Ne yapacağımı şasırdım.

gercekten o cocuga da uzuldum,

benim oglum da bu tarz akran zorbaligina maruz kaldi ama yasitlari ile, yani bariz fiziksel bir fark yoktu aralarinda, o sebeple ben okuldan almamayi sectim. Kendini korumayi ogrensin dedim. Ve zaten bir sure sonra bu tarz saldirgan cocuklarla oynamamaya basliyor daha sakin huylu cocuklar, bu da bir nevi tepki oluyor aslinda. Oglum cok sosyaldir mesela, onun arkadasligini kaybetmek de bence bir kayiptir.
Ama sizin durumunuzda bariz fiziksel bir guc farki varken, ogretmen de hakli veya haksiz gerekcelerle tehlikeli durumlarin onune gecemiyorsa cok da baska careniz kalmiyor. Baska okula gidebilir, oraya da alisir merak etmeyin.

Okulla ilgili başka bi sorununuz yoksa diğer velilerle iletişime geçin derim. Birlikten kuvvet doğar. Idareye birlikte gidin ve gereği yapılmazsa çocuklarınızı başka okula göndermekle tehdit edin mecburen kabul edeceklerdir

Okul okadar uyanikki hicbir velinin birbiriyle iletisimde olmasini gorüsmesini en bastan onaylamiyor. Hatta whatsap grubu kuralim dedi bazi veliler okul yasak dedi. Dün baska bir cocugunda bogazini sıkıp bogmaya calismiş ögretmen zor almis elinden cocuğu. Eger o da evde durumu anlattiysa ailesi bu durumu kabul etmeyecektir. Biz baska okula vericez çocugumuzu.

Canim yorumun icin cok tesekkür ederim. Dusunceleriniz degerli.ama akran zorbaligi cok farkli bir durum. O cocuklar uyarilabilir konusulabilir davranislari degistirilebilir ama bizim arkadasimiz konusma veya uyarilmaya algilari tamamen kapali cocuk hasta. Allah yardimcisi olsun. Baska bir okula karar verdik. Hakkimizda hayirlisi.

ben asla göz yumamazdım olay bile çıkartabilirdim, birisi benim çocuğuma bunları yaparken öğretmen nerede? dediğiniz gibi telafisi olmayan bir durum olsa hesabını kim verecek? diğer çocuğa tabi ki allah sağlık versin ama onun yüzünden benim çocuğum neden pısırık olup çıksın? neden zarar görsün? neden diğer çocuğun şiddet eğilimi yüzünden parmağı 1 hafta boyunca sızlasın?
okul yönetimi ile görüşün bu şekilde nasıl olacakmış?
eğer diğer çocuğun özel durumu varsa ayrı okulları var, ben bir anne değilim henüz ama benim çocuğum da o şekilde olabilir, o zaman ben işin oluruna bakmak zorundayım.

Canim o kadar zor bir durumki insallah sen cocugun oldugunda yasamazsin. Biz buyukler kendimizi koruyabiliyoruz tehlikelerden ama bu cicuklar 4 5 yas araliginda.

Yani diğer çocuk sadece hiperaktif olsa eyvallah denir. Amma diğer çocuk şiddete meyilli diyorsunuz boğaz sıkıyor diyorsunuz Mutlaka müdürle görüşün.

Yani diğer çocuk sadece hiperaktif olsa eyvallah denir. Amma diğer çocuk şiddete meyilli diyorsunuz boğaz sıkıyor diyorsunuz Mutlaka müdürle görüşün.

Malesef okul cocuklari musteri olarak görüyor canim. Bunlarida yasayacagimiz varmis yasadik. Allah beterinden korusun.

Canim o kadar zor bir durumki insallah sen cocugun oldugunda yasamazsin. Biz buyukler kendimizi koruyabiliyoruz tehlikelerden ama bu cicuklar 4 5 yas araliginda.

tabi ki çok zor bir durum ama hayatımız da her şeyi düşünmek zorundayız. siz yapınız gereği çok sakinsiniz sanırım ama ben dayanamazdım.
herkes kendi çocuğundan sorumludur öncelikle, çocuğunuzun psikolojisi bozuluyor. şimdi yorumlarda okudum kamyonetle ayaklarını eziyormuş nasıl müsaade edilebiliyor?
okul yönetimi topluma kazandırılması gerekiyor demiş bir çocuk kazandırılacak diye 10 çocuk kaybediliyor.
çocuğunuz okuldan da soğur toplumdan da kendini soyutlar, o çocuğu örnek alıp şiddet eğilimi de olur.

bu cocukla birebir ilgilenen bir sinif ablasi falan olmasi lazim. madem ozel okul para aliyorlar, topluma kazandirmak istiyorlar. ekstra bi calisan da istihdam etsinler.

Aslinda ekstra calisan talep ettik. En azindan bir stajer sinif ablasi olabilir. Okul oncesi ogretmenliginde okuyan 1 2 tane stajer akin dedik cok cüzi bur para veriliyor.Bu cocuklari haftada bir havuza sokuyorlar mermer zemin ya birini sinifta oldugu gibi itip düsürse dedik okul dinlemedi. Cocugumu o okuldan alicam ama gerekli yerlerede sikayet edicem. Sonucta okul bu ticarethane degil.

Yok canim aslinda cok sinirli bir insanim ama 5 ay once omiriligim yirtildi beynimdeki bos sıvım boşaldi 1 ay hastanede 2 ay evde kımıldamadan yattim. 3 kere cerrahi mudahale oldum. sinirlenmemem lazim oyüzden kendimi sakin tutmaya ćalisiyorum. yoksa icimde ne firtınalar kopuyor. 3 ay once oglumu isirdi diye hemsire cagirinca ameliyatli halimde nasil gittim okula bilemedim.

çok geçmiş olsun ama yazık çocuğunuza yorumları okudukça oturduğum yerden ben deliriyorum. toplanın 3-5 veli şikayet edin. bakın herkes yazmış çocuk rahatsız özel bir çocuk o yüzden önce tedavi edilmesi lazım ilaçlar fayda etmiyor demek ki. okul yönetimi bir şey yapmıyorsa alın çocuğunuzu. 2 yeğenim var, 3 yaşında ki kreşe gidiyor yurt dışında yaşıyorlar, geçen gün eve gelip annesine öğretmen beni içeride unutmuş parka çıkarmadı dedi biz buna bile delirdik ablam ertesi gün hemen okula gitti..

Yeni bir okul bulduk canim eger okul mevcut durumu duzeltmezse o okula vericez. Suan ben ise cocuk okula gitmiyor. Elim ayagim titriyor okula kaydini almaya gitmeye cesaretim yok. 2 3 güne gidip kaydini alicam.

Yeni bir okul bulduk canim eger okul mevcut durumu duzeltmezse o okula vericez. Suan ben ise cocuk okula gitmiyor. Elim ayagim titriyor okula kaydini almaya gitmeye cesaretim yok. 2 3 güne gidip kaydini alicam.

siz gitmeyin eşiniz gitsin kendinizi de düşünmek zorundasınız, gidip onlar yüzünden sinirinizi bozmayın

kesinlikle diger velilerle de birlik olmaniz lazim bu konuda. cocugu kabul ettiyse artik sizin cocuklarin da o cocugun da guvenligi ve sorumlulugu okulundur.
allah gostermesin bi kaza olunca o cocugu hapise atacak degiller. ihmal bu yapilan sonucta. basinda surekli biri dursa cocuk da kimseyi hirpalayamaz.

Ne halleri varsa gorsunler canim zaten bu isin sonu iyi degil ben cocugumu ordan kurtariyim baska birsey istemiyorum.

siz gitmeyin eşiniz gitsin kendinizi de düşünmek zorundasınız, gidip onlar yüzünden sinirinizi bozmayın

Esim cok sinirli ben ona herseyi anlatmiyorum. Eger tamamini bilse okulu yikar. Biz suclu duruma düseriz. Zaten bu is bitince herhalde ailecek terapiye ihtiyac duyucaz

Hiperaktive olayının asıl yüzü katkı maddeleridir. Abur cubur ve paketli gıdalardan korusun çocuğunu o veli, doğal meyve sebzelerle beslesin. Bir de hacamat yaptırırsa epey sakinler çocuğu. Tabi bunlara yanaşır mı bilemedim. Yazık o ilaçlarla uzun vadeli kullanımlarda çocuk ne hale geliyor.

Çocuktur diye sizde es geçmeyin, onca çocuğa yazık değil mi?

Sizi çok iyi anlıyorum ama okul yönetimi madem böyle bir çocuk kabul ediyorsa iki kat önlem almalı
Sanki okul da bu denetim yeterli değil gibi geldi
Bana ..
benim çocuğum da şiddet eğilimli olsa yine daha çok denetim isterdim, başka bir çocuğa zarar verse bunun vicdan kısmı ayrı başka bedeller ayrı
Kesinlikle okul sorumlu diye düşünüyorum
Bence baskı yapın okula yardımcı bir öğretmen olması için sınıfta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…