Ne umdum ne buldum.. ( eğitm sektörü )

Ben de Şubat ataması bekliyorum.
Kontenjandayim geçen sene olsa evimin önüne atanmıştım.şimdi malum..

Bu dertlerin bi de ücretli öğretmen versiyonu var.onlar da 700 800 falan alıyorlar

Dediklerinde çok haklısın
Öğretmenler hep mağdur ediliyor.
Ziraat mühendisi,2yıllık üni mezunu, su ürünleri mezunu kamu mezunu Kısaca Allah ne verdiyse herkes ücretli öğretmenlik " adı altında DEVLET okullarında ders veriyor.

Ben artık durumu velilere havale ediyorum. Gidin bakın okullara oğlunuzun kızınızın matematik öğretmeni cidden öğretmen mi yoksa farklı bi üni mezunu mu?

Çok çok mağduruz.

peki ne yapmaları gerekiyor ? yaşadığı ülke belli , insana verilen değer belli , yaşama koşulları da belli
en iyisi okumsınlar zaten okuyanda 1500 tl alıyor okumayanda en kötü ihtimalle 1.404 tl alıyor
ya da ülkeyi mi terk etmeli ?
anlamıyorum derken ? her şey belli zaten bunun için üzülüp, dert yanıp buraya konu açmasınlar mı demek istediniz ?

Bunu bu kadar dert etmenin anlamı yok demek istedim. Zaten hazırlıklı olmaları gerekiyor başlarına gelecek olana. Bu hemen hemen her fakülte için böyle, birkaç meslek dışında.

Aynı yollardan hepimiz geçtik. Kaçımız mesleğe atıldığımız ilk yılda hiç sorun yaşamadan muhteşem paralar kazandık?

Sorun aslında yıllar geçtikçe durumun daha kötüleşmesi.Son 5 yılda kontenjanlar çok arttı ve her yere üniversite kurulduğu için çok fazla mezun yığılması var.Kötü olan şartlar artık felakat boyutunda.

ucretli ders verebilirsiniz 80 120 lira arası saati derslerin atanana kadar idare edin böyle bazen ögretmenler yogun oldugundan kabul bile edmeiyorlar cocukları gecen sene basıma geldi

Deneyimli bir öğretmen olması lazım, branşının iyi olması lazım bu paraları alması için. yoksa özel dersi 20 liraya bile veren var.

Maalesef bu konuda dertli olmayan yok herhalde.yine 1500 lira iyiymiş inanın dyt ya da ftr okuyanlara o kdr bile vermiyolar

Fen bilimleri öğretmeniyim. Umarım bende bu özel kurumlardan kurtulabilirim. Hakkımızda hayırlısı

Üniversite'de siyaset okuyup bitirip üstünede master yapan kızım şu anda conta civata yapan fabrikada çalışıyor..
Bu ülkede kim kendi mesleğini yapıyor acaba..
4 sene öğretmenlik okuyupta atanamayan o kadar mezun var..
Yazık değilmi onlara dirsek çürütüyor hepside emeklerinin karşılığını bile alamıyorlar..

Malesef ulkemizde durum boyle...
Bizim kurumdaki odacimiz tarih ogretmeniydi yillarca atanamadi ve coplerimizi dokup yerlerimizi sildi... Ben copumu ona dokturmuyordum cunku utaniyordum kalem tutmasi gereken eller cop tutuyordu.. Allah'tan en sonunda atandi ve gorevine basladi.. ins sizde en yakin zamanda atanirsiniz dger atanamazsaniz kpss yuksekse baska dallardan baska masa basi memurluklara atanana kadar basvurabilirsiniz hic olmazsa devlet guvenceniz olur maasiniz daha da yukselir.. Icinizi ferah tutun ben bu yil icinde atanacaginizi dusunuyorum

Maalesef bu konuda dertli olmayan yok herhalde.yine 1500 lira iyiymiş inanın dyt ya da ftr okuyanlara o kdr bile vermiyolar

Haklısınız. Ama neden okuduk bunca sene?

Mülakat puanım kpss puanımla aynı verildi. Ama şu var kpss den daha düşük puan alanların mülakat puanı yükseldi. Dolayısıyla benim puanım atanmak için yeterli olmadı.

Ayrıca sistem aynı değil. Sözleşmeli öğretmenlikte norm fazlası oldugun zaman işine son verilebiliyor.

Evet aslında bunu düşünmeniz çok normal. Hatta bütün öğretmenler sabah 8 aksam 5 okulda bulunsun. Çocukların soruları varsa gelip sorabilsinler. Doğrusu bu olurdu diye düşünüyorum.

Olamadık maalesef. İçine girince anlıyor insan.

Bu sene mezun olacağım demek istediğiniz şu mu? Hiçbir şekilde maaşa bakmadan hafta sonu da dahil olacak şekilde çalışın mı? Yoksa ne çalışması bu ülkede koca bulup bebek yapın mı? Çünkü devlet kapısını kapattı yeni mezunlara...

Her sektör böyle dersem için mi rahatlar yoksa içiniz mi kararır bilmiyorum.
Freni boşalmış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz.

Bir öğretmen olarak cevap vermek istedim. Haklı olduğun noktalar var. Taşlanacak bir şey yok. Kendimden örnek vererek yanlış düşündüğün kısımların da olduğunu ifade etmek isterim: Lisede çalışıyorum, haftada 4 gün dersim var. Ama inan ki eve getirdiğim işleri görsen şaşarsın. Çok kağıt kürek işi var, derslere hazırlık vs. var. Mesela bugün boş günüm ama öğleden sonra toplantı var okula gideceğim. ki toplantılarımızın 7'den sonra bittiği günler de oldu. Öğretmenin okulda yarım gün çalışmış olması göze batıyor ama evde ya da mesai dışında da çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Günümüz öğrencilerinin durumuna hiç girmiyorum aşağı yukarı bilirsin. Ha işini savsaklayan yok mu tabi ki var her meslekte olduğu gibi. Ama dışarıdan gördüğünüz gibi değil emin olun. Hangi meslekte olursa olsun işini yapmayan eksik yapan da maaşını hak etmiyor, hakka giriyor.

Öğretmen yüksek maaş almalı ki bu ülkenin zeki bireyleri öğretmen olsun. Öğretmenliğin cazibesi olmalı ki yarın çocuğunuzu eğitecek insanlar tam donanımlı ve kaliteli yetişsin. Sonra vay efendim çocuğumun öğretmeni şöyle böyle diye ağlamayın.

Çalışın, çok çalışın. Eninde sonunda karşılığını göreceksiniz. Kocaya sırtı dayamak gibi bir ahmaklık yapmayın sakın. Ama mezun olduğunuzda önünüze gül bahçesi serilmeyeceğinin de farkında olun.
Yeni bir durum değil bu yıllardır böyle, hazırlıklı olun.

Ben mezun olduğum sene asgari ücret yanılmıyorsam 830 liraydı. Ben 9 ay boyunca 500 liraya çalıştım. İşi öğrendim. Sonra biraz daha kurumsal bir firmaya asgari ücretle girdim. Gece ikiye kadar mesaiye kaldığımı hatırlarım, mesai ücreti diye bişey de yoktu. Oradan oraya atlayarak bir yerlere geldim, iyi paralar kazanmaya, daha iyi şartlarda çalışmaya başladım. Sonra bikaç aksilik sonucu işsiz kaldım. Zaten yedekte tuttuğum, iki işi bir arada götürdüğüm başka bir işim olduğu için sorun olmadı, ordan devam ediyorum son yıllarda. Şimdi başka projeler var aklımda.

Yani kısacası çalışıp emek verirsen, tembellik etmezsen, ben üniversite mezunuyum yeaa asgari ücret de neymiş demezsen eline bir şeyler geçer. Yeni mezun olmak zor, belli bir süre sıkıntı çekmeden bir yere gelen yok. Öğretmenlik de dahil birçok meslek için malesef durum bu günümüzde.

Norm fazlası olduğun da işten çıkartılma gibi bi durumum olacağını zannetmiyorum.O kadar basit değil devletten görev hakkı elde edip hadi norm fazlasısın diye gönderemezler. Başka bir okulda görevlendirilirsiniz en fazla çünkü norm fazlası olmak sizin insiyatifinizde olan birşey değil okul ve o dönemki öğrenci sayısıyla alakalı. Mülakat ve KPSS ile ilgili kısma yorum yapamam tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…