- 2 Aralık 2016
- 1.475
- 4.419
-
- Konu Sahibi Ftmnrtbn98
Tuttum bunu. Hatta elinin altında internet olan kimse düşmemeli. İsterse Afrika’nın en vahşi kabilesinde yaşasın. Dünya hayallerinin peşinden koşman için var. Koca bulayım iki de çocuk happily ever after degil yani hayat. Ailemi sevmiyor musun ne demek. O sevsin ailesini sen de kendi aileni. Seni sevmiş yetmemiş bir de aileni mi sevecek. Saygı göstermen yetmiyor mu? Bir arada oturmak istemiyorsan o da saygı duymalı. Kendini ateşe atma. Bu sorunu çöz ayrıca en az 5 sene daha kendini geliştirmek hayatı öğrenmek “kendini öğrenmek” için zaman ver evlenmeden önce. İlla okul oku diyenlerden değilim (istiyorsan oku tabii). Bir sanat öğren resim heykel ebru bir zanaat dikiş, cam, kuaförlük vs. Seyahat et imkanlarınca. Ne var da 19-20 de evlenip böyle bir aileye kapatacaksın kendini. Mazoşist misin.KK üyesi bir kadın bu tuzağa düşmemeli onca konudan sonra
Gözünü seveyim evlenme. Annesi hasta adı altında seni ırgat gibi kullanacak. Aynı evde yeni grlinliğini yaşayamayacaksın. Kocanla duygusal bağ kuramayacaksın. "Onlar" ve "sen" olacaksın aynı evin içinde. Onlar çoğunlukta oldığu için seni ezecekler. Çok istiyorlarsa iç güveysi gelsin. Aynı hesap. Bakalım onun senin ailenle yaşamaya bir tarafı yiyecek mi ? Erkepim ben ayağına yatacak. Yoksa pabuç pahalı...Selam herkese ben 19 yasindayim 3 ay sonra 20 ye gircem. Sözlüyüm sözlüm askerde biz 3 yil kadar konustuk. Sonunda evlenmeye karar verdik. Beni ailemden istediler ama ayri ev olmayacagini kayinvalidemle yaşayacağımı söylediler. Benim ailem olmaz dedi bende bilmiyorduk böyle birsey olacagini o zaman yollar ayrilsin dediler. Vazgectim kaybetme korkusundan desim maddi durum düzrlrnr kadar yasariz diye aileme. Onlar beni verdi. Simdi hemen dügün yapcaklar ama benim kayinvalidem herseye karisiyor giydigim kiyafete kadar korkuyorum hevesim kalmadi birde hasta oldugu icin kimse ona birsey demiyor diyemiyor. Sözlümu de sen erkeksin bir adim öndesin deyip gaza getiriyor ben korkuyorum ömür geciremicem böyle ama seviyorum da ayri ev konusunu sözlume actim sen ailemi istemiyor musun diyor yardim edin hic iyi degilim
Hatta yetmeyip bir de ikinciyi yapmalı.hemen çocuk yapın her şey düzelir
Bende 18 yasindaydim evlendigimde hemde yurtdisina gelin gittim,yapi olarakta uysal,sessiz saf bir kizdim.O yasta zaten kv gorumce derdi falan bilmezki insan,kimsenin kotu niyetli olucagini dusunmez.Evlendim ulke degistirdim,inan bana issiz adaya dusseydim bu kadar zorlanmazdim,bir sekilde kendi kendime idare ederdim ama evlilik,esine alismasi,evlilige adaptasyon,yetmedi kayinpeder kayinvalide derdi,kisacasi hayatimi en guzel zamanlarini ben cop ettim.Evlilik hic kolay degil birde birlikse zaten esten cok aile ile evlenmis oluyorsun.Sana sutten dili yanmis biri olarak yaziyorum,esinin ailesini cok seven birilerine bile sorsan "iyiki birlik oturmusum"demezler.yeri gelicek esinle kavga ediceksin,odanda bile etsen salonda etmiscesine herseyden haberdar olucaklar,yeri gelicek canin birseye sikilsa suratini dusurmeye cekiniceksin,yorgun oldugun bir aninda elin yedi kat tanimadigin yabancisina misafir ediceksin vs. diye giden bir dunya liste cikaririm sana.Olursa uzak ol mutlu olun derimOlmuyorsa da zaten mutsuz olucaksin,mutsuz olucagin evliligi niye yapasinki dimi?Hepinizs cok tesekkür ederim oyle bir karmasanin icindeydim ki ne yapacagimi nasil davranacagimi bilmiyordum. Beni cesaretlendirdiniz. En azindan ne istedigimi biliyorum nasil davranacagimi da. Yarin ilk isim bu konuyu konusmak olcak eger kabul etmiyorlarsa da bir an önce yol vercem.
Ben olmayacak diye düşünüyorum o nedenle yorum bile yapmadım üzülerek okuyorum, bile bile lades olacak çok ayrı kafalar, cehalet... diyecek söz çok ama konu sahibi şimdiden çeyiz bohçası hazırlığına geçmiştir bileDönüp dönüp konuyu okuyorum konu sahibinin karari ne olacak acaba 9 sayfa yorumdan bir kisi bile evlen demedi hakli olarak bir etkisi olacak mi merak ediyorum
Bende öyle düşünüyorum ama Insallah yaniliriz ne diyelim.Ben olmayacak diye düşünüyorum o nedenle yorum bile yapmadım üzülerek okuyorum, bile bile lades olacak çok ayrı kafalar, cehalet... diyecek söz çok ama konu sahibi şimdiden çeyiz bohçası hazırlığına geçmiştir bile
sakın evlenme çok pişman olursun ve ilerde de o evden çıkmanızı kesinlikle istemezler.Bak sakın kendini yakma diyorum sakınSelam herkese ben 19 yasindayim 3 ay sonra 20 ye gircem. Sözlüyüm sözlüm askerde biz 3 yil kadar konustuk. Sonunda evlenmeye karar verdik. Beni ailemden istediler ama ayri ev olmayacagini kayinvalidemle yaşayacağımı söylediler. Benim ailem olmaz dedi bende bilmiyorduk böyle birsey olacagini o zaman yollar ayrilsin dediler. Vazgectim kaybetme korkusundan desim maddi durum düzrlrnr kadar yasariz diye aileme. Onlar beni verdi. Simdi hemen dügün yapcaklar ama benim kayinvalidem herseye karisiyor giydigim kiyafete kadar korkuyorum hevesim kalmadi birde hasta oldugu icin kimse ona birsey demiyor diyemiyor. Sözlümu de sen erkeksin bir adim öndesin deyip gaza getiriyor ben korkuyorum ömür geciremicem böyle ama seviyorum da ayri ev konusunu sözlume actim sen ailemi istemiyor musun diyor yardim edin hic iyi degilim