mailene verme, har vurup harman savurma...seni bir süre idare etsin^^
İş arama sürecinde bol şans diliyorum.
Bu arada iskurun kursları oluyor. Kursa gittiğin her gün yirmi lira kadar cep harçlığı veriyorlar, kurs bitince de ise sokuyorlar.
Yakın bir arkadaşım uni bitip iş bulamayinca grafikerlik eğitimi aldı, hemen sonrasında bir dergide ise basladi