- 20 Mayıs 2009
- 23.916
- 63.669
Öğretmen yüksek maaş almalı ki bu ülkenin zeki bireyleri öğretmen olsun. Öğretmenliğin cazibesi olmalı ki yarın çocuğunuzu eğitecek insanlar tam donanımlı ve kaliteli yetişsin. Sonra vay efendim çocuğumun öğretmeni şöyle böyle diye ağlamayın.
Çalışın, çok çalışın. Eninde sonunda karşılığını göreceksiniz. Kocaya sırtı dayamak gibi bir ahmaklık yapmayın sakın. Ama mezun olduğunuzda önünüze gül bahçesi serilmeyeceğinin de farkında olun.
Yeni bir durum değil bu yıllardır böyle, hazırlıklı olun.
Ben mezun olduğum sene asgari ücret yanılmıyorsam 830 liraydı. Ben 9 ay boyunca 500 liraya çalıştım. İşi öğrendim. Sonra biraz daha kurumsal bir firmaya asgari ücretle girdim. Gece ikiye kadar mesaiye kaldığımı hatırlarım, mesai ücreti diye bişey de yoktu. Oradan oraya atlayarak bir yerlere geldim, iyi paralar kazanmaya, daha iyi şartlarda çalışmaya başladım. Sonra bikaç aksilik sonucu işsiz kaldım. Zaten yedekte tuttuğum, iki işi bir arada götürdüğüm başka bir işim olduğu için sorun olmadı, ordan devam ediyorum son yıllarda. Şimdi başka projeler var aklımda.
Yani kısacası çalışıp emek verirsen, tembellik etmezsen, ben üniversite mezunuyum yeaa asgari ücret de neymiş demezsen eline bir şeyler geçer. Yeni mezun olmak zor, belli bir süre sıkıntı çekmeden bir yere gelen yok. Öğretmenlik de dahil birçok meslek için malesef durum bu günümüzde.
Çalışmaktan asla kaçmıyorum. Ama eğitim sektöründe yapılan haksızlıkları gördükçe tepem atıyor.
Siz ne gibi alanlarda çalıştınız? Mezun oldugunuz bölüm neydi? Bana önerebilceginiz alan var mı?
İletişim Fakültesi mezunu olarak kesinlikle katılıyorum.En azından sizin 100 tl fazla.
Ben işe girsem direkt asgari ücret alacağım, 2 yabancı dilimle.
İletişim fakültesi mezunları 1, öğretmenlikler 2.sıradadır bu ülkenin harcanan gençleri sıralamasında.
Bir de kolejleri deneyin derim, en azından iyi bir referans ve kendinizi yükseltmek için adım olabilir.
Etüt merkezinde 10 yıl da çalışsanız sonuç değişmeyecektir.
Ağzına sağlıkInsan ne kadar morali bozuk olsa da fotokopiye fotokobi
Maalesef e malesef demez ...
Fazla demagojiye gerek yok bence .
Sonra etrafta yazamayan insanlar yetisiyor
Kendini yetistirmemis ogretmenler yuzunden...
Egitim kurumlarini yererken,kendi verdiginiz egitime önem gostermeniz ve insallah dilediginiz yere gelebilmeniz umuduyla der
Yorumuma son veririm...
Her sektörde haksızlık yapılıyor, eğitime özgü değil. Sen onun içinde olduğun için sadece o yönünü biliyorsun.
Ben iktisat mesunuyum. Uluslarası ticaret, taşımacılı, gümrükleme vs gibi işlerde çalıştım daha çok.
Komik gelecek ama şu an özel ders veriyorum. Öğretmen olmayı hiç istemedim, bana göre bir meslek olduğunu düşünmedim hiç. Lakin kader ağlarını ördü, öğretmen olmasam da beni eğitim sektörünün içine çekti. Özel ders iyidir. Rakiplerden çok hoşlanmam ama eğer kendini kanıtlar, çocuklara gerçekten faydalı olursan veliler kapına dizilir.
Insanlar buraya belli duygularla icini dokuyor. Bu sirada yazim hatalari olabilir. Siz konunun icerigiyle degil neden yazida ki hatalarla ilgilendiniz. Burada kompozisyon yarismasi yapilmiyor.Eğitmen misiniz cidden?
Hic bir ogretmen egitimini parayla satmaz merak etmeyin siz.Etut merkezinde calisip tum okullara b.k atmak da iyiymis cidden. Neydi o laf okumak cahilligi mi aliyodu?? Himmm
Neyse artik ogretmenlere maasini sorup ona gore cocugumuzu gonderelim.
Aklımda şimşekler çaktı sayenizde. Ben neden özel vermiyorum ki diye düşündüm, düşündüm ama nasıl öğrenci buldunuz, saat ücretini nasıl belirlediniz paylaşır mısınız?Uluslar arası ilişkiler mezunuyum ben de.
Konu sahibi, sistemimiz o kadar bozuk ki şu an bankada çalışıyorum ve tarih mezunu, fizik mezunu olan banka çalışanımız var. Herkes nerde iş bulduysa oraya yöneliyor artık. Kurumunu değiştirebilirsin, tecrübe kazandıkça daha iyi kurumlara geçebilirsin. Demem o ki memurluğa bel bağlama. Hürriyet'te bir haber var bugün; Van'da öğretmenlik yapan bir öğretmeni katırla her gün konteynır okula götürüyorlarmış. Şartları eminim sizden çok daha kötüdür. Moralinizi bozmayın lütfen. Çok güzel bir mesleğiniz var.
Çok tatlısın ya rakip falan :):) Şu an görümcemin 4. sınıfa giden kızı var. Onun aracılığıyla bir kaç öğrenci bulursam gerisi gelir diye düşünüyorum. Ders içeriği konusunda da çok güzel fikir edindim teşekkür ederim. Eğer icraata geçersem tecrübelerinden yararlanmak isterimBen öğrenciliğimden beri özel ders veriyorum. 12. Senemdeyim şu an. Haliyle bir portföyüm oluştu. Son 5-6 senedir öğrenci aramıyorum, onlar beni buluyorlar.
Beni bu işe uyandıran üniversitedeki hocam oldu. Kızına özel ders vermemi istedi. İlk onunla başladım. O memnun kaldıkça diğer hocalar, tanıdıkları falan geldi. Bir dönem ilan bastırıp duraklara, binalara falan yapıştırdım. Ama işin sırrı çocukla iletişim kurup, bir enerji yakalayıp sıkmadan boğmadan bir şeyler katabilmek ve veliyi memnun etmek.
Ben bir saat diye anlaşırım, bir buçuk saatten önce bitiremem genelde. Çünkü amacım sadece ders vermek okuldaki başarıyı yükseltmek değil, genel kültürlerini yükseltip birlikte geçirdiğimiz zamandan zevk almalarını da sağlamak. Ödev olarak test çözmesini söylemem mesela, yaşına göre bir sonraki derse gündemden bir haber hazırlamasını, bir öykü okumasını, bir şehir ya da ülkenin kültürel, coğrafi özelliklerini araştırmasını falan isterim. Testi zaten ders saatinde çözüyoruz yeterince. Eğitici oyunlar oynarım, şehir bulmaca, başkent bilmece, kelime oyunu falan gibi. Kendilerinin oyun kurmasına izin veririm. Uzun uzun yazdım ama özel ders vermeyi düşündüğün için kafanda canlansın istedim. Böyle vereceksen, becerebileceksen, çocuklarla da iletişimin iyiyse başla gitsin ilanlarla.
Ücret velinin durumuna ve öğretmenin tecrübesine göre değişiyor. Benim genelde 40-75 lira arası ders saatim. Sene başında 15 liraya ders veren bir rakibim çıktı. Çocuklarımı çaldı. Velilerin de işine geldi. Arayıp şu kadara verirsen sana gönderelim yoksa diğerine vericez dediler, buyrun verin dedim. İnanır mısın bir ay sürmedi. Teker teker döküldüler sonradan. Belliydi o işin yürümeyeceği. Sen de 20-25 lira arası başlayabilirsin sanıyorum çevre ve tecrübe edinene kadar.
Çok tatlısın ya rakip falan :):) Şu an görümcemin 4. sınıfa giden kızı var. Onun aracılığıyla bir kaç öğrenci bulursam gerisi gelir diye düşünüyorum. Ders içeriği konusunda da çok güzel fikir edindim teşekkür ederim. Eğer icraata geçersem tecrübelerinden yararlanmak isterim
Konu sahibi kusura bakma lütfen konuyu sabote etmiş gibi oldum