- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi Umutumut82
Sizi çok iyi anlıyorum ama okul yönetimi madem böyle bir çocuk kabul ediyorsa iki kat önlem almalı
Sanki okul da bu denetim yeterli değil gibi geldi
Bana ..
benim çocuğum da şiddet eğilimli olsa yine daha çok denetim isterdim, başka bir çocuğa zarar verse bunun vicdan kısmı ayrı başka bedeller ayrı
Kesinlikle okul sorumlu diye düşünüyorum
Bence baskı yapın okula yardımcı bir öğretmen olması için sınıfta
Bende ogretmenimize soyledim neden okula basladiktan sonra tedavi oluyor . Bilmiyorum belki tedavi oluyordu ama ise yaramamis demekki. tedavi olsaydi hicbir psikolog okulun dolaplarina tırmanip arkadaslarinin üstüne atlayan isıran bir cocugun sabah 8.30 aksam 17.30 saatleri arasinda okula gitmesine izin vermezdi diye dusunuyorum.Keske ailesi once tedavi terapi ve gunlük 1 saatlik oyun gruplariyla yavas yavas bu surece alistirsalardi.bu tip cocuklari okula gidene kadar evde baskiliyorlar malesef cogu aile cocugunun problemini kabullenmeyi hakaret sayiyor. sonrada birden tam gun ozel okula veriyorlar. Ozel okula verince para veriyoruz problem olmaz nasilsa diyorlar.
Hiperaktive olayının asıl yüzü katkı maddeleridir. Abur cubur ve paketli gıdalardan korusun çocuğunu o veli, doğal meyve sebzelerle beslesin. Bir de hacamat yaptırırsa epey sakinler çocuğu. Tabi bunlara yanaşır mı bilemedim. Yazık o ilaçlarla uzun vadeli kullanımlarda çocuk ne hale geliyor.
Çocuktur diye sizde es geçmeyin, onca çocuğa yazık değil mi?
En kotusude benim oglum gecen aksam anne biz 2 3 arkadas kanka olduk birimize vurursa birlikte saldiricaz diyor. Ama okulda cicuklara hergün o size vurursa tepki vermeyin o hasta ogretmene soyleyin dite hergun 1 saat anlatiyorlar. Mesela dun siddetli birsekilde ogluma vurmus oglum aglamak istemis ama aglamaya korkmus icine atmis. Eve gelincede anlatmadi okul kizar diye sonra uyuyacagi zaman iclendi anlatti korka korka.Cocuklari soktuklari psikolojik ortam beni delirtiyor. Bende aynisini soyledim ozaman baglayin siniftaki diger cocuklari önüne atin parcalasin bizim cocuklari dedim.
Psikolojisi bozuk yetişkin bir veli de hergün gelip sizin müdürü, öğretmeni dövsün. O zaman kendileri de susup otursunlar bakalım. Nasıl olur ? Her deliden dayak yemeye sussaydık ölmüştük şimdiye. Bence okulu şikayet edin tüm veliler birleşip. Psikolojik baskıyla sizi sindirmişler.
keşke herkes bilinçlenip öyle yapsa. Tebrik ediyorum sizi. Çalışan bir anne olmanıza rağmen ne kadar iyi yapıyorsunuz.Cok cok cok haklisiniz. Eskiden bizim cocuklugumuzda petibör buskiviler vardi en fazla gofret yerdik.o da ailemizin butcesi musait oldugunda. (Onuda alsin diye yalvarirdim.demekki paralari yokmus) Biz ogrenciyken paramiz varsa simit acma yerdik. Hatta belki size cok komik ve sacma gelicek ama bana annem ufak harcliklar verirdi.3 4 gunluk harcligimi kullanmayip manavdan 1 tane muz alir zevle yerdim. simdi bakiyorum meyveler sebzeler copte.markete gidiyorum insanlarin market arabalari abur cubur dolu. Cok sukür ben ogluma yedirmemeye calisiyorum. Cok nadir akraba ziyaretlerinde veya disardayken yiyor. Zaten alismadigindan yiyemiyor. Agir geliyor. Mesela kardesimin cocugu 2 paket cikolatayi tek seferde yiyebiliyor benim oglum 1 parca yiyebiliyor. Ben calisan bir anneyim dort dortluk olmasamda bu konuda oglumu koruyorum. Yogurdumu kaymagimi tarhanami recelimi konservemi kesme makarnami kendim yapiyorum.hafta sonu kurabiye kek vs.yapip saklama kaplarina koyuyorum. Cani tatlimi istiyor evde kendim yapiyorum.Onlari tuketiyoruz.
bence artık okul yönetimine sert bir dille çıkmanız gerekiyor her şeyi anlatmalısınız ve derhal çözüm istemelisiniz.dava etmekle tehdit de edebilirsiniz.ama yumuşak başlı olmayın.allah korusun çocuğun birinin başına yarın öbür gün bir şey gelse okul yönetimi kendini sıyıracak bir güzel ve hiçbir şekilde etkilenmeyecek olan çocuğa olduğuyla kalacak.önleminizi önceden alın.Surekli iletisim halindeyiz dun ögretmenede saldirmiş tekme atmis.
keşke herkes bilinçlenip öyle yapsa. Tebrik ediyorum sizi. Çalışan bir anne olmanıza rağmen ne kadar iyi yapıyorsunuz.
Bende yaptığım temizliğe kadar kimyasallardan arındım. Tuvalet dahil sirke karbonat ile temizliyorum her şeyi. Hijyeni gayet iyi, zaten temiz olmasa içinde kimyasal yok pisliği gölgeliycek, anlaşılır temizlemediği ama Allah işimize yarıycak olan her şeyi yaratıp bırakmış doğaya. Ne gerek var zehirlere.
Doktorum uyandırmıştı beni de, o çamaşır suyunu klozete döküp 36.5 vücut ısınuzla idrarınuzı yapıyorsunuz, o buharla zehir içşnize işliyor. Neden hasta oluyorum demeyin hiç demişti. Bu verdiği tek bir örnekti gerisini siz düşünün.
bence artık okul yönetimine sert bir dille çıkmanız gerekiyor her şeyi anlatmalısınız ve derhal çözüm istemelisiniz.dava etmekle tehdit de edebilirsiniz.ama yumuşak başlı olmayın.allah korusun çocuğun birinin başına yarın öbür gün bir şey gelse okul yönetimi kendini sıyıracak bir güzel ve hiçbir şekilde etkilenmeyecek olan çocuğa olduğuyla kalacak.önleminizi önceden alın.
Ama o esnada ya sizin yavrunuza kalıcı bir hasar verirse Allah korusunSikayet degil ama yonetimlede ögretmenlede konustum. Bu tip cocuklari topluma kazanmamiz gerekiyor diyorlar. Onlarda aldiklari parayi kaybetmek istemiyorlar
Yani bakın bu anlattıklarınız akran zorbalığı yani böylesi bir hastalık rahatsızlık yok saçmalamasınlar lütfen bu çocuk zeka özürlü değil anlatılınca anlar anlatmak zorundalarBende basit seylere takilmiyorum cocuk neticede öpüsüp barısiyorlar. Ögretmende var yardimcisida var ama söyle bir durum var iki cocuk tartisir kavga etmete baslar ogretmen müdahale eder. Ama oyle bir durum yok.mesela dün biranda tüm gücüyle oğluma tokat atmis. ayni cocuk kalem makasta sokabilir gozune.Birde cocuklara o arkadasiniz hasta siz vurmayin alttan alin diye hergun anlatiyorlar. cocuklar sucluluk psikolojisinde.Cocuklar tepkide veremiyor. Melela benim oglum diyorki tum oyuncaklarla o oynuyor biz onun begenmedikleriyle oynuyoruz kenara saklanip ama oyuncak kamyona binip bacaklarimizi eziyor diyor. Mesela oglumun kisisel esyalarini aliyormus ben bunu begendim artik benim diye.oğlumda anne o benin demeye korkuyorum diyor. Allah im başka dert keder vermesin. Ama bu durumda çoj zormus
Ama o esnada ya sizin yavrunuza kalıcı bir hasar verirse Allah korusun
tamam karşı taraf için de zor bir durum empati yapıyorum Allah yardımcıları olsun
Ama anladığım kadarıyla bu çocuk zeka özürlü değil yani yaptığının can acıttığını yapmaması gerektiğini biliyor burda nasıl bir tolerans bekleniyor anlamadım benim yavrum kendini iyi hissedene. Kadar sizinkileri dövsün gebertsin sakatlasın mi diyor anne anlamadım ki gerçekten
Ben olsam ya sınıf ya okul değiştirirdim rabbim bin defa esirgesin saçını tararken tarak takılsa içim acıyor. Biri ona tokat atacak aman Allahım çok fena
Çok sevindim gerçektenOkadar zorki canim aglamaktan gözlerim şisti.dün gece hic uyumadim. başka bir okul bulduk oraya nakil yaptiricaz
Yani bakın bu anlattıklarınız akran zorbalığı yani böylesi bir hastalık rahatsızlık yok saçmalamasınlar lütfen bu çocuk zeka özürlü değil anlatılınca anlar anlatmak zorundalar
Ne demek o vursun siz vurmayın denir mi
Kimse kimseye vurmayacak denir
O okulda iş yok değiştirin bence kesinlikle
Çok sevindim gerçekten
Yani ben patladım burda yazdıklarınızı okuyunca
Annesini taniyorum cok iyi bir kadin beni her gördügünde özür diliyor .cocuk hasta ilac kullaniyor ama fayda etmiyor