NE YAPACAGIMI ŞAŞTIM :(

esimin calistigi sehre tayin istemeli miyim

• evet

• hayir

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Cnm sen evlenmedinmi ?yani evli değilmisin anlamadım cidden
He madem evlisin kaç kişisiniz 2ablanlamı evlendi bu adam
Ayrıca güvenmiyorsan boşanırsın kırdıysa seni konuşursunuz derdini anlatırsın ve devam edersiniz ,yani madem deymeyecek bir eşin var neden evlisin halen
Evlilikte ne şiş yansın ne kebap denmiyor cnm
Senin ailen artık :eşin ve ielrde olabilecek çocuklarınız ,diğerlerinin hepsi aile büyüklerinizdir ...bunları eşler (iki tarafta )unutursa sorunlar başgosterir mutlu olamazsınız zaten
Cnm me sis yansin me kebap deniyorum ki. Esim gidip gelse ben de ayrilmasam ablamlardan diyorum. Bir kizimiz var 16 aylik. Aslinda herseyin bilincindeyim. Sadece eaimden fedakarlik bekledim. O da zaten karari bana birakti. Yapmak istemedigin hicbirseyi yapma dedi. Kalmak istersen kaliriz dedi. Ben de kararsiz kalip bu konuyu actim. Gordum ki ben kararlarimi kendim veremiyorum. Herseyde icazet aliyorum ailemden. Esim de bu nedenle beni kendi basina bir is yapamaz olarak goruyor. Bu algisi degismeli ve bu da yine benim elimde.

Hakkınızda beniz15, post: 41350Hakkımızda har: 599800"]Canim ya tesekkur ederim ..haklisin..sadece ablamlar o kadar iyi ki bana karsi..gidince bir daha eskisi gibi yakin olamicaz. Esim gidip gelebilir 50 dk diye dusundum de , hanimlarin yorumlarini okudukca ben kendimden suphelendim anormal miyim diye . Ama haklisiniz, once eş ve evlat. Benim icinde boyle zaten ama esim fedakarlk yapsin gitsin gelsin diye dusundum[/QUOTE]
Artık kararınızı vermişsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnşallah orda da iyi komşularınız olur.

Cnm me sis yansin me kebap deniyorum ki. Esim gidip gelse ben de ayrilmasam ablamlardan diyorum. Bir kizimiz var 16 aylik. Aslinda herseyin bilincindeyim. Sadece eaimden fedakarlik bekledim. O da zaten karari bana birakti. Yapmak istemedigin hicbirseyi yapma dedi. Kalmak istersen kaliriz dedi. Ben de kararsiz kalip bu konuyu actim. Gordum ki ben kararlarimi kendim veremiyorum. Herseyde icazet aliyorum ailemden. Esim de bu nedenle beni kendi basina bir is yapamaz olarak goruyor. Bu algisi degismeli ve bu da yine benim elimde.
Cnm ablalarını çok seviyorsun candır onlarda seni çok çok seviyorlar bellki ama bazen inan insanın kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor ,aileye çok yakın olmayı ben onaylamıyorum mesela ,erkektede kadındada bu aynı ,ayrıca maddi açıdanda size baya külfet olucak diğer türlüsü ,ablalarından kopmak durumundasın ,arada yıne gider gelirsin ne kadarlık yol

Hakkınızda beniz15, post: 41350Hakkımızda har: 599800"]Canim ya tesekkur ederim ..haklisin..sadece ablamlar o kadar iyi ki bana karsi..gidince bir daha eskisi gibi yakin olamicaz. Esim gidip gelebilir 50 dk diye dusundum de , hanimlarin yorumlarini okudukca ben kendimden suphelendim anormal miyim diye . Ama haklisiniz, once eş ve evlat. Benim icinde boyle zaten ama esim fedakarlk yapsin gitsin gelsin diye dusundum
Artık kararınızı vermişsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnşallah orda da iyi komşularınız olur.[/QUOTE]
Amin insallah. Kararimi verdim diyemiyorum. Vericem Umarim . Tesekkurler.

Cnm ablalarını çok seviyorsun candır onlarda seni çok çok seviyorlar bellki ama bazen inan insanın kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor ,aileye çok yakın olmayı ben onaylamıyorum mesela ,erkektede kadındada bu aynı ,ayrıca maddi açıdanda size baya külfet olucak diğer türlüsü ,ablalarından kopmak durumundasın ,arada yıne gider gelirsin ne kadarlık yol
Destek verdiginiz icin tesekkur ederim. Gercekten cok tesekkur ederim ..uzgunum :KK43: bu konu aylardir mahvetti beni :KK43:

Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
nedir bu kadar aile korkun, ne demek 'nasil aciklarim'?! siz esinle ayri bi ailesiniz artik ve ortak kararlar alip uygulamaya gectiginizde de kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz.. her haftasonu ablalarinla da gorusmeye mecbur degilsin.. hem 50 dakika da cok kisa, ankara istanbul gibi yerlerde sehir icinde bile o kadar yol tepilebiliyor..

Kendini iyi hissetmene sevindim :) ve yazdığım bazı şeyleri uygula mutlaka . Kendine değer ver sen tek başına bir bireysin unutma ,en önemlisi annesin. Sen böyle olursa çocuğunda senden görerek bu şekilde olacak.Başkalarına bağımlı yaşamak doğru değil..
Evet. Dogru. Universiteyi de kendi memleketimde okumanin faydalari iste !! Tesekkurler

Gidecegim diyemiyorum..tayin isteme haftasi geldi catti, ben tayin isteyecegim diyemiyorum..ortada kalakaldim :KK43: esime tamam dedim ama demez olaydim aileme aciklayamiyorum .sen bilirsin diyecekler ama beni aciz olarak gorecekler..esinin her dedigini yapan aciz biri :KK43:
esine ve evlilige bakisin bu mu :KK57: demek esin senin gonlunu kirmamak icin bsy yapsa aciz goreceksin onu.. nasl bi mantik arkadasim bu? eş olmak hayati paylasmaktir, zaman zaman fedakarliktir.. sizin eviniz, hayatiniz ayri, 'ortak' karr alacaksiniz tabiki.. onceligin de esin olmali.. kaldi ki aileni silmeni isteyen yok..
kusura bakma ama, aciz olmasan da ayaklari saglam basan biri degilsin sanirim, bu dusuncelerin esin acisindan hos degil..

esine ve evlilige bakisin bu mu :KK57: demek esin senin gonlunu kirmamak icin bsy yapsa aciz goreceksin onu.. nasl bi mantik arkadasim bu? eş olmak hayati paylasmaktir, zaman zaman fedakarliktir.. sizin eviniz, hayatiniz ayri, 'ortak' karr alacaksiniz tabiki.. onceligin de esin olmali.. kaldi ki aileni silmeni isteyen yok..
kusura bakma ama, aciz olmasan da ayaklari saglam basan biri degilsin sanirim, bu dusuncelerin esin acisindan hos degil..
Iste cnm ben de senin gibi dusunuyorum ama fedakarlik tek tarafli olmaz..esimin yaptiklarini aradaki mesajlarda yazdim . Okudunuz mu bilmiyorum. Esimin yaptiklarindan sonra ona bu fedakarligi yapmali miyim onu bilmiyorum

Iste cnm ben de senin gibi dusunuyorum ama fedakarlik tek tarafli olmaz..esimin yaptiklarini aradaki mesajlarda yazdim . Okudunuz mu bilmiyorum. Esimin yaptiklarindan sonra ona bu fedakarligi yapmali miyim onu bilmiyorum
cok fazla sayfa var, okuyamadim malesef ama konunun iceriginde esinin sozler verdiginden vs bahsetmissin, ordan yola ciktim..

Zaten huysuzluktan kastim, ablamlarin davetlerini vs reddetmesi. Her zaman olmasa da cogu zaman birlikte olmak istemiyor. bundan dolayi kavga cikiyor
Ablalarınız her fırsatta eşinize laf söylüyor sizi eşinize karşı dolduruyor. Birde üstüne davetlerine gitmesini bekliyorsunuz sizin bir görümceniz olsa her fırsatta abinize sizin kötü yönlerini söylese sizi aşağılasa her işinize karışsa kendiniz davetlerine gitmeyi bırakın eşinizi bile yollamazsınız görüştürmezsiniz. Bana kalırsa sizin ablalarınız kötü ve art niyetli. Kaynananızdan da bahsetmişsiniz gelmedi doğuma falan diye haklısınız insan kırılabilir ama o kadının nasıl bir insan olduğunu ve hayat şartlarını da biliyorsunuz bu yaşta hala koşuşturuyorlar köylü insanlar. Benim ailemde köyde yaşıyor ve hiçbiryere gidemiyorlar hayvanları falan bırakıp ben onlara çok üzülüyorum hala uğraşıyorlar dinlenemiyorlar bile. Bu yönden bakın biraz en azından sizin ailenizin işlerine karışmıyor kötülük etmiyor. Burda ne yazılar var ne kaynanalar ne zulümler şükretmek lazım. Eş konusunda da eşiniz düzgün bi insansa size değer veriyor seviyorsa sahipleniyorsa aldatma dayak içki vs kötü huyları yoksa olumsuz bazı şeyleri büyütmemek lazım insanlar neler neler yaşıyor iyi insanların sayısı giderek azalıyor evinize ailenize evliliğinize sahip çıkın birlikte oljmsuz şeylerin üstesinden gelmeye çalışın ama önce ablalarınızı kapı dışında bırakmayı öğrenin. Rehber öğretmensiniz bunları sizin başkalarına söylemeniz lazım ama ne iştir ki biz size söylüyoruz..

Veriyorum..hergun veriyorum. Evet kendimle yuzlestim ben actigim bu konu sayesinde. Kaynanama gitmeyi bile bana yasaklayip " , gizlice gitmeye kalkma sakin, senin isin belli olmaz sen bize caktirmadan gidersin sen" diyor ablam bana.neymis ben gidince kocasiyla kavga ediyormus , kocasi, aybenize bak sana bak sen benim annemlere hic gelmiyorsun diyormus. Kocasi her zaman aybeniz nerde , Yoksa kaynanasinda mi diyormus ablamla tartismak icin !! Kaynanama gidersem benden gerizekalisi yokmus..
Burda da yazdığın gibi ablan kendi evliliği yolunda gitsin diye senîn evliliğini bozuyor müdahale ediyor sen hala herşeyi ona danışıyorsun

Su an bile korkuyorum ablamlar ya burayi okursa ve ben desifre olursam, ablamlar cok kirilir burayi okurlarsa :KK43: esim de kendi kararlarimi kendim veremedigimi, hep baskalarinin akliyla gecindigimi dusunuyor , ima da ediyor cok kez
Eşiniz çok haklı. Böyle bir eşim olsun istemezdim. Tahammül edemem. Bizim için yuvası için gerekli olan kararı birlikte veririz ve ne benim ne eşimin ailesi müdahale etmemeli

Niye bunu fedakarlık olarak görüyorsunuz. Benim aklım bunu almıyor. Bugün üç kuruş daha fazla kazanalım. Evimize 3 kuruş fazla girsin diye ne şartlarda çalışıyoruz. Asil bu kadar zamandır fedakarlığı eşiniz yapmış. maddi olarak(yol parasi) hem fiziksel yorgunluğu(hergün o kadar yolu git gel) hiç bir menfaati yokken sırf sen ablalarina yakın ol diye ...

Ablalarınız her fırsatta eşinize laf söylüyor sizi eşinize karşı dolduruyor. Birde üstüne davetlerine gitmesini bekliyorsunuz sizin bir görümceniz olsa her fırsatta abinize sizin kötü yönlerini söylese sizi aşağılasa her işinize karışsa kendiniz davetlerine gitmeyi bırakın eşinizi bile yollamazsınız görüştürmezsiniz. Bana kalırsa sizin ablalarınız kötü ve art niyetli. Kaynananızdan da bahsetmişsiniz gelmedi doğuma falan diye haklısınız insan kırılabilir ama o kadının nasıl bir insan olduğunu ve hayat şartlarını da biliyorsunuz bu yaşta hala koşuşturuyorlar köylü insanlar. Benim ailemde köyde yaşıyor ve hiçbiryere gidemiyorlar hayvanları falan bırakıp ben onlara çok üzülüyorum hala uğraşıyorlar dinlenemiyorlar bile. Bu yönden bakın biraz en azından sizin ailenizin işlerine karışmıyor kötülük etmiyor. Burda ne yazılar var ne kaynanalar ne zulümler şükretmek lazım. Eş konusunda da eşiniz düzgün bi insansa size değer veriyor seviyorsa sahipleniyorsa aldatma dayak içki vs kötü huyları yoksa olumsuz bazı şeyleri büyütmemek lazım insanlar neler neler yaşıyor iyi insanların sayısı giderek azalıyor evinize ailenize evliliğinize sahip çıkın birlikte oljmsuz şeylerin üstesinden gelmeye çalışın ama önce ablalarınızı kapı dışında bırakmayı öğrenin. Rehber öğretmensiniz bunları sizin başkalarına söylemeniz lazım ama ne iştir ki biz size söylüyoruz..
Ablamlarin me kadar iyi insanlar olduklarini bilseniz boyle dusunmezdiniz. Bensiz yemek yemezler inanin..hasta mi oldum, kosarlar hemen, işim mi düştü, aninda yanimdalar. Hızır gibiler yani, her an destekler bana..bensiz me yerler me gezerler. Hal boyleyken kotu olduklarini nasil dusunurum.. ama bazen sinirlarini astiklarinin farkinda degiller. Kaynanama gittim diye yuzume tukurme hakkini kendinde gordu ablam, hem de onun evindeyken..oteki ablam da ordaydi, o da ona destek cikti..ve ondan sonrasinda da gittim kaynanama..en son gecenlerde ablam kocasiyla ciddi bir küslük yasadi..iki hafta birbirleriyle konusmadilar. sebep benmisim..sok oldum !! Neymis ben kaynanama gidiyormusum ziyarete , ablam gitmiyormus..size ne yaaa..giderim Gitmem size ne..benim yerime siz mi Allaha hesap vereceksiniz !!! haksiz miyim Allah askina .ben kin tutamayan biriyim ve kaynanama da kin tutmuyorum ve bu yuzden bana salak diyorlar ablalarim

Eşiniz çok haklı. Böyle bir eşim olsun istemezdim. Tahammül edemem. Bizim için yuvası için gerekli olan kararı birlikte veririz ve ne benim ne eşimin ailesi müdahale etmemeli
Benim de Kocam ablalarinin dibinden dusmese, ne bi ortami olsa ne birsey, surekli ablalarindan cikmasa, ben de onu kendi basina bir is yapamayan, birey olamamis bir cocuk olarak gorurdum. Haklisiniz.

X