• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilemiyorum, lütfen yardım edin...

siz erkek olmuşsunuz eşinizde kadın olmuş sizin evliliğinizde herşey tersine dönmüş, sizi bırakıp giden bir adamın peşine bu kadar düşerseniz kendisini bulunmadık hint kumaşı sanır her seferinde siz özürdilemiş alttan almışsınız adamda alışmış buna..
halen seviyorum diyorsunuz madem sevginiz bu kadar büyük aramayı mailler göndermeyi bırakın eşiniz sizin ondan vazgeçtiğini anlasın oda gerçekten sizi seviyorsa bir şekilde ulaşacaktır size kaçan kovalanır misali unutmayın...

sizin yerinize kendimi koyuyorum da ilk bırakıp gittiğinde beni çoktan bitmişti bu evlilik her ne kadar aşkımdan sevgimden gebersemde asla aramazdım....

off yaaa vallaahi okurkenn ne bu dedim sürekli anasına kaçan bir adam vede özür dileyen biriii
yapmayın daha fazlaaa gururunuzu ayaklar altına almayın..
inan hiç bir kişi için böyle kendini üzmeye değmez..
adam büyümemiş..kişilik karakter nerde..sürekli her kavgada anasına mı sığınacak..
ayaklarının üstünde duruyorken kimseye minnet etme..inan değmez..:51:

"Güzel anılarımız" diyorsunuz da...
Kavgalar,terk etmeler vs..ben güzel bi anı göremedim okuduklarımdan..
Bitmiş bu evlilik,daha fazla çırpınmanın faydası yok.

Son düzenleme:
İki tarafta birbirine karşı saygıyı bitirmiş, kavgalarda hep ailelere dil uzatılmış, üçüncü kişiler karışmış, erkek desen erkekliğini unutmuş (kastım iş yok, sürekli kavga da çıkıp gitme, kapris...)

Bu evliliğin tadı çoktan kaçmış, bu şekilde nereye kadar gider ki?
Çocuğunuz yok sanırım değil mi?

merhaba arkadaşlar, bana bir akıl verebilirseniz çok sevinirim, çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Çıldırmak üzereyim. Eşim ile 6 yıllık evliyiz, onu çok seviyordum ve her zaman onun da beni sevdiğine inandım. Üşenmez okursanız sevinirim

Eşimin ailesi ile başlarda ufak tefek şeyler dışında bir problem yoktu, bana laf sokmalar oluyordu ama hep alttan aldım.. hep onlara karşı sustum.
Bir gün eşim ile telefonda tartıştık , o sırada ailesinin yanındaydı. Ardından ben onu tekrar cebinden aradım, açmayınca ailesinin ev telefonundan aradım. Babası çıktı, merhaba dedim, eşimi istedim. Babası bana bağırmaya başladı, boşanacaksınız, bu iş bitti diye bağırdı, ben telefonda ağlamaya başladım, daha da çok bağırdı, bu iş bitti bir daha arama dedi, kapattı. 1 haftalık abuk sabuk bir küskünlük ardından, babamın da araya girmesi ile eşim ile barıştık.
Sonra aradan 3 ay geçti, eşim ile tartıştık, ben de gerçekten kötü konuştum, görümcemin nerden o kadar para bulduğunu, bu paranın nerden geldiğini sordum . Eşim kızdı, bu iş bitti dedi, ailesinin yanına gitti. Bu sefer mailler attım, özür diledim, eşim bir daha yapma dedi, geri geldi . Ancak görümcelerim benimle barıştığı için çok kızmışlar, bir mail atmışlar ki, "bir daha o eşini buralara getirme, bizden uzak durun vs.. vs.. " neyse bunu da atlattık, görümce ile görüşmedim, eşim de görüşme demişti...

Aradan 1 yıl geçti, görümcem bekar , ama meğer evli bir sevgilisi varmış ve ondan bir çocuk dünyaya getirdi. Böylece görümcelerin gizli para kaynağı da ortaya çıktı. Ben çocuğu görmeye gitmedim, eşim gitti. Babasına bu olay başta ağır gelse de sonra kabullendi.
Eşimin o zamanlar biraz morali bozuktu ve işsiz kalmıştı. Bir kavga da yine ben çenemi tutamadım, eşim yine gitti 15-20 gün yoktu.. Mail attım, bana cevap olarak boşanma davası açıldı yazmış. Ancak bir hafta sonra aradı, barıştık, beni aldı görümcelerime götürdü, onlarla barıştırdı. Görümcemin sevgilisi bana abuk sabuk sorular sordu, neden böyle dedin, niye böyle yaptın diye... Gayet sakin ve güzel cevap verdim. Neyse barıştık. .. herşey güzel , 2 yıl böyle devam etti

3 ay önce Eşimin annesi- babası bize geldi, onları gezdirdik filan, neyse evimizi ve yaşadığımız yeri hiç beğenmediler (yeni taşınmıştık) ... son gün de artık benim suratım beş karış olunca babası , biz istenmiyoruz diye bağıra çağıra kalkıp gitti. Eşim gitmedi ama 15 gün kendine gelemedi.... Sonra arada ufak tefek kavgalar oldu, geçenlerde ufak bir kavga yüzünden , eşim evlilik bitti deyip gitti. 1 aydır yok.. haftalar önce skype'da gördüm " sinirlerim kaldırmıyor, artık birbirimizi daha fazla yıpratmayalım " yazdı... Ben özür diledim, defalarca mailler attım.
Telefonu kapalı, burada tek başıma kaldım. Ben çalışıyorum, evin bütün yükü benim üstümde , eşim ise bir süredir çalışmıyor (6 ay filan oldu) , hem borçlar, taksitler hem de ailesinin lafları, eşimin beni sürekli terk etmesi beni çok yordu... Ne yapacağımı bilmiyorum. Anne ve babam yaşlı , onlarda ne yapacaklarını bilemiyorlar. Boşanma davası açmadı eşim, ben de açamadım.. denedim ama elim gitmiyor, çok üzülüyorum, o güzel anılarımıza kıyamıyorum.. Bir kere annesini aradım, bana demediğini bırakmadı, "oğlumu uşak etmişin " dedi, oysa ben işte çalışıyorum, eşim evde olduğundan bazen ev işlerine yardım ederdi.. "çek pençelerini oğlumdan, çık hayatımızdan" diye bana bağırdı..ben alltan aldım, konuşup kadını sakinleştirmeyi başardım.. ama eşim yine de aramadı... Ne olur bana bir akıl verin, ben ne yapacağım.. eşim gelir mi geri acaba... onu çok özlüyorum

ablacım öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. henüz evli değilim ama anladığım kadarıyla eşiniz hem çok nazlı büyütülmüş hem de ailesinin etkisi altında kalıyor. sanırım ailenin tek erkek çocuğu kendisi (bu davranışlar genelde ailenin tek erkek çocuklarında görülüyor)
sizin sabrınız da takdire şayan gerçekten. sürekli evi terk eden ve kadınını yalnız bırakan bir adamı o evde bekliyorsunuz.
çok sevdiğiniz belli ama evliliğinizde artık kadın ve erkek kavramı yer değiştirmiş, eşiniz "annemin evine gidiyorum" şeklinde sürekli bir kaçış halinde.
ne yapmanız gerektiği konusunda siz daha iyi bilirsiniz ama belki zamanında kaba konuşmalarınız olduğunu söylüyorsunuz anlattığınız kadarıyla ben sizin başka hatanızı göremiyorum.

Rabbim kolaylıklar versin.

arkadaşlar, yorumlarınız için çok teşekkürler .. 6 senelik evliliğimde 5 defa terk edildim ve şu anda sonuncusunu yaşıyorum. Her seferinde geri dönüş süresi biraz daha uzuyor, belki bu sefer hiç gelmez .. bir avukat ile gidip görüşüp en azından haklarımı öğrensem diye düşünüyorum. daha önce boşanmış kişilerden de biraz akıl almak istiyorum, ne yaptılar, nasıl atlattılar diye
forumda bununla ilgili bir konu bulmaya çalışacağım.

Çok üzgünüm ama çırpınmanın bir faydası yok bence.Yani eve dönmedi hala diyorsunuz ya; eve dönse ne dönmese ne...Bence artık forumda hatanın bi yerinden dönebilmiş yeni yaşamlar başlatabilmiş arkadaşların konularını okuyun biraz, ben eşinizi ne sevdiğinize ne özlediğinize de inanamıyorum; duygular karışmış bence biraz.Ahkam kesmek asla istemem ama sanırım eşiniz sizden gideli çok olmuş kalben.Bırakın bence artık.eve dönerse de bu yazdıklarım değişmeyecek, aynı döngü hep...Bir de arkadaşlara katılmamak elde değil, sanırım sizi hırpalamadan bunu söylemenin yolu yok ama lütfen azıcık kadınlık gururu!Ya eşinizi ayrı geçtim ailesini ayrı.Siz kendinize bu insanları mı layık görüyorsunuz? Bu hayatı? Allah'a emanet olun, dilerim bir an önce adımları siz atarsınız...

Nasil ayrilirim, yanliz yapamam, yabanci bi sehirdeyim diYorsunuzda, suan yaptiginiz ney? Sürekli terk ediliyorsunuz ve yanliz yasiyorsunuz zaten, evin gecinide sizin sayenide...eeee daha neeee? Bundan daha farkli olmiycakki... Hatta artik kafaniz rahat olacak,nezaman döner döndügünde nezaman yine terk eder, nekadar uzakta kalir düsüncelerinden kurtulmus olcaniz... Evet kolay degil ama simdi dahami iyi, size zerre saygisi olmayan bi adama beden bukadar yalvariyorsunuzki... Yeterince yuvanizi kurtarmaya ugrasmisiniz, oda zaten hep yalvarcanizi biliyor... Artik degisim zamani bence...birakin ne hali varsa görsün, siz kendinizi düsünün artik, kendi kendinize bakiyorunuz zaten yani gecim sIKIntisi cekmiyceksiniz en azindan, acida zamanla azalir... Insanlar ölüme alisiyor allah askina siz sizi sevmeyen hic saymayan, oyuncak gibi bi adamin acisinami dayanamiycaksiniz? Yapmayin bunu kendinize, bi silkelenim, kendinize gelin... Kendinize ugras biseyler bulun is haticinde, gezin,eglenin,arkadas edinin, kafanizi dagitin...hayat sadece o bencil kendini bilmez adam degil... Zaten siz böyle oldukca dönsese yine terk eder,hic disinizi göstermemissinizki... Uyanin artik,yüzünüzü yikayin ve nekadar güzel bi gün oldugunun farkina varin...

Esiniz niye her tartismada tasi taragi toplayip ailesinin yanina gidiyor ki? Ayni evin icinde kusersiniz ama bu bana asiri geldi. Bir de sayamadim kac kere olmus, gelse yine bir tartismada gidecek demek ki. Iyice aliskanlik yapmis demek ki.
Biraz bence bosanma davasi acmayin, boyle ayri kalin bir vakit. Ne kadar oldu esiniz gideli?

çocuğunuz var mı bilmiyorum bazıları çocuğun psikolojisi için deyip katlanıyor ama niye hayatı bu adamla kendinize zehir ediyorsunuz anlamıyorum yuvaların bozulmasına çok üzülürüm ancak bu ne biçim bir yuva işkence gibi herkesden hakaret

siz evliliğiniz boyunca her tartışmanızda ayrılma lafını duymuşsunuz eşşinizden. siz bırakıp gitmiş.sizi gerçekten sevseydi ayrılmayı bu kadar aklına sık getirirmiydi acaba soruyorum.adamın aklında hep ayrılmak.. hergün diken üstünde duracağınıza olup bitsin daha iyi en azından ömrünüzü bu adamla yıpratmazsınız.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler... eşim gideli 1 ay oldu, ortada yok.. zaten telefonu da kapalı. Aramıyorum ve mail de atmıyorum. Ancak ilk hafta , bir kaç mail atmıştım.. Insan eşi ile mail ile ulaşmaya çalışır mı, gerçekten de saçma sapan bir durum..
Benim anlamadığım şey, eşim bazen bana karşı o kadar ilgili ve sevgi doludur ki... Ne istersem yapar, beni düşünür, yorgunsam yemeği yapar, temizliğe yardım eder vs.. Ancak ailesi benim hakkımda olumsuz birşey söylemeye başladığında, direkt bana karşı cephe alıyor.. ve hep ailesinin lafı ile hareket ediyor. Bana olan sevgisi ortadan kalkıyor.. Bu çok korkunç birşey.. Ailesi de hemen başlıyor "boşanın "..
Bir aile bu kadar açıkça oğlunun evliliğini yıkmaya çalışır mı ? Ama eşim yüzünden herşey
Ben bu evliliği yürütmek için çok uğraştım, çok acı çektim. Ancak artık gerçekten de boşanmayı düşünüyorum. Burada sizlere derdimi anlatma sebebim de, farklı insanların da fikrini almak... Teşekürler :44:

Back