Ne üzerine dükkan açabilirim

AKYARMERVE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
19
0
Arkadaşlar nişanlımla beraber bir dükkan açıp kendi işimi kurcaz.bana ne üzerine işler yapabilirim fikir üretebilirmisiniz.benim düşündüğüm bi kaç şey var ama karar veremedim.
Bebek kıyafetleri
küçük bi cafe
bijuteri
iç çamaşırları
oyuncak
ne dersiniz??:44::44:

peki birlikte calistiginizda anlasabilecekmisiniz? birlikte calismak pekde kolay degil sanirim.. eski patronum esiyle ayni ofisde calisiyorlardi (benimde oldugum) genelde suratlar hep asikti sonrada yapamadilar ayri yerlerde calismaya karar verdiler.. hadi daha evli degilsin ama evlenince nasil olur bilemem...

zaten hep uaramıycaz.şuan mevcut işlerimizi bırakmıycaz. boş vakitlerde biz durucaz onun dışında kardeşlerimizden biri bakıcak.

sıcacık ortamı olan bir kafe fena olmaz sanırım :KK61:

Böyle şeylerde önemli olan çevre, müşteri faktörü. Dükkan tutacağınız semtte sizin açtığınız dükkana ait benzer şeyler var ise, orada pek tutunamazsınız. İlk önce mekanı belirleyin, çevrede ne var ne çok, oraya ne uygun gider, öncelikle buna karar veriniz. Mesela giyim eşyalarının yoğun olduğu bir yerde, butik açmak mantıksız olur, onun yerine kozmetik yada takı dükkanı olabilir. Yada züccaciye, mutfak ve çeyizlik eşya satan bir dükkan. Ama bunun için kesinlikle bir çevre ve fizbilite çalışması yapın, emeğiniz boşa gitmesin..

Böyle şeylerde önemli olan çevre, müşteri faktörü. Dükkan tutacağınız semtte sizin açtığınız dükkana ait benzer şeyler var ise, orada pek tutunamazsınız. İlk önce mekanı belirleyin, çevrede ne var ne çok, oraya ne uygun gider, öncelikle buna karar veriniz. Mesela giyim eşyalarının yoğun olduğu bir yerde, butik açmak mantıksız olur, onun yerine kozmetik yada takı dükkanı olabilir. Yada züccaciye, mutfak ve çeyizlik eşya satan bir dükkan. Ama bunun için kesinlikle bir çevre ve fizbilite çalışması yapın, emeğiniz boşa gitmesin..

Kesinlikle katılıyorum ve bir işletmeci olarak eklemek istediğim birkaç şey daha var elinizdeki sermaye sizin için ne kadar değerli bir dükkan açmak şimdi kolay gözükebilir fakat işin içine girdiğinizde beklediğiniz ve hesapladığınızdan daha büyük paralar çıkabilir cebinizden ayrıca nişan aşamasındasınız düğün vb... paraya ihtiyaç olacak bir zaman dilimi yani ve şunu unutmamak gerekirki ticaret risktir bu riskin ne kadarını göze alabiliyorsunuz???Ben ticareti emeklilikten sonra düşünüyorum mesela

Hangi dalı seçerseniz seçin ama piyasa araştırması yapmadan kesinlikle işe başlamayın

Öncelikle seçeceğiniz iş bulunduğunuz ortamın ihtiyacı olacak rağbet görecek bir iş olmalı
Piyasa iyi araştırın en kolay hammedde sağlayacağınız ürünlerin satışını yapın.Örn:Cafe ise pastası içilecek ürünler..
Birde hangi kitleye hitap edeceğinizi iyi belirleyin ve o kitleye uygun hareket edin.
Seçtiğiniz iş dalında diğer meslektaşlarınızın durumunu inceleyin.
Son olarak size en uygun ve bilginizin en çok olduğu dalı tercih etmeye bakın.

İş kurmak kolayda o işi yürütmek zordur bir stratejiniz ve planınız olmalı başarı ve kar elde etmek için.

açmayı düşündüğünüz yere göre karar vermeniz yerinde olur.
ortamı iyi analiz etmeli :KK34:

ankara'da üniversite öğrencilerinin daha çok takıldığı bir mekanda kafe olabilir ama yüksek ihtimalle çoktur oralarda kafe.küçük ve şirin bir butik olabilir içerisinde bir köşede bijuterilerin olduğu.

cnm okuldayken hocam bize şu nasihatta bulunmuştu;
"bir işyeri açıcağınız zaman muhakkak onu besleyen bir kaynağınz olmalı.."
bu çok doğru bi söz.
yeni açılan bir işyerinde en az 5 ay randıman beklememk gerek..
bu 5 ay boyunca hep kendinizden yiyeceksiniz.
o sebeple güvendiğiniz bir kaynak varsa ve sıkıntıya düşmeyeceğinizi inanıyorsanız,
nacizane tavsiyem (bir zamanlar benimde hayalimdi) güzel bir kafe açmanız yerinde olabilir.

canım biz de esnafız bu konulardan anlıyorum az çok babam sağolsun:KK24: eğer az bi sermayen varsa bujiteri aç derim temiz para var toka takı çanta böyle başlarsın parası güzel yani :KK17:

eğer kırasını verebılcegınız guzel bı yer olursa vafe acın bence hele bı de ogrencılerın gelebılecegı yerse,o kadar kıra veremem dıyosanız bijuterı bence

Bebek kıyafetleri
küçük bi cafe
bijuteri
iç çamaşırları
oyuncak

Bebek kıyafetine çok para harcanmıyor.Parası olan markalı alıyor,parası olmayan hipermarketlerden veya pazardan alıyor.Hedef alıcı sayısı çok kısıtlı.

Küçük bir cafe fikri romantik görünse de baştan tutmadı mı tutmuyor.İşlek yerlerde boş açılıp boş kapanan çok cafe biliyorum.Başta tatlı gelir,içeceği 1'e alıyorlar,3'e satıyorlar diye ama öyle olmuyor maalesef.Ne demişler,akan kokan maldan uzak dur.

Bijuteri güzel fikir,çanta,fular,eşarpla desteklenebilir.Yazın güneş gözlüğü,terlik bile eklenebilir.İstanbul'dan,Eminönü'nden çok güzel modeller temin edebilirsin,yurtdışından bile ısmarlayabilirsin.(Ben olsam bir bölümünü de şifalı doğal taşlara ayırırım.)

İç çamaşırı olabilir.Çamaşır da pazardan-marketten çok ucuza alınıyor.Ama acil gerektiğinde ufak ve şirin dükkanlar tercih edilebilir.Çorap,pijama,terlikle ürün çeşidi arttırılabilir.Samimiyetle ilgilenen canayakın bir bayan eleman önerilir.

Oyuncak tek başına pek cazip değil.Kırtasiye ile düşünülebilir.Ama oyuncak alıp 2 günde kırıldı diye dönen çok olur.Pilli oyuncaklar sorun çıkarır vs...

Bunlar haricinde eğer sermayeniz varsa ve dükkan uygun bir konumda ise,cep telefonu hatlarından birinin bayiliği veya fatura ödeme merkezi daha garantili bir yatırım olur.

X