• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam şimdi , bir şeyler iyi olur sanmıştım :(

tek_dilegim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
458
412
23
27
iyi geceler .
Ben önlisans mezunuyum .4 ay önce bitirdim. 4 aydır iş bulamadım . Sigortam yoktu . Bu benim için sorundu sağlık problemlerimden dolayı . Hemen işe girmek istedim ve bir markette işe girdim 3 gün önce başladım .

Ama hiç sandığım gibi olmadı . 5 kişiyiz . Tek kız benim . Kadın erkek tuvaleti diye bir şey yok sadece bir tane tuvalet var o da rezalet ve kilidi de yok .

Geldiğim gibi hiçbir şey söylemeden kasaya geçirdiler beni . Hiç oturmadan 8 saat kasada oluyorum ve eminim ki açık çıkıyordur çünkü hiç tecrübem yok . Bunu dile getiriyorum açık çıkabilir diyorum . Bizde de çıkıyor diyolar . Sayımı onlar yapıyor açık ne kadar öğrenemiyorum .

Çok bunaldım , çok yoruldum . Bir şeyler iyi olur sanmıştım . Çok daha kötü oldu . Ne yapıcam şimdi :( Çıkmak istiyorum ama işe girerken müdür bana 2 3 ay sonra çıkmak istiyorum deme dedi .

Ne olur bana bir şey söyleyin :(

Sevmediysen çık canım gitmeyivrr gerçi her işin zorluğu var zamanla seçersin belki Yen'i ortam iş hayatı boçalaman normal ama hayattaki en kötü şey sevmediğin işte çalışmak hakkında hayırlısı

Sevmediysen çık canım gitmeyivrr gerçi her işin zorluğu var zamanla seçersin belki Yen'i ortam iş hayatı boçalaman normal ama hayattaki en kötü şey sevmediğin işte çalışmak hakkında hayırlısı

Çok sağolun .
Yok yapamıycam gerçekten işi sevmemek de sorun değil de tek kız olmak , tuvalete dahi gidememek çok kötü . Nasıl çıkarım bu işten bilmiyorum . Çıkmak istiyorum demeye yüzüm yok 3 gün oldu daha :( nasıl yapsam 1 ay beklesem mi diyorum ama 1 ay nası geçicek diyorum :(

Aman müdür öyle dedi diye kendine hayatı mı zehir edicen :)

Bazı iyi insanlar her söyleneni doğru sanıp her söz verdiğini yapmak ister
Üzgünüm ama daha çok üzülürsün

Evet çok üzgünüm daha çok üzülmek istemiyorum . Ne yapmalıyım sizce 3 gün oldu daha . Hemen çıkmak istiyorum mu demeliyim en azından 1 ay falan beklemeli miyim :(

İstemediğin bir işte çalışmak size daha da eziyet olacaktır.
Daha zevk alabilecegin ilgi alanına giren bir işe girmeye çalışsanız.
Müdüre gelince evet yaptıgınız iş zor ve birçok kişi girip çıkıyor.
O sebepten öyle söylüyorlar.

Istersen bir ay bir mucadele et ben de son isimde kacacak delik aramistim bir aydan sonra ayrildim zar zor... sonra ne mi oldu yahu ben her seyi ogrenmisim.s isten soyle bir uzaklasinca gordum ki o ogrenemem sandigim her seyi biliyor birsuru degisik sey kendime katmisim :)) ee is isten gecti inan hayatta her sey biraz zaman canim.

Market calisaniysan tuvalet bulduguna sukret. Seni kasaya koyduklarina da sukret. Agir icecek kolisi de tasitabilirlersi. Yapan var. Aciginiz çıksa onu o gece kasayi kapatmadan sizden alirlar. Demek ki acik cikartmiyorsunuz hic endiseniz olmasin o konuda 50 kurus acik cikarsaniz bile söke söke alirlar sizden. Buna emin olun. Ayrica 8 saat calisma saati de cok iyi. Benim de markette calisma deneyimim olmustu 1 ay. Disarda kar yagiyordu, icerde ne klima, ne kalolifer ne elektrikli isitici hicbir sey calismiyordu ve dis kapisi bozuktu. 1 ay icinde 2 kez acile gitmistim soguktan hastalanip. Tavuk kolilerini tasiyordum disari gelen sevkiyat arabasindan. Diger calisan kiz arkadas da icecek ve sebze meyve kolilerini tasiyordu. Şükredin bence.

İstemediğin bir işte çalışmak size daha da eziyet olacaktır.
Daha zevk alabilecegin ilgi alanına giren bir işe girmeye çalışsanız.
Müdüre gelince evet yaptıgınız iş zor ve birçok kişi girip çıkıyor.
O sebepten öyle söylüyorlar.

İşe girmek o kadar zor ki :( hiçbir yerden geri dönüş yok :(

Evet çok üzgünüm daha çok üzülmek istemiyorum . Ne yapmalıyım sizce 3 gün oldu daha . Hemen çıkmak istiyorum mu demeliyim en azından 1 ay falan beklemeli miyim :KK43:
Hemen çık tabiki

Bence hijyen önemli ki bunun regl dönemleri de var malesef

Canım hiç kimse için kendi hayatından ödün verme

iyi geceler .
Ben önlisans mezunuyum .4 ay önce bitirdim. 4 aydır iş bulamadım . Sigortam yoktu . Bu benim için sorundu sağlık problemlerimden dolayı . Hemen işe girmek istedim ve bir markette işe girdim 3 gün önce başladım .

Ama hiç sandığım gibi olmadı . 5 kişiyiz . Tek kız benim . Kadın erkek tuvaleti diye bir şey yok sadece bir tane tuvalet var o da rezalet ve kilidi de yok .

Geldiğim gibi hiçbir şey söylemeden kasaya geçirdiler beni . Hiç oturmadan 8 saat kasada oluyorum ve eminim ki açık çıkıyordur çünkü hiç tecrübem yok . Bunu dile getiriyorum açık çıkabilir diyorum . Bizde de çıkıyor diyolar . Sayımı onlar yapıyor açık ne kadar öğrenemiyorum .

Çok bunaldım , çok yoruldum . Bir şeyler iyi olur sanmıştım . Çok daha kötü oldu . Ne yapıcam şimdi :KK43: Çıkmak istiyorum ama işe girerken müdür bana 2 3 ay sonra çıkmak istiyorum deme dedi .

Ne olur bana bir şey söyleyin :KK43:

Benim çalıştığım bi yerde 12 saat ayağa kalkmaksızın kasada oturmam gerekiyordu. Üstelik tuvaleti bile yoktu dışarı çıkmam gerekiyordu. Onun içinde sorumluyu arayıp yerimde durmasını rica ediyordum. Baktım sistit olacağım iki ay çalışıp çıktım.:ruh:

Istersen bir ay bir mucadele et ben de son isimde kacacak delik aramistim bir aydan sonra ayrildim zar zor... sonra ne mi oldu yahu ben her seyi ogrenmisim.s isten soyle bir uzaklasinca gordum ki o ogrenemem sandigim her seyi biliyor birsuru degisik sey kendime katmisim :)) ee is isten gecti inan hayatta her sey biraz zaman canim.

Dediğim gibi ortam olsa yine katlanılır işe . Tek kız olmak berbat bir şey :(

Canım üniversite mezunusun. Belki hemen istediğin gibi bir iş bulamazsın ama. İstemiyorsan hemen çık. Ara ben yapamıyorum de. Ne dicem ki. Hem bir ay daha çalışsan açık çıktı diye paranı vermezlerse ki olabilir. Avm lerde saygın iş yerlerine başvur. Giyim ayakkabı Vs. Seni alırlar bence. Bi dene hem orada sigortam girdiğin günden başlar. Paran ni günlük bile olsa hesaba yatar. Herşey kanuni. Hakkın yenmez. Senden memnun kalırlarsa yükselirsin. Bi dene şansını.

Market calisaniysan tuvalet bulduguna sukret. Seni kasaya koyduklarina da sukret. Agir icecek kolisi de tasitabilirlersi. Yapan var. Aciginiz çıksa onu o gece kasayi kapatmadan sizden alirlar. Demek ki acik cikartmiyorsunuz hic endiseniz olmasin o konuda 50 kurus acik cikarsaniz bile söke söke alirlar sizden. Buna emin olun. Ayrica 8 saat calisma saati de cok iyi. Benim de markette calisma deneyimim olmustu 1 ay. Disarda kar yagiyordu, icerde ne klima, ne kalolifer ne elektrikli isitici hicbir sey calismiyordu ve dis kapisi bozuktu. 1 ay icinde 2 kez acile gitmistim soguktan hastalanip. Tavuk kolilerini tasiyordum disari gelen sevkiyat arabasindan. Diger calisan kiz arkadas da icecek ve sebze meyve kolilerini tasiyordu. Şükredin bence.

O gün kesmiyorlarmış maaştan . Ay sonunda kesiliyormuş toptan . 900 lira bile kesinlen oluyormuş . Zaten aldığım maaş asgari ücret :( sanırım söylememelerinin sebebi ay sonunda kesildikten sonra çok bir şey yapamayacak olmam .
Bizde dışarı çıkmak yasak hiçbir şekilde çıkamıyoruz . Haftada bir gün 12 saat de var . Dediğim gibi yine onlar sıkıntı değil . Tek kız çalışmak sıkıntı .

Hemen çık tabiki

Bence hijyen önemli ki bunun regl dönemleri de var malesef

Canım hiç kimse için kendi hayatından ödün verme

Zaten sağlık sorunum da o . Kistlerim var ve sürekli adetim . Bugün 10.gün düşünün . Bir türlü tedavi olamadım sigortam yok diye . O yüzden girdim işe ama yok . :(

Canim sen kendini ayrilmaya ikna etmissin coktan ise girerken bilmiyor muydun tek kiz olacagini ben ise girerken bunlari bilirde girerim bu nasil bir surpriz sana :) o zaman sen direk olarsk bunu sun bu bile kafi bir neden...
İşe girerken 1 kız vardı 1 tane de benle birlikte başlayacaktı . Çalışan kız yapamamış gitmiş . Başlayacak olan kız da başka şubeye gitmiş . Yani bilsem tabiki girmezdim :( aslında tek kız olma konusunu da açtım . Sorun olmaz dediler kestirip attılar

Canım üniversite mezunusun. Belki hemen istediğin gibi bir iş bulamazsın ama. İstemiyorsan hemen çık. Ara ben yapamıyorum de. Ne dicem ki. Hem bir ay daha çalışsan açık çıktı diye paranı vermezlerse ki olabilir. Avm lerde saygın iş yerlerine başvur. Giyim ayakkabı Vs. Seni alırlar bence. Bi dene hem orada sigortam girdiğin günden başlar. Paran ni günlük bile olsa hesaba yatar. Herşey kanuni. Hakkın yenmez. Senden memnun kalırlarsa yükselirsin. Bi dene şansını.
Avmlere de başvurdum aslında . Ama dönüş olmadı tecrübem yok diye sanırım . Ne zormuş işsizlik :(

Kıyamam yaa :(
Geçen seneki işimde de bizim bölümdeki neredeyse herkes erkekti, benden başka bir de cok güzel bir kadın vardı, ama kadın demeye iki bin şahit ister. Onca erkekle çalışmaktan küfürbaz, erkek geyiği yapan birşey olmuştu :) her gün ,ama her gün maç muhabbeti yapiyorlardi. İşe yeni başladığım zamanlar çok önemli bir kavga olmuştu bir maçta. Şansına bizim bir iş arkadaşı da oradaymism ilk geldiğimde hadi olay heyecanidir anlattı...sonraki gün yine,sonraki gün yine... Kaç ay çalıştım adam hala o günkü kavgalı maçı anlatıyordu , insanlar da etrafına sandalye çekip dinliyordu. Ki bu adamlar takimelbiseli, kulağında küpe entel entel adamlar...
(Gerçi bir sonraki isimde bütün oda arkadaşlarım nişanlı kadınlardı. Kesinlikle her ortam o ortamdan daha iyidir)

O yüzden seni anlayabiliyorum. Bence yeni iş ara ve ilk iki ayda çıkmaya bak. Çünkü patron ne derse desin , isterse eğitime sokup sana yatırım yapsın ilk iki ay deneme ayıdır. Hem onlar seni kovabilir sebepsiz yere hem de sen bı bahane üretmeden işten ayrilabilirsin.
Ayrıca patron sana 'sakın birkaç ay sonra cikma' demiş. Oysa birkaç ay sonra ekonomik sıkıntıya girerse ilk seni atar kapidan- son girensin tazminatın çok olmaz diye. Hiç de gözünün yaşına bakmaz:mapus:
O yüzden onun dediklerine çok takılma .Ama dikkat et iki aydan sonra ihbar süren var. 15 gün önceden bildirmelisin- o onbeş gün sana mobbing uygulayabilirler..
Bu arada hayırlı olsun işin. İyi ya da kötü, is iştir. İki aya ayrılsan bile kazandığın birkaç milyar epey işini görür

Kıyamam yaa :KK43:
Geçen seneki işimde de bizim bölümdeki neredeyse herkes erkekti, benden başka bir de cok güzel bir kadın vardı, ama kadın demeye iki bin şahit ister. Onca erkekle çalışmaktan küfürbaz, erkek geyiği yapan birşey olmuştu :) her gün ,ama her gün maç muhabbeti yapiyorlardi. İşe yeni başladığım zamanlar çok önemli bir kavga olmuştu bir maçta. Şansına bizim bir iş arkadaşı da oradaymism ilk geldiğimde hadi olay heyecanidir anlattı...sonraki gün yine,sonraki gün yine... Kaç ay çalıştım adam hala o günkü kavgalı maçı anlatıyordu , insanlar da etrafına sandalye çekip dinliyordu. Ki bu adamlar takimelbiseli, kulağında küpe entel entel adamlar...
(Gerçi bir sonraki isimde bütün oda arkadaşlarım nişanlı kadınlardı. Kesinlikle her ortam o ortamdan daha iyidir)

O yüzden seni anlayabiliyorum. Bence yeni iş ara ve ilk iki ayda çıkmaya bak. Çünkü patron ne derse desin , isterse eğitime sokup sana yatırım yapsın ilk iki ay deneme ayıdır. Hem onlar seni kovabilir sebepsiz yere hem de sen bı bahane üretmeden işten ayrilabilirsin.
Ayrıca patron sana 'sakın birkaç ay sonra cikma' demiş. Oysa birkaç ay sonra ekonomik sıkıntıya girerse ilk seni atar kapidan- son girensin tazminatın çok olmaz diye. Hiç de gözünün yaşına bakmaz:mapus:
O yüzden onun dediklerine çok takılma .Ama dikkat et iki aydan sonra ihbar süren var. 15 gün önceden bildirmelisin- o onbeş gün sana mobbing uygulayabilirler..
Bu arada hayırlı olsun işin. İyi ya da kötü, is iştir. İki aya ayrılsan bile kazandığın birkaç milyar epey işini görür

Teşekkür ederim .
Müdür hemen çıkma dedi ama çıkma hakkım var biliyorum . Uzatmak istemiyorum . İş bulamıcam biliyorum . Başvuruda buluncam sürekli tabi . Ama yine de burda duramıcam .

Sadece 3 gündür çalışıyorum yine de 15 gün önceden haber mi vermeliyim . Ne yapmalıyım acaba . O kadar tecrübesizim ki :(

Back