ne yapacağımı bilmiyorum

Gabriel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
96
Yer
İstanbul
günaydın arkadaşlar.
kafam çok karışık olduğu için bana bir yol göstermeniz dileğiyle yazıyorum.
eşimle aramızdaki sorunu çözemiyoruz.
çünkü yaşımız kemale erdiği halde çocuk gibi davranıyoruz.
birimizden biri olgun olsa sorun yaşanmaz.

son olayı anlatayım:

eşim bundan 8 ay önce dayı oldu.
o gün işten izin alıp beraber hastaneye gittik.
gayet keyifli bir gündü.

ben de pazartesi günü hala oldum. eşime günler öncesinden pazartesi doğum olduğunu söyledim.
o da yoğunum dedi.
babam işleri dolayısıyla şehir dışında. doğuma gelecekti ama son anda gelemedi.
"senin baban gelemiyor bana niye gel diyorsun" dedi.
ben de "ben ona bişey diyemem o bana hesap vermek zorunda değil. sen benim eşimsin benim bu güzel günümde en azından 1 saat yalnız bırakmazsın" dedim.
sinirlendi bir sürü laflar. "nah gelirim artık"dedi.
bu tartışma pazartesi sabahı yaşandı.
moralim düştü.
işlerim aşırı yoğun.
sürekli işimle ilgili birileriyle görüşmek zorundayım. ağlamamak için kendimi zor tuttum.
öğlende hastaneye gidip yeğenimi gördüm. onu görüncü mutlu oldum. resmini çektim.
sonra hastaneden döndüm yine işe. kendi kendime yeğenimin resmini paylaşabileceğim benim mutluluğumu paylaşabileceğim biri olmadığını farkettim. çok canım sıkıldı.
o kadar iş yoğunluğumun arasında eşimi aradım. "peki kız kardeşin doğum yapsaydı" dedim. "o zaman izin alıp giderdim" dedi. o zaman anladım farkımızı. çok üzüldüm."ben bugün hala oldum ama burnumdan getirdin" dedim. bir yandan da telefonda ağlıyorum ve iş amaçlı görüşeceğim insanları da bekletiyorum. "ben bişey yapmadım hepsi senin suçun" dedi. ben de maalesef "bana bunları yaşattın ya allah belanı versin" dedim telefonu kapadım.
ama canım hala çok sıkkındı.
bir yandan ilk defa yeğenim olmuş.
bir yandan iş yoğunluğum
bir yandan da eşimin bu tavrı.

baya ağır sözlerle dolu bir mesaj attım. bu noktada hata yaptım belki de. ama sinirlerim yıpranmıştı artık.

akşam yine hastaneye gittim.
o da geldi. beni aldı. yolda konuştuk. "hala oldum ama hiç bişey anlamadım en mutlu günümü mahfettin" dedim. "ben yine bişey yapmadım sen yaptın" dedi. ben de: "ben haksız da olsam bugüm de alttan alıp ertesi günü bana kızsaydın keşke. bugünümü mahfetmeseydin keşke" dedim.
baya sinirlendim arabada. ağladım. sızladım. canım sıkıldı. o gayet rahat konuşuyor.

sonra çarşamba günü iş yerinde bir sıkıntı oldu. yine eşimi aradım. ve sonra babamı aradım. eşim iş yerine geldi. sorunu çözmeye çalıştı sağolsun. çözemedi. ama yine de ondan özür diledim. "tamam" dedi. işine gitti. sonra babam aradı. bir iki telefon görüşmesiyle işi halletti.
beddualarım için özür diledim mesajla. kusura bakma hem hala olmamın hem iş stresimin hem de sabah bağırmanın sonucu olarak hassastım patladım dedim.
o da tamam dedi yine. seni seviyorum dedi. barıştık.

akşam babamlara gittik. babam işi nasıl hallettiğini anlattı.

çıktık. "bundan sonra başın derde girerse beni arama babanı ara" dedi.

ben de "sen uğraştın sağol ama babam ne yapsın o da halletmeye çalıştı hamdolsun halletti." her baba böyle yapmaz mı?

gece yattık. bu arkasını dönüp yatıyor pazartesinden beri. ben yine sarıldım. uyudum. normal de o sarılırdı pazartesinden önce tabi.

her neyse.

sabah kalktık.

herkes işe.

akşam mesaiye kaldım.bana mesaja atmış geç gelicem diye. ben de grip oldum dün. sağolsun benimle mesaiye kalan arkadaşlar gittisaat 8 gibi eve geçtim. annemler yakın oturuyor anneme grip olduğumu söyleyince dayanamayıp geldi. sonra sağolsun biraz işimi yaptı. gitti. abim de dayanamadı bana bakmaya geldi. biz abimle otururken eşim geldi. abimi yolcu ettik. sonra yattık. yine arkasını dönüp yattı. ben oralı olmadım ama boğaz ağrısı ve burnumu silmekten uyuyamıyorum. işimle ilgili stres rüyama giriyor. gece on kere kalktım. neyse sağolsun eşim kalktı çay gibi bişey yaptı. ilaç verdi. biraz iyileştim.

sabah beni işe bırakırken "allah razı olsun kalktın gece, sağolsın." dedim. "ama ben çaydan çok bana sarılmanı tercih ederdim." dedim. "elin kırk kat yabancısı bana çay hazırlıyor, senin farkında bana sarılmak olsaydı" dedim. "pazartesi olanları unutamıyorum" dedi. "özür diledim sana sarıldım" dedim. "daha ne yapsam" dedim. "iyileşene kadar iki gün ben annemlerde kalayım, sen de kafanı dinle, sonra ne yapacağımıza bakarız" dedim. "senin başka bir çözümün varsa açığım" dedim.

"olur öyle yapalım" dedi.
beni işe bıraktı.

canım çok sıkkın buraya yazayım dedim. inşallah hayırlı bir sonuç elde ederiz.
önceki konumdan da bilenler bilir.bir küs bir barışığız severken çok seviyoruz. kavga ederken çok kavga ediyoruz kırıcı oluyoruz.
siyasi görüşlerimiz bu aralar farklı.

abim ikiniz de olgunlaşmanız lazım dedi.

ben yuvamı yıkmak istemiyorum ama bana sürekli trip atıp küsen 5 gün ayrı yatan (daha önce oldu) ya da arkasını dönüp yatan birisiyle çok zorlanıyorum.

dün gece hastalıktan kıvrıla kıvrıla uyudum keşke dedim bana en azından sevgisini sıcaklığını gösteren bir kocam olsa. ama yok. kendimi onun yanında rahat hissetmiyorum.

dini siyasi görüşümü açık paylaşamıoyorum. kavga ediyoruz. kavga edince tripleşiyoruz.

yarın doğum günü, inanın doğum gününü kutlamak içimden gelmiyor. ne yapsam bilmiyorum.

bir fikri olan varsa kısa da olsa yazsın lütfen.herkesin ve özellikle tecrübeli kardeşlerim ve ablalarımın fikrini merak ediyorum.

Merhabalar;
Sizinde söylediğiniz gibi biraz daha olgunlaşmanız gerek.Sanırım birazda yapılanı unutmayan bir tarafınız var.Naçizane tavsiyem evliliklerde barıştıktan sonra olanı unutmayın ama çokta dile getirmeyin.Belki eşinizin doğum gününde bir sürpriz yapabilirsiniz.Erkekler maalesef bayanlar gibi ince düşünemiyor.Üzüldüyseniz ağlamayarak suçlamayarak sakince konuşup sorunu çözme yoluna gidin.Umarım sorunlarınızn tümüne çözüm bulursunuz.
Sevgiler.

Cok üzücü şeyler bunlar bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım ve 1 hafta sonra evlilik yıldönümüzdü ben yemekler hazırladım masayı donattım eve geldii aşkım bügün evlilik yıldönümüüz falan dedim masa hazırladım yemek yiyelim dedim ve aldığım cvp sen ne evlilik yıldönümünden bahsediyorsun ben tokum dedi ve dışarı çıktı sabah geldi eve sonrada artık aramız düzelmi zaten beni aldatıyormuşş msj larını yakalım ve boşandımm inşş düzelirsinizz ama araya soğukluk girince inannın çok zor düzelior allah sabır versin inşş

Allah yardımcın olsun anlattığın kadarıyla eşin çok zor bir insan. kendi yeğenine işten fırsat bulup giderken seninkini hiç önemsememesi benide üzdü insanın en mutlu gününde sevdiği insanın yanında olmasını istemesinden daha doğal ne olabilir ki. eşin çok yanlış davranmış bu konuda senin ona söylediklerin hem iş stresi hem hala olmanın sevincini paylaşamamandan kaynaklanıyor bu açık zaten özür de dilemişsin o haksız olduğu halde. bende senin yerinde olsam belki aynı tepkiyi verirdim o yüzden yazıyorm..
eşin hep böyleyse seni yıprattığını görmesini sağla sakin bir şekilde konuş seni yorduğunu söyle hem iş stresi hem o enerjinin kalmadığını ve sadece beni sevdiğini hissetmek istiyorum de. inşaallah herşey düzelir

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

siz enteresan , adam enteresan
siz hassas, adam hassas
Biri nazlı öbürü fazlı

şimdi buradaki kahramanlar cute ve kocası olsaydı napardı
öncelikle kimse için fedakarlık etmeyeceksin bu bir ,
neden sen yaparsın o yapmayınca kafana takılır burada haklısın
aman kimseye minnet etmicen onlarda sana etmesin

iş bu adam izin alamamış olabilir erkekler zaten kadınlar kadar cesur da değil o sebeble keşke diyorum sizde gitmeseydiniz ,ha gittiniz o gelmedi onca şeyi yapmasaydınız çokmu abarttınız bana göre çok fazla

neyse bu yaşananları unutmayın yarın öbür gün biri doğurdupunda sizinde iişiniz çok yogun olsun sessiz sedasız gitmeyin derim

onun dışında evde yaşananlar trajikomik bugun olmuş cuma hala uzamış olması garip

sadece tek söyleyebileceğim şey şudur ben birine bişey diyorsam o öyledir ya söylediklerinizin arkasında durun yada Allah razı olsun ilac verdin demeyin daha 2 gün önce Allah belanı versin dedin çünkü
samimiyetsiz bir ortam oluşturuyor

o yüzden konuşmadan önce kırk kere düşünün sesli söylemeden içinizden tekrarlayın hele hele kavga anlarında

ben hep derim çok sessiz kalırım mesela neden çünkü sinirle ağzımdan birşey çıakrsa yutamamda , yalayamamda diye franliyorum kendimi

benim yorumum bu şekilde

Siz iyi birşey söylerken laf sokanlardansınız. En tehlikeli insan tipi. Şöyle ki;

-Canım gece benim icin kalktın allah razı olsun ama sarılsaydın keşke, kırk kat yabancı da bana cay yapıyor.
-Beni tebrik ettiğin icin teşekkür ederim ama bir gün senin de basına gelir bu, Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın.
-İşimi çözdün saol canım ama gerek yoktu bence babam yaptı hamdolsun.

Adamın sizle işi var gerçekten. Masumiyet görüntüsüyle dünyanın lafını sokmuşsunuz.

çocuk gibisiniz ve bence özellikle sen, iş yerinde sorun oldu babayı ara eşi ara grip oldum çay getirdi ama sarılsaydı şu bu fazla mı şımarıksın ne, kusura bakma bende yarattığın izlenim bu oldu eşin bunalmış

Siz iyi birşey söylerken laf sokanlardansınız. En tehlikeli insan tipi. Şöyle ki;

-Canım gece benim icin kalktın allah razı olsun ama sarılsaydın keşke, kırk kat yabancı da bana cay yapıyor.
-Beni tebrik ettiğin icin teşekkür ederim ama bir gün senin de basına gelir bu, Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Adamın sizle işi var gerçekten. Masumiyet görüntüsüyle dünyanın lafını sokmuşsunuz.

Hayır bence bildiğin kadın ,
kadınlar böyle değilmidir

kadın yemek yemek istemiyorum der ısrar eder halbuki , aç .
Gitmeyelim der kadın ısrarla isteği alışverişe çünkü kadın kahvaltıya salam istedi eşi bulamadı yada unuttu salam'ı almayı , gitmiyorum gelmicem der ( Senin burnundan bunu fitil fitil getiricem demek ister)

adam karnım aç der, çünkü karnı açtır :27:

ben diyorum iyiki erkek olmamışım çekemezdim kadınları birde kızıyorsunuz bana:7:

canım son ikisini hiç belirtmedim ki.
ona yardım ettiği için teşekkür ettim, gerek yoktu demedim.
başına gelirse ben de aynısını yapıcam demedim.

yanlış anlaşıldım tarafınızdan sanırım.

katılıyorum.
bence de iyi bir şey söylerken bile eleştiriyor konu sahibi.
eşinin yerinde olsam çok mutsuz olurdum..

tamam eşi de sütten çıkmış ak kaşık değil.
ama bana da bu şekilde cevaplar verilse ben de eşime küserdim.

çocuk gibisiniz ve bence özellikle sen, iş yerinde sorun oldu babayı ara eşi ara grip oldum çay getirdi ama sarılsaydı şu bu fazla mı şımarıksın ne, kusura bakma bende yarattığın izlenim bu oldu eşin bunalmış
şımarıklık değil de ben ona davradığım gibi davranmasını istiyorum.

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

siz enteresan , adam enteresan
siz hassas, adam hassas
Biri nazlı öbürü fazlı

şimdi buradaki kahramanlar cute ve kocası olsaydı napardı
öncelikle kimse için fedakarlık etmeyeceksin bu bir ,
neden sen yaparsın o yapmayınca kafana takılır burada haklısın
aman kimseye minnet etmicen onlarda sana etmesin

iş bu adam izin alamamış olabilir erkekler zaten kadınlar kadar cesur da değil o sebeble keşke diyorum sizde gitmeseydiniz ,ha gittiniz o gelmedi onca şeyi yapmasaydınız çokmu abarttınız bana göre çok fazla

neyse bu yaşananları unutmayın yarın öbür gün biri doğurdupunda sizinde iişiniz çok yogun olsun sessiz sedasız gitmeyin derim

onun dışında evde yaşananlar trajikomik bugun olmuş cuma hala uzamış olması garip

sadece tek söyleyebileceğim şey şudur ben birine bişey diyorsam o öyledir ya söylediklerinizin arkasında durun yada Allah razı olsun ilac verdin demeyin daha 2 gün önce Allah belanı versin dedin çünkü
samimiyetsiz bir ortam oluşturuyor

o yüzden konuşmadan önce kırk kere düşünün sesli söylemeden içinizden tekrarlayın hele hele kavga anlarında

ben hep derim çok sessiz kalırım mesela neden çünkü sinirle ağzımdan birşey çıakrsa yutamamda , yalayamamda diye franliyorum kendimi

benim yorumum bu şekilde
güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler. annem de aynı şeyleri söyler. bi laf söylediysen arkasında dur. durmayacaksan söyleme der.
ama biz kavga ettiğimiz zaman birbirimizi duygusal olarak en acıtıcı lafları söylemekten geri durmuyoruz.

neden?

çünkü ben biraz rahat büyültüm. maalesef onun tepkileri beni çok incitiyor. susuyorum bazen alttan alıyorum ama kırılınca çok can yakıyorum.

onun benim üzülmemi ağlamamı ciddiye almaması bana çok dokunuyor çok sinirleniyorum.

şımarıklık değil de ben ona davradığım gibi davranmasını istiyorum.

ama o farklı biri hepimiz aynı tepkileri versek klonlanmış robotlardan ne farkımız kalır evlenmeden önce flört döneminiz olmuştur heralde o zaman nasıldı aranız

Cok üzücü şeyler bunlar bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım ve 1 hafta sonra evlilik yıldönümüzdü ben yemekler hazırladım masayı donattım eve geldii aşkım bügün evlilik yıldönümüüz falan dedim masa hazırladım yemek yiyelim dedim ve aldığım cvp sen ne evlilik yıldönümünden bahsediyorsun ben tokum dedi ve dışarı çıktı sabah geldi eve sonrada artık aramız düzelmi zaten beni aldatıyormuşş msj larını yakalım ve boşandımm inşş düzelirsinizz ama araya soğukluk girince inannın çok zor düzelior allah sabır versin inşş

Allah yardımcınız olsun. okuyunca çok üzüldüm. herkes yaptığını bulur bu dünyada inşallah. canınızı sıkmayın.

ama o farklı biri hepimiz aynı tepkileri versek klonlanmış robotlardan ne farkımız kalır evlenmeden önce flört döneminiz olmuştur heralde o zaman nasıldı aranız

çok kısa flört ettik. o zaman iyiydi. kavga ettiğimiz de sağolsun hep arardı. şimdi ben arıyorum.

katılıyorum.
bence de iyi bir şey söylerken bile eleştiriyor konu sahibi.
eşinin yerinde olsam çok mutsuz olurdum..

tamam eşi de sütten çıkmış ak kaşık değil.
ama bana da bu şekilde cevaplar verilse ben de eşime küserdim.

ben ilki haric diğer tepkileri vermedim ki.

güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler. annem de aynı şeyleri söyler. bi laf söylediysen arkasında dur. durmayacaksan söyleme der.
ama biz kavga ettiğimiz zaman birbirimizi duygusal olarak en acıtıcı lafları söylemekten geri durmuyoruz.

neden?

çünkü ben biraz rahat büyültüm. maalesef onun tepkileri beni çok incitiyor. susuyorum bazen alttan alıyorum ama kırılınca çok can yakıyorum.

onun benim üzülmemi ağlamamı ciddiye almaması bana çok dokunuyor çok sinirleniyorum.
Bence sadece gerekli yerlerde ağlamak lazım
yani onuda kullanacaksak bunda samimiyim gerektiğinde ağlamalı
yoksa zaten ota b.ka aglıyor konumuna düşüyoruz
bende felaket cabun aglarım tv , habere ,diziye şarkıya o derece :) ama eşimle olan tartışmalardan ötürü hiç ağladığımı görmemiştir :27:

Bence sadece gerekli yerlerde ağlamak lazım
yani onuda kullanacaksak bunda samimiyim gerektiğinde ağlamalı
yoksa zaten ota b.ka aglıyor konumuna düşüyoruz
bende felaket cabun aglarım tv , habere ,diziye şarkıya o derece :) ama eşimle olan tartışmalardan ötürü hiç ağladığımı görmemiştir :27:

eşim beni evliliğin dördüncü günü ağlattı. biraz duygusalım sanırım. üstelik yine umrunda olmadı.

Bence de olgunlasmalisiniz. Ozellikle sen.
Sanirim iyi kotu herseyden sorun cikarma huyun var, adam ne yapsa suc olmus, ne dese kavga cikmis, laf yemis.

Birincisi, hala oldum hala oldum diye adamin burnundan getirmissin. Isinden niye izin alsin ki didisinin didisinin cocugu oldu diye? Senin cok yakin akraban olabilir, ama demek ki esin onlar icin isinden izin alacak durumda degilmis. Illa ki bu adam ziyaretine gidecek, niye hemen hastaneye kossun ki, firsatini bulunca zaten gelirdi. Bir de senin kizkardesin olsa ne yapardin demissin, kendi kardesine tabii ki kosar. Sacma bir kiyaslama olmus.

Is yerinde sorun cikinca babani ve esini niye cagirdin, orayi hic anlamadim. Kendi sorununu kendin cozemiyor musun? Bana cok garip geldi. Baba ya da es, baskasinin is yerinde nasil sorun cozebilir, dusunuyorum ama aklima birsey gelmiyor. :44:

Bir de grip olunca, adamin yardimina bile laf sokmussun. Bu kadar fesat dusunmemek lazim yani. Tesekkur edecegine, onu 40 kat yabanci da yapar zaten diye burun kivirmak nankorluk. Sarilmasini istiyorsan bile bunu soylemenin daha guzel yollari da var.

Velhasili, sen cok beklentili birisin belli. Beklentilerin karsilanmayinca kontrolu de kaybedenlerdensin hem de. Kocana ufacik bir sebepten bela okuduguna gore... Bu beklentiler sadece sana ve yakinlarina zarar verir. Esinle aran sogumus bile. Ayrica dun bela okudugun adamdan bugun gelip sarilmasini bekleme. Bela okumak, hakaret isitmek gercekten cok asagilayici seyler. Bana senin sebeplerin gibi sebeplerden bela okusa biri, babamin oglu da olsa sogurum. Degil ki ayni yataga girmek isteyeyim. Insanlar senin oyuncagin degil, gel deyince gelsin, git deyince gitsin, dedigini yapmazsa say saydir... Dunya sadece senin etrafinda donmuyor. Kendine ceki duzen vermen lazim.

Valla benide öyle eşim kolay kolay ağlatamaz ya bazen boşluğuma geliyor hani bazen ağlamam gerken yerde taş kesiliyorum bazen orta şiddetli bişeyde ağlarım ama gizli
gösteremem ben çok utanırım

Back