Ne yapacagimi bilmiyorum

çok gencsiniz, bekleyin...sizin yaslarınız biraz daha buyusun ve evlilik icin sartlariniz olgunlaşsın,
bir de; ayri bir ev tutacak maddiyat sağlansın; öyle evlenin..
pişman olacaginiz acele kararlar vermeyin...

Çocuksun sen daha yaşını da baz alarak söylüyorum karakterini de daha evlenmeden sindirmeye başlamışlar seni evlenince neler olur kim bilir. Acelen ne 16 yaşından beri biriyle konuşuyorsun. Acilen ayrıl ve hayatını yaşa.19 yaşındaki bir insanın hayali evlilik olmamalı. Ben 22 oldum hala evlilik hayali kurmuyorum hayatımda biri olduğu halde. Önce kendi ayaklarının üstünde dur sonra koca iste. Gerçekten bu kadınları anlamıyorum, önce meslek sahibi ol kendi ayaklarının üstünde dur sonra evlilik yap acelen ne.

Kızım iyi misin Allah aşkına neyinden vazgecemiyon başka adam mı yoksa o adamdan vazgecemedin diye hayatından vazgeciyon bir arkadaşım var kv si kalbinde pili var onu kullanıyor resmen kızın evi ayrı ama sözde kışın kendi evinde kvsi kız sabah gidr yatmaya evine gelir yazın kızın yanında oda yapıyor kv si evlerinin arasi da yürüme mesafesi 5 dakka sendeki potansiyel de bu

Kesinlikle aynı eve evlenme, bak kayınvalidem çoğu kayinvalideye göre iyidir evde hiçbir şeyime karışmaz etmez ona rağmen bir gün bile misafirliğe gelip bizde kalsa duvarlar üstüme üstüme geliyor. Rahat banyo yapamıyorsun, koltukta uzanamıyorsun , evin içinde istediğin kıyafetle dolaşamıyorsun, mutfakta bulaşıkları falan bırakıp keyfim gelince toplarım olmuyor hemen yapmak zorunda kalıyorsun. Bunlar daha en basiti, eşinle özel konuşamıyorsun , en ufak tartışcak olsan ikinizin belki beş dakika sonra arası düzelecekken onun karışmasıyla olay daha da büyüyor. Kafana göre evde takılamazsın, kendine ait bir alanın olmaz. Kısacası kaç kurtar kendini, bu iş asla aynı evde olmaz, aileni dinlemelisin.

Daha sozlun simdiden isteklerini dusuncelerini onemsemiyor devam edersen cok uzulursun yasin daha cok genç sevgine yenik dusup gelecegini karartma. Birak o sevdiginden kabul etsin o seni kaybetmekten korksun. Biraz cesur ol birlikte oturmayi kesin bi sekilde reddet.

Sen ailemi istemiyor musun diyormuş ya.
"Evet istemiyorum" de.
Aile ile yaşamak istesem kendi ailemle oturur yaşardım de.
De bunları.
Hiç seviyorum ölüyorum deme, o eve girince sevgini aşkını doyasıya yaşayamayınca başlarsın kafanı vuracak duvar aramaya.
Ayrı ev açamayacak adam evlenmesin. Bu kadar netim bu konuda.
Evlilik çok güzel ama sen bunu istediğin gibi yaşayamayacaksın ve dolayısıyla evlilik zulüm gelecek sana.
Ne yazık böyle kaç yuva heba oluyor....

Aynı evde yaşamakmı kayınvalıde ıle ıyıyken kötü olursun.Kuzum git okulunu oku ne evlılıgı yahu.İşini elıne al.Senın yerınde senın yasında olsam yıllarımı bana verseler eşşek gıbı ders calısırdım.O kadın seni yer kuzum.

Öncelikle evlilik için aceleniz neden?
Henüz kendi fikirlerinizi bile savunamıyorken kendinizi ateşe atmak değil mi bu?

Evet evlilik güzel fakat doğru yaşanırsa. Fragmanın korkunçluğunu görmüşsünüz gerçi ama kabul etmeniz halinde olacaklarin özetini yazayım;

O işi dramatize eden nişanlınız var ya mesela akşam yemeğinden sonra sıkılıp arkadaşlarıyla çıkacak, siz evdekilere meyve soyma derdinde olacaksınız.

Yorulma, sıkılma, şöyle bir gündüz ayakları uzatıp keyif yapma hakkınız olmayacak. Çünkü siz gençsiniz ve gelinsiniz.

O eve eş olarak değil gelin olarak gireceksiniz. Eşinizle birbirinizden değil tüm eş ailesinden sorumlu olmak durumunda olacaksınız.

Şimdiden kıyafetlerinize karışan kayınvalide tüm özelinize çökecek, arkadaş toplantılarınız olmayacak. Sosyal hayatınız gelen giden akrabalarla sınırlı kalacak. Aman odama geçer otururum gibi bir kaçışınız olmayacak.

Daha da kötüsü. Size özel tek an olan geceleri "Aman sesimiz duyulmasın." "Aman duşta yakalanmayayım ayıp olmasın." kaygılari ile geçecek tabi yorgunluktan sevişmeye vakit bulabilirseniz.

Belki acımasız gelecek ama yukarıda yazdıklarim en iyi ihtimaller. Ne gerek var bunları yaşamaya? Madem çok ihtiyaç var sorun bakalım nışanlınız sizin ailenizle yaşamayı kabul edecek mi?

Ne desek boş,yasayip goreceksin cok pisman olacaksin ama..
31 yasinda biri olarak soyluyorum en guzel cağlarım,okumak,umiverste ortamini tatmak,gezip gormek varken kayinvalideyle ayni evde bi ton sorunla mucadele edeceksin.
ev temizleyip hizmet edeceksin.
erken yasta anne olacaksin.
İnan hayatimin en deli dolu ve ozledigim caglari 19_23 yaş universte yillarimdi.
iyice düşün tasin.
hakkinda hayirlisi

Daha güzel anlatilamazdi herhalde valla imzami atarım altina:) elinize saglik..

Canım sen deli misin ? Yazık günah kendine. Daha şimdiden her şeyine burnunu sokan kadın yarın evlenince yatak odasının başında bekler. Hizmetçi olursun o evde. Ezerler de ezerler. İkincisi koca dediğin de arkanda duracak bir tip değil. Daha şimdiden hadi gülüm haddini bil demeye başlamış. Sen de kös kös ne yapiyim diye düşün burada. Otur evinde ders çalış, üni oku, işe güce gir. Def et bu manyakları da başından. Sana bir abla tavsiyesi. Buradaki bacıları dinle. Görmüş geçirmiş insanlar hepsi. Ağlaya ağlaya gelme keşke sizi dinleseydim diye, kahkaha atarak gel beraber gülelim arkalarından.

Hepinizs cok tesekkür ederim oyle bir karmasanin icindeydim ki ne yapacagimi nasil davranacagimi bilmiyordum. Beni cesaretlendirdiniz. En azindan ne istedigimi biliyorum nasil davranacagimi da. Yarin ilk isim bu konuyu konusmak olcak eger kabul etmiyorlarsa da bir an önce yol vercem.

Şimdi sesini çıkardın çıkardın canım benim yarın gidince emin ol hiç gücün olmayacak. Sen bu işten dönsen ailen de sevinecek gibi geldi bana. Hakkında hayırlısı olsun. Seni kandırmasına sakın izin verme. 6 ay yaşarız, 1 yıl yaşarız filan demesin. O bildiğin yalan çünkü 1 yıl 10 yıl olur. Güçlü dur, kararlı ol hep. ❤❤

Yavrum,evladım,oğlumla yaşıtsınız.
Aklını başına topla.
Ayrı ev sözü bile alsan,
sakın evlenmek için acele etme.
Oku,okuyamıyorsan bir kursa git,
meslek öğren,sertifika al,en kötü bir mağazaya,markete gir,kendi paranı kazan.
Hayatı ve insanları tanı,insan ilişkilerini öğren.
Bak bakalım,o zaman sana böyle davranabilecek mi sözlün ve ailesi?
Bir de kadınlar kulübünde eşiyle sorun yaşayan,şiddet gören ama boşanmayan ablalarının konularını bir oku.
Keşke bizim de,sizin yaşınızdayken,
akıl alabileceğimiz böyle platformlar olsaydı.

Allah kimseyi şaşırtmasın

Anlattıkların ilerde sorun yaratacağını gösteriyo nişanlinin maddiyati kotuyse nasıl düğün yapıyo düğün yapan herşeye hazır olmalı Ya kabul edecek ya kabul edecek

Okul peki üniversite de mi okuyorsun yada gitmeyi düşünmüyor musun

Ne yapacağımı bilmiyorum demişsin.
Ne yapacağın belli.
Hala ergenlik çağındasın.
Bu yaşta ne evliliği?
Sana biçilecek rolü söyleyeyim.
Sürekli hizmet edeceksin.,hizmet edeceksin, hizmet edeceksin ve gene hizmet edeceksin.
Ve o kadar hizmet ettiğin halde seni hiç takdir etmeyecekler.
En az 3 çocuk sahibi olacaksın.Belki daha fazla da olabilir..
Kısa aralıklarla çok çocuk olduğu için genç yaşta çok yıpranacaksın.Hem ev işleri, hem çocuklarının bakımı hep sana bakacak.
Büyüklerimiz ne demiş: Ev ev üstüne asla olmaz.
Bu olumsuzluklar sana bir işaret.
Hayat; verdiğin karardan geri dön diyor.

Çok merak ettiğim bir husus var, ailen bu evliliğe nasıl izin verdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…