NE YAPACAGIMI ŞAŞTIM :(

esimin calistigi sehre tayin istemeli miyim

• evet

• hayir

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım eşin nasıl biri hiçbir fikrim yok , Bu başka bir konu...
Hani desen ki ben bu şehirden eşime güvenmediğim için ayrılmak ailemden de uzaklaşmak istemiyorum, seni o zaman anlarım. Derim ki bu kadıncağızın eşiyle ilgili sıkıntıları var ve riske atmak istemiyor.

Ama senin yazdıkların çok başka birşey ,inan bu yaşıma geldim hiç bu boyutta abla veya kardeş hatta anne baba bağımlılığı duymadım. Hepimi kardeşlerimize anne babamıza bağlıyız. Benimde ablam var ama eğer böyle bir konu ile karşılaşsaydım ablama nasıl söylerim diye bir duygu ,yani inan aklım almadı yazdıklarını.

Ben şimdi yok ablanlar böyle yok sen böylesin demeyeceğim, Çünkü söylenilmesi gerekenleri arkadaşlar sana yazmış.
Tamamen senin duyguların ile ilgili yorum yapmak istiyorum.
Senin ablanlara karşı hissettiğin şeyin bağlılık olduğundan ziyade korku duygusu olduğunu düşünüyorum.Sen ablanlardan korkuyon mu?
Bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama bu hissettiğin duygular normal değil.ben sana şiddetle tavsiyede bulunuyorum lütfen bu duygularından vazgeç. bu duygularından vazgeçmek için kendinle mi savaşırsın yoksa eşinle mi gidersin yoksa bir doktordan yardım mı alırsın sen bilirsin ama bir an önce lütfen abla bağımlılığından kurtul.Sen bir annesin ve bence kocanla gitmeyi acizlik olarak değilde ablanlara göre hareket etmeyi acizlik olarak görmelisin. Yaşın kaç çok merak ettim lütfen yazarmısın ?

3 5 sayfa okudum yazdıklarınızdan. Gercekten itici bi ezikliğiniz var. Tahammul edebilen bi eş bulmanız dunyadakı en buyuk sanS
Ben de cok seye tahammul ettim .kimsenin tahammul etmeyecegi seylerdi. Esimin aldattigimdan suphelenip gizlice 1 sene evimi cihazla dinlemesi gibi, yanimda annem var diye otogara bizi almaya gelmemesi ve annem gidene kadar sehir disina cikmasi gibi.belkide bunlara maruz birakildigim icin ailemden kopamiyorum

İnsanlar ne garip ya. Sen evlisin evli. Bi aile kurdun. Önce kendi ailenin eşinin çocığunun menfaatini düşün.
Ablana hesap mı vereceksin. Saçmalığa bak

Canım eşin nasıl biri hiçbir fikrim yok , Bu başka bir konu...
Hani desen ki ben bu şehirden eşime güvenmediğim için ayrılmak ailemden de uzaklaşmak istemiyorum, seni o zaman anlarım. Derim ki bu kadıncağızın eşiyle ilgili sıkıntıları var ve riske atmak istemiyor.

Ama senin yazdıkların çok başka birşey ,inan bu yaşıma geldim hiç bu boyutta abla veya kardeş hatta anne baba bağımlılığı duymadım. Hepimi kardeşlerimize anne babamıza bağlıyız. Benimde ablam var ama eğer böyle bir konu ile karşılaşsaydım ablama nasıl söylerim diye bir duygu ,yani inan aklım almadı yazdıklarını.

Ben şimdi yok ablanlar böyle yok sen böylesin demeyeceğim, Çünkü söylenilmesi gerekenleri arkadaşlar sana yazmış.
Tamamen senin duyguların ile ilgili yorum yapmak istiyorum.
Senin ablanlara karşı hissettiğin şeyin bağlılık olduğundan ziyade korku duygusu olduğunu düşünüyorum.Sen ablanlardan korkuyon mu?
Bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama bu hissettiğin duygular normal değil.ben sana şiddetle tavsiyede bulunuyorum lütfen bu duygularından vazgeç. bu duygularından vazgeçmek için kendinle mi savaşırsın yoksa eşinle mi gidersin yoksa bir doktordan yardım mı alırsın sen bilirsin ama bir an önce lütfen abla bağımlılığından kurtul.Sen bir annesin ve bence kocanla gitmeyi acizlik olarak değilde ablanlara göre hareket etmeyi acizlik olarak görmelisin. Yaşın kaç çok merak ettim lütfen yazarmısın ?
Yasim 26 ve bu mesajinizi okuduktan sonra , cidden acaba psikolojik yardim mi almaliyim diye dusundum. cidden boyle dusundum..

Su an bile korkuyorum ablamlar ya burayi okursa ve ben desifre olursam, ablamlar cok kirilir burayi okurlarsa :KK43: esim de kendi kararlarimi kendim veremedigimi, hep baskalarinin akliyla gecindigimi dusunuyor , ima da ediyor cok kez
esın boyle dusunerek cok haksız sayılmaz bence..
ama ne demek 1 sene evımı dınledı.. nasıl razı gelırsınkı boyle bıseye. ha detayları bılemem.
ama devam ettıysen beyaz bı sayfa acmıssın ustune , hem karıyer yapacak , hem para kazanacaksınız.. abla anne nereye kadar onlarla degıl esınızle aıle olusturdunuz siz..
işin abla anne boyutu apayrı.. madem kapandı konu , madem sindirdiniz aılenız karısmamalı..

İnsanlar ne garip ya. Sen evlisin evli. Bi aile kurdun. Önce kendi ailenin eşinin çocığunun menfaatini düşün.
Ablana hesap mı vereceksin. Saçmalığa bak
Veriyorum..hergun veriyorum. Evet kendimle yuzlestim ben actigim bu konu sayesinde. Kaynanama gitmeyi bile bana yasaklayip " , gizlice gitmeye kalkma sakin, senin isin belli olmaz sen bize caktirmadan gidersin sen" diyor ablam bana.neymis ben gidince kocasiyla kavga ediyormus , kocasi, aybenize bak sana bak sen benim annemlere hic gelmiyorsun diyormus. Kocasi her zaman aybeniz nerde , Yoksa kaynanasinda mi diyormus ablamla tartismak icin !! Kaynanama gidersem benden gerizekalisi yokmus..

Veriyorum..hergun veriyorum. Evet kendimle yuzlestim ben actigim bu konu sayesinde. Kaynanama gitmeyi bile bana yasaklayip " , gizlice gitmeye kalkma sakin, senin isin belli olmaz sen bize caktirmadan gidersin sen" diyor ablam bana.neymis ben gidince kocasiyla kavga ediyormus , kocasi, aybenize bak sana bak sen benim annemlere hic gelmiyorsun diyormus. Kocasi her zaman aybeniz nerde , Yoksa kaynanasinda mi diyormus ablamla tartismak icin !! Kaynanama gidersem benden gerizekalisi yokmus..
Sen bence hiç ablam beni düşünüyo iyiliğimi istiyo deme.
Onlar kendi menfaatleri için seni kullanıyolar. Seviyolardır illaki ama size ve hayatınıza zerre saygısı yok.
Sizi hala çocuk gibi görüp yönetmeye çalışıyolar. Biraz okudum konuyuda gerçekten size hiç değer verdiklerini düşünmedim :KK43:
Eşinizle aranızda ne olursa olsun ailenize anlatmayı bırakın.kendiniz kendi ufak aileniz rn önemlisi çocuğunuz için taşının ordan. Ve psikolojik yardım alın:KK43:

esın boyle dusunerek cok haksız sayılmaz bence..
ama ne demek 1 sene evımı dınledı.. nasıl razı gelırsınkı boyle bıseye. ha detayları bılemem.
ama devam ettıysen beyaz bı sayfa acmıssın ustune , hem karıyer yapacak , hem para kazanacaksınız.. abla anne nereye kadar onlarla degıl esınızle aıle olusturdunuz siz..
işin abla anne boyutu apayrı.. madem kapandı konu , madem sindirdiniz aılenız karısmamalı..
O gunler gecti bitti gitti.. 2 sene oncede kaldi. Herkes ayni seyi soyluyor. Bu konuyu acmak beni kendimle iyice yuzlestirdi. Yorum icin tesekkurler

Sen bence hiç ablam beni düşünüyo iyiliğimi istiyo deme.
Onlar kendi menfaatleri için seni kullanıyolar. Seviyolardır illaki ama size ve hayatınıza zerre saygısı yok.
Sizi hala çocuk gibi görüp yönetmeye çalışıyolar. Biraz okudum konuyuda gerçekten size hiç değer verdiklerini düşünmedim :KK43:
Eşinizle aranızda ne olursa olsun ailenize anlatmayı bırakın.kendiniz kendi ufak aileniz rn önemlisi çocuğunuz için taşının ordan. Ve psikolojik yardım alın:KK43:[/QUOTE) inanin ablam bensiz yemek yemez. Iyiligimi dusunuyor ama bana bu baskisi beni rahatsiz ediyor farkinda degil. Her iki ablam da ...

Yasim 26 ve bu mesajinizi okuduktan sonra , cidden acaba psikolojik yardim mi almaliyim diye dusundum. cidden boyle dusundum..

Kırılırsın diye sana direk söylemek istemedim cnm , ama evet tamda söylemek istediğim bu aslında.
sen 26 yaşındasın ben 34 yaşındayım belki senin ablanlardan bile büyüğüm.
Bende bir ablayım ve ayrıetten benimde bir ablam var, sorunlarımız oluyor birbirimizle paylaştığımızda oluyor ama yıkıcı değil hep yapıcı olmaya çalışıyoruz.Lütfen bu konulara odaklan ve aslında sorun olmayan şeyleri hayatında sorun haline getirme.Daha dur bakalım 26 yaşında çok gençsin daha ne sorunların olacak çocuk büyüyecek vs vs bir sürü sorun olacak hayatında.

Kırılırsın diye sana direk söylemek istemedim cnm , ama evet tamda söylemek istediğim bu aslında.
sen 26 yaşındasın ben 34 yaşındayım belki senin ablanlardan bile büyüğüm.
Bende bir ablayım ve ayrıetten benimde bir ablam var, sorunlarımız oluyor birbirimizle paylaştığımızda oluyor ama yıkıcı değil hep yapıcı olmaya çalışıyoruz.Lütfen bu konulara odaklan ve aslında sorun olmayan şeyleri hayatında sorun haline getirme.Daha dur bakalım 26 yaşında çok gençsin daha ne sorunların olacak çocuk büyüyecek vs vs bir sürü sorun olacak hayatında.
Buyuk ablamla yasitsiniz..haklisiniz ve yorumunuz cidden cok iyi geldi. Tesekkurler.

Ablalaron seni seviyolardır eminim. Bende anlayım 3 tane kardeşiö var. Ama hiç birine böyle davranamam:KK43:
Ama bence bunu bu hale getirende sensin. Sen tavrını değiştirmedikçe onlara bi birey olduğunu hissettirmedikçe onlar sana böyle davranmaya devam edecekler malesef

Ablalaron seni seviyolardır eminim. Bende anlayım 3 tane kardeşiö var. Ama hiç birine böyle davranamam:KK43:
Ama bence bunu bu hale getirende sensin. Sen tavrını değiştirmedikçe onlara bi birey olduğunu hissettirmedikçe onlar sana böyle davranmaya devam edecekler malesef
Beni koruma icgudusuyle davraniyorlar. Hergun yememi icmemi dusunurler. Hep biraradayiz Yoksa

Buyuk ablamla yasitsiniz..haklisiniz ve yorumunuz cidden cok iyi geldi. Tesekkurler.

Kendini iyi hissetmene sevindim :) ve yazdığım bazı şeyleri uygula mutlaka . Kendine değer ver sen tek başına bir bireysin unutma ,en önemlisi annesin. Sen böyle olursa çocuğunda senden görerek bu şekilde olacak.Başkalarına bağımlı yaşamak doğru değil..

Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
Cnm sen evlenmedinmi ?yani evli değilmisin anlamadım cidden
He madem evlisin kaç kişisiniz 2ablanlamı evlendi bu adam
Ayrıca güvenmiyorsan boşanırsın kırdıysa seni konuşursunuz derdini anlatırsın ve devam edersiniz ,yani madem deymeyecek bir eşin var neden evlisin halen
Evlilikte ne şiş yansın ne kebap denmiyor cnm
Senin ailen artık :eşin ve ielrde olabilecek çocuklarınız ,diğerlerinin hepsi aile büyüklerinizdir ...bunları eşler (iki tarafta )unutursa sorunlar başgosterir mutlu olamazsınız zaten

Canım ya kıyamam sana.
Pek sevimli masum geldin gözüme.
Bazen ailem dediklerin zannettiğin kadar seni düşünmez kendini düşünebilirler.
İşte o zaman anlarsın yeni bi aile kurduğunu ilk öncelik hakkı olan eşin ve çocuğundan oluşan ailen olduğunu..

Canım ya kıyamam sana.
Pek sevimli masum geldin gözüme.
Bazen ailem dediklerin zannettiğin kadar seni düşünmez kendini düşünebilirler.
İşte o zaman anlarsın yeni bi aile kurduğunu ilk öncelik hakkı olan eşin ve çocuğundan oluşan ailen olduğunu..
Canim ya tesekkur ederim ..haklisin..sadece ablamlar o kadar iyi ki bana karsi..gidince bir daha eskisi gibi yakin olamicaz. Esim gidip gelebilir 50 dk diye dusundum de , hanimlarin yorumlarini okudukca ben kendimden suphelendim anormal miyim diye . Ama haklisiniz, once eş ve evlat. Benim icinde boyle zaten ama esim fedakarlk yapsin gitsin gelsin diye dusundum

X