Ne Yapacağımı Düşünmekten Yoruldum Artık.

Esilal

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
6
0
Merhaba arkadaşlar.

Kendi kendime düşünmekten, araştırmaktan artık hasta oldum. Sizlerden fikir almak, en azından paylaşmak istedim durumumu. Çünkü etrafımda anlatabileceğim tek bir insan yok.

Bir buçuk senelik bir ilişkim var. Ve evlilik hazırlığı içerisindeyiz. 2014 Mayıs- Haziran ayı gibi düğünümüz olacak diye kararlaştırmıştık. Ancak çevremdeki herkes onunla evlenmemin çok yanlış bir karar olacağını söylüyor. Hatta söylemekten ziyade ailemle, sana hakkımı helal etmem, seni evlatlıktan reddederim boyutlarına kadar geldik. Sebebi şu ki ;

Nişanlım Behçet hastası. Aynı zamanda bacaklarındaki damarlarda tıkanıklık var. Ayak bilekleri mosmor. Sürekli varis çorabı kullanıyor. Kullanmadığı zaman çok fazla ağrıları oluyor. Ailem sadece onun Behçet rahatsızlığını biliyor. Çünkü biliyorsunuz Behçet vücutta yaralarla kendini belli ediyor. Bu yüzden kafalarında belli soru işaretleri oluştu. Bu birincisiydi.

İkincisi nişanlım özel sektörde satış-pazarlama üzerine çalışıyor. Devlet memuru değil diye yine ailem için sorun teşkil ediyormuş. İşsiz kalma olasılığı çok yüksekmiş ve biz çok sıkıntı çekermişiz.

Üçüncüsü, beş tane ablası var ve kendisi evin tek oğlu. Annesinin sol tarafı felçli olduğundan yatalak. Yardım almadan hareket edemiyor. Babasıda 75 yaşında. Şuan annesine babası bakıyor kendi memleketlerinde. Ancak ilerde evlenmemiz durumunda onlara tek gelin olduğum için benim bakacağımdan yakınıyor ailem.

Ben kendi düşüncelerimi söyleyim. Ben onu o kadar çok seviyorum ki, onun hastalığını kendi hastalığım gibi benimsedim. Tedavisi nedir, nasıl daha iyi olur, ne yaparsak rahat etmesini sağlarım gibi. Allah göstermesin hastalık bu herkesin başına gelebilir. Ben Allahtan korkusu olan biriyim. Asla insanları hastalıklarıyla yargılamam. İş konusuna gelince, özel sektörde olması benim için yine sorun değil. Çünkü işine bağlı ve çalışkan biri. Satış sektöründe de gerçekten çok iyi. 2000 lirada maaşı var. Bence bu şartlarda gayet makul bir rakam. Ayrıca bende çalışıyorum. İkimizde genciz. Hiç bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Ailesi konusunda ise nişanlımla aramızda şöyle bir konuşma geçti ; " Ben 28 yaşındayım. Bu yaşıma kadar annem babamdan başka hiç kimse benim elimden tutmadı. Evin tek oğlu olduğum için üzerime titrediler, bir dediğimi iki etmediler. Onlar benim ailem. Onlar bana 1 yaptılarsa ben onlara 5 yapmak zorundayım. Şuan annem babamın yanında birbirlerini idare edebiliyorlar ama yarın öbür gün edemezlerse ben onları bırakamam Gözde. İsterim ki benim hayatımdaki insan da kendi annesi babası gibi benimseyip yardımcı olsun. Aynı şey senin ailen içinde geçerli. Benim kapılarım herkese sonuna kadar açık olur. Ama sen hayır ben istemiyorum dersen de anlarım. " dedi. Ben bunu da kabul ettim. Ne kadar zor olduğunun farkındayım ama hayatlarımızın bir döneminde ailelerimize destek olmak zorundayız.

Asıl takıldığım nokta ise şu. Bir kaç ay önce nişanlımın esrar kullandığını öğrendim. Hem de bunu 12 yıldır düzenli olarak kullanıyormuş. Arkadaş çevresindeki insanlardan şüpheleniyordum zaten. Ki sonradan öğrendim ki hepsi bunun içindeymiş. Sinirlerim çok bozuk. Elimden gelen her fedakarlığı yapmaya çalışıyorum. Yıkıcı olmak yerine yapıcı olmayı deniyorum. Ben sigara dahi kullanmayan biriyim. Hayatımda hiç esrar denen şeyi görmedim de , tatmadım da. Sürekli araştırıyorum. İçtiği zaman saçma sapan bir ruh haline bürünmüyor. Yani sadece daha neşeli bir adam haline geliyor. Ama bir kaç gün içmediğinde daha agresif oldugunu gözlemledim. Bağımlı değilim diyor ama sürekli onu düşünüyor. Bunun gelip geçici bir şey olduğunu, şuan yalnız yaşadığı için hiç bir eğlencesi olmadığını ve bununla kendini rahatlattığını söylüyor. Dışarı hayatı yok kendisinin. Çok fazla arkadaş hayatıda yok. Genelde vaktinin büyük bölümünü benimle geçiriyor. Benim denemediğim şey kalmadı onu vazgeçirmek için. En sonunda, eğer bundan vazgeçemeyeceksen ben senden vazgeçmek zorunda kalıcam dedim. Bırakıcam bana biraz zaman ver, bana destek ol, yanımda ol dedi. Tamam bırakmak istiyorsan her zaman yanında olurum dedim. Ama baktım ki hala hiç bir azalma olmaksızın devam ediyor. Üstelik sigarayı bıraktığı halde esrar yüzünden tekrar başladı. Aylık 300 lira sigara ve esrara para harcıyor. Ben tutumlu biriyim. Boş yere hayatta para harcamam. O yüzden evlilik hazırlığı içersinde olduğumuzdan dolayı onun yaptığı bu ekstra harcamada çok canımı sıkıyor. Artı kendisi rahatsız. Sigara ona inanılmaz zarar veriyor. Ben sağlığı için o kadar çabalıyorum, o da kendini bunlarla zehirliyor.

Ne yapacağımı şaşırdım. O çok iyi bir insan. Benide çok seviyor. Bende seviyorum ama ilerde bu bizim başımıza bela olacak biliyorum. Ben onun hayatındaki olumsuzlukları görmezden geliyorsam, ondan da istediğim bu şeyi bırakması çok mu zor. Siz olsaydınız ne yapardınız. Lütfen yardımcı olun. Artık uyku uyuyamıyorum.

Öncelikle hastalığı ve ailesiyle ilgili dediklerin çok mantıklı bu herkesin başına gelebilir ama ....
Esrar kullanması gerçekten hayatının geri kalanında eminim olacaktır bu illeti bırakmak da okadar kolay değil
Emin ol evlendikten sonra bunu kaldıramıyacaksın aşıksın ve görmüyorsun tehlikenin boyutunu benim ablam da esrar yüzünden evliliğini bitirdi bidaha tekrar tekrar düşünmesini isterim
Allah yardımcın olsun

Öncelikle hastalığı ve ailesiyle ilgili dediklerin çok mantıklı bu herkesin başına gelebilir ama ....
Esrar kullanması gerçekten hayatının geri kalanında eminim olacaktır bu illeti bırakmak da okadar kolay değil
Emin ol evlendikten sonra bunu kaldıramıyacaksın aşıksın ve görmüyorsun tehlikenin boyutunu benim ablam da esrar yüzünden evliliğini bitirdi bidaha tekrar tekrar düşünmesini isterim
Allah yardımcın olsun

Evet farkındayım. Ona şuan zevk verdiği için toz pembe görünüyor ama bu hem sağlığını , hem kesesini, hem de beni etkiliyor. Kendisi de evlenmeden önce bırakacağına dair söz verdi ama nasıl inanayım. Sonuçta bir arada yaşamıyoruz. Kullansa belki haberim olmayacak.

konu sadece isi ve rahatsizligi olsaydi yorumum baska olacakti ama esrar konusu cok ciddi.
ailenizi dinleyin nolur. simdi hersey sizin gozunuzde ufacik gorunur ama ilerde cok pisman olursunuz.

ailen kesınlıkle haklı hastalık konusunda sağlıklı ınsanlarında bıkaç dakıka sonrasına garantısı yok ama esrar olayı bırakıcam demesınede aldanmayın o bırakmak istese bıle çevresı bırakmaz para kazansınlar dıye

18 yaşında bır yakınımı kaybettim esrar yuzunden evdeki utuyu bıle satıp esrar almıştı

bırakmayı çok denedı çevre değiştirdiler başka ilçeye taşındılar orda bıle buldular arkadaşları

ve en sonunda daha fazla dayanamadı kurtulamıycanı anladı ve ıntıhar etti

12 yıl az değil artık istesede bırakamıycaktır

Senin razi gosterdiklerini gecelim de esrar mevzuu mide bulandirici. 12 yildir kullaniyor diyosun ki baya baya bagimli.. Senin istememenle belki birakir ki hic zannetmiyorum, en ufak mutsuzlugunda ona sarilir..

Senle tartisir gider icer senin yuzunden der, annesi agirlasir gider icer, maddi sikintisi olur icer rahatlar..

12 yil diyosun.. Ayrilmak istemiyosan tedavi olmasini sagla.. Allah sabir versin...

Tedavilik birşeyi olmadığını, buna bedenen bağımlı olmadığını söylüyor. Sadece bunun psikolojik alışkanlığı varmış. Alışkanlıklarımdan kurtulmam için zamana ihtiyacım var dedi. Bende ona aylardır o zamanı tanıdım. Yardımcı da oldum elimden geldiğince. Ama yok. Azaltacağına dahada çoğaltıyor. Hatta şimdi evin yanında satan birini bulmuş. Dolmuşla otobüslede uğraşmadığı için sigara gibi alıp geliyor her akşam iş çıkışı. Arkadaş ortamı da hep bu tip insanlardan oluşuyor. Ben eğer bırakmaya karar verdiysen başka bir şehre taşınalım gibi bir öneride de bulundum. Yeni bir ortama girelim farklı arkadaşlıklarımız olsun diyorum. Ona da gerek olmadığını söylüyor. Şaşırdım artık iyice.

Tedavilik birşeyi olmadığını, buna bedenen bağımlı olmadığını söylüyor. Sadece bunun psikolojik alışkanlığı varmış. Alışkanlıklarımdan kurtulmam için zamana ihtiyacım var dedi. Bende ona aylardır o zamanı tanıdım. Yardımcı da oldum elimden geldiğince. Ama yok. Azaltacağına dahada çoğaltıyor. Hatta şimdi evin yanında satan birini bulmuş. Dolmuşla otobüslede uğraşmadığı için sigara gibi alıp geliyor her akşam iş çıkışı. Arkadaş ortamı da hep bu tip insanlardan oluşuyor. Ben eğer bırakmaya karar verdiysen başka bir şehre taşınalım gibi bir öneride de bulundum. Yeni bir ortama girelim farklı arkadaşlıklarımız olsun diyorum. Ona da gerek olmadığını söylüyor. Şaşırdım artık iyice.

onu kendı halıne bırak o halınden memnun belliki evlılık olunca halıyle çocukta olur bu adam ne evlilik nede çocuk sorumluluğu alamaz

Bence ailen ve etrafındakiler haklı... Kendini yakarsın evlenirsen. Çok seviyorsun biliyorum ama evlenince sahip olucağın hayatı bir düşün olur mu? esrar kullanmayınca agresif oluyor diyorsun.. belki şiddete kadar gider ipin ucu.. tamam hastalık fln neyse de bu esrar konusu hiç iyi değil. ciddi söylüyorum kendine yazık edersin. çok ama çok daha güzel bir hayatın olabilir bir başkasıyla. ama bu adamla değil...

dertsiz başına dert arıyorsun...anneni babanı dinle...niye uğraşacaksın ki,niye yıpranacaksın bağımlı biriyle...kendine acımayana sen de acıma...sonra acınacak hale düşersin.....

Evet farkındayım. Ona şuan zevk verdiği için toz pembe görünüyor ama bu hem sağlığını , hem kesesini, hem de beni etkiliyor. Kendisi de evlenmeden önce bırakacağına dair söz verdi ama nasıl inanayım. Sonuçta bir arada yaşamıyoruz. Kullansa belki haberim olmayacak.

Evlilik oyle flört donemi gibi olmuyor tatlim zaman sonra herseyi batacak sana hele esrar konusu zannetmiyorumki biraksin o illete kim bulasipta birakabilmiski bencede ailen hakli yol yakinken donmen en mantiklisi sadece hastalik olsa derdi veren allah dermaninida verir diyecem hakkinda hayirlisini olur insallah....

Arkadasim, okurken yazinin ilk yarisina kadar hep seni takdir ettim, hastaligi veya ozelde calismasi bunlar bir iliskiyi bitirecek evlilikten donulecek seyler degildir. Ama esrar konusuna gelince, birden fikirlerim degisti. Ben yurtdisindayim, burada esrar icen cok tanidigim insan var. Esrar icenden uzak duracaksin. Hele evlenmek mi, asla!!!!
Yol yakinken vazgec derim, esrari hayatta birakamaz. Simdi sana belli etmiyordur evlenince butun huylari ortaya cikacak, esrarin eksikligini her duydugunda seni uzecek.
Sigara bile icmedim diyorsun, hayatina nasil boyle bir insani sokabiliyorsunki!! Cevresi de kotuymus, belani mi ariyorsun ayril unut gitsin.
Cok kotu elestirdiysem ozur dilerim, ben seni dusundum de yazdim. Daha iyilerini hakediyorsun.

Bu arada esrar denen seyi ben de bir defa ictim bilmeden :KK43: Berbat kafa yapiyor, o kafayla insan her turlu kotulugu yapar :KK43:

Ekleme yapicam.
Esrar, beyinde iyilesmesi mumkun olmaya kimyasal hasar birakiyor. Her ictiginde hasar artiyor. Biraksa bile omur boyu bu hasarla yasayacak. Bu hasralar, psikolojik olarak onun hayatini asla birakmayacak. Hatta cocugunuz bile olsa cocugunuza da gececek. Ben bir defa bilmeden esrari ictim. Lanet olsun o ictigim gune. Tek bir icmeyle beynimde biraktigi hasarla 4,5 yildir ugrasiyorum psikiyatristlere gidip duruyorum, hatta yarin psikiyatrist randevum var :KK43:

canım başına dert alma. hastalık ve meslek üzerinde konuşulacak şeyler değil. Rabbimin takdiri, hiç kimsenin garantisi yok. ancak esrar bambaşka bir konu. adı bile ürkütücü. kısa vadeli düşünme. ileride evladın olunca ne yapacaksın? böyle rol model bir babanın çocuğun gözü önünde olmasını ister misin? şu an anlayamıyor olabilirsin ama bir gün evladın olunca çok acı çekersin. yol yakınken dön derim. sevgiden daha önemli şeyler var.

Canım esrar olayına gelene kadar tamam olabilir dedim..

hastalık ok hepimizin başına gelebilir kimin garantisi var ki hep sağlıklı olacak diye?

iş olayını geç, herkes devlet memuru olmak zorunda değil bu da sıradan bir sebep aileni gösterdiği..

Annesine babasına bakmak istemesini de normal karşıladım hayırlı evlat ok..

ama esrar konusuna gelince orda dur derim..

içmyince agresif oluyor demişsin..

uyuşturucudan bahsediyoruz..

ben seni kırmak istemem çok seviyorum demişsin ama bence yol yakınken ayrılmanı tavsiye ederim..

konuyu okurken helal olsun kızcagza dedım her sey gonlunce olsun canım benım bellı kı cok temız ıyı nıyetlısın.hakkınızda hayırlısı olsun esrar konusu biraz ürkütücü.sen bunu bırakmazsan evlenmem senınle gıbı seyler dedın mı.su an belkı dozu az ama dozunu cok alıyorlarmıs falan farklı seyler olabılır.aılesı bunu bılmıyor mu bunu merak ettım madem aılesını ve senı bu kadar sevıyor bıraksın.tabı bıraktım dıyıp tekrar baslayabılır bu da baska ıhtımal.

Canim maalesef esrar sorununa gelene kadar seni destekliyordum ama esrar soz konusu olunca aileni dinle derim...

Göz göre göre Ateş'e atlıyorsun bize de bakın ben nasıl ateşe atlıyorum dıye anlatıyorsun ..
Arkadaşım, kardeşim gözünü seveyim aklını başına al , seni hiç tanımıyorum ama bu adamla hayatını bırlestırdıgın an sana aılenın uzuldugu kadar uzulurum bende..

Çünkü bile bile lades demek bu..
Hastalığını , ailevi sorunlarını vs. gecıyorum kaldıkı bunlarda gecılecek sorunlar değil, hayat oyle yaparım ederım atlatırım kabullenırım gb cumlelerle gecmıyor basına gelıp yasadıgın zaman ne kadar ağır oldugunu anlıyor ınsan ..
Ama bu adam bıldıgın BAĞIMLI.. Hasta ..

Numaranımı değşirsin, ne yaparsın bılemem ama kaç kurtar kendını ..
Yok ben körüm illa ki başımı yakıcam dıyorsan da bıze söz dusmuyor artık..

Esrardan kurtulmak için bir kliniğe yatması için ikna edin.
Aksi halde ayrılacağınızı söyleyin..
Başka yolu yok, 12 yıldır kullanan bir insan bağımlıdır.
Bağımlılar da her zaman bağımlı değilim der, hep bir bahane bulur. :KK14:

Aileni dinle derim..Esrar olayı olmasaydı devam et derdim ama esrar olayına rağmen yaptığın fedakarlıklarla çok daha iyilerini hakkediyorsun. Bile bile ateşe atma kendini

X