- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi Umutumut82
Bu saydıklarınızda tek tehlikeli olan boyundan sarılma.
Çocuğun iri olması dezavantajı ama diğerleri zaten her çocuğun yaptığı şeyler değil mi zaten?
Bana mı normal geldi?
Vurma, itme, tekme tabi ki davranışsal problemler, çocuk kendini ifadede sıkıntı çektiği için saldırganlıkla cevap veriyor ama, bu yukarıda saydıklarınız her okulda ya da çocuk ortamında var olacak.
Bilin istedim.
O derecede bir hiperaktivesi varsa,onlar icin daha uygun okullara gitmesi lazım yalnız.Mrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.
Tabi bu saydıklarınız çok tehlikeli şeyler.Canim sadece bunlar degil bogazini sıkmak ısırmak düşürmek kafalarina tahta minderlerle vurmak tokatlamak bunlar normal degil. Elbetteki cocuklar kavga eder birbirine vurur. Ama bu aralarinda bir sorun varken olur. Sinifa girip birinin bogazini sıkıp 5 dakika sonra durup dururken digerine olan gücüyle ansizin tokat atmak biranda koluna yapisip isirmak bana göre normal degil
O derecede bir hiperaktivesi varsa,onlar icin daha uygun okullara gitmesi lazım yalnız.
Özel bir egitim alıyor bu cocuklar
Tabi bu saydıklarınız çok tehlikeli şeyler.
Diğer mesajdakine cevap vermiştim ben.
Sonuç olarak okuldan almışsınız, herkes için hayırlısı olsun.
Hepsi evlat, hepsinin canı çok kıymetli.
O çocuk yüzünden birinin başına bir şey gelse, onun annesi de zarar gören çocuğun ebeveyni kadar kahrolur.
Çok zor bir durum ya, gerçekten.
Tedavide sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben çünkü o ilaçları kullanan çocuklar bırakın bunları yapmayı, yerlerinden kalkamayacak kadar durgunlaşıyorlar, adeta uyuşuyorlar.
Okul size ödeme tebligatı gönderecektir, ona 7 gün içinde itiraz etmeniz lazım yoksa borcu kabul etmiş olursunuz. Okul kaydınızın alındığına dair bir belge falan olsun elinizde. Tüketici hakem heyeti belli bir tutara kadar bakıyor, siz tüketici mahkemesine başvurmanız gerekebilir. Tabi ne kadar borç çıkartacaklar ona göre. Kesinlikle itiraz edin, gerekirse mahkemeye verin.Slm kızlar son durumumuzdan bahsediyim.dün okuldan oğlumuzun kaydini almaya gittik okul müdürü son kez görüşelim dedi . Sinif mevcudu 8 öğrenci oldugundan ne benim oglumu ne de hasta olan cocugu kaybetmek istemiyorlar. Ben de müdüre bakın ben size kimsenin cocugunu okuldan atin uzaklastirin vs. demiyorum ama sonuc olarak bende cocugumun eziyet cekmesini mutsuz olmasini istemiyorum verin kaydimizi gidelim baska bir okula baslangic yapalim sizde bizde sorun yasamayalim dedim. Okulla anlasmamiz ayda 1000tl toplamda yıllık 11.000tl idi. Benim oglum 2.5 ay okula gitti. Ben toplamda 4600tl ödeme yaptim. Cünkü taksitlere daha okul acilmadan 2 ay once baslattilar. Ben hadi 4600de kalsin bize senedimizi verin dedim. Ama 3600 tl daha vereceksiniz yoksa mahkemeye veririz dediler. Megerki milli egitime okul ücretini 15600tl göstermişler cayma bedeli istiyorlar. Bende ilce milli egitime gittim sagolsunlar cok ilgilendiler oglumla görüstüler üzulduler hemen müfettiş görevlendirdiler. Ama şu varki milli egitim para işine karişmiyor. Ne yapacagimi şasirdim tüketici haklari hakem heyetine gidicem. Sonucta biz bir kapris uğruna okulu bırakmadik.tam tersi onlarin bize tazminat ödemesi lazim. Tek ve en büyük hatamiz çocuk oglumun kolunu koparircasina ısırında vurunca darp raporu almamak. Sizlerin bu durum hakkinda fikri varmi
Okul size ödeme tebligatı gönderecektir, ona 7 gün içinde itiraz etmeniz lazım yoksa borcu kabul etmiş olursunuz. Okul kaydınızın alındığına dair bir belge falan olsun elinizde. Tüketici hakem heyeti belli bir tutara kadar bakıyor, siz tüketici mahkemesine başvurmanız gerekebilir. Tabi ne kadar borç çıkartacaklar ona göre. Kesinlikle itiraz edin, gerekirse mahkemeye verin.
Bence okulunu değiştirin tabıkıde çocuk ama bu saldırganlıgını dıger cocuklarda uygulayamaz.Mrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.
Mevzunuzdaki tek sorumlu ‘öğretmen’ ki bunu bir öğretmen olarak söylüyorum. Anasınıfı, kreş gibi yerlerde öğretmen çocuklar içe içe olduğu müddetçe yanlarında olmak zorunda, ihtiyaçlarını giderirken de (yemek tuvalet vs) Sınıfta yardımcı bulunmak zorunda. Okul müdürü ve öğretmeni ile konuşun, öğretmenin bu konuda bahsi geçen çocuğumuza ne gibi bir program uyguladığını öğrenin (ki bence bir program bile düzenlememiştir) ve bu tür durumların yaşanmaması adına çabalamasını rica edin. Ne çocukların suçu var ne de ailelerin (bu konuda).
Bence okulunu değiştirin tabıkıde çocuk ama bu saldırganlıgını dıger cocuklarda uygulayamaz.