Bence de olgunlasmalisiniz. Ozellikle sen.
Sanirim iyi kotu herseyden sorun cikarma huyun var, adam ne yapsa suc olmus, ne dese kavga cikmis, laf yemis.
Birincisi, hala oldum hala oldum diye adamin burnundan getirmissin. Isinden niye izin alsin ki didisinin didisinin cocugu oldu diye? Senin cok yakin akraban olabilir, ama demek ki esin onlar icin isinden izin alacak durumda degilmis. Illa ki bu adam ziyaretine gidecek, niye hemen hastaneye kossun ki, firsatini bulunca zaten gelirdi. Bir de senin kizkardesin olsa ne yapardin demissin, kendi kardesine tabii ki kosar. Sacma bir kiyaslama olmus.
Is yerinde sorun cikinca babani ve esini niye cagirdin, orayi hic anlamadim. Kendi sorununu kendin cozemiyor musun? Bana cok garip geldi. Baba ya da es, baskasinin is yerinde nasil sorun cozebilir, dusunuyorum ama aklima birsey gelmiyor. :44:
Bir de grip olunca, adamin yardimina bile laf sokmussun. Bu kadar fesat dusunmemek lazim yani. Tesekkur edecegine, onu 40 kat yabanci da yapar zaten diye burun kivirmak nankorluk. Sarilmasini istiyorsan bile bunu soylemenin daha guzel yollari da var.
Velhasili, sen cok beklentili birisin belli. Beklentilerin karsilanmayinca kontrolu de kaybedenlerdensin hem de. Kocana ufacik bir sebepten bela okuduguna gore... Bu beklentiler sadece sana ve yakinlarina zarar verir. Esinle aran sogumus bile. Ayrica dun bela okudugun adamdan bugun gelip sarilmasini bekleme. Bela okumak, hakaret isitmek gercekten cok asagilayici seyler. Bana senin sebeplerin gibi sebeplerden bela okusa biri, babamin oglu da olsa sogurum. Degil ki ayni yataga girmek isteyeyim. Insanlar senin oyuncagin degil, gel deyince gelsin, git deyince gitsin, dedigini yapmazsa say saydir... Dunya sadece senin etrafinda donmuyor. Kendine ceki duzen vermen lazim.
çok gerçekci yazmışssınız teşekkürler.
ben kendimi çok iyi tanımıyorum ama galiba tespitleriniz doğru hakkımdaki.
sadece iş yerine gel demedim ben eşime o kendi geldi. çünkü çalıştığım ortamdaki kişi bana ağza alınmayacak ciddi küfürleretti. geldi adamla ve müdürüyle konuştu. "iş neyse de hakaret olursa beni de karşınıza alırsınız" dedi.
adam özür dilemedi.
babama da anlatmıştım olayı. babam biraz yetkili biri. adamın telefonunu bulup konuşmuş. gelmedi yani iş yerime. tenezzül etmez böyle şeylere. adamla konuşmuş. adam ikna olmuş. geldi özür diledi. müdür bile tebrik etti böyle bir adam haksız olduğunu kabul etti özür diledi, babana selamımı söyle diye.
ben baba eş kıyası yapmıyorum. eşiminburaya gelmesi beni savunmak istemesi çok kıymetli. ama babam çözdü işi. eşime de sen beceremedin demedim. sağolasın dedim. ama napim babama ara adamı demedim ki dedim. ona rağmen alınganlık gösterdi.