- 6 Eylül 2011
- 121
- 97
-
- Konu Sahibi HAYATYASAMM
Eğer uysal bir eşiniz varsa şiddet yoksa bazı sorumlulukları yavaş yavaş verebilirsiniz güzellikle yapın karşınıza alıp bağırmadan sakince konuşun.
ev araba dükkan. hepsi birbirine girdi. o yuzden sıkıldım belki bilmiyorum ama bunun içinde araba lüks ev kira olmasın die aldık dükkan kendi işletiyo onuda kiradan kurtulmak için aldık.onun haricinde sinirlendiğimde ağzımdan bosanma lafı cıkıyor işte o an sadece hersey bitsin istiyorum o yuzden canm.tabi bu borçlar benim sinirlerimi cok yıprattı fazla tepki veriyorum.öncelikle boşanmaya niyetiniz yoksa o lafı devamlı ortaya atmayın.
sonrasında öncelikle ufak ufak işleri devretmeye başlayabilirsiniz. örneğin önce faturalardan bir kaçını, sonra market alışverişi vs. birden yüklenmek yerine. örneğin elektrik faturasını yatırmayı unuttu, bilseniz de ses çıkarmayın. kesilirse zaten açılması birkaç gün. bırakın o yapsın.
bir de ne borcu ödüyosunuz. yatırım demişsiniz ama ne yatırımı?
bilmiyorum sıkıldım ben artık yoruldum. kafam boş olsun istiyorum artık belki ondan tukenmişliğim.Kendinize güvendirdiğiniz için bu kadar rahat davranıyor.Boşanacak kadar büyük bir dert göremedim. Halledilebilir diye düşünüyorum.Rahata alışmış belli ki.
işte aynen öyle yapmak gerekir ama ben sabredemiyorum. gününün geçtiğini düşününce tepem atıyo.Faturaları ona devrettiğinizi söyleyi. Artık evin büyük çocuğu gibi değil, aile babası olması gerektiğini anlatın.
Maaşını almayın sende dursun sen ödeyeceksin deyin..
Oldu ki umursamıyor ödemeyin faturaları elektrik kesilsin. Tv izleyemesin veya çok sevdiği telefonunun şarjı bitsin bakın nasıl yana yakıla ödemeye başlıyor..
Aklıma bu tip sorumluluklar geliyor. Eğer kastettiğiniz başka şeyler varsa onlara göre de zoraki devretme yöntemini uygulayın.
Kredi ödemeleri varsa günü geçsin mesela sadece hatırlatın gerisine karışmayın..
Sinirlenin
ev araba dükkan. hepsi birbirine girdi. o yuzden sıkıldım belki bilmiyorum ama bunun içinde araba lüks ev kira olmasın die aldık dükkan kendi işletiyo onuda kiradan kurtulmak için aldık.onun haricinde sinirlendiğimde ağzımdan bosanma lafı cıkıyor işte o an sadece hersey bitsin istiyorum o yuzden canm.tabi bu borçlar benim sinirlerimi cok yıprattı fazla tepki veriyorum.
çok şükür oyle seyler yok ama herkesin kendine göre asamadığı kendine büyük yük gördüğü seyler var. benim derdim sorumsuzluk ve benim için çok büyük bir sorun.Şiddet yok, hakaret yok, aç değilsiniz açıkta değilsiniz ama dilinizde hep bir boşanma lafı var sizin gibilere rahat batıyor derler.
Öyledir elbette ama burada ne sorunlar ne konular okuyoruz o yüzden böyle yazdım.çok şükür oyle seyler yok ama herkesin kendine göre asamadığı kendine büyük yük gördüğü seyler var. benim derdim sorumsuzluk ve benim için çok büyük bir sorun.
çok şükür oyle seyler yok ama herkesin kendine göre asamadığı kendine büyük yük gördüğü seyler var. benim derdim sorumsuzluk ve benim için çok büyük bir sorun.
söyle söyleyim hayat müşterek demi benim açımdan oyle değil işte çoğunluk yük bende.biz eşimle evlenirken imam nikahımızı kıyan hoca bize asla boşanma mevzusunu ağzınıza almayın evlilik birliği için geri dönülemez yaralar açar demişti.
biz birbirimizle ağır kavga dahi etsek asla boşanma konusunu açmadık. ha aklımdan geçmedi değil geçti ama dile hiç dökmedim. çünkü yalama olduktan sonrası işte bu sizin durumunuz gibi oluyor.
bence birikmişlikler yormuş sizi. ben önce sizin akabinde eşinizle birlikte psikolojik destek almanızı öneririm. çünkü boşanmak için ortada bir sebep yok.
cocuğuma yansıttığım bişey yok. fatura sadece örnek en basiti hatta genel durum böyle. o yüzden sıkıldım.Para idare etmenin ne zorlugu var ki?
Gunumuzde a dan z ye her sey otomatik odemede zaten. Kendi kendine isleyen bir sistem. Ayin basinda da 1 dakikada site aidati gibi odemeler varsa yaparsin, bitti gitti. Telefondan uygulamalardan yapiyoruz her isimizi, oturdugumuz yerden.
Baska da alisveris isi var, beraber gidin yapin. Hatta gitmeyin migros sanal marketten soyleyin kapiya kadar getiriyorlar, markete bile gitmemis oluyorsun.
Hayati zorlastirmak da kolaylastirmak da bizim elimizde. Hicbir sorun olmayan evlilikte bosanma lafini agzimiza sakiz etmek, siddet olan evliligi surdurmekle ayni şey. İkisi de olmamali.
Hayatinizi devam ettirip, ekstra yatirim yapmak da zor geliyorsa, yapmayin. Ne almissaniz ekstradan satin koyun kenara madem. Ya da sizi zorlamayacak seviyede bireysel emeklilige falan basvurun. Her sey mukemmel olsun diye şu ani zehir edeceksek o plan yaptigimiz 60 70 yaşimizin gelip gelmeyecegi belli bile degil. Bugune yazik. Size, esinize ve stresinize sahit olan cocugunuza yazik olmasin.
söyle söyleyim hayat müşterek demi benim açımdan oyle değil işte çoğunluk yük bende.