Ne yapacagimi bilmiyorum

Koşarak uzaklaş
Deli misin daha 19 yaşındasın
Elalemin anasına bakıcılık mı yapacaksın
Ay şakın evlenme sakınnnn kendine yazık edersin

Kaynana ile aynı evde olmaz
Bu yasta evlilik de olmaz
2 sene sonra çocukla baba evine dönersin en geç

Ailen nasıl müsade ediyor

19 yasında iken bu mevsimde üniversitenin bahar şenliklerinde idim
Sevgilim de vardı
Hayatımın. En deli dolu zamanları idi

Oku , çalış kendini geliştir, kursa git birşeyler yap
Ama hizmetçilik yapma

Bu yaşlar birdaha gelmeyecek
39 yaşındayım ve gecmısi düşündüğümde hep özldiğim yaşlardasın

Nişanlın annemi sevmiyor Musun demiş ya
Nişanlın seni sevse o eve sokmaz
Ayrı ev olur
Ayrıca maddıyat demiş ya
Evini çekip çevirtmeyecek adamdan da koca olmaz

Şakın girme bu işe benden sana abla tavsiyesi
Asla ilerde bize dua edersin

Okul yok, eğitim yok daha 19 yaşında kv donu yıka. Yaşıtların üniversitede konserlerde kafelerde fink atarken sen kv yemek hazırla. Nişanlın da senin arkanda durursa ben de lonely değilim. Aferin sana

20de evlendim. Evim ayriydi. Is guc yerindeydi. Mutluyuzda. Ama abi 20 yasinda ne evliligi ? Esimede dedim gecende biz cok hata yaptik 2 cocuk bi eve girdik. Yapma nolur. Hele sana tehlike canlari bangır bangirken yapma. Ayni evden kurtulamicaksin. O zamanda diyecek istemiyo musun diye ? Dön lütfen ya yapma

Herşeyine karışıyormuş ya sen bir de aynı eve girince gör niye aynı evde yaşayacaksınız sen de çalış çıkın kiraya he evleneceğin kişi sen benim ailemi sevmiyor musun diyormuş ya ne yap biliyor musun evet aileni sevemedim özellikle de anneni benden buraya kadar al yüzüğü de herkes kendi yoluna de ve ayrı ev olmadığı müddetçe evlenme yaşın 19 ezerler seni canım ezerler kv oğlunu bir doldurur üstelik erkek bir adım önde diyen bir kadın evlenmek için de acele etme hiç flörte benzemiyor evlilik bir de aileler giriyor işine düşün taşın senden ve ailenden kıymetlisi yok bu hayatta

19 yaşında okulda yarın ne giysem diye düşünüyordum. 2 yerden bursum vardı mis gibi geçiniyordum, o kafe senin bu kafe benim. Vizyondaki sinemaları kaçırmazdım. Vize final dönemi kütüphanede sabahlardım. Ordaki en büyük zevkimiz gece yemek sipariş edip yemekti.
Keşke zaman geriye aksa da 19 yaşına dönebilsem
Lütfen bunu kendine yapma.
Sen bu yaşta kv ile yaşamayı hak edecek bir şey yapmadın. Yaşıtların bunları, belki de daha fazlasını yapıyorken senin evde kv ne sofra hazırlaman çok mu güzel olacak. Yaşıtların giyinip takıp takıştırırken senin kv başında durup "onu giymeyeceksin" diye karışıp, oğlunu sana karşı doldururken elinden ne gelecek? Kv ergenlik atari yapmak anne-babaya yapmaya benzemez. Ve ne olursa olsun kv senin annen değil. Öyle bir dünya yok.
Peki ya nişanlına ne kadar güveniyorsun? Boşanmaya kalksan toplumda daha 20 yaşında adın "dul" olacak. Belki de kucağında bebek olacak. Eğitimin de yok tekrar hayat kurmak istersen nasıl yapacaksın?
Hayat sandığın gibi toz pembe değil, senin yaşındaki herkes öyle sanar ama değil işte

19 yaşında okula gideceğine kaynana evine gelin gideceksin. Şu evlilikte bişey yok evlenince kimsenin başı göğe ermiyor. Ne bu acele! Aman aman da bir hayat yaşamayacaksın, insan bunu kendine niye yapar!!

Aklın varsa vazgeç aynılarını yaşadım 6 senem zehir oldu ve boşandım sonunda sakın canım bak senden büyüğüm ve tecrübeliyim hayatının en güzel yıllarını heder etme

Sen benim ailemi istemiyormusun diye duygu somurusu yapiyor sakin kanma. Ailesini cok seviyor ayrilamiyorsa evlenmesin. Evlilik ayri bir hayat kurmaktir baska bir anne babanin buyrugu altina giricegine kendi ailenle yasa. Sevgi gelip gecici hayatini karartma ayril gitsin daha kac yasindasin karsina kimler cikar seversin sevilirsin hayatini yasa biraz.

Aynen abla katılıyorum ben de evlenmeden önce keşfetseydim burayı keşke 1 yıl çektiğimi çekmezdim belki

Aaaaa seviyorsan evlen. Çok mutlu olursun. Sevgi her şeyi yener. En acımasız kaynana bile sevgi karşısında dize gelir. Gelmezse de çok sevdiğiniz için kaynananız ne ye derse onu yer, nereye git derse oraya gidersiniz. Çünkü çooook seviyorsunuz. Eşiniz sizi savunmasa bile siz Sevginizle her şeyi aşarsınız. Olmazsa boşanırsınız. Boşanmakta ne var. Çok kolay bir şey. Sonra da buraya ailem haklıymış diye konu açarsınız.

24 yaşındayken evlendim hala erken derim 19 çok çok erken git oku ne evlenmesi
Hele aynı eve girmek hele böyle kv varken sen biliyorsun neler olacağını
bilmem kaç çocuğum var boşanamıyorum maddi güvencem yok ilerde ayrılırız diye girdim kv ile aynı evdeyiz eşimin çıkmaya niyeti yok gibi konular okumadın mı hiç

Ben dibdibe oturmayı kabul edenlere bile şaşırıyorken, millet aynı eve elin hizmetçisi olarak gitmeye tamam diyor.

Bence erkek arkadaşın henüz aile resi olacak olgunlukla bir insan değil, daha baba evinden ayrılmayı göze alamıyor. Bütçeleriniz de içiçe olacak düşünsene, kendine ayrı tek bir şey alsan kocanın annesi babasının onayından geçecek.

Annemin zamanında böyleymiş, evlenmiş kocası İstanbula çalışmaya gelmiş.. Annem 15 yaşında insanüstü bir şekilde hem evde hem tarlada hem ahırda çalışıp, sırtında yük varken kayınpederinden dayak yiyormuş daha çok taşıyamıyor diye... Eski kocası zaten olsa da annesi babasına karşı sesini çıkaramıyormuş, bu acılar o zamanlarda kalsın artık lütfen yapmayın. Size babanızın evinde işkence etmiyorlarsa yapmayın böyle bir hata..

19 yasında evlenmek kimin fikri?
Yazık olmuş.

Pişman olacaksın, onca fedakarlığıma bunu haketmedim diyeceksin, bir arkadasini kahveye bile cagiramayacaksin, ailenin gelis gidisi bile göze batacak sende cagirirken rahat olmayacaksin, cinsel hayatindan ailecek herkesin haberi oldugu icin rahat yasayamayacaksin, canının istedigi yemegi her zaman yapamayacaksin, bugün canim is istemiyo aksama kadar yayilayim diyemeyeceksin, arkadaslarinla bulusman sorun olacak, kocanla kavganı bile fısır fisır edeceksin.

Ama tum bunlari goze alip yinede evleneceksin. Bari çocuk yapma bir kac sene.

Sözlünüz ne iş yapıyor? Aylık kazancı ayrı ev tutmaya yetmiyor mu yoksa bizde adet böyle deyip sizi aynı eve sokmaya mı çalışıyor?

Abla nasihati: bu yaşta evlenme. Lütfen.
Sözlü kal, nişanlı kal, ama evlenme.

Ayrıca sana ve fikirlerine değer vermeyen bir adamı hayatına alma.

Ev geçindirecek geliri yoksa evlenme.

Okulun yarıda kaldıysa bitir. Üniversiteye git. Kendini geliştir. Bir işe gir. Paranı kazan. Kendini ispatla. Sonra zaten evlenirsin. Hem de kıymetini bilecek bir adamla.

Sözlün seni gerçekten seviyorsa seni kaybetmek istemeyecektir.

İşler şimdiden belli olmuş birinci daha yaşın çok küçük bu acele ne ikincisi hiç bulaşma seviyorum diyorsun ya o sevgi uçar gider olumsuzluklar yaşanacağı şimdiden belli yakma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…