- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
-
- Konu Sahibi Turkandrnb
Isinizden izin almanizla ne alakasi var anlayamadim.Kızlar Merhabalar. Uzun zamandan sonra hastaneden yarin icin eşimle izin aldık ve bazilariniz biliyor vajinusmus hastasiyim ancak beyin olarak kendimi rahatlattigimi düşünüyordum. Eşime de dedim bir gun olsun izin alırsak artik olsun bu is artik 1 sene oldu. Şimdi bu sürpriz izne sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Ne yapacağım yine içimi büyük bir korku kapladı. Nasil davranacagimi sasirdim. Esim aşırı derecede saygılıdır tüm kararlarima saygi duyar ama ben artik hayir demek istemiyorum. Ya da cocuk gibi davranmaktan da yoruldum. Bir de 1 senede 3 ya da 4 kez denedik onda da degmeden olmuyor diyip kestirip attim. Bir fikir verin ya ben yine nasil hayir demeden yaparim. Yani asiri derece sarhos mu olsam napsam bilemedim alkol alan da biri degilim. Icim cok fena aciyor artik ya
Ikimizde hastanede calisiyoruz ve şu süreçte ayni hastanenin farkli subelerine gonderildik ve birbirimizi gormemiz 1 2 aydir pek mümkün olmuyor. Londra biraz hasta bakimindan karışık bir yer. Hele de özel sektör. Benim calistigim hastane esime göre daha problemli cok fazla virüs kapmis hasta var. Doktor olarakta biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz 7 8 aydır. Terapi aldim, psikiloga, psikiyatriste gittim... Deneyemiyoruz bazi doktorlar vajinusmus dedi, bazilari psikolojik olarak gevseyemedigim için bu durumda oldugumu soylediler. Kadin dogumda cok şükür bir yapi bozuklugu cikmadi... Doktor tedavileri de hemen uygulamaya konmayinca uctu gitti gibi sanki.Isinizden izin almanizla ne alakasi var anlayamadim.
Bu bir erteleme hastalığı. Oncelikle bir kadin uzmanina gidip muayene olun. Cok nadir de olsa, cinsel iliskiye mani olan fiziksel bir sorun olabiliyor. Bunun olup olmadigina bir baktirin mutlaka.
Yoksa, psikolog veya psikoterapist veya cinsel terapist artik secimi size kalmis. Boyle bir yere gitmeniz lazım. Cunku kendi kendinize yapabilecek olsaniz bence 1 senede olurdu.
Es destegi cok onemli mutlaka seanslara birlikte gidin.
Erteleme hastaligi oldugunu unutmayin. Bilincaltiniz size turlu turlu bahaneler bulacak. Terapist pahali, bugun degil yarin, hadi bayram gecsin, bi kere sarhoş olup deneyelim vs gibi bahaneler koyacak önünüze. Bunlara hazirlikli olun ve ertelemeyin
Yok hayır eşimle alakali hic bir sıkıntımız olmadi onun ailesi dışında şimdilik benim 2 sorunum vajinusmus ve onun ailesi oldu bugüne kadarEşin saygılı mıdır , başka bir konunuz vardı sanki eşiniz berbat biriydi o siz değil misiniz ?
Profil resminden mi karıştırdın ya, neyse olmasın tabii ki sorununuz inşallah.Yok hayır eşimle alakali hic bir sıkıntımız olmadi onun ailesi dışında şimdilik benim 2 sorunum vajinusmus ve onun ailesi oldu bugüne kadar
Doktora göründüm egzersiz verdi kendim yapamadim. Kadin dogumcuya gittik ona da izin vermedim. Masadan kalktım. Esim denemeye calisti ona da izin vermedim. Cok siradan birsey icin cok utaniyorum. Orayi oyle kutsallastirmisim ki kafamda ama artik ertelemek istemiyorum. Tedavileri uugulayamiyorum doktora gitmek hic mesele degil ama gidersiniz uygularsiniz ben gidiyorum uygulama prosedürünu de veriyorum ama is o noktaya gelince kalkip oradan gidiyorum. Panik atak geçirmiştim en son gittigimiz yerde ki daha once bende böyle birsey yoktu. Galiba kendimi hic hazir hissedemeyecegimDemekki hala hazır değilsiniz. Tekrar bi doktora görünün
O kadar cok dra gittim ve hep parmak egzersizleri, dilatorler derken benim tedavime uygun olmadi bu yöntemler. Mesela onceden deniyorduk bu asamadan sonra hic denemedik. 2. Ayimda doktora gitmeye başlamıştım. Bir de deneme olayinda ulke degistirmistim bu beni fazlaca sarsti. Adaptasyon süreci derken hic istemedim. Hep sanki geri donecekmisim gibi kurdum kafamda. Simdi az biraz alıştım. Kafa olarak daha rahat hissediyordum kendimi bakalim umarim aşarımBence bir günde halletmeyi düşünmek yerine zamana yayarak halletme yoluna girseydiniz. 1 sene içerisinde 4 kere denemek çok az.
Ben bir günde hallettim ama tedavi oldum. Eğer imkanınız varsa uğraşmayın tedavi olun kurtulun.
Amin hicbirimizin inşallah.Profil resminden mi karıştırdın ya, neyse olmasın tabii ki sorununuz inşallah.
Yani siz çaba göstermezseniz nasıl aşmayı düşünüyorsunuz? Sonsuza kadar cinsel birliktelik yaşamadan evlilik sürdürmek gerçekçi bir hedef değil öyle bi planınız varsa. Bence hazır eşiniz de anlayışlıykem bir an önce çözmek için adım atın artık. Anlattığınıza göre siz hep adım atar gibi yapmışsınız. Cinsellik için de öyle tüm gün gerekmiyor, izin günü ayarlamak filan biraz fazla anlam yüklemek olmuş.Doktora göründüm egzersiz verdi kendim yapamadim. Kadin dogumcuya gittik ona da izin vermedim. Masadan kalktım. Esim denemeye calisti ona da izin vermedim. Cok siradan birsey icin cok utaniyorum. Orayi oyle kutsallastirmisim ki kafamda ama artik ertelemek istemiyorum. Tedavileri uugulayamiyorum doktora gitmek hic mesele degil ama gidersiniz uygularsiniz ben gidiyorum uygulama prosedürünu de veriyorum ama is o noktaya gelince kalkip oradan gidiyorum. Panik atak geçirmiştim en son gittigimiz yerde ki daha once bende böyle birsey yoktu. Galiba kendimi hic hazir hissedemeyecegim
Aynen kafamda o kadar cok büyütüyorum ki. Sanki dünya yıkılacak onu yaparsam. Ben yaşamadığım ya da ne olacagini bilmedigim seylerden korku duymusumdur hep. Canimin yanmayacagini biliyorum orada kocaman bir bosluk oldugunu da görüyorum ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Esim gercekten bu konu da hicbir zaman uzerime gelmemiştir. Bazen diyorum yani biraz zorlasa yine boyle mi olurdu. Gerçekten artik kafamdan herseyi silip bu isi tamamlamak istiyorum. Ama izin almazsak farkli yerlerde kaliyoruz su anda. Aramizda 2.5 saat kadar mesafe var. Onu baska hastaneye aldilar o yüzden.Yani siz çaba göstermezseniz nasıl aşmayı düşünüyorsunuz? Sonsuza kadar cinsel birliktelik yaşamadan evlilik sürdürmek gerçekçi bir hedef değil öyle bi planınız varsa. Bence hazır eşiniz de anlayışlıykem bir an önce çözmek için adım atın artık. Anlattığınıza göre siz hep adım atar gibi yapmışsınız. Cinsellik için de öyle tüm gün gerekmiyor, izin günü ayarlamak filan biraz fazla anlam yüklemek olmuş.
Bu detayı vermediğiniz için ben uzun süre ayarlıyorsunuz gibi düşünmüştüm. Bildiğim kadarıyla 8 seansta mı ne halledilebilen bi şeymiş vajinismus. Bi ara kendim de oldum sanmıştım ve araştırmıştım. Ama tabi ki egzersizlerini yapmanız gerekiyordur. Öyle mucizevi bi şekilde bi sabah uyanacaksınız ve geçmiş olmayacak yani.Aynen kafamda o kadar cok büyütüyorum ki. Sanki dünya yıkılacak onu yaparsam. Ben yaşamadığım ya da ne olacagini bilmedigim seylerden korku duymusumdur hep. Canimin yanmayacagini biliyorum orada kocaman bir bosluk oldugunu da görüyorum ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Esim gercekten bu konu da hicbir zaman uzerime gelmemiştir. Bazen diyorum yani biraz zorlasa yine boyle mi olurdu. Gerçekten artik kafamdan herseyi silip bu isi tamamlamak istiyorum. Ama izin almazsak farkli yerlerde kaliyoruz su anda. Aramizda 2.5 saat kadar mesafe var. Onu baska hastaneye aldilar o yüzden.
Hastaligin derecesine göre değişiyor seans süresi. Allah korusun ne siz ne de baska biri yasamasin boyle birşeyi. Bence beyinde bitiyor insan vücudunu taniyan birisi için. Oraya parmak dilator sokmak hastaligin tedavisi ama benim için tam bir kabus oldu. Onlar yüzünden panik atak başladı. Bu daha korkunctu. Ondan sonra da hic denememeye başladık esim bir hayli korkmuştu. Simdi sadece yapmaya odaklayacagim kendimi. Bu kez biraz daha fazla kararliyim. Sonucta herkesin yapabildigi birsey ucunda da ölüm yok. En azindan su anki cektigim kisimdan daha az aci çekerim. Sabah olup nöbet bitsinde bakalimBu detayı vermediğiniz için ben uzun süre ayarlıyorsunuz gibi düşünmüştüm. Bildiğim kadarıyla 8 seansta mı ne halledilebilen bi şeymiş vajinismus. Bi ara kendim de oldum sanmıştım ve araştırmıştım. Ama tabi ki egzersizlerini yapmanız gerekiyordur. Öyle mucizevi bi şekilde bi sabah uyanacaksınız ve geçmiş olmayacak yani.
Bakalim eger şayet yarin durumum hala ayni olursa ki umarim olmaz kendime uygun bir tedavi için doktor arayisina yöneleceğim. Aynen katiliyorum cok mutluyuz ama cinsellik benim icin onemli olmasa da esim icin onemlidir. Bu yuzden cabalamam gerekVerilen hiçbir egzersizi yapmamışsınız.Bu durumda vajinusmusu nasıl aşacaksınız ki?
İstiyorum demekle olmuyor maalesef,aktif olarak bişiler yapmalısınız Gerekirse psikolojik destek de alın.Hiçbir evlilik bu şekilde sürmez, sürse de eşinize haksızlık.
Bu arada psikolojik yardım aldım demişsiniz ama vajinumusu aşamadığınıza göre yeterli gelmemiş.Terapi ve gerekirse psikiyatri yardımını bu sorununuz çözülene dek almaya devam edin.Bir kere aldım ,bitti demekle olmaz.Sorununuz fizyolojik temelli de olsa terapi desteğini kesmeyin.