• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum 😔

Acelya00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2025
1
3
1
23
Merhabalar 10 gün sonra nişanım var bu gün kıyafetimi aldık sorun şu ki erkek arkadaşımın annesi kıyafet yüzünden sürekli sıkıntı çıkarıyor açık olmuş elalem ne der benim tarafım laf eder gibi. Erkek arkadaşımda bu gün rest çekti hatta babasına kim o laf edecekler söyleyin çağırmayacam onları dedi. Sorun şu erkek arkadaşım çok mutsuz sürekli kafasına takıyor canını sıkıyor üzülüyor. Bende bu gün dedimki annen sürekli bişeyler için sorun çıkartacaksa ve sende bunu kafana takacaksan biz hiç bu yola girmeyelim ben mutsuz bi evlilik yaşamak istemiyorum oda ben yarın annemle konuşucam bu hareketlerine devam ederse sende çok yoruldun başlamadan bitsin dedi. Napıcağımı bilmiyorum lütfen yardım edin 😔

Merhabalar 10 gün sonra nişanım var bu gün kıyafetimi aldık sorun şu ki erkek arkadaşımın annesi kıyafet yüzünden sürekli sıkıntı çıkarıyor açık olmuş elalem ne der benim tarafım laf eder gibi. Erkek arkadaşımda bu gün rest çekti hatta babasına kim o laf edecekler söyleyin çağırmayacam onları dedi. Sorun şu erkek arkadaşım çok mutsuz sürekli kafasına takıyor canını sıkıyor üzülüyor. Bende bu gün dedimki annen sürekli bişeyler için sorun çıkartacaksa ve sende bunu kafana takacaksan biz hiç bu yola girmeyelim ben mutsuz bi evlilik yaşamak istemiyorum oda ben yarın annemle konuşucam bu hareketlerine devam ederse sende çok yoruldun başlamadan bitsin dedi. Napıcağımı bilmiyorum lütfen yardım edin 😔
Bekleyeceksin sen zaten bu yola girmeyelim demişsin o da duruma göre tamam ya da devam dicek işte şu aşamada sakın geri adım atma burdan geri adımı atarsan bittin demektir

Başlamadan bitsin e kadar vay be helal olsun diyordum ki orda olmadı annesiyle ne konuşabilir ki yani orda tavrını net koymalıydi üzgünüm. Orta yolu bulmak yerine başlamadan bitsin diosa bırakın bitsin.

Keşke erkek arkadaşınıza o cümleyi kullanmasaydınız. Nisanlınız vermesi gereken cevabı zaten vermiş. Sizin hayatlarınıza dahil olup her gün üzüleceğinize bir iki gün uzulseydiniz sonra biterdi. Kesinlikle yanlış anlamayın her ne olursa olsun erkek arkadaşınıza olumlu yaklaşmalıydınız zaten bir üzüntüsü var siz böyle yaklaşınca o da arada kalmış olabilir. Benim tercihim böyle bir şey söylemek istemediğinizi nişanlınızı üzgün gördüğünüz için üzülüp ne söyleyeceğini bilemediğinizi ağzınızdan böyle bir şey çıktığını dile getirin bence.

Çok doğru bi karar vermişsin de, nişanlının da seninle aynı fikirde olması beni bi tık düşündürdü.

Yani çocuk yine annesine bağlı yol alcak.
Annem seni çekerse okey, çekmezse bay bay yani.. ilgüüünç

E sen hamleni yapmışsın lafı söylemişsin olmuyorsa vedalaşıp yoluna bakacaksın
Ne yapacağımlık mevzuyu aşmış. Sonuca göre hareket edeceksin

Keşke erkek arkadaşınıza o cümleyi kullanmasaydınız. Nisanlınız vermesi gereken cevabı zaten vermiş. Sizin hayatlarınıza dahil olup her gün üzüleceğinize bir iki gün uzulseydiniz sonra biterdi. Kesinlikle yanlış anlamayın her ne olursa olsun erkek arkadaşınıza olumlu yaklaşmalıydınız zaten bir üzüntüsü var siz böyle yaklaşınca o da arada kalmış olabilir. Benim tercihim böyle bir şey söylemek istemediğinizi nişanlınızı üzgün gördüğünüz için üzülüp ne söyleyeceğini bilemediğinizi ağzınızdan böyle bir şey çıktığını dile getirin bence.
Böyle yaparsa işler anne tarafına olumlu döner. Rest çekilmesi iyi bir şey, herkes bir çeki düzen verir kendine. Kız böyle yaklaşırsa nişanlısı sen beni anlıyorsun, annem işte atsan atamaz satsan satamazsın idare et vs diyebilir. Nişanlısı sen de yoruldun biterse bitsin demiş, gerekiyorsa annemle görüşmem dememiş. Bugün kıyafete karışır yarın evine gelene gidene, yemeğine, temizliğine, nereye gidip geldiğine... Hayır karışamaz, kendisine danışılmadan her kafasına eseni söyleyemez. Bu kız da bir anne babanın evladı. Elin kadını zorbalayamaz böyle.

ben yarın annemle konuşucam bu hareketlerine devam ederse sende çok yoruldun başlamadan bitsin dedi

Şu cümle tek başına çok şey anlatıyor. Daha tam erkek olamamış maalesef. Annesi evlenip evlenmeyeceğine karar veriyor, kıyafete karışıyor. Erkek arkadaşınızın annesiyle evleneceksiniz gibi iyi düşünün bence.

Nişanlın gerekli tepkiyi vermişken bu cümle hoş olmamış. Blöf için yaptiysaniz hiç işe yaramamış.

Annesinin sözüne göre hareket edecek.
Böyle bir adamdan koca olur mu düşünün artık.
Bekleyin bakalım cevabını.
Ha bu arada annesi geri adım atsa bile ben olsam inanmazdım, ana oğul benim geleceğimi planlayamazdı açıkcası.

En azından dürüst davranmış. Annesinin öncelikli olduğunu, onunla mücadele etmeyeceğini söylemiş. Bile bile lades demek isterseniz siz bilirsiniz.

Linçleneceğim ama yine de fikrimi yazmak istedim. Kıyafetiniz gerçrkten açıksa ben de hoş bulmuyorum ve ortama uygun olmasını tercih ediyorum. Bu tabiki gidin kapalı giyinin demek değil. Kıyafetinize laf edecek bir aileye gelin olmayın. Normalde bu tarz bi sorununuz yoksa ortama uygun giyinmek sorun olmamalı bence. Günlük hayatta giymeyeceğim bi açıklıktaki gelinliği düğünümde de giymezdim ben. Oynarken falan rahatsız olurdum. Ama yok zaten sizin tarzınız ve buna laf ediyorlarsa yol yakınken dönün. Çünkü nişanlınız annesine danışıp size gelecek.

Böyle yaparsa işler anne tarafına olumlu döner. Rest çekilmesi iyi bir şey, herkes bir çeki düzen verir kendine. Kız böyle yaklaşırsa nişanlısı sen beni anlıyorsun, annem işte atsan atamaz satsan satamazsın idare et vs diyebilir. Nişanlısı sen de yoruldun biterse bitsin demiş, gerekiyorsa annemle görüşmem dememiş. Bugün kıyafete karışır yarın evine gelene gidene, yemeğine, temizliğine, nereye gidip geldiğine... Hayır karışamaz, kendisine danışılmadan her kafasına eseni söyleyemez. Bu kız da bir anne babanın evladı. Elin kadını zorbalayamaz böyle.
Hayır tabikii. Bahsettiğim boyun eğmesi değil çocuğun yanında olup karşı çıkması. Aynısını bende yaşadım çünkü kıyafetime her seyime Karışıldı. Ben tepkimi erkek arkadaşımın yanında olarak ailesine karşı çıktım sizde söyledikleriniz de haklısınız. Ama bahsetmek istediğim yanlış anlaşılmış.

Ne mi yapacaksın? Adam anasından izin almaya gitmiş anası izin vermezse seni sepetleyecek farkında mısın yaptığı muamelenin? Tuvalete giderken de annesine danışıyor mudur?

Back