Eğitmen misiniz cidden?
peki ne yapmaları gerekiyor ? yaşadığı ülke belli , insana verilen değer belli , yaşama koşulları da belliBen yeni mezunları anlamıyorum. Yaşadığınız ülke belli, yaşam koşulları belli, insana verilen değer belli, ne bekliyordunuz ki? Bu yaşa kadar başınıza geleceklere hazırlıklı olmalıydınız.
peki ne yapmaları gerekiyor ? yaşadığı ülke belli , insana verilen değer belli , yaşama koşulları da belli
en iyisi okumsınlar zaten okuyanda 1500 tl alıyor okumayanda en kötü ihtimalle 1.404 tl alıyor
ya da ülkeyi mi terk etmeli ?
anlamıyorum derken ? her şey belli zaten bunun için üzülüp, dert yanıp buraya konu açmasınlar mı demek istediniz ?
Ben yeni mezunları anlamıyorum. Yaşadığınız ülke belli, yaşam koşulları belli, insana verilen değer belli, ne bekliyordunuz ki? Bu yaşa kadar başınıza geleceklere hazırlıklı olmalıydınız.
ucretli ders verebilirsiniz 80 120 lira arası saati derslerin atanana kadar idare edin böyle bazen ögretmenler yogun oldugundan kabul bile edmeiyorlar cocukları gecen sene basıma geldi
canım branş nedir ..benimde branşım matematik (birkaç yıl ücretli öğretmenlik yaptım) ama mezun olduğum dönem çok fazla alım olmadığı için puanım yeterli olmadı şuan bir kurumda memurum..çok şükür halime ama yıllarca eğitimini aldığım emek verdiğim meslekle hiç alakası olmayan bir bölümdeyim.arada özel ders vs veriyorum çok şükür bir şekilde kurtardım kendimi ama öğretmen olmayı çok isterdim..
Maalesef bu konuda dertli olmayan yok herhalde.yine 1500 lira iyiymiş inanın dyt ya da ftr okuyanlara o kdr bile vermiyolar
Şeyde kafam karıştı benimKPSS den iyi bi puan alıpta mı atanamadınız alım sebebiyle? Yoksaki atamanın kaldırılıp sözleşme sistemi gelmesi yüzünden mi tercih yapmadınız? Tüm sayfaları okuyamadım farketmediysem kusura bakmayın. Öyleyse eğer çok saçma olur sözleşmeli öğretmen olmak işin sadece formalitesi sadece zorunlu görev süresi değişti o kadar yani sistem aynı.
taşlanmak istemiyorum kesinlikle hatta maaş oranların az olduğunu bende düşünüyorum fakat;
aynı maaşı diğer memurlar her gün full çalışıp alıyorken öğretmenlerin bir bölümü haftada2-3 gün yarım güm çalışıp alıyorlar işte bu serzenişi anlamıyorum
geçen gün kk da konuşulmuştu bu durum birkaç kişi haftada 2 gün ve yarım gün çalıştığını söylemişti bir konuda maaş aynı maaş ortalama olarak memuriyetten.
bilemedim full çalışan farklı sektör kişiler bu denli serzeniş etmiyor yav
Ben yeni mezunları anlamıyorum. Yaşadığınız ülke belli, yaşam koşulları belli, insana verilen değer belli, ne bekliyordunuz ki? Bu yaşa kadar başınıza geleceklere hazırlıklı olmalıydınız.
Bu sene mezun olacağım demek istediğiniz şu mu? Hiçbir şekilde maaşa bakmadan hafta sonu da dahil olacak şekilde çalışın mı? Yoksa ne çalışması bu ülkede koca bulup bebek yapın mı? Çünkü devlet kapısını kapattı yeni mezunlara...Ben yeni mezunları anlamıyorum. Yaşadığınız ülke belli, yaşam koşulları belli, insana verilen değer belli, ne bekliyordunuz ki? Bu yaşa kadar başınıza geleceklere hazırlıklı olmalıydınız.
Bir öğretmen olarak cevap vermek istedim. Haklı olduğun noktalar var. Taşlanacak bir şey yok. Kendimden örnek vererek yanlış düşündüğün kısımların da olduğunu ifade etmek isterim: Lisede çalışıyorum, haftada 4 gün dersim var. Ama inan ki eve getirdiğim işleri görsen şaşarsın. Çok kağıt kürek işi var, derslere hazırlık vs. var. Mesela bugün boş günüm ama öğleden sonra toplantı var okula gideceğim. ki toplantılarımızın 7'den sonra bittiği günler de oldu. Öğretmenin okulda yarım gün çalışmış olması göze batıyor ama evde ya da mesai dışında da çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Günümüz öğrencilerinin durumuna hiç girmiyorum aşağı yukarı bilirsin. Ha işini savsaklayan yok mu tabi ki var her meslekte olduğu gibi. Ama dışarıdan gördüğünüz gibi değil emin olun. Hangi meslekte olursa olsun işini yapmayan eksik yapan da maaşını hak etmiyor, hakka giriyor.taşlanmak istemiyorum kesinlikle hatta maaş oranların az olduğunu bende düşünüyorum fakat;
aynı maaşı diğer memurlar her gün full çalışıp alıyorken öğretmenlerin bir bölümü haftada2-3 gün yarım güm çalışıp alıyorlar işte bu serzenişi anlamıyorum
geçen gün kk da konuşulmuştu bu durum birkaç kişi haftada 2 gün ve yarım gün çalıştığını söylemişti bir konuda maaş aynı maaş ortalama olarak memuriyetten.
Öğretmen yüksek maaş almalı ki bu ülkenin zeki bireyleri öğretmen olsun. Öğretmenliğin cazibesi olmalı ki yarın çocuğunuzu eğitecek insanlar tam donanımlı ve kaliteli yetişsin. Sonra vay efendim çocuğumun öğretmeni şöyle böyle diye ağlamayın.taşlanmak istemiyorum kesinlikle hatta maaş oranların az olduğunu bende düşünüyorum fakat;
Bu sene mezun olacağım demek istediğiniz şu mu? Hiçbir şekilde maaşa bakmadan hafta sonu da dahil olacak şekilde çalışın mı? Yoksa ne çalışması bu ülkede koca bulup bebek yapın mı? Çünkü devlet kapısını kapattı yeni mezunlara...
Norm fazlası olduğun da işten çıkartılma gibi bi durumum olacağını zannetmiyorum.O kadar basit değil devletten görev hakkı elde edip hadi norm fazlasısın diye gönderemezler. Başka bir okulda görevlendirilirsiniz en fazla çünkü norm fazlası olmak sizin insiyatifinizde olan birşey değil okul ve o dönemki öğrenci sayısıyla alakalı. Mülakat ve KPSS ile ilgili kısma yorum yapamam tabiki.Haklısınız. Ama neden okuduk bunca sene?
Mülakat puanım kpss puanımla aynı verildi. Ama şu var kpss den daha düşük puan alanların mülakat puanı yükseldi. Dolayısıyla benim puanım atanmak için yeterli olmadı.
Ayrıca sistem aynı değil. Sözleşmeli öğretmenlikte norm fazlası oldugun zaman işine son verilebiliyor.