- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
-
- Konu Sahibi Ftmnrtbn98
Kızım iyi misin Allah aşkına neyinden vazgecemiyon başka adam mı yoksa o adamdan vazgecemedin diye hayatından vazgeciyon bir arkadaşım var kv si kalbinde pili var onu kullanıyor resmen kızın evi ayrı ama sözde kışın kendi evinde kvsi kız sabah gidr yatmaya evine gelir yazın kızın yanında oda yapıyor kv si evlerinin arasi da yürüme mesafesi 5 dakka sendeki potansiyel de buSelam herkese ben 19 yasindayim 3 ay sonra 20 ye gircem. Sözlüyüm sözlüm askerde biz 3 yil kadar konustuk. Sonunda evlenmeye karar verdik. Beni ailemden istediler ama ayri ev olmayacagini kayinvalidemle yaşayacağımı söylediler. Benim ailem olmaz dedi bende bilmiyorduk böyle birsey olacagini o zaman yollar ayrilsin dediler. Vazgectim kaybetme korkusundan desim maddi durum düzrlrnr kadar yasariz diye aileme. Onlar beni verdi. Simdi hemen dügün yapcaklar ama benim kayinvalidem herseye karisiyor giydigim kiyafete kadar korkuyorum hevesim kalmadi birde hasta oldugu icin kimse ona birsey demiyor diyemiyor. Sözlümu de sen erkeksin bir adim öndesin deyip gaza getiriyor ben korkuyorum ömür geciremicem böyle ama seviyorum da ayri ev konusunu sözlume actim sen ailemi istemiyor musun diyor yardim edin hic iyi degilim
Aynı evde yaşamakmı kayınvalıde ıle ıyıyken kötü olursun.Kuzum git okulunu oku ne evlılıgı yahu.İşini elıne al.Senın yerınde senın yasında olsam yıllarımı bana verseler eşşek gıbı ders calısırdım.O kadın seni yer kuzum.Selam herkese ben 19 yasindayim 3 ay sonra 20 ye gircem. Sözlüyüm sözlüm askerde biz 3 yil kadar konustuk. Sonunda evlenmeye karar verdik. Beni ailemden istediler ama ayri ev olmayacagini kayinvalidemle yaşayacağımı söylediler. Benim ailem olmaz dedi bende bilmiyorduk böyle birsey olacagini o zaman yollar ayrilsin dediler. Vazgectim kaybetme korkusundan desim maddi durum düzrlrnr kadar yasariz diye aileme. Onlar beni verdi. Simdi hemen dügün yapcaklar ama benim kayinvalidem herseye karisiyor giydigim kiyafete kadar korkuyorum hevesim kalmadi birde hasta oldugu icin kimse ona birsey demiyor diyemiyor. Sözlümu de sen erkeksin bir adim öndesin deyip gaza getiriyor ben korkuyorum ömür geciremicem böyle ama seviyorum da ayri ev konusunu sözlume actim sen ailemi istemiyor musun diyor yardim edin hic iyi degilim
Daha güzel anlatilamazdi herhalde valla imzami atarım altina:) elinize saglik..Öncelikle evlilik için aceleniz neden?
Henüz kendi fikirlerinizi bile savunamıyorken kendinizi ateşe atmak değil mi bu?
Evet evlilik güzel fakat doğru yaşanırsa. Fragmanın korkunçluğunu görmüşsünüz gerçi ama kabul etmeniz halinde olacaklarin özetini yazayım;
O işi dramatize eden nişanlınız var ya mesela akşam yemeğinden sonra sıkılıp arkadaşlarıyla çıkacak, siz evdekilere meyve soyma derdinde olacaksınız.
Yorulma, sıkılma, şöyle bir gündüz ayakları uzatıp keyif yapma hakkınız olmayacak. Çünkü siz gençsiniz ve gelinsiniz.
O eve eş olarak değil gelin olarak gireceksiniz. Eşinizle birbirinizden değil tüm eş ailesinden sorumlu olmak durumunda olacaksınız.
Şimdiden kıyafetlerinize karışan kayınvalide tüm özelinize çökecek, arkadaş toplantılarınız olmayacak. Sosyal hayatınız gelen giden akrabalarla sınırlı kalacak. Aman odama geçer otururum gibi bir kaçışınız olmayacak.
Daha da kötüsü. Size özel tek an olan geceleri "Aman sesimiz duyulmasın." "Aman duşta yakalanmayayım ayıp olmasın." kaygılari ile geçecek tabi yorgunluktan sevişmeye vakit bulabilirseniz.
Belki acımasız gelecek ama yukarıda yazdıklarim en iyi ihtimaller. Ne gerek var bunları yaşamaya? Madem çok ihtiyaç var sorun bakalım nışanlınız sizin ailenizle yaşamayı kabul edecek mi?
Hepinizs cok tesekkür ederim oyle bir karmasanin icindeydim ki ne yapacagimi nasil davranacagimi bilmiyordum. Beni cesaretlendirdiniz. En azindan ne istedigimi biliyorum nasil davranacagimi da. Yarin ilk isim bu konuyu konusmak olcak eger kabul etmiyorlarsa da bir an önce yol vercem.Canım sen deli misin ? Yazık günah kendine. Daha şimdiden her şeyine burnunu sokan kadın yarın evlenince yatak odasının başında bekler. Hizmetçi olursun o evde. Ezerler de ezerler. İkincisi koca dediğin de arkanda duracak bir tip değil. Daha şimdiden hadi gülüm haddini bil demeye başlamış. Sen de kös kös ne yapiyim diye düşün burada. Otur evinde ders çalış, üni oku, işe güce gir. Def et bu manyakları da başından. Sana bir abla tavsiyesi. Buradaki bacıları dinle. Görmüş geçirmiş insanlar hepsi. Ağlaya ağlaya gelme keşke sizi dinleseydim diye, kahkaha atarak gel beraber gülelim arkalarından.
Hepinizs cok tesekkür ederim oyle bir karmasanin icindeydim ki ne yapacagimi nasil davranacagimi bilmiyordum. Beni cesaretlendirdiniz. En azindan ne istedigimi biliyorum nasil davranacagimi da. Yarin ilk isim bu konuyu konusmak olcak eger kabul etmiyorlarsa da bir an önce yol vercem.
Allah kimseyi şaşırtmasınYa inanir misin bizim bir komsumuz vardi kacmis kiz 16-17 falan.. hatta kp ve kv dövüyordu sövüyordu hakaretler sesleri geliyordu falan hatirliyorum bende kucuktum. Sonra duydum ki kizini da birakmis bunlara kacmis gitmis o pskoloji ile. Insan kizindan bile vazgecebilir mi bilemiyorum.
Anlattıkların ilerde sorun yaratacağını gösteriyo nişanlinin maddiyati kotuyse nasıl düğün yapıyo düğün yapan herşeye hazır olmalı Ya kabul edecek ya kabul edecekKimseye derdimi anlatamiyorum herkese ben ona birsey yaptirtmam cocuk o daha deyip benim giyimime herseyime karisiyor. Benim hevesim kalmadi sonunda sözlümden ayrilmak da olsa ben ayri ev konusunu acicam en azindan hakkimi biraz da olsa savunurum nişanlım da maddiyatdan dolayi olmaz diyor kafam cok karisik