- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi Umutumut82
7Öncelikle ayni durumda olan ayni şekilde öğrencilerim var.siz biraz kuruntu yapmışsınız gibi geldi.biraz sağlıklı düşünün...herşey çift tarafli yaşanır oğlunuz demekki onunla oturuyor yada onun hareketleri sizin oglunuzun dikkatini cekiyor...aslnda sizin oğlunuzu o çocuktan uzak tutacak kisi yine sizsinz...oğlunuzu uyarın o arkadaşıyla oynamasin
Belki de o çocuk diğer arkadaşları onu dışladığı, hiçbir şeylerini paylaşmadığı için iyice hırçınlaşıyordur, hiç aklınıza geldi mi dışlanma sonucu tetiklenebileceği?7
Ya bunca sayfa yorumdan en dogru kanaati siz verdiniz benim cocugum suclu. ne kuruntusundan bahsediyorsunuz . Cocuklar zaten o cocuktan köse bucak kaciyor ne oynamasindan bahsediyorsunuz. Napalim parcalasin diye önünemi atalim cocugumuzu. en basit örnek boyama saatinde oglumun kalemligini begenmis almis.oglumda o benim diyince tüm gücuyle tokat atmis düsürmüş. Bu tip seyleri diger cocuklarada yapiyor.bugunde baska bir arkadasinin oyuncagini almak icin hirpalamis.Burda ne cift tarafli soylermisiniz. Sadece benim cocuguma degil diger cocuklarada şiddet uyguluyor bogazlarini sıkıyor ve surekli tükürüyor.ögretmeni tekmeliyor cırmaliyor hatta uzaktan kosarak kadina tekme atiyor.eşya dolaplarina tirmanip cocuklarin üstüne atliyor. Diger cocuklarin boya kalemlerini atip üstüne basiyor.cocuklari ısırıyor. valla benim cocugum kimsenin stres topu degil. merakli olan cocugunu atsin önüne.
Valla ben oğlumu uyarıyorum ama okul ortamı oynanıyor veya gelip oyıncagını alıyor.çocuk bu unutuyor söylenileni. ayrıca konu sahibesinin oğlu kalp hastası imiş. Çok dikkatli olunmalı. Bilemiyorum ama öğretmen o çocuk ile özgüveni artsın diye yollamamalıydı.Öncelikle ayni durumda olan ayni şekilde öğrencilerim var.siz biraz kuruntu yapmışsınız gibi geldi.biraz sağlıklı düşünün...herşey çift tarafli yaşanır oğlunuz demekki onunla oturuyor yada onun hareketleri sizin oglunuzun dikkatini cekiyor...aslnda sizin oğlunuzu o çocuktan uzak tutacak kisi yine sizsinz...oğlunuzu uyarın o arkadaşıyla oynamasin
Belki de o çocuk diğer arkadaşları onu dışladığı, hiçbir şeylerini paylaşmadığı için iyice hırçınlaşıyordur, hiç aklınıza geldi mi dışlanma sonucu tetiklenebileceği?
Çok yorum yapmak istemiyorum polemik olacak diye ama, bu çocuğun bir hastalığı varmış.
İleride oğlunuz hastalığı gözle görülür olmayan ama çok daha zararlı insanlarla karşılacak.
Önemli olan doğru tavrı öğretmek, o insanları yok etmek değil.
Canm benim eğer böyle bir durum var ise öğretmen bunu gözardı etmemeli. Ettiğini düşünüyorsa çocuğunu kreşten almalı baska çözüm yok.yillardir bu işi yapan biri olarak konuşuyorumValla ben oğlumu uyarıyorum ama okul ortamı oynanıyor veya gelip oyıncagını alıyor.çocuk bu unutuyor söylenileni. ayrıca konu sahibesinin oğlu kalp hastası imiş. Çok dikkatli olunmalı. Bilemiyorum ama öğretmen o çocuk ile özgüveni artsın diye yollamamalıydı.
İşte aşağı tükürsek sakal durumu bu.Canim haklisinda zaten okulun basindan beri idare ediyoruz. 5 yasinda cocuk bunlar dislamayi falan bilmiyorlar ama surekli hergün 2 3 tanesi ya tokatlaniyor ya isırılıyor ya düsürulüyor cocuklar ne yapsin. Bende okulun basindan beri oglum o arkadasin rahatsiz sende olabilirdin diye izah ediyorum. Ama anne canimizi acitiyor diyor.
Nasıl öğretiliyor o tavırBelki de o çocuk diğer arkadaşları onu dışladığı, hiçbir şeylerini paylaşmadığı için iyice hırçınlaşıyordur, hiç aklınıza geldi mi dışlanma sonucu tetiklenebileceği?
Çok yorum yapmak istemiyorum polemik olacak diye ama, bu çocuğun bir hastalığı varmış.
İleride oğlunuz hastalığı gözle görülür olmayan ama çok daha zararlı insanlarla karşılacak.
Önemli olan doğru tavrı öğretmek, o insanları yok etmek değil.
Evet ben de diyorum öğretmen öğretmen öğretmen dikkat dikkat dikkat. Aynı noktadayiz. Valla son olarak şunu diyeceğim konuşarak bir yere varılmaz icraat lazım. Çocukların hepsi özel müdahale edip yaralar bırakılmamalı kalplerinde. Her iki taraf için. Başta da yazdım. Tamam tartışmalar olacak itecekler filan ama bu çocuğa yaşatılanlar biraz fazla.Canm benim eğer böyle bir durum var ise öğretmen bunu gözardı etmemeli. Ettiğini düşünüyorsa çocuğunu kreşten almalı baska çözüm yok.yillardir bu işi yapan biri olarak konuşuyorum
İşte aşağı tükürsek sakal durumu bu.
Benim büyük oğlanın kreşinde bir kız var, hırçın.
Geliyor eve elimi ısırdı diyor ısırık izi var, bir gün itmiş düşürmüş, vuruyor elinden alıyor falan.
Öğretmene sordum, ailesi yabancı, çocuk türkçe bilmiyor yeni gelmişler ve bu sebeple adapte olamıyor dedi.
Elbette hoş karşıladım, çocuktur her şey olur.
Ama evde her gün telkin ediyorum ona iyi davran, bir şey olursa sakın itme, öğretmenine söyle, bak bunu ona götür gibi.
Sizin durum gerçekten çok üzücü, o çocuğa ve ailesine de yazık.
Toplum içinde belki dizginlemeyi öğrenecek kendini ama daha yolun başında.
Belki doktorunun tedavisi işe yaramıyor olabilir, hiçbirine kıyamadım ki...
Geçmiş olsunCanim adaptasyon ayri bir sürec ve idare edilebilir ama bu cocuk rahatsiz. rabbim sifasini versin. Ama benim oglumda rahatsiz benim onceligim o.oyüzden okuldan aldik. 2 veli daha almis cocugunu. Yapacak birsey yok. Diken üstünde yasayamam bende 6 ay önce beyin ameliyati oldum. Okuldan her telefon geldiginde yüregim agzimda.
Canım o yavruya Allah derman ailesine sabır versin elbet bizimde evladımız olabilirdi ama öyle çocuklar için farklı okullar farklı eğitimler var evet empati kuruyorsunuz güzel bişey ama tedbirde almalısınız bence şahsen böyle bir durumla karşılaşsam mümkünü yok evladımı bi daha göndermemMrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.
Geçmiş olsun
Canım o yavruya Allah derman ailesine sabır versin elbet bizimde evladımız olabilirdi ama öyle çocuklar için farklı okullar farklı eğitimler var evet empati kuruyorsunuz güzel bişey ama tedbirde almalısınız bence şahsen böyle bir durumla karşılaşsam mümkünü yok evladımı bi daha göndermem
Çok sevindim çok doğru bir karar vermişsinizOyle yaptik canim aldik oğlumuzu
Çocuğun bir teşhisi var mı?
Çok sevindim çok doğru bir karar vermişsiniz ☺
Çocuğun sorunu enerji değil. Enerji olsa yerinde duramaz.hiperaktivite altına ve özel çocuk altına siginmamali kimse.Ogretmenimizle görüstük kullanilabilecek en yüksek dozaji veriyorlar. Cocuga enerjisini atsin diye surekli jimlastik agir sporlar yaptiriliyor ama enerjisi bitmiyor
Çocuğun sorunu enerji değil. Enerji olsa yerinde duramaz.hiperaktivite altına ve özel çocuk altına siginmamali kimse.
Birinin çocuğunu bogazlayan, tekme atan çocuk hiperaktif ya da özel, enerjik degildir.
Aktif saldirgandir. Sakinliginize hayran kaldım. Şuan tüm saldirgan, yaramaz, laf dinlemez çocuklar nedense hel hiperaktif sayiliyor. Duyuldu ya hiperaktiflik aşırı zeka belirtisi olabilir diye heralde ondan.
Ben kalamazdim sanırım.
Bir çocuk okulda terör estiriyorsa sorunları vardır ve normal okula gitmesi diğer çocuklara yazıktır
Bu saydıklarınızda tek tehlikeli olan boyundan sarılma.Canim ögrermen soyledi ama aklimda kalmadi tamami ama tek rahatsizligi yokmus. Hiperaktivitenin cok yuksek dozajli olani varmis. Birde komut ve uyarilari algilayamiyor dedi ögretmen birkac rahatsizlik daha var ama ismi aklimda kalmadi. Cocuk bilincli haraket etmiyor. Mesela oyun odasinda büyük bir kamyon oyuncak var ona binip cocuklarin üstüne deli gibi hizla sürüyor ayaklarini eziyor.yada durup dururken suratlarina tükürüyor. Top havuzunun iplerine tirmanip cocuklarin ustune atliyor.Wc de yakalarsa üstlerini islatiyor. Biranda arkadan koyup boyunlarina atliyor.iri bir cocuk oldugundan cocuklar düsüyor.galiba sarilmakmi istiyor bilmiyorum.bunun yanlis oldugunu algilamiyor sanirim. 1 prof. 2 psikolog 1 rehberlik hocasi ilgileniyor.